Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה יצא לי לבלות סופ"ש ארוך עם המיני-טנדרון סיטרואן נמו, הידוע גם כפז'ו ביפר ופיאט פיורינו.

לאור מיעוט המידע בפורום ובעיתונות הישראלית על הדגם הנ"ל, חשבתי שכדאי לפרסם סקירה קצרה עם ההתרשמות שלי.

ובכן, המשפחה הגיעה לבקר, וכמו עם כל המבקרים שלי, הסברתי שאת ברצלונה הם יכולים לראות לבד בימי חול (אחלה תח"צ ופחות תיירים), אבל את סוף השבוע נבלה באזורים שמסביב לעיר, עם רכב. המסלול נקבע מראש, וכלל נסיעה בכבישים הרריים לכיוון דרום צרפת ועוד גיחה למרכז ספרד לאורך אחד מכבישי הקניונים.

הרכבים שאני לוקח בד"כ לנסיעות כאלה הם גולף TSI/TDI או BMW סדרה 1. הפעם הבנתי שזה לא רעיון טוב, משום שבכבישים כאלה אתקשה להימנע מהתגרזנות מסיבית, וסביר להניח שהמשפחה לא תבין ולא תעריך במיוחד התנהגות כזאת, בלשון המעטה. נוסף על כך, הייתה בעיה להזמין רכב מהחברות הגדולות, משום שהמחירים בעונה זו גבוהים במיוחד. אי לכך, ובהתאם לכל המגבלות הנ"ל, החלטתי לפנות לחברת השכרה מקומית קטנה ולקחת את הרכב הכי לא-ספורטיבי שיש להם, אבל כזה שיוכל לאכלס בנוחות 3 מבוגרים + מזוודות לאורך נסיעה ארוכה.

כאן המקום לציין שבתקופה האחרונה נכנסו כאן לאופנה הטנדרונים הקטנים, הבנויים על פלטפורמה של מכונית מיני (C3 במקרה זה) ומהווים למעשה גרסה קצרה וקומפקטית של הדגמים המוכרים - ברלינגו, קנגו וכו'. נראה שבשוק המקומי יש ביקוש למשהו כזה, שמאפשר להסיע את הילדים בבוקר לבי"ס, ואז לעבור ב-ACE ולהביא הביתה שק מלט או אוכל לכלב. בכל אופן, בחברת ההשכרה שמצאתי השכירו את הרכב הזה עם מנוע דיזל אטמוספרי 1.4, במחיר של כ-30 יורו ליום. האלטנרטיבה הייתה טווינגו חלושה או טויוטה אייגו/סיטרואן C1/פז'ו 107 שהוצעו באותו מחיר. ההחלטה התקבלה.

Citroen-Nemo_Combi-5.jpg

שיטוט קצר באתר האינטרנט של הנמו הבטיח ניסים ונפלאות. בפועל, המצב היה קצת פחות אופטימי. בצד היתרונות נזכיר בעיקר דבר אחד - תא הכפפות הענק, המסוגל להכיל לפטופ שלם + אביזרי טעינה, או כל דבר אחר שתרצו לשים שם, לרבות כלבים קטנים וקניות מהסופר. יתרונות נוספים: מראות גדולות, מערכת סטריאו מקורית עם איכות סאונד שהפתיעה בגדול (וגם קוראת MP3), נפח הטענה גדול בבגאז', כולל אוזני קשירה וגומיות בילט-אין. ההגה הפתיע באיכותו גם כן, עם תגובות ותחושה הרבה יותר טובים מאשר בפז'ו 207, למשל. המידות הצנועות איפשרו תמרון קל בחניה, אבל המבנה הקופסתי, חלונות הצד האטומים והחלון המפוצל מאחור הקשו מאד על שדה הראייה. מצב פרדוקסלי.

רשימת החסרונות, לצערי, ארוכה יותר, ומתחילה מהמנוע האטמוספרי בנפח 1.4 ליטר. יש לי כמה אלפי ק"מ נסיון על מנועי טורבו-דיזל המסוגלים להציע מומנט זמין מסל"ד נמוך, וגם להיות גמישים מאד בהמשך. זה לא אחד מהם. עם כל הכבוד לחסכון בדלק, ולעובדה שהרכב הזה מיועד בעיקר לעיר, אין לדעתי הצדקה להכנסת מנוע כה חלש ברכב כזה. ההתנהלות שלו נעה בין מתסכלת (חוסר יכולת לעבור להילוך שני ב-30 קמ"ש) למסוכנת (חוסר יכולת להאיץ 40-80 בהילוך גבוה יותר משני). זאת לא הפעם הראשונה שלי על מנועי דיזל, רגילים או טורבו, ואני יודע שהם דורשים תפעול שונה מבנזין. עם זאת, המנוע בנמו היה פשוט אנמי, חסר יכולת ודפק ברז כמעט בכל פעם שהזדקקתי לשירותיו. ההרגשה הייתה כאילו מדובר בדוושת גז על-חוט, המגיבה שניה או שתיים לאחר הלחיצה. הדרך היחידה לחיות איתה הייתה בהאצה איטית ולינארית, שנמשכה דקות ארוכות.

