רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מענין, מתוך הכתבה: "השיטה פשוטה: מאתרים רכב אמריקאי יוקרתי ממודל שאינו מיובא בדרך כלל לישראל, כך שיהיה קשה מאוד להשוות גם את התקינה שלו וגם את המחיר הסביר שלו. קונים את הרכב המשומש מסוחרי רכב אמריקאים ודואגים לדווח כי הרכב נפגע בסופת ההוריקן קתרינה - ולכן הוא נקנה במחיר נמוך מאוד. כך, ג'יפ שהמקביל שלו בישראל עולה 600 אלף שקל, מיובא עם תג מחיר של 35 אלף דולר. המחיר הנמוך מביא לכך שמיסי הקנייה המוטלים על הרכב הם נמוכים עד כדי גיחוך - הונאת מס המוזילה עוד יותר את מחיר המכונית. את המכונית ניתן למכור אחר כך באולמות תצוגה בישראל, על אף שהחוק אוסר על העברת בעלות במכונית כזו בשנתיים הראשונות לאחר היבוא, תוך הנבת רווח ניכר. אפשר גם "להשאיל" את המכונית למשתמש אחר - עד שנית…
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש מכולה כזאת ברחוב שלי כי משפצים שם דירה בקומה שלישית. שלשום בבוקר הגעתי לרכב כדי לשים דברים בתא המטען, פתחתי את התא מתוך הרכב ושמעתי רעש של זכוכיות. לא התייחסתי, הרמתי את תא המטען [הרכב הוא אימפרזה סדאן] ושמעתי עוד פצפוצים, שוב לא התייחסתי. ואז, אחרי שסיימתי להעמיס טרקתי בכח את תא המטען. באאאם! רעש של זכוכיות נסדקות ומתנפצות וכל החלון האחורי שלי, טוב, רובו לפחות מצא את עצמו ברסיסים קטנים מאוד על המושבים האחוריים. אני לא לגמרי בטוח מה קרה שם אבל כנראה מישהו [בבון מצוי] זרק משהו - אבן, סלע מהדירה למעלה כשהוא מנסה לפגוע במכולה, הוא כנראה היה צלף גרוע וטיווח לי במקום זה את החלון האחורי של הרכב לא מצאתי עדויות למה גרם לפיצוץ ככה שכנראה הוא גם היה מספיק חכם ללכת ולהוציא את …
הודעה אחרונה מאת ShokoPrince, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 55 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אז יש את הפסיכי הקטן שנסע על פגאני ועל מקלארן F1 ואפילו התחרה עם בוגאטי ביורופייטר טייפון. יש את קלארקסון שנסע ב F40. לא צריך להזכיר עוד משהו מבחינתי. ויש א ג'יימס מיי. ההוא שכולם מסתלבטים עליו... אני לדוגמא הייתי בוחר בקלארקסון, F40 זו הפנטזיה המוטורית שלי. אלמלא ראיתי את הסרטון הבא: עם כל הכבוד למכוניות, מטוסים תמיד היו האהבה האמיתית שלי ומכוניות תמיד היו תחליף... (וכרגיל, הקרדיט מגיע לפורום פרש-צבא ובטחון)
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
-
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, בימים האחרונים אני מגיע לרכב ורואה שאין לי אוויר בצ'מיג, יומיים אחרי אין לי 2 ברגים של הג'אנט, והגיע גם השיא שברו לי גם את המראה. מה אפשר לעשות נגד חלאות אדם שכאלה?. בקרוב אני אתקין ביפר של רב בריח,אני מקווה לתפוס את הבן אדם\ ילדים שעושים את כל זה. אבל בנתיים איך אפשר לעשות נגד דברים כאלה? הרבה אנשים אמרו לי תחנה רחוק.. האזור שלי ממש קטן ואין הרבה מקומות חניה קרובים\ רחוקים, סכ"ה חניה אחת גדולה וכמה חניות ליד תודה מראש, רונאל קפח עריכה: הייתי חייב להוסיף שאין אף אחד שיש לו סיבה לעשות לי את זה. אני גם באזור חדש שעברתי אליו לפני שנה, אני לא מכיר אפחד באזור
הודעה אחרונה מאת Rule2k, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נסעתי ברחוב ופתאום מכונית יצאה מחניה ובעוד שאני מסתכל תוך כדי התאונה והנהגת לא מסתכלת אחורה ובמראות ועסוקה בסגריה שלה ונכנסה בי בפנס הימני היא יצאה מצד ימין ונכנסה בי מצד שמאל במראה חתכתי במהירות אבל לא הצלחתי כי היה עוד מכונית משמאלי האוטו שלה מושבת עקב ששלה סיאט יביזה ושלי פאסט אוטו חזק ליד שלה לי ניהיה מכה בפנס בפח..היא הודתה שהיא אשמה והצטערה ושאבא שלה בה היא הפכה את דעתה אני ילך לבית משפט אני יצא נקי נכון?
