Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגיעה ביציאה מחניה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא פעם דיווחתי על כך למוקד העירוני ולמשטרה שלא עושים דבר בנידון.

מוקד עירוני לא עושה דבר זולת להעביר לטיפול המחלקה הרלוונטית ולקבל עידכון על מהות הטיפול. מוקד עירוני אינו סמכות מקצועית לאיכות ומהות הפתרון. כשאתה מתלונן על חניה, הפניה מועברת לפיקוח העירוני והם המחלקה המקצועית שקובעת את איכות ומהות הטיפול.

קח יומן שנה ותעד כל פניה שלך למוקד העירוני ולמשטרה. רשום תאריך ושעה ועם מי דיברת. כמו-כן כל פניה מקבלת מספר. הקפד לבקש את מספר הפניה, אם לא קיבלת מספר פניה, משמעות הדבר שהפניה לא הוקלדה למחשב ולמעשה לא תטופל. כמו-כן אומרים לך מה הזמן התאורטי לטיפול בפניה.

בכל רשות מקומית שהמוקד העירוני שלה מתנהל כהלכה, תוכל לברר בחלוף הזמן המוקצב, מה היה אופן הטיפול. במקרה שלך, אמור להרשם נימוק הפקח מדוע לא נרשם דו"ח.

לגבי טיפול משטרתי, לא תמיד תוכל לברר ועדיין חשוב שתשמור תעוד לפניות.

אני מקווה שלא תתרחש תאונה, אבל אם תתרחש, ואחת מהסיבות תהיה בגלל המכוניות החונות שלא כחוק, אזי היומן שלך ותעוד הפניות והתשובות יכול לסייע לך בתביעה נגד העיריה. זה לא מבטיח שתזכה, אבל עדיין ייכול להיות שש לך קלף שיכול לסייע לך.

מצד שני, העובדה שאתה מודע לבעיית התנועה במקום הספציפי, גם היא תשמש נגדך בבחינת היית חייב לנהוג משנה זהירות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יכול להיות שהרכב שחנה באדום לבן הפריע לרכב החונה לצאת ולכן האשמה עליו

זה לא נכון.

ואם היה עומד שם ילד - אז מותר לדרוס אותו ?

הנהג הפוגע אשם.

לבעל הרכב הנפגע מגיע דו"ח על חניה אסורה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
מוקד עירוני לא עושה דבר זולת להעביר לטיפול המחלקה הרלוונטית ולקבל עידכון על מהות הטיפול. מוקד עירוני אינו סמכות מקצועית לאיכות ומהות הפתרון. כשאתה מתלונן על חניה, הפניה מועברת לפיקוח העירוני והם המחלקה המקצועית שקובעת את איכות ומהות הטיפול.

קח יומן שנה ותעד כל פניה שלך למוקד העירוני ולמשטרה. רשום תאריך ושעה ועם מי דיברת. כמו-כן כל פניה מקבלת מספר. הקפד לבקש את מספר הפניה, אם לא קיבלת מספר פניה, משמעות הדבר שהפניה לא הוקלדה למחשב ולמעשה לא תטופל. כמו-כן אומרים לך מה הזמן התאורטי לטיפול בפניה.

בכל רשות מקומית שהמוקד העירוני שלה מתנהל כהלכה, תוכל לברר בחלוף הזמן המוקצב, מה היה אופן הטיפול. במקרה שלך, אמור להרשם נימוק הפקח מדוע לא נרשם דו"ח.

לגבי טיפול משטרתי, לא תמיד תוכל לברר ועדיין חשוב שתשמור תעוד לפניות.

אני מקווה שלא תתרחש תאונה, אבל אם תתרחש, ואחת מהסיבות תהיה בגלל המכוניות החונות שלא כחוק, אזי היומן שלך ותעוד הפניות והתשובות יכול לסייע לך בתביעה נגד העיריה. זה לא מבטיח שתזכה, אבל עדיין ייכול להיות שש לך קלף שיכול לסייע לך.

מצד שני, העובדה שאתה מודע לבעיית התנועה במקום הספציפי, גם היא תשמש נגדך בבחינת היית חייב לנהוג משנה זהירות.

.

תודה על התגובה

במקרה הזה אני שיניתי את דרך היציאה שלי מהבית על מנת לא לעבור בצומת הזו כך שזה לא רלוונטי לגבי.

מה שכן, חבל לי שבגלל אוזלת היד של הרשויות מתרחשות תאונות (עד כה רק תאונות פח, ואני מקווה שכך זה ישאר).

פורסם
זה לא נכון.

ואם היה עומד שם ילד - אז מותר לדרוס אותו ?

הנהג הפוגע אשם.

לבעל הרכב הנפגע מגיע דו"ח על חניה אסורה.

בסדר, בוא נקח דוגמא אחרת.. ותגיד לי מי לפי דעתך אשם,

רכב חונה באדום לבן בכביש דו-סיטרי וחוסם את הנתיב של הצד הימני,

בוא זמנית מכונית באמצע נסיעה בנתיב הימני ומכונית בנתיב השמאלי נוסעות לכיוון הנגדי אחד של השני -

פתאום הנהג בנתיב הימני שם-לב למכונית שחוסמת לו את הנתיב וסוטה לנתיב השמאלי ופוגע במכונית שנסעה בנתיב השמאלי,

ברור שהאשמה כביכול תיפול על הנהגה שסטה מהנתיב, אבל.. הגורם העיקרי לתאונה זה הרכב שחסם את הנתיב הימני, ולא אף אחד אחר.