נקודת האור היחידה בפן הדינמי (בנוסף להגה, כאמור) הייתה בכביש המהיר, שם שייט הרכב בניחותא במהירות 80-100 קמ"ש, כאשר 120 כבר התחילו להישמע ולהרגיש כאילו ביקשתי יותר מדי. ירידה בכביש קניונים מפותל איפשרה לי לבדוק את בלימת המנוע, שהתגלתה כטובה למדי. במהירות של 30-40 קמ"ש בהילוך שני, הייתי צריך ללחוץ קלות על הבלמים בסה"כ 3 פעמים לאורך 10 קילומטרים.

טענות נוספות שיש לי אל מתכנני הרכב: מדוע אין מדף מעל לנהג ולנוסע מקדימה? מדוע הדלת מאחורה מפוצלת ולא שלמה? והעיקר - מדוע לעזאזל ברכב עם מושב מתכוונן לגובה והגה מתכוונן לגובה + עומק אי אפשר להגיע לתנוחת נהיגה תקינה? אני מניח שהרכב מיועד לגבוהי קומה בלבד, משום שעם המטר שישים ומשהו שלי לא הצלחתי במשימה. הגובה מכוון את המושב בזווית חדה, וכך יוצא שהוא נתקע בירכי הנהג במקום לספק תנוחה אופקית. הנהג מעורסל במושב, הרגליים לא מגיעות לדוושות באופן תקין, או שאפשר להוריד את הגובה, ואז לא רואים את גבולות הרכב באופן ברור. בקיצור, לא תכנון מוצלח במיוחד, למרות הכוונות הטובות.

בעיה נוספת היא הגיר. כל פנים הרכב מתוכנן כרכב עבודה - מתגים גדולים, מוט הילוכים גדול, כל המחוונים והלחצנים נראים כאילו הותאמו לשימוש עם כפפות. המצב הזה יכול להקשות על נהגות פוטנציאליות, ולעצבן את המשתמש הממוצע. כתוצאה מהתכנון הזה, מוט ההילוכים לא רק ארוך אלא גם לא מדוייק, ולא מאפשר החלפה מהירה בעת הצורך (וזה קורה הרבה, במיוחד ברגע שיורדים ממהירות שיוט, או מאיטים אפילו במעט).

הנוסעים במושב האחורי דווקא היו מרוצים. הרכב מרווח, רך למדי, ובסה"כ עשה את העבודה. חבל שלא הייתה עוד דלת צד, אבל זה לא באמת הפריע. מקדימה, התלונן הנוסע על כך שהמושב הקדמי אינו נוח לנסיעות ארוכות, ובתור הנהג, נאלצתי להסכים איתו.

במהלך ארבעת הימים שבילינו יחד, כיסינו קצת יותר מ-1000 ק"מ, והסיכום הוא כדלקמן:

לא ברור מה PSA ניסו לעשות פה, אבל לדעתי זה לא הצליח. הרכב הזה חלש וקטן מדי בשביל להיות מסחרי, אבל גם קשוח וגס מדי בשביל להיות חלופה לסופרמיני מודרנית. נשים לא יסתדרו איתו, נהגים טיפוסיים יתקשו להתרגל לשדה הראייה המצומצם ואילו נהגי החלוקה ירגישו מוגבלים במשאבים ובמקום. לא ברור אם כך למי הרכב פונה, למרות שההצהרות שלו בומבסטיות. נשאר רק לקוות שעם מנוע מוצלח יותר הרכב יספק ביצועים ברמה סבירה, ולא כמו אחיו השחיף. בכל אופן, בתצורה הנוכחית, אני באופן אישי, לא אהבתי.

יש לציין שלמרות הסוגיות האישיות שלי עם הנמו, המשפחה נורא התלהבה, וזה היה אחלה גימיק לשדה התעופה, כשכולם ציפו למשהו סטנדרטי. בסופו של דבר, הביקור היה מוצלח, מזג האוויר כנ"ל וסופה"ש הוכתר כהצלחה.

מקווה שזה עוזר למתלבטים לקבל מושג על הרכב, ואם למישהו שאלות ספציפיות נוספות, אשמח לענות עליהן. תודה שלקחתם את הזמן לקרוא, ושיהיה גם לכם סופ"ש נעים!

פורסם

מספר הערות שלי :

למייטב ידעתי אין בליין הדגמים האלו דיזל אטמוספרי בנפח 1.4 ליטר. בחיים לא שמעתי על מנוע כזה, לא אצל פיזו' ולא אצל פיאט.