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם הייתה או קיימת בארץ פגו 205 T16 ? (רכב הנעה 4x4 מנוע מרכזי )
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבוע טוב חברים הסיפור הוא כזה, אני גר באחד הרחובות העמוסים ביותר ברמת גן. צריך להתפלל בשביל למצוא חניה בשעות המוקדמות של הבוקר. אחרי 25 דקות של חיפוש חניה לא מוצלח ראיתי פינה ברחוב של חניית נכה ענקית שאוטובוס נכנס שם. הרכב הפרטי של הנכה עמד בחניה והשאיר המון מקום מאחור. מאחר ואני דואג לרכבי לא נצמדתי אליו והשארתי לו מקום לצאת לפני, גם בדקתי מקדימה ובאמת לא חסר לו מקום לצאת. בבוקר אני רואה מכתב על השימשה מאותו אדם טוען שחסמתי אותו ולא נתתי לו לצאת ושהוא הגיש תלונה במשטרה. בקשר למשטרה אני לא דואג כי גם שהם מגיעים הם עושים טובה ואולי נותנים דוח אך באמת רתחתי על הבוקר. מהחוצפה והאטימות של אותו הדם שיודע שהרחוב עמוס ואין חניות בעודו חונה של חניה ששני רכבים י…
הודעה אחרונה מאת niru, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 849 צפיות
פנינים מפיו של השופט טננבאום: כתבה מ-ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3759725,00.html .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 0 תגובות
- 481 צפיות
שלום רכב שנסע רוורס פגע בפגוש האחורי בפינה הימנית של רכב שלי (דהייטסו סיריון). אני הייתי בעצירה מוחלטת. כשבדקתי את הרכב הפגיעה נראתה בצד שמאל. מישהו אמר לי שזה קשור למעבר אנרגיה לנקודה חלשה... מישהו נתקל בתופעה כזו? אשמח אם מישהו ידע להסביר לי כיצד זה יתכן והאם זה שכיח תודה!
