Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריסת מאזדה 3 ומאזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

atikot, אני לא יודע אם ידוע לך.. אך המאזדה 3 נחשבת רכב השטח הטוב ביותר של הליסינג בשל רמת השרידות של ההתעללויות בו :)

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם נעזוב לרגע את העובדה שההודעה שלך קטנונית וילדותית (במקרה הטוב), סטטוס "הכוחות" הוא כזה:

מצד אחד ישנו העדר שנוהג במאזדה 3/6,

ומצד שני ישנו העדר שמצביע על העדר הנ"ל צועק "עדר!" ומרגיש שהוא מיוחד...

לבריאות.

עדר? אני לא יודע אם יש/היו לך מאזדות, אבל בשנים האחרונות היו לי:

מאזדה 6 LUXURY 2003

מאזדה 6 EXECUTIVE 2004

מאזדה 3 COMFORT 2005

מאזדה 6 PREMIUM 2008

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני לא יודע למה אנשים עוד מגינים על המאזדה.

היא נותנת תמורה למחיר, ולא יותר מזה.

רשימת החסרונות בזו שלי:

-אין אור מעל הנהג.

-כיסא שבנוי עבור גמדים אסטמטיים מזימבאבואה.

(למעשה, הכסא נהג הוא 4 תלונות שונות- גבוה מדיי, צר מדיי, לא נוח מבחינת הקשיות, ומשענת ראש מתנדנדת [לא בטיחותי!!!] כשהיא משוכה למעלה בכיוונון נכון לראש שלי).

-מערכת מטומטמת במיוחד, ורמקולים תואמים.

עם כל השאר אני מסתדר, וכמה דברים אפילו נחמדים בעיניי. אבל עדיין, המאזדה היא לא רכב שמתאים לי, מסתבר.

והשטויות האלה שלה השניאו אותה קצת עליי.

על ה-6 אני לא מדבר, כי לא ניסיתי אותה אף פעם. גם לא רוצה לנסות. ה-3 הספיקה לי להבין שאני לא נוגע שוב במאזדה. לומדים מטעויות.

מה שכן טוב בנבלה:

אחיזת כביש נחמדה

עיצוב פנימי חמוד

צורה חיצונית יפה

פנסים מעוצבים בטוב טעם

נפח מטען סביר פלוס

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כל אחד והעדפותיו מן הסתם.

אני לדוגמא לא יכול לסבול את הקורולה.

ההבדלים בין האלנטרה ל3 אסטרונומים! החל מאיכות חומרים איכותית הרבה יותר לטובת ה3, דרך עיצוב והאיבזור ועד לרמת השילדה וההיתנהגות.

למאדזה 3 (בייחוד בגרסאות היקרות יותר) יש היתנהגות מהנה ביותר, כיף לעשות העברות משקל ולהכניס את הרכב להיגוי יתר קליל, התקשורת מההגה עולה בכמה וכמה רמות מעל המתחרות וכיול מתלים קשה יחסית שאני אישית אוהב.

כנס עם האלנטרה לסיבוב מסויים שבו כמו תמיד יופיע לך תת היגוי, כנס לאותו סיבוב עם המאזדה באותה מהירות ותרגיש את ההבדלים.

ושלא תבין לא נכון, אני דווקא אוהב את האלנטרה.

לטעמי בתור תמורה לכסף היא מצויינת, בתור רכב שאני צריך לנהוג עליו? ממש לא.

פורסם
הבעיה היחידה של ה-3 היא הפלח שוק שאליה היא מכוונת. מאזדה יצרה מכונית משפחתית מאוד מהנה לנהיגה, אשר פונה לנהגים שמעדיפים קצת יותר מסתם רכב שמסוגל להגיע מנקודה א' ל-ב'. תמכרו את הרכב הזה לפלח שוק הלא נכון, ועוד בכמויות, וכבר היא תיחשב כלא טובה ותיצור לה תדמית שלילית. יש לנו מאזדה 3 ששייכת למחלקה בחברה בה אני עובד, ותמיד כשאני לוקח אותה לנהיגה, אני נהנה. היא אמנם שונה מהמיאטה, ואני מרגיש בה כמו בג'יפ, אבל שוב, ההיגוי החד, והמתלים המעט נוקשים, עושים לי את זה, גם במנוע 1600 עם גיר אוטומט והנעה קדמית.

לצערנו, היבואן שלנו מעוניין רק למכור, ולא משנה לו למי (גם אם הוא יצליח למכור לקרפדות). הוא רוצה לעשות כסף וזה מה שמעניין אותו. לא מעניינת אותו התדמית של המוצר.

אני שונא מרצדס וסקודה, יש מלא מהן כמוניות, והכי גרוע, הנהגים שנוהגים בהן. :-P:wink:

+1

אני חושב שסיכמת את הדיון בצורה הטובה ביותר.