אני חושב, שנהגת על 1.4HDI, עם 70 כ"ס כמו של C3.

שנית, לגבי מגש חפצים עליון, דלת אחורית נפתחת כלפי מעלה, חלונות צד אחורים פתוחים ועוד - קיימות רמות איבזור שונות, בין היתר עם כל הדברים הנ"ל.

גם אני לא כ"כ הבנתי, למי מיועד הרכב הזה. אבל הכיוון הוא רכב לחלוקת דואר, רכב שירות פנימי לשדות התעופה, ושימושים דומים אחרים, כלומר נסעות קצרות בשטח צפוף. הרכב לא חלש בשביל השימוש, לו הוא מיועד, בשביל להסתובב בעיר מספיק גם מנוע עם 40 כ"ס. זה בשום אופן לא חלופה לסופרמיני. זו חלופה זולה לטנדרונים הגדולים קצת יותר (ברליונגו ושות'), שבדור הנוכחי גדלו עוד.

נראה לי, שהתצורה העיקרית (לא בארץ) תיהיה תצורה של 2 מושבים ולא של 5.

פורסם

סקירה מעניינת וממצה, כיף לקרוא.

יצא לי לנהוג בקנגו החדשה בצרפת לא מזמן. האמת שבאירופה היא כבר לא כל כך חדשה, אבל בארץ היא אפילו "עתידית".

התרשמתי שהטנדרונים הולכים ונהיים יותר ויותר ידידותיים למשפחות.

לגבי המנוע בנמו - עד היום תמיד הייתי תחת הרושם שמנועי HDI הם סוג של טורבו-דיזל. האם זו טעות?

פורסם
אכן HDI, קרי הזרקה ישירה בלחץ גבוה.

משום מה חשבתי שכל דיזל שהוא לא טורבו הוא אטמוספרי. כנראה שיש לי עוד כמה דברים ללמוד בנושא.

אכן, כל דיזל שהוא לא טורבו הוא אטמוספרי.

HDI זה מנוע טורבו דיזל, בכל גירסאות הנפח.

HDI 1.4 זה מנוע שפותח על ידי פורד בשיתוף עם פיז'ו,בלינק שצירפת כנס לקישור שמפנה אותך למנועי DLD של פורד, כתוב שם בפירוש, שלמנוע יש טורבו.

לגבי המנוע בנמו - עד היום תמיד הייתי תחת הרושם שמנועי HDI הם סוג של טורבו-דיזל. האם זו טעות?

זה לא טעות, זה נכון.

צירוף האותיות HDI מסמל HIGH PRESSURE DIRECT INJECTION. נכון, טורבו לא מוזכר כאן, אבל במנוע דיזל מודרני טורבו זה כבר מובן מאילו, ואין כמעט דיזלים חדשים ללא טורבו, אני אישית מכיר רק אחד- SDI 2.0 של פולקסווגן, שלא מגיע לארץ.

• ספונסר פורום
פורסם

הרכב החילופי של המוסך שלנו הוא ה C3 עם המנוע הזה

1.4 טורבו דיזל .

אני לא יודע איך הוא מתנהג ברכב הספציפי הזה

אבל בעיני המנוע הזה פשוט מדהים ,זריז וחזק ,שקט ואמין באופן יוצא דופן

והבונוס הגדול זוהי צריכת הדלק הממוצעת של כ 1 ליטר סולר ל 20 קמ .

הרכב אצלנו עם 200,000 קמ ולמעט פולי מנוע שהוחלף לחליפי (250 שח)

לא היו בו כל תקלות והמנוע מתפקד עדיין כמו חדש .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
במנוע דיזל מודרני טורבו זה כבר מובן מאילו, ואין כמעט דיזלים חדשים ללא טורבו

זה מה שחשבתי.

HDI זה מנוע טורבו דיזל, בכל גירסאות הנפח.

זה כבר מוזר בעיניי.

יצא לי לנהוג קילומטרים רבים על TDI של פולקסווגן ו-TDCI של פורד, וההבדל עצום.

זמינות המומנט שלהם, כמו גם ההספק הסופי והגמישות של המנוע בהילוכים השונים היו טובים בהרבה.

לפני כשנה נהגתי על 207 1.4 HDI בחלקים מאותו מסלול. תגובת הדוושה הייתה איטית, ובשביל להאיץ בכביש הררי הייתי חייב לעלות ל-4K סל"ד, שלב שבו גם די נגמר לה הסוס. בשורה התחתונה, ה-207 והנמו התנהגו כמו עגלות מתות, וזה ממש לא אופייני למנועי טורבו-דיזל מודרניים. אולי לפני שנה פשוט לא ידעתי לנהוג על דיזל, אבל מאז כבר צברתי עליהם הרבה נסיון ואני מאמין שהפעם הבעיה לא הייתה בכישורי הנהיגה שלי.

• תוכן חדש...