הודעה אחרונה מאת אייק, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום. רציתי לברר,האם אחרי מהירות מסויימת במאזדה 3 החדשה,הדלתות ננעלות מבחוץ ואיתן גם תא המטען. חיפוש קצר באינטרנט,לא הניב תוצאות.לצערי,ואני נאלץ לשאול פה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת niru, -
-
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
תדלקתי היום את המכונית של אשתי בתדלוק עצמי. בסוף התדלוק החזרתי את האקדח למקום, אבל המשאבה לא הדפיסה לי חשבונית. בד"כ אני מחזיר את האקדח למקום, רואה כמה כסף יצא ונוסע. אבל הפעם רציתי פתקית כדאי שהיא תוכל לנהל מעקב. הפתקית לא יצא וגם על הצג לא הופיע "מדפיס פתקית" כפי שבד"כ קורא אלא "אוקטן 965, מבצע תדלוק". הבנתי, שלמרות שהחזרתי את האקדח למקומו, המשאבה עדיין במצב תדלוק. הוצאתי את האקדח ולחצתי. השארה הייתה נכונה, הדלק התחיל לזרום. כלומר, הייתי נוסע ומישהוא היה מתדלק אחרי על חשבוני בתוך אותו התדלוק. ניסיתי להביא מישהוא מהמתדלקים, אבל אלה עשו את עצמם עסוקים ולא רצו לבוא לשורה של תדלוק עצמי. בסוף מישהוא הואיל בטובו וניגש אלי. פשפש ביד בתוך המקום של האקדח, שיחק מאח…
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
דיברו על זה הרבה, ועכשיו זה רישמי - משנת 2010 לא ניתן יהיה למכור בישראל מכוניות פרטיות חדשות, שלא מצויידות במערכת ESP (בקרת יציבות) שר התחבורה ישראל כ"ץ חתם אתמול על החוק. מכוניות, שיובאו לארץ לפני אוקטובר 2009, ניתן יהיה לשווק ללא ESP גם בשנה הבאה, ולכן חלק מהיבואנים התחילו להזמין כמויות למלאי. אחרים התחילו להזמין ESP גם לדגמים ששווקו קודם ללא המערכת הזו. משאיות קיבלו בינתיים פטור ומכוניות מסחריות קיבלו דחיה לעוד שנה, בעיקר בגלל שיש דגמים אותם לא ניתן להזמין מהיצרן עם ESP.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כך נראה הלנד-קרוזר החדש: http://carscoop.blogspot.com/2009/08/leaked-2010-toyota-land-cruiser-prado.html רק לי היא נראית כמו טריוס מגודל בתמונה הגדולה בהתחלה? נלקח מ-carscoop כמובן.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 987 צפיות
כרגע חזרתי מטיול בין שבוע בעיקר בסלובניה (קצת בקרואטיה). מאזדה 3 לא ראיתי שם, ולמעשה רק מאזדה אחת ראיתי שם, מאזדה 6. כן ראיתי שם אאודי, סקודות, מרצדסים בכמויות. ובמשך כל השבוע שהייתי שם והסתכלתי על המון רכבים, קלטתי רכב אוטמטי אחד!!! בלבד, כל השאר ידניים. בין השאר ראיתי רכב מסוג פאביה htp, מצורף תמונות. למישהו יש פרטים על דגם זה? הה.. עוד משהו הכבישים שם בהרים, איפה נס הרים ואיפה מה שראיתי שם.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הגיע הזמן להגיד שלום לפיאט פונטו החמודה שלי,אתמול בשעות הצהרים נהג "ערני" במיוחד החליט שהוא נכנס בי במהירות (מעריך 50/60 קמ"ש) בעיר בזמן שאני נותן זכות קדימה בצומת T לביצוע פרסה. חצי יום במיון + טוטלוסט :/ תאונה ראשונה,אוטו ראשון. אין לי שמץ של מושג מה אני הולך לקנות :/
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קצת ישן, אבל מסביר את העקרון יפה. רצוי לקפוץ ל-1:50 http://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc#t=1m50s דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3758746,00.html כל הכבוד לאזרח שרדף אחרי מוגי הלב האלה ועזר לתפוס אותם - כן ירבו אנשים כמוהו. מקווה שימצו עם הפושעים את הדין, ושנשמע על עוד אזרחים שאיכפת להם - אולי ככה ריבוי המקרים של "פגע וברח" יצטמצם משמעותית, ואנשים יחשבו פעמיים לפני שהם מעזים לברוח בלי לעזור למסכן שנפגע.
