רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
היי חברים אני אהיה במערב ארה"ב מסוף אוגוסט עד אמצע ספטמבר ניסיתי לחפש באינטרנט ולא מצאתי מידע מסודר אם מישהו יודע על ימי מסלול פתוחים מסולט לייק סיטי ומערבה או יכול להפנות לאתר שמרכז מידע כזה אשמח לקבל מידע וכמובן לספר חוויות
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן, הייתכן שטנדר טויוטה היילקס מנוע 2400 ט.ד עם 102 כ"ס יותר מהיר מאיסוזו דימקס מנוע 3000 ט.ד עם 131 כ"ס? אני שואל את השאלה לא כילד קטן ולא בשביל המירוצים, פשוט לפני שקניתי את הדימקס שלי אמרו לי קח רק איסוזו כי הוא יותר זריז על הכביש, אבל לפעמים אני נתקל עם איזה טויוטה שעוקף אותי במהירות, אפילו פעם עקף אותי טויוטה ישן מנוע 2400 בלי טורבו ולא יכולתי עליו, אז רציתי לדעת האם זה הגיוני? או שההספק של הטנדר שלי ירד? (לא יודע אם זה המקום הנכון לשאלה, אם יש בעיה אז תעבירו בקיף) תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 653 צפיות
שבת שלום יש לי שאלה כמה פגו 205 GTI מנוע 1.9 V6 בהילוך שלישי עד הניתוק הצתה כמה היא סוגרת? למבינים בלבד!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
יצאתי למסיבה וביציאה תפסו אותי עשו לי בדיקה דיגיטלית, השוטרת הבהירה שמעל 260 אני מוכרז כנהג שיכור. לאחר הבדיקה יצא 300 במכשיר ושללו לי את הרישיון נהיגה על המקום ורישיון רכב. יש לי שימוע אצל קצין משטרה + זימון לבית משפט באמצע דצמבר. אין לי הרבה ברירות ואני צריך עו"ד טוב שיעזור לי שזה כבר בראשון אני יצטרך לפנות למישו באזור חיפה/צפון אני לא יכול להרשות לעצמי לשלם גם יותר מידיי אני חייל ואין מי שיממן לי את התשלום מה הצפי עונש שאני יקבל עם עו"ד על נהיגה בשכרות של 300 מיקרוגרם 40 מעל המותר בעצם ? מה הכיוון מחירים שאני הולך להוציא על כל התהליך ? ואם מישו יכול להמליץ לי על עו"ד טוב ששיוציא אותי בזול גם מבחינת עונש גם מבחינת מחיר ושלא יהיה נוכל ! מחכה לתשובה תו…
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
הזמנו דרכם את מאזדה 3 היוצאת,והיום התקשרו להגיד שיש עיכוב.. נשארו עוד יומיים עד שיגמרו ה-17 יום (מה שנחתם בחוזה) מה אנחנו יכולים לעשות?נוכל לבקש מהם את המאזדה החדשה ללא כל תשלום?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני לפני קניית רכב. עשיתי סיבוב על טויוטה קורולה שנת 2008 עם גיר אוטומטי (בפירוש לא רובוטי). מנסיוני הדל ברכבים חדשים הבחנתי בדבר הבא. ברכב עבד המיזוג וידוע לי שהוא מקשה מעט על הרכב . בנסיון להאיץ בכביש עירוני (בנסיעה של 40 - 50 קמ"ש ) שמתי לב שיש האטה משמעותית כאשר אני לוחץ על הגז ולאחר כשניה וחצי הוא מגיב בהאצה טובה. ניסיתי כמה פעמים ובכל פעם האטה המעצבנת הזאת. האם מעיד על בעיה או ככה זה באמת מתנהג. אולי אצלי הבעיה? תודה על התגובות. גל
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה יצא לי לבלות סופ"ש ארוך עם המיני-טנדרון סיטרואן נמו, הידוע גם כפז'ו ביפר ופיאט פיורינו. לאור מיעוט המידע בפורום ובעיתונות הישראלית על הדגם הנ"ל, חשבתי שכדאי לפרסם סקירה קצרה עם ההתרשמות שלי. ובכן, המשפחה הגיעה לבקר, וכמו עם כל המבקרים שלי, הסברתי שאת ברצלונה הם יכולים לראות לבד בימי חול (אחלה תח"צ ופחות תיירים), אבל את סוף השבוע נבלה באזורים שמסביב לעיר, עם רכב. המסלול נקבע מראש, וכלל נסיעה בכבישים הרריים לכיוון דרום צרפת ועוד גיחה למרכז ספרד לאורך אחד מכבישי הקניונים. הרכבים שאני לוקח בד"כ לנסיעות כאלה הם גולף TSI/TDI או BMW סדרה 1. הפעם הבנתי שזה לא רעיון טוב, משום שבכבישים כאלה אתקשה להימנע מהתגרזנות מסיבית, וסביר להניח שהמשפחה לא ת…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 874 צפיות
שבת שלום, לחבר טוב אבד המפתח לרכב,האם יש פתרונות יעילים ? יש דרך כלשהי לעשות מפתח למנעול או שעליו להחליף את כל המערכת ? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אני רוצה להשוות רכבים בני כמה שנים וכבר הושקו דגמים חדשים, כיצד אני יכול למצוא נתונים (אורך, משקל, תא מטען, מומנט ועוד) של רכבים ישנים יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
פגיעה ביציאה מחניה. 1 2
מאת Acejin-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכם, שאלה למקרה היפותטי, במידה ומישהו יוצא מחניה פרטית (רוורס) ותוך כדי תמרון החוצה דופק רכב שחנה באדום לבן בדיוק מול החניה של הפוגע בצד השני של הכביש. על מי נופלת האשמה?
הודעה אחרונה מאת SniCkeR, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. בעבר היסתובבה ברשת שבלונה כמו שיש למפענחי התמונה שמניחים על התמונה כדי לבדוק את תקינותה במקרה של שני רכבים מצולמים, או באופן כללי אם הרכב המצולם נמצא במקום התיקני. אני לא מוצא אותה, גם לא בפורום. מישהו יודע באיזה אתר אני יכול להשיג אותה, או שבמקרה שמר את הקובץ, או צילום על נייר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
בטסט הכשילו אותי גם על פסים זוהרים מאחור שהינם דהויים. ואני סקרן אם בכלל יש חובת פסים כאלו ברכב פרטי... מישהו יודע? תודה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
לידיד קרוב שלי יש פולו 98, 1000, ידני לאחרונה הוא עבר טסט, ובבדיקה במכון רישוי בי-ם [איני יודע אם מותר לפרסם כאן את השם] נפסל, כי נורת הabs שבלוח המכוונים דלקה. יש לציין, שבמערכת הבלמים לא היתה כל בעיה, הבעיה היתה בנורה בלבד! אחר שהוא עמד על דעתו שהרכב תקין לחלוטין, ניגש אליו אחד הבוחנים, ואמר לו "200 ש"ח, ונסגור את הסיפור" הוא שילם. ויצא משם אחרי דקה עם טסט לשנה! מושחתים, כבר אמרנו?
הודעה אחרונה מאת papa_carlos, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קיבלתי אזהרה על פלאפון, אין צורך בהטפות, זה לא משהו שאני עושה בדרך כלל. כשאני מדבר בנייד בנהיגה הוא תמיד על רמקול אצלי על הרגל, אני אף פעם לא מחזיק אותו ביד תוך כדי נהיגה, אבל הפעם הצד השני לא שמע אותי, והרמתי את הטלפון בשביל להגיד לו שיחכה רגע בזמן שאני עוצר בתחנת אוטובוס בצד הכביש (ריקה, אחרי 22:00 בלילה) בדיוק בזמן הזה ניידת שעקפה אותי משמאל עם צ'קלקה כבויה ראתה שאני עם הפלאפון והיא כרזה לי לעצור בצד. עצרתי, הסברתי לשוטר (שהיה מאוד נחמד) את הסיפור, הוא ראה שאני לא עבריין תנועה סדרתי ואין לי עברות קודמות בכלל והסתפק בלתת לי אזהרה. באזהרה כתוב "לאחר שכרזתי לנהג לעצור, המשכנו בנסיעה אחריו תוך כדי שמירת קשר עין רצוף עד לעצירה" השאלה שלי היא טאורתית והיא כז…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 5 תגובות
- 860 צפיות
בחודש פברואר 09 הזמנתי חלק לרכב שלי, אחרי כמה זמן שהוא לא הגיע פתחתי תלונה ב-PAYPAL וקצת דחיתי אותה בגלל בקשות מצד המוכר להמתין עוד קצת, בסופו של דבר לא שמתי לב והתלונה נסגרה אוט' ולא ניתן לפתוח אותה שוב. אחרי כמה ניסיונות פניתי לחברת האשראי שלי, הגשתי טופס לקוח כשל תמורה וקיבלתי את כספי במלואו חזרה. חשוב לציין שקניתי את אותו חלק ששוב פעם ממישהו אחר ב-EBay וקיבלתי אותו אחרי 10 יום. אתמול בערב הלכתי לבדוק את הדואר וראיתי שממתינה לי חבילה במכס, בדקתי את פשר החבילה ומסתבר שזה החלק הקודם שהזמנתי. מישהו יודע ויכול לייעץ מה עושים במצב כזה? בחשבון בנק שלי זה עדיין מופיע כתנועה בבירור. מה לעשות לשחרר את זה ולמכור או להודיע לחברת אשראי?
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
כסף קונה הכל: http://www.zulanews.com/view_article.php?aid=58475
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 2 תגובות
- 821 צפיות
שלום לכולם ,יש מי שיודע מה קורה עם העתירה? שר האוצר היה צריך לשלוח תגובה לבג"צ עד היום בשעה 14:00 ולא הצלחתי למצוא שום דבר בנושא. (למי שלא מעודכן אז חברת דוד לובינסקי,קמור וקרסו הגישו עתירה לבג"צ בכדי למנוע את כניסת המיסוי החדש לתוקף,היום שר האוצר היה צריך להגיש תגובה ובמידה שכן אז לעותרות יש זמן עד מחר ב14:00 כדי להגיב .המיסוי אמור להיכנס לתוקף בעוד יומיים,אז כולם מחכים לראות מה יקרה). הנושא חשוב לי כי הזמנתי רכב חדש ורציתי לדעת אם אני צריך לשלם תוספת או שלא . תודה.
הודעה אחרונה מאת ori sahar, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני למעלה מחצי שנה קיבלתי דו"ח משטרה צבאית על מהירות. השתחררתי בסוף פברואר 2009 ולא נשפטתי על הדו"ח. לפני 3 ימים קיבלתי טלפון והפקידה אמרה לי להתייצב ביום חמישי (9 באב) ב10 בבוקר בבית הדין הצבאי לצורך משפט. לא קיבלתי זימון בדף (צו) הביתה וההודעה היחידה שהיתה לי היא טלפון 3 ימים לפני שאני צריך להתייצב. אני לא חייל, וגם לא חייל מילואים. כשעצרו אותי, עצרו אותי עם רכב אזרחי, השוטר היה על מדי ב´ וטען שקלט אותי עם אקדח לייזר למרות שיש שם משהו מסריח לגבי הפרטים של איך הוא תפס אותי. האם אפשר לזמן ככה אזרחים למשפט צבאי?
הודעה אחרונה מאת atikot, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים! אני רוצה לעשות הזמנה באינטרנו של מוצרים לרכב שלי. איך איפשר לדעת, האם יוטל מע"מ, מס או בכלל מכס כלשהו על החבילה ומה יהיה הסכום? לפי מה שהיבנתי, לאגף המיסוי יש טבלת מכס מסוימת, האם איפשר למצוא אותה באינטרנט (אני לא הצלחתי), אם מישהו יודע, שיתן לי את הכתובת. וכמו כן, אמרו לי, שיש אפילו איפשרות להתקשר לאגף המכס ולשאול אותם ישירות על המוצר. האם מישהו יודע היכן איפשר לברר את מס' הטלפון של המחלקה הנ"ל שעוסקת במיסוי ברכישת מוצרים מחו"ל. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני כמה שנים פורסמה פה טבלה של מדידת צריכת דלק, תודה למי שהעלה אותה (לא זוכר את שמו, סליחה). מאז שיש לי את הרכב (ושנזכרתי בשירשור...) אני משתמש בה. בד"כ אין הפתעות. אבל היום שמתי לב לעובדה מעניינת. לאחרונה נוצרו הרבה מצבים שאני יושב ברכב מונע+מזגן בלי לנסוע (מחכה לחבר, לחברה, לפגישה פה, למשהו שם וכולי) - משהו כמו בערך שעתיים מצטברות של ישיבה. וזה הדבר היחיד שיכול להסביר אני חושב את הצריכה המזעזעת שלי לשבוע האחרון- 5.9 ק"מ לליטר... מסקנה? אם אתה נהנה מהמזגן, אל תבכה על הצריכה.
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סלחו לי רגע, בדיוק תקף אותי פיהוק חזק במיוחד לאחר שעברתי בעיון על תמונותיה של המשפחתית הגדולה הראשונה של סוזוקי. איפה הקונספטים הנועזים ואיפה התוצאה הסופית, השבלונית כל כך. בתפריט מתלה אחורי רב-חיבורי חדש, גיר רציף עם אפשרות שליטה ידנית ומנוע 2.4 שכנראה נלקח מהגרנד-ויטרה. http://www.autocar.co.uk/News/NewsGallery.aspx?AR=242002&EL=-1&IM=261758
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 518 צפיות
קיבלתי במייל משתף קנסות חדשים - מידע חשוב לכל הנוהגים ברכבְ - מתחילת יולי 2009 . קנסות חדשים - מידע לכל הנוהגים ברכב: 01. תוקף רישיון הרכב פג יותר מ-4 חודשים עד חצי שנה 750 ש"ח. 02. חוסר אפוד זוהר ברכב או בתא הנהג 100 ₪ 03. אי לבישת אפוד זוהר בירידה מהרכב על פי חוק 250 ₪ 04. אי אחזקת תעודות במצב נקי וניתן לקריאה 100 ש"ח. 05. שימוש בטלפון ללא דיבורית 1000₪ 06. נסיעת אופנוע בשול הדרך 250 ₪ 07. נסיעת קלנועית בכביש בניגוד לחובה בחוק 100 ₪ 08. העמדת רכב בכביש בין עירוני או בשול הדרך 100 ₪ 09. העמדת רכב בשול דרך מהירה 500 ₪ 10. חניה או עצירה בתחום צומת, במקום כניסה לכלי רכב, במעבר חציה או 12 מטר לפניו, או בצד רכב אחר…
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 6 אלף צפיות
למי שלא מכיר: http://www.worldcarfans.com/10607146659/mercedes-s-class-by-lorinser וזאת שאני צילמתי היום בחיפה: מישהו יודע אם ניתן להזמין אותן ככה מהחברה כמו שמזמינים amg או רק ביבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן ..מכרתי את הרכב שלי מסוג סקודה פליסיה שנת 95 וביטלתי את הביטוח הסוכן שממנו עשיתי את הביטוח אמר שאין לו מושג אך זה הולך אם אני צריך לקבל החזר לגביי הביטוח חובה והוא יבדוק ואני יחזור אליו עוד חודש החברת ביטוח היא הראל וביטחתי דרך אותו סוכן ..רק ביטוח חובה אם יורשה לי לציין נשארו לי עוד 6 חודשים לביטוח ושילמתי עליו 2650 ש"ח . יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 0 תגובות
- 666 צפיות
ערב טוב, נתקלתי היום באחד אתרי הקניות בחו"ל בשני סורקי תקלות לרכבים מסוג הונדה. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16925 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16546 רציתי לדעת : 1. האם אלו סורקי התקלות אשר מחברים לרכב במוסך על מנת לבדוק היסטורית רישומים של נורת מנוע למשל ? 2. האם הם יתאימו לרכבי מסוג הונדה סיויק שנת 97 בנפח 1600 סמ"ק (קוד דגם D16Y8 ) ותיבה אוטומטית . 3. למה משמשים הסורקים הללו ? 4. מה ההבדל בין שני הסורקים הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
כתבה מYNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3454723,00.html
הודעה אחרונה מאת perna longa, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום שיחררתי את הרכב שלי,ואני רוצה לעשות ביטוח. יש למישהוא שמות של סוכני ביטוח שמבטחים יבוא אישי. אשמח למספרי טלפון והמלצות.
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
איזה רכב זה?
מאת mastik10- 3 תגובות
- 913 צפיות
אהלן אני צריך את עזרתכם בזיהוי הרכב לא מצאתי אותו פה netcar.co.il
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, קיבלתי מטען של nokia 6210 למצת של הרכב שהזמנתי לפני כשבוע מאיביי. אני לא יודע מה הסיבה, אבל אני לא מצליח להכניס אותו לשקע המצת במאזדה 626 שנת 2001. זה הגיוני? הנה העמוד של המוצר עם תמונה של המטען http://cgi.ebay.com/CAR-MOUNT-HOLDER-CHARGER-FOR-GPS-NOKIA-6210-NAVIGATOR_W0QQitemZ250457390183QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item3a506c7c67&_trksid=p3286.c0.m14 תודה
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- 1 תגובות
- 586 צפיות
מדובר ברכב עם 200K יד ראשונה מנוע 1.9 TDI ביד 2 כתוב 29K אבל לאחר חיפוש קצרצר התברר לי שגרסת ה1.6 הרכב ביד 3-4 עם 20K יותר קילומטרז' נמכר ב30 אלף מכיוון שהמצב ככה נראה לי מעט תמוהה שהגרסה שלי (שגם כוללת תוספות כגון סאנרוף ומגנזיום) שווה לגרסת ה1.6 הנחותה ממנה ושמחירון יד 2 מזייף מעט. אז אם אוכל לקבל את מחיר השוק ואת המחיר לפי לוי יצחק זה יעזור לי מאוד לפני תכנון מכירת הרכב.
הודעה אחרונה מאת אלעד,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- צוק
- zaf
- שביט
- Chmimo
- גולדן191
- chezik
- yuvk
- itaysamurai
- פאר האורה
- פינדר
- orsh99
- נתנאל - Net