Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הגיע הזמן לחדש את הרשיון הרכב ליפה שלי ולתומי נסעתי להעביר את הרכב טסט.

קניתי את הרכב כבר עם קסנון "מקורי" עם קיט ייעודי ובלה בלה שהותקן במקום רציני ולראיה במבחן "השטח" אפילו לא פעם אחת הבהבו לי עם אורות כלשהם על כך שאני מסנוור.

כמובן שהייתי אופטימי מדי וניסיתי להעביר את הטסט בשקט בלי לפרק את הקסנונים ולתמוה מה פשר העיגול שמקיף בדף בנושא אורות חזית, את הכתוב - אור כחול (מה גם שיש לי רמה של אור לבן כמו בכל הרכבים החדשים אבל לא נהיה קטנוניים).

כאמור לעיל, לא הסכימו להעביר אותי בפעם הראשונה וקפצתי למוסך קרוב לבעל מקצוע שאני מכיר, וזה פירק את הנורות מהמקום שלהן אך השאיר אותן מחוברות בתוך הבית של הפנס והחליף לאורות רגילים.

חזרתי לטסט בארשת פנים רצינית ועם אור צהוב לגיטימי ומשום מה שוב התעסקו לי עם האורות, אך גם בפעם השניה משום מה לא הסכימו להעביר אותי בטוענה שהאור מתפזר. חזרתי לבעל מקצוע הוא עשה טלפון אחד, לקח את הרכב בעצמו והפתעה אחרי רבע שעה חזר עם הטופס מוחתם והמדבקה של 2010, וכמובן אחרי 10 דקות גם הקסנון חזר.

במקום חצי שעה בזבזתי 3 וחצי שעות.

רק רציתי לחלוק פה את התסכול המיותר שלי מהחוסר מקצועיות ,מהמדינה ההזאת

איך ייתכן שאור בטיחותי יותר הוא לא חוקי, איך ייתכן שאור לגיטימי הפך להיות לא לגיטימי (מישהו אמר קורבן מלחמה בין עסקים והמכון טסט עשה דווקא כי לא עשיתי את הפירוק אצלו?), ואיך ייתכן שהכל נפתר בטלפון מסכן אחד כשהשאלה היא את מי אתה מכיר.

אברה קדברה

פורסם

שאילו יהיו הצרות שלך במעבר טסט..אתה חיי טוב תאמין לי .

אצלי ורבים כמוני לעבור טסט זה מורכב יותר.:vamp:

שמח שעברת טסט ,גם אני שבוע שעבר עברתי טסט ועכשיו יש לי שקט לשנה שלמה עד לפעם הבאה.:twisted:

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני נוסע תמיד עם קיט אפרטרמרקט (לא חוקי) כבר איזה חצי שנה, עד עכשיו לא עצרו אותי וכשאני עשיתי טסט פשוט החלפתי אותן. כשסיימתי את הטסט החזרתי חזרה כאילו לא קרה דבר.:-)

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

אם הרכב שלך כשיצא מהחברה, הוזמן עם קסנון מקורי אז לא אמורים בכלל לעשות לך בעיות.

אם הרכב יצא מהחברה בלי קיט קסנון והחלטת לשים רק לאחר מכן אז אין הרבה מה לעשות

ופה הבעיה המתסכלת, אני גם חושב בדיוק כמוך ואני בצד שלך אבל את בוחני התנועה והטסטים

זה ממש לא מעניין שהקיט בטיחותי ולא מסנוור, אם הקיט לא יצא עם הרכב בחברה הם ימשיכו

להיות אטומים ולא ידברו איתך בכלל. גם לי היו בעבר בעיות עם קיט קסנון והחלטתי לרדת מהעניין.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

טפו טפו שאלו באמת יהיו הצרות שלי 8)

וכן כפי שאמרתי הרכב עבר טסט עם נורות רגילות ומיד לאחר מכן והקסנון הוחזר.

פשוט עצוב שחיים פה בשנת תרפ"ט בגלל עקשנות לא מובנת של המדינה

יחי משרד התחבורה.

ואני רוצה לחשוב שלא פסלו אותי בפעם השניה עם התאורה הצהובה הרגילה בגלל מלחמות של עסקים, אבל תמיד אמרו לי שאני תמים מדי.

אברה קדברה

פורסם
פשוט עצוב שחיים פה בשנת תרפ"ט בגלל עקשנות לא מובנת של המדינה

יחי משרד התחבורה.

דווקא במקרה הזה העקשנות מוצדקת.

קסנון זאת המצאה גרועה. גם רכבים עם קסנון מקורי מהיצרן מסנוורים בכל באמפר או גבשושית בכביש. טוב מאוד שמשרד התחבורה והמשטרה אוכפים את זה, במיוחד בקיטים זולים וערסים שמעולם לא שמעו על כיוון אורות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה טועה בגדול. דבר ראשון קסנון מקורי בכלל לא כחול. לא ניתן להבחין באור כחול, רק בהתחלה שהנורות קרות וקרוב לקיר רואים מין צללית כחולה. האור לבן וחזק. דבר שני, ברכב עם קסנון מקורי קיים מאזן אורות הדואג לאזן את האורות כך שלא יסנוורו.

החוק (התקנה) נועדה נגד חבר'ה ששמים אורות קסנון כחולים על תשתית לא מתאימה כמו רפלקטרים או אפילו שיהיו אורות לבנים "כמו מקורי" עדיין רפלקטור יגרום לפיזור האור בצורה דוחה ומסנוורת. בנוסף לא קיים המאזן הנ"ל.