מה החוק קובע במקרים כאלה שהגורם לתאונה הוא גורם פסיבי? או שהאשמה נופלת פשוט על הנהג בנתיב הימני.

(חשוב לציין שהרכב חונה בדיוק בעיקול ככה שאי אפשר לצפות מראש שהרכב חונה)

פורסם

אתה טועה.

האשמה היא בלעדית של הנהג העוקף.

גם במקרה כזה - יהיה פס לבן (באמצע עיקול) ולא מקוקו ככה שהעקיפה תיהיה אסורה בכל מקרה.

אם אי אפשר לצפות מראש - אני הייתי עושה רוורס ובוחר נתיב אחר.

אבל מכיוון שזה לא קורה במציאות - הייתי עושה את העקיפה מאוד בזהירות.

אבל שוב - ריאלית - מה שאתה "מדמיין" לא קורה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
פתאום הנהג בנתיב הימני שם-לב

פתאום ?

כלומר הוא יסביר לחוקר התאונות שהוא בהה באויר/ דיבר בטלפון/ הסתכל על חתיכות וכו' וכו' ולכן לא היה מרוכז בנעשה בכביש ולכן פתאום הבחין במכונית חוסמת...

ואם הוא לא הבחין בה פתאום, אלא תכנן מהלכיו ונאלץ לעקפה תוך כדי עבירה, היה עליו לשקול את ההשלכות הפוטנציאליות למעשה זה, תוך נקיטת אמצעי הזהירות הסבירים למניעת התרחשותה של תאונה.

והיה ותתרחש תאונה - אם זה מנחם אותך, אני מניח שהנהג החוסם יקבל לפחות דו"ח על הפרעה לתנועה אבל את התאונה אתה ביצעת והסבירות היא שיכולת להימנע ממנה.

במילים אחרות, זה שטיפש אחר "עזר" לך לעשות תאונה, לא בהכרח פוטר אותך מהאחריות לתאונה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חח.. שלא תבינו אותי לא נכון, אף אחד משני המקרים שהצגתי לא בוצעו ע"י או משהו :)

אבל תיאורטית כל המצבים האלו ביום יום כמעט הופכים לאמיתיים בעקבות אותם אנשים שחונים בצידי המדרכה וחוסמים את הכביש.

דברתי על מקרה חריג, אי אפשר היה לתכנן/לראות מראש את הרכב החונה בצד הכביש,

והטווח שבו אפשר לראות את הרכב החונה הוא בדיוק שניה מהרגע שהנהג יצא מהעיקול.. השיקול דעת בזמן הזה הוא או לדחוף את הרגל חזק לברקס או לסטות לנתיב השמאלי,

רוב הנהגים לא יודעים מה לעשות במצבים כאלו, ואי אפשר לעצור את הזמן ולבחור את הדרך הנכונה להגיב.. ובגלל זה יש הרבה תאונות.. לפחות מהסוג הזה.

פורסם

אין לי מושג איך אתה נוהג, אבל כשאני יוצא לכביש, אני משתדל לחפש כל הזמן את ההפתעות שיכולות לצוץ.

מבחינתי כל משאית שחונה כחוק או בדאבל, מסתירה לי הולך רגל שעוד שניה יזנק לכביש.

מבחינתי כל אוטובוס שעוצר בתחנה, מזמין הולך רגל שלא הספיק לתחנה ורץ לעברו מצידו השני אל הכביש ומתאבד בכדי להגיע.

מבחינתי כל מונית היא מתכון לעצירה במקומות לא צפויים ופתאומיים (נתקלתי במשוגע שעצר ממש באמצע צומת).

גם בכביש מהיר, אני שואל ומכין עצמי כל הזמן לאחד שפתאום יחליף נתיב בלי לסמן וכיו"ב הפתעות.

זאת גם אחת הסיבות מדוע בד"כ איני מנצל את המהירות המירבית המותרת באשר היא.

.

פורסם
אין לי מושג איך אתה נוהג, אבל כשאני יוצא לכביש, אני משתדל לחפש כל הזמן את ההפתעות שיכולות לצוץ.

מבחינתי כל משאית שחונה כחוק או בדאבל, מסתירה לי הולך רגל שעוד שניה יזנק לכביש.

מבחינתי כל אוטובוס שעוצר בתחנה, מזמין הולך רגל שלא הספיק לתחנה ורץ לעברו מצידו השני אל הכביש ומתאבד בכדי להגיע.

מבחינתי כל מונית היא מתכון לעצירה במקומות לא צפויים ופתאומיים (נתקלתי במשוגע שעצר ממש באמצע צומת).

גם בכביש מהיר, אני שואל ומכין עצמי כל הזמן לאחד שפתאום יחליף נתיב בלי לסמן וכיו"ב הפתעות.

זאת גם אחת הסיבות מדוע בד"כ איני מנצל את המהירות המירבית המותרת באשר היא.

.

אתה אופנוען ? :wink:

• תוכן חדש...