הודעה אחרונה מאת niru, -
הללויה
הודעה אחרונה מאת atikot, -
שלום, יש לי רישיון שנתיים על גיר רגיל. אבל נוהג מאז באוטומת . אני מעוניין לעבור לגיר רגיל,אבל יש אם זה בעיה.. שנסעתי ברכב של הלימוד, אף פעם לא היו לי בעיות ,אף פעם הרכב לא כבה, והנסיעה היתה חלקה ומהנה (מדובר ברכב בשנתון חדש). אבל שניסיתי את המזל שלי על רכבים ישנים, כמו אונו,או פגו הישן או סוברו הישן DL . (יש לציין שזה היה הפעם הראשונה שאני נהגתי ללא המורה על גיר רגיל.) אז או שהרכב היה מתכבה או שהיה קופץ בהילוך הראשון, וככה התייאשתי ועברתי פשוט לאוטומת. מה הבעיה ? רכבים ישנים קשים יותר לנהיגה ? והאם יש מורים שמלמדים ברכבים ישנים ? או שיש לכם טיפים לעזור לי ? האמת שאני קצת נבוך לשאול את כל השאלות האלה,אבל אני חייב תשובות.. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת LevAizik, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני ועוד כמה חברים רוצים לשכור רכב בגרמניה ל4 ימים . אני בן 17 ו5 חודשים . ( ותק של 5 חודשים ) האם יש איזשהו חברת השכרה שאני יכול דרכם לשכור רכב בתנאים האלו? איך אני יכול לבדוק את זה? * אני לא יודע אם זה נחשב, אבל עשיתי רישיון על טרקטור בגיל 16 . אז רישיון בעצם יש לי כבר כמעט שנה וחצי .
- 1 תגובות
- 530 צפיות
השוואה שעשיתי לפני חודש בערך,רציתי לפרסם גם פה. שלום לא מזמן קבלנו את ה307 שלנו וכלקוחות וותיקים של המאזדה 3 בערך 4 שנים הייתי רוצה לעשות השוואה קטנה בין שני הרכבם. שניהם דגמים 2006 כמובן,המאזדה עברה 130 ק"מ הפיג'ו 100. נוחות:אין ספק שה307 לוקחת פה בגדול המושבים ממש כמו אמריקן קומפרוט הישיבה גבוהה,ממש תענוג לנסוע באוטו הזה,הרכב בולע כל בור אפשרי כמעט בכל כביש משובש. הנוחות העירונית קצת לוקה בחסר,אבל מפצה בעירוני. מאזדה 3:נפילה מצד המאזדה המושבים קשים,נמוכים וללא תמיכה רחבה ובכלל,מתלים נוקשים. אבזור:2 הרכבים מליסינג ומציעים אבזור שונה,לטובת המאזדה בקרת אקלים,שאין ב307 ול307 שליטה לרדיודיסק מההגה לא משהו רציני,שתי המכנויות בגרסאות הנמוכות אינן מציעות א…
הודעה אחרונה מאת rctguy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 896 צפיות
שלום, מישהו יכול לכוון אותי לחוק / תקנות שמסדירים את האופן בו מחליט משרד הרישוי על הקפאת רשיון נהיגה באופן זמני מטעמי בריאות? אני יודע שחובה לדווח על שינוי במצב הבריאותי, אבל לפי איזה קריטריון הם קובעים ולכמה זמן?
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
- 0 תגובות
- 974 צפיות
רכשתי גלגל ספייר לX5.. על הגלגל (מתוצרת Goodyear) רשום T125\70d16. ברצוני לדעת אם הגלגל מתאים או לא ?
הודעה אחרונה מאת אהלושש, -
שלום חבר'ה! מחר יש לנו להגיע לרחובות לנחם אבלים. רצינו להשכיר אוטו, אבל לכל חברות ההשכרה (אלדן, קל אוטו, שלמה SIXT, אביב ועוד כמה) אין רכבים במלאי. שאלתי היא אם יש כאן מישהו מאיזור מעלה אדומים שמוכן להשכיר את רכבו לכמה שעות במחיר סמלי (מחר מהבוקר עד איזור הצהריים). הנהגת בת מעל 50, ללא הסטוריית תאונות, עם רישיון למשאית (מעל 15 טון), כבר 36 שנים. אשמח לקבל הצעות בפרטי/ע"ג הפורום. תדה לכולם!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
שלום לכולם! לא מזמן קניתי רכב מיד שנייה B4,אשר נבדק במכון הקנייה ונמצא תקין. עברו מספר חודשים ואני שמתי לב שהרכב במהירות נמוכה כאילו לא סוחב,אני לוחץ על דושת מאיץ ולפחות 2 שניות הרכב נוסע באותו מהירות ולאחר מתחיל להאיץ באופן נורמאלי כאילו לא הייתה הפסקה של 2 שניות.יש לי הרגשה שכאילו לוקח זמן להעביר את הפקודה מדושת האצה לגלגלים. אני נסעתי למוסך מורשה ושם נבדק הרכב במחשב ונמצא תקין. האם לבדוק את הרכב במקום אחר ומה לבקש בבדיקה?! הרכב עוד באחריות {עוד חודש}. תודה מראש דני
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה חזרתי מקורס נהיגה מתקדמת בבית הספר של אלפא רומאו באיטליה. נהגנו שם על כל מגוון מכוניות אלפא מהמיטו החמודה עד ל8C המפלצתית. בין השאר נהגנו גם על ה159 והבררה בגרסת 3.2 4X4. על פניו, לפי הנתונים הטכניים ה159 והבררה אמורות להיות זהות במכללי ההנעה למעט בסיס גלגלים קצר יותר בבררה (252 לעומת 270). אציין שכל המכוניות היו חדשות לחלוטין עם פחות ו5000 ק"מ על השעון ונהגנו במספר מכוניות ולא רק באחת. גם הצמיגים היו חדשים ובאותם מידות בדיוק. התנהגות הכביש של הבררה לעומת ה159 היתה שונה מהותית. בעוד ה159 היתה מאוד מאוזנת עם נטיה קלה מאוד לתת הגוי נשלט הבררה היתה בעלת נטיה הרבה יותר חזקה לתת הגוי ובעלת יציבות פחותה בצורה משמעותית. פניות שעברו ב159 ללא כל בעיה נגמרו בבררה, ב…
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
המסך יורד על טופ גיר? 1 2
מאת קרמבו- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ג'רמי קלארקסון שולח רמזים עבים כמו הצמיג האחורי של הפורד GT40 שלו לגבי הסיכוי שהתוכנית המפורסמת תרד מהמסך. לינק: http://www.guardian.co.uk/media/blog/2009/aug/03/clarkson-hints-top-gear-over (תודה לבועז קורפל ידידי) מצד אחד אפשר לומר שבאמת הגיע הזמן אחרי כל כך הרבה עונות, עניין של פרישה בשיא וכו'... מצד שני קלארקסון קשישא הוא אשף שיווק לא קטן וייתכן והמדובר הוא בעוד ספין בעל מטרות נסתרות (הפעלת לחץ להטבות שכר, הגדלת תקציב או סתם טפיחה על האגו)
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 6 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת מה צריכת הדלק של שני הרכבים האלה: 1. פיג'ו 206 1400 אוטו', שנת 2001-2002. 2. אופל קורסה 1200 אוטו', שנת 2003, והגרסה של המנוע 1400. תודה!
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
פרסמתי את האוטו שלי בכמה לוחות באינטרנט, רשמתי על האוטו הכל מה שאני יכול לרשום ותמיד מגיעה השאלה שאני נתקע בה, אז מה אתה יכול לספר לי על האוטו שלא רשום במודעה? מה אני כבר יכול לענות על שאלה כזאת בצורה משכנעת? תודה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
שעון עצר לרמזור 1 2
מאת kiki666- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נמצא בבולגריה ומהשהות שלי כאן אהבתי דבר אחד במיוחד בתחום הרכב: בעיר ורנה למשל, על כל רמזוז מותקן שעון גדול וניראה לרוחק, שמראה את הזמן הנותר עד לחילוף האור ברמזור. כלומר כאשר האור ירוק הוא מראה בצבע ירוק את מספר השניות שנותר לחילוף האור, וכך גם עם האדום. הדבר הזה מאוד נוח ולדעתי גם חוסך כל מיני עצירות פתע ותאונות. יהיה נהדר להתקין מכשירים כאלו גם בישראל.. דיברו על זה פעם?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,