Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריסת מאזדה 3 ומאזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם שני הרכבים יהיו חדשים, אני אעדיף את הרובר עם עיניים עצומות.

.

שלא תגיד שאני לא חברותי - למשפט הזה שלך אני מסכים בעיניים פקוחות לרווחה :wink:

כנראה שאתה באמת בוחר רכב בעיניים סגורות - תתעורר ופקח את העיניים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
3 , נניח והייתי מבקש ממכם לבחור רכב יפני 1.6 בין השנים 2004 עד 2008 ,איזה רכב בדיוק הייתם בוחרים?

מניסיון - קורולה :-)

כמובן תלוי במה שאתה מחפש ברכב.

מזדה 3 עם מנוע טורבודיזל כיפי (יש כזה?) וגיר ידני היא מכוניות בהחלט ראויה!

אכן, קיימת גרסא כזו. לא בארצנו, כבר אמרנו? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
חן ושאר המלעיזים - המוצר טוב ביחס למוצרים שקדמו לו...

ישנן אופציות טובות משמעותית (ואני לא נוגע בעניין המחיר כרגע).

אוראל, יצאה לך התבטאות ילדותית וזהו...קרה ויקרה לכולנו.

רד מהעץ.

על כל המכוניות אפשר להגיד שהן טובות מהמוצרים שקדמו להן, אז מה? הן זוכות לעויינות מצידך?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כנראה שאתה באמת בוחר רכב בעיניים סגורות - תתעורר ופקח את העיניים .

אייל .

אי פעם ישבת בתוך רובר?

אני מתאר לעצמי שלא.

איך אפשר להשוות בין שני הרכבים האלו בכלל?

הרובר הרבה יותר נוחה למרחקים ארוכים, ואם האמינות לא הייתה עניין רציני, הרובר עליונה בכמעט כל פרמטר.

(אני נוהג על בסיס יומיומי על שני הרכבים האלו, גם הרובר וגם המאזדה)

עריכה: הרובר הספציפית הזאת היא שלי, ביום שקניתי אותה. כיום היא נראית נורמלית ויותר יפה. המאזדה היא מתמונה מהאינטרנט.

100_2502 (Medium).JPG

2005_Mazda_3_i_interior.jpg

פורסם

יוסי , אם הובנתי לא כהלכה אני מתנצל :idea: לדעתי הרובר נתנה תמיד ערך מוסף נוסף ברכב , ובמיוחד דגמי ה 600 שאותם אני מכיר

( יש גם דיון או שניים , שבהם עזרתי בבעיות ברכב הנ"ל )

אבל - להשוות היום רובר למאזדה קצת קשה - הסתכל על מחירון הרכב , הוא אולי לא הקובע , אבל הוא משקף איזו אמת .

כל אדם מהישוב , אשר תציע לו דגם זהה מבין הרכבים , לא יקח את הרובר - ( אולי מתי מעט עם אהבה למותג )

וזה לא רע , אפילו בסדר מבחינתי - אבל לשלול את המאזדה ולומר ש רובר עדיפה - לא תואם את המציאות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן, מאזדה זאת חברה בינונית נטו תהיה בטוח שמבחינת אוטו משפחתי היא לא הטובה בקטגוריה ולא הגרועה היא ממוצעת!

בקשר למאזדה 6 כל כך מעצבן אותי לראות ישראלים שנוהגים במאזדה 6 וחושבים שיש להם מנהלים שמינימום בקטגוריה של אלפא או ב.מ.ו ,בוקר טוב, מאדה 6 זה משפחתית + מנוע יותר גדול ב400 סמ"ק וטיפה יותר גדולה מהממוצע.

באמת שבשאר העולם מאזדה לא מצליחה בכזאת רמה ולא סתם , כי פשוט לא מגיע לה. היא לא רכב כזה מוצלח לא מבחינת נוחות או גודל או ביצועים, היא ממוצעת לגמרי. אז מי שאומר לי שהשיווק בארץ לא קשור להצלחה שהתעורר בלי שיווק נכון(והנחות לליסינג) מזמן המותג היה נעלם איפה שהוא באמצע בבינוניות!

תהיו בטוחים שבלי הליסינג הוא לא היה מגיע להצלחה של היום ולא משנה כמה שההגה מתקשר!

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

אף פעם לא הבנתי מה כל הפורום צועק "חמאס!!" כל פעם ששומעים על מאזדה בפרט או על רכב יפני בכלל.

לא יעזור כלום,הרכבים היפנים נועדו למטרה מאוד מסויימת:

לספק לרוכש הממוצע את היכולת לנהוג ברכב חדש באמינות סבירה (+) ובמחיר הגיוני.

הרכבים היפנים מצליחים לעמוד במטרה שלהם בצורה מכובדת (לעניין המחיר אל תאשימו את היפנים,תאשימו את יבואני הרכב בארץ).

המאזדה 3 רכב לא רע בכלל,הוא בנוי טוב,נוחות סבירה,בטיחות לא רעה ומנוע לא רע ואפילו בסדר גמור בגרסאת ה-2.0 ליטר.

נכון שיש מתחרות יותר טובות ויש אחרות פחות טובות,זה עדיין לא משנה את זה שהמאזדה 3 בשורה התחתונה רכב לא רע בכלל.

לפני חודשיים אבא שלי התלבט מאוד לגבי רכישת רכב חדש כאשר עמדו בפניו 3 אופציות:

1.יונדאי I30.

2.מאזדה 3 בגרסאת 1.6 ליטר.

3.הונדה סיויק 1.8 ליטר.

הוא היה מאוד בכיוון של ה-I30 אבל למען האמת הורדתי אותו מהרכב כי למרות שה-I30 רכב מעולה (מנסיון אישי) אין לי מושג איך הוא ישרוד את השנים (אבא שלי לרוב מחזיק רכב מינימום 3-5 שנים עם נסועה מאוד גבוהה,כ-35K קילומטר בשנה).

המאזדה 3 היתה ההמלצה של אח שלי ושל גיסו שמאוד אהבו את הרכב,גם אני אהבתי את הרכב אבל פסלתי אותו משיקולי מנוע חלש מדי וצמא מדי,מה גם שאבא שלי לא רצה לקחת את הגירסה המאובזרת ופחדתי שביום שירצה למכור את הרכב תיהיה לו תחרות גבוהה מדי עם שוק הליסינג.

לגבי ההונדה סיויק אני הייתי זה שמאוד דחף לכיוון שלה,ראשית בגלל שלטעמי הסיויק פשוט טובה יותר,יש לה מנוע לא רע בכלל, די חזק ומאוד חסכוני,ולכן למרות שהיתה היקרה מבין השלושה חשבתי שזה הרכב הראוי לאחד שמבלה הרבה על הכבישים וצריך רכב חזק (יחסית) וחסכוני.

לבסוף ההחלטה באמת נפלה על הסיויק,אבא שלי מאושר עד השמיים וכבר בחודש הראשון הרגיש שנשאר לו בכיס יותר כסף ממה שהיה נותר לו עם הרכב הקודם (סוזוקי בלאנו, AKA חבר וו גרירה ועוקב עם דלק).

ועדיין,זה לא משנה את העובדה שהמאזדה 3 רכב בסדר גמור.

נ.ב

אני היחיד שלא יכול לראות את התמונות ?????

תעלו אותם כך שגם אוכל לראות או לפחות תנו לינק,משהו....

תודה :lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ליין מן, מאזדה זאת חברה בינונית נטו תהיה בטוח שמבחינת אוטו משפחתי היא לא הטובה בקטגוריה ולא הגרועה היא ממוצעת!

בקשר למאזדה 6 כל כך מעצבן אותי לראות ישראלים שנוהגים במאזדה 6 וחושבים שיש להם מנהלים שמינימום בקטגוריה של אלפא או ב.מ.ו ,

בוקר טוב, מאדה 6 זה משפחתית + מנוע יותר גדול ב400 סמ"ק וטיפה יותר גדולה מהממוצע.

באמת שבשאר העולם מאזדה לא מצליחה בכזאת רמה ולא סתם , כי פשוט לא מגיע לה. היא לא רכב כזה מוצלח לא מבחינת נוחות או גודל או ביצועים, היא ממוצעת לגמרי. אז מי שאומר לי שהשיווק בארץ לא קשור להצלחה שהתעורר בלי שיווק נכון(והנחות לליסינג) מזמן המותג היה נעלם איפה שהוא באמצע בבינוניות!

תהיו בטוחים שבלי הליסינג הוא לא היה מגיע להצלחה של היום ולא משנה כמה שההגה מתקשר!

נעבור בהגיון אחת לאחד

אתה כבר פסיכולוג תנועה , המזהה רגשות מנהלים , ברכבי מאזדה 6 - או שדמיונך משער זאת - הסבר לנו על סמך צפיה כיצד זה בפועל -

אני יכול להעיד על עצמי בלבד - כאשר אני נוהג ב 6 , אני שוכח שאני מנהל גדול , ונוהג בכייף עם חיוך דבילי - זו הכוונה

פועל יוצא מזה - שכל בעלי האלפות ו בימרים גם