מזדה 3 היא רכב עם אפיונים ספורטיביים, שזה אומר: אחיזת כביש, הגה מהיר ומדוייק, מתלים קשים יחסית וזה לא באמת קשור אבל גם מראה שמעיד על נטיות ספורטיביות. כמשפחתית היא גרועה, אבל, הלו, מותר לה... מרכב משפחתי דורשים מרחב, אבזור, איכות חומרים, תא מטען פרקטי, נוחות וזו פשוט לא הכתובת. אולי נגדיר את ה BMW סדרה 7 (יש פה קונצנזוס שזה רכב טוב?) כרכב איום ונורא כי הוא לא מסוגל לעלות את מעלה מרזבה?

פורסם
אני לא יודע למה אנשים עוד מגינים על המאזדה - ממש לא מגינים , אבל גם לא מגנים

רשמנו כי הרכב הנ"ל הוא חבילה טובה - והיצרן והיבואן בארץ ידעו לכוון אותו נכון לפלח השוק המשפחתי

בכל רכב יש יתרונות וחסרונות ( כל רכב הוא חבילה של פשרות )

ויש עוד רכבים נחמדים - והיבואן יודע להוציא את הרצון לקנות אותן ( מוסכי שרות , תמחור גבוהה , אחריות קצרה וכו' )

היא נותנת תמורה למחיר, ולא יותר מזה - על זה מדובר , תמורה למחיר הסביר + אמינות וקצת כייף בנהיגה

רשימת החסרונות בזו שלי:

-אין אור מעל הנהג. - ברכבים שאני נהגתי היה אור באמצע וגם תאורה לימין ושמאל + ב 6 יש גם במגן השמש

-כיסא שבנוי עבור גמדים אסטמטיים מזימבאבואה - ובחורות טוענות שהמושב נמוך :lol: - לכן אנו תמיד אומרים בצע נסיעת מבחן , וראה התאמה , לפני הקניה

(למעשה, הכסא נהג הוא 4 תלונות שונות- גבוה מדיי, צר מדיי, לא נוח מבחינת הקשיות - אתה בטוח שהורדתה את הכסא עד הסוף - לפי התאור שלך , אתה עוג מלך הבשן :roll: צריך לשבת על כריות וקטורת מסביב .

ומשענת ראש מתנדנדת [לא בטיחותי!!!] כשהיא משוכה למעלה בכיוונון נכון לראש שלי).- משענות ראש אקטיביות מלפנים מצמצמות את הסיכון לפציעות מסוג צליפת שוט - כך שכנראה אצלך המשענת ראש שבורה - או תקינה ( לבדוק - כי אני לא זוכר אם הגיע בדגמי ה 3 הישנים ) - אולי היא לא מכוונת נכון , בדוק את המשענת של הנוסע , האם גם שם יש בעיה .

-מערכת מטומטמת במיוחד, ורמקולים תואמים - מה מטומטם בה - היא שרה רק באנגלית :wink:

עם כל השאר אני מסתדר, וכמה דברים אפילו נחמדים בעיניי. אבל עדיין, המאזדה היא לא רכב שמתאים לי, מסתבר.

על ה-6 אני לא מדבר, כי לא ניסיתי אותה אף פעם. גם לא רוצה לנסות. ה-3 הספיקה לי להבין שאני לא נוגע שוב במאזדה. לומדים מטעויות - לדבר תמיד אפשר - אתה יודע , תמיד כייף לקרוא את הראש המיוחד שלך :mm_yeah: -

( זה בסדר - אצלנו במסעדה יש דרגות - סכין ראשון , שני , שלישי וכו' - לפי הידע והוותק , יש רשות להשתמש בסכינים השונים .

בעתיד , אם תהיה רציני תגיע לסכין 6 ) - עתידות בזוקה :grin:

מה שכן טוב בנבלה:

אחיזת כביש נחמדה

עיצוב פנימי חמוד

צורה חיצונית יפה

פנסים מעוצבים בטוב טעם

נפח מטען סביר פלוס

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

fish

נכנסתי עם האלנטרה ב80 לסיבוב שהייתי אמור לקחת ב30 (לא שמתי לב לסמל) אבל שמתי לב שזה משהו בסגנון סיבוב פרסה ארוכה, והESP יפה מאוד ייצב את האוטו (הצלחתי אפילו להשאר על אותו הנתיב (נכנסתי בהכי שמאלי כלומר זה שהכי בעייתי לקחת במהירות גבוהה))

ואם הייתי לוקח קצת יותר ימינה במקום להשאר על הנתיב הוא אפילו לא היה צריך את הESP.

לגביי אבזור היא מאובזרת יפה מאוד דווקא חוץ מהרדיו דיסק הפנימי אין במאזדה הרבה יותר.

אגב המושבים במאזדה על הפנים לדעתי יחסית לאלנטרה, ואני דווקא מעדיף מטלים רכים יותר.

הבעיה העיקרית באלנטרה באמת זה שזה HYUNDAI.

פורסם

היא נותנת תמורה למחיר, ולא יותר מזה - על זה מדובר , תמורה למחיר הסביר + אמינות וקצת כייף בנהיגה

כיף בנהיגה לא ממש היה לי עד שריפדתי את הכיסא עם שכבת ספוג נחמדה מתחת לריפוד האפטרמרקט שקניתי לה. התחושה הייתה שהכיסא תוחב לי 2 אקדחים לגב באיזור השכמות ושואל אותי: " אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? אתה נהנה? "

התשובה היא לא.

אמינות, כן- יש.

שלי לא מניעה בדיוק פעם בשבוע, באותה שעה. אם זה לא אמינות, אני לא יודע מה כן. אבל זו כנראה רק שלי.

אה, וזה קורה רק בקיץ.

מה שכן כבר פיענחתי איך להניע אותה: פשוט להשאיר את הסוויץ' על און 7 שניות. היא כבר תניע.

רשימת החסרונות בזו שלי:

-אין אור מעל הנהג. - ברכבים שאני נהגתי היה אור באמצע וגם תאורה לימין ושמאל + ב 6 יש גם במגן השמש

ובכן, בזו שלי, פשוט אין. גם לא הייתה לפי איך שהיא נראית. שרמוטת ליסינג טיפוסית.

-כיסא שבנוי עבור גמדים אסטמטיים מזימבאבואה - ובחורות טוענות שהמושב נמוך :lol: - לכן אנו תמיד אומרים בצע נסיעת מבחן , וראה התאמה , לפני הקניה

איכשהוא הצלחתי לא לשים לב לכל הדברים האלה. המוח שלי ניגן רק שיר אחד מהתקליט: "רכב חדש (ישן).רכב חדש (ישן).רכב חדש (ישן)."... לא יכלתי להתרכז בשיט...

(למעשה, הכסא נהג הוא 4 תלונות שונות- גבוה מדיי, צר מדיי, לא נוח מבחינת הקשיות - אתה בטוח שהורדתה את הכסא עד הסוף - לפי התאור שלך , אתה עוג מלך הבשן :roll: צריך לשבת על כריות וקטורת מסביב .

הכיסא מונמך עד הסוף. ואני לא עוג מלך הבשן, אבל בוא נגיד את זה כך, גג נפתח של מיאטה לא ייסגר כשאני בתוכה. חורי הסגירה בגובה העיניים שלי.

ואגב, זה לא הכי נוח בעולם שהכיסא מונמך עד הסוף, כי הוא מקבל זווית מעניינת:?

ומשענת ראש מתנדנדת [לא בטיחותי!!!] כשהיא משוכה למעלה בכיוונון נכון לראש שלי).- משענות ראש אקטיביות מלפנים מצמצמות את הסיכון לפציעות מסוג צליפת שוט - כך שכנראה אצלך המשענת ראש שבורה - או תקינה ( לבדוק - כי אני לא זוכר אם הגיע בדגמי ה 3 הישנים ) - אולי היא לא מכוונת נכון , בדוק את המשענת של הנוסע , האם גם שם יש בעיה .

במילה אחת, כן. גם בזו של הנוסע יש את אותה הבעייה. אני לא יודע מה הכוונה שלך במשענת "אקטיבית", אבל ההרגשה שלה היא שהיא על כרעי תרנגולת ולא ממש מחוברת לכסא - פשוט רופפת ומתנדנדת בחופשיות.

-מערכת מטומטמת במיוחד, ורמקולים תואמים - מה מטומטם בה - היא שרה רק באנגלית :wink:

פרקתי את כל המערכת הזו, לרמת הבורג. היה צריך שם מברג מיוחד בין היתר... המערכת מורכבת מ-4 חלקים בסדר הבא:

-תחתון, לא יודע מה הוא עושה, אבל הוא מעביר חוטים שנראים חשובים לעליון, שהוא למעשה הרדיו-דיסק, שהוא מתחבר לפאנל של השליטה במערכת, ושימו לב- הוא זה שמתחבר לתצוגה.

:lol::?:evil::shock::shock::shock::-(

מה הטימטום הזה?!?! הפאנל של המערכת הוא זה שמתחבר לתצוגה שמראה את השעון, המזגן, ועוד. אין פאנל, אין תצוגה. פשוט מחריד.

על ה-6 אני לא מדבר, כי לא ניסיתי אותה אף פעם. גם לא רוצה לנסות. ה-3 הספיקה לי להבין שאני לא נוגע שוב במאזדה. לומדים מטעויות - לדבר תמיד אפשר - אתה יודע , תמיד כייף לקרוא את הראש המיוחד שלך :mm_yeah: -

לדבר תמיד אפשר, אבל מידה כלשהיא של יושר אישי מונעת ממני לדבר על רכב שלא ישבתי בו אפילו עדיין. כל מה שיש לי להגיד עליו מבוסס על השערות בלבד, ואני מעדיף מידע מוצק.

( זה בסדר - אצלנו במסעדה יש דרגות - סכין ראשון , שני , שלישי וכו' - לפי הידע והוותק , יש רשות להשתמש בסכינים השונים .

בעתיד , אם תהיה רציני תגיע לסכין 6 ) - עתידות בזוקה :grin:

הבזוקה נהייה מחריד בשנים האחרונות...:shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עדי89 , מאזדה 3 נחשבת "רכב השטח הטוב ביותר" מהסיבה שיש הכי הרבה רכבים של מאזדה 3 בליסינג, אין שום קשר לשרידות אלא אם תיסע עם פיאט 91 בשטח ותשווה אותה למאזדה. גם אני נסעתי בשטח עם האלנטרה ושום בעיה עם שרידות אין בה וכנראה גם לרוב הרכבים באותה קבוצה.

פורסם
fish

נכנסתי עם האלנטרה ב80 לסיבוב שהייתי אמור לקחת ב30 (לא שמתי לב לסמל) אבל שמתי לב שזה משהו בסגנון סיבוב פרסה ארוכה, והESP יפה מאוד ייצב את האוטו (הצלחתי אפילו להשאר על אותו הנתיב (נכנסתי בהכי שמאלי כלומר זה שהכי בעייתי לקחת במהירות גבוהה))

ואם הייתי לוקח קצת יותר ימינה במקום להשאר על הנתיב הוא אפילו לא היה צריך את הESP.

לגביי אבזור היא מאובזרת יפה מאוד דווקא חוץ מהרדיו דיסק הפנימי אין במאזדה הרבה יותר.

אגב המושבים במאזדה על הפנים לדעתי יחסית לאלנטרה, ואני דווקא מעדיף מטלים רכים יותר.

הבעיה העיקרית באלנטרה באמת זה שזה HYUNDAI.

קיבלת טיעונים מבוססים ומנומקים ואתה עדיין לא מבין את כוונתי.

ESP ייצב כל רכב כל עוד הטעות בגבולות הסביר בצורה יפה מאוד, זה תפקידו.

לטיעונים של העברות המשקל, התקשורת מההגה, כיול השילדה, איכות החומרים וכדומה בכלל לא היתייחסת.

כמו כן חוץ מרדיו דיסק מקורי לא הגבת (שאני מבין ששליטה מההגה ועוד פונקציות לא משחקות אצלך תפקיד כי אולי מבחינתך זה לא ניקרא איבזור)

כל מה שרשמת זה שהצלחת לקחת סיבוב ב80 שמותר 30 בעזרת של הESP.

האם נהנת לקחת את הסיבוב הנ"ל במהירות גבוהה באלנטרה? אם כן אני משתתף בצערך. אם לא תעשה את אותו סיבוב בדיוק על מאזדה ותחזור לספר רשמים.

פורסם

אם האלנטרה הייתה באיכות של מאזדה 3 אבל עם הנוחות של האלנטרה, הייתי ממליץ על האלנטרה.

ה3 כמו שאמרו כאן היא מעולה מבחינה דינאמית אבל לא ממש נוחה לנוסעים.

האלנטרה היא מאוד ממוצעת מבחינה דינאמית אבל נוחה יותר לנוסעים.

פורסם

fish

אבזור מבחינתי בא מהמילה אביזרים, כלומר אלקטרוניקה וכו' (ABS,ESP כריות אוויר) וזה ההבדל בדרך כלל באותו האוטו ההבדל בין הגרסה המפוארת לפשוטה. לכן באמת חוץ מהרדיו אני לא רואה שום הבדל.

לגביי דינאמיות , האוטו היה ליסינג, לבדוק את הדינאמיות יצא לי הרבה מאוד והדינאמיות בסדר ובפניה הנ''ל גם המאזדה הייתה מפעילה ESP ללא ספק. שליטה מההגה באלנטרה מצויינת לדעתי וקשה לי להגיד שהשליטה במאזדה הייתה יותר טובה

לגביי איכות חומרים התייחסתי ואמרתי שההגה התפורר האיכות של הפלסטיק לא משהו.

ואחרי 3 שנים ו180 אלף ק''מ של התעללות קשה חוץ מההגה המתפורר לא הייתה שום בעיה האוטו נסע כמו חדש.

ודעתי אגב על המאזדה הייתה הרבה יותר גבוהה עד לרגע שנהגתי בה.

• תוכן חדש...