טוב מאוד שאוכפים את זה.

כמובן שיש לבצע איזון ולתקן תקנה שניתן יהיה לתת היתרים למוסכי מומחה לתת אישורים לאורות כאלה שבוצעו כהלכה אבל זה יעלה כ10000 ומעלה אני מניח. כאגע התקנה בשלביה הראשונים, מנסה להתמודד עם אותם ערסים באונו 95 עם "קסנון" שמסכנים את כולם. שהדבר יתבשל קצת תהיינה תקנות חדשות בדבר והכל יתאזן (תנו זמן תפסיקו לקטר וחכו בסבלנות)

פורסם

זה עוד בסדר במאזדה 6 האחרונה שהייתה לנו שסבא שלי היה מטפל בה ( כל המכוניות שלו תמיד מבריקות מושקעות עד לפרטי פרטים ) לא העבירו אותנו טסט על משהו בגלגלים הוצאנו את הטופס שהראה שהחלפנו גלגלים שבוע לפני הטסט עדיין לא עבר אז יצאנו מהמקום החלפנו את הגלגלים האחוריים בקדמיים והופה !!! עבר !!

.... פשוט דפוק כל העניין הזה

STi = Subaru Tecnica International

i know now !!! T_T

פורסם

כל עוד אתה לא בוחן מוסמך, ולא בדקת במכשיר בדיקה מקצועי את הנורות שלך,

אין לך באמת דרך לדעת אם אתה מסנוור או לא, אם האור מתפזר או לא, אם האלומה בגובה הנכון, ועוד ועוד.

אתה נוסע בניגוד לחוק, ואז עוד מתפלא שלא מעבירים אותך טסט ובסוף גם הם אשמים. ממש צדיק.

רוצה לנסוע עם קסנון? לבריאות. תפרק אותו כל פעם לפני הטסט, תחזיר אותו אחריו, ותתפלל שבין הטסטים לא יעצור אותך שום שוטר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
דווקא במקרה הזה העקשנות מוצדקת.

קסנון זאת המצאה גרועה.

הא ???? :shock:

תיכף תגיד שגם ABS מאריך מרחק בלימה,

ו- ESP - זו מערכת שמעודדת נהגים להשתולל,

ומי יודע מה עוד ...

דני G.

פורסם

מחזק את דני. לאחר נסיעה לילית בכביש חשוך ומפותל עם רכב המצויד בקסנון מקורי (יגואר XF), הדבר הזה נהדר. הקסנון נתן לי שדה ראיה משופר בהרבה וכתוצאה מזה בטחון ובטיחות שלא קיבלתי באף רכב המצויד בנורות הלוגן (אגב, מעניין אם גם על הלוגן ירדו כשרק התחילו הנורות להיכנס לשוק).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כל עוד אתה לא בוחן מוסמך, ולא בדקת במכשיר בדיקה מקצועי את הנורות שלך,

אין לך באמת דרך לדעת אם אתה מסנוור או לא, אם האור מתפזר או לא, אם האלומה בגובה הנכון, ועוד ועוד.

אתה נוסע בניגוד לחוק, ואז עוד מתפלא שלא מעבירים אותך טסט ובסוף גם הם אשמים. ממש צדיק.

רוצה לנסוע עם קסנון? לבריאות. תפרק אותו כל פעם לפני הטסט, תחזיר אותו אחריו, ותתפלל שבין הטסטים לא יעצור אותך שום שוטר.

אז בהמשך לדבריך. כן מפרק ומחזיר ומתפלל שלא יעצור אותי שוטר, ויתרה מכך, כבר עצרו אותי פעמיים לבדיקה ולא נאמר דבר לגבי הקסנון קל וחומר, כאשר והיה מדובר בבוחן, ואם הוא חשב שהרכב שלי לא מסנוור, אז קטונתי.

תן לי את הקרדיט שאני לא הדיוט ובור וברור לך ש"המבחן" שכתבתי לא מייצג שום דבר אבל תודה שחידדת את הנקודה, בהמשך ללא מעט תשובות שראיתי פה יש פה כנראה אנשים עם חסכים מאוד עמוקים ששופטים אנשים ישר והכי קל להתנצח ולהתאונן, אז מה שעושה לך טוב חבר.

לגבי הנהיגה, אני מקווה שברור לך שכמו שנאמר פה בדרך חשוכה לא ניתן להשוות בין הקסנון לבין אלומה רגילה ואני נוסע בניגוד לחוק רק בגלל שהמדינה לא מתעסקת בזה ובודקת מה באמת פרקטי ומה לא.

יש הבדל בין לאסור קסנון בפיאט אונו 91 שמפזרת אור של חייזרים, לבן התקנה לגיטימית שלא מסנוורת יותר מאשר הרכבים החדשים שיוצאים עם קסנון. וכן, אני צדיק מול אותם צדיקים במכוני תקנים, אבל אני כנראה לא אובייקטיבי.

אברה קדברה

פורסם

גם רכבים עם קסנון מקורי מהיצרן מסנוורים בכל באמפר או גבשושית בכביש.

איתמר.

הידעת, גם אלומה רגילה של נורת הלוגן או כל נורה אחרת תסנוור :idea: נפלאות האופטיקה

אברה קדברה

• תוכן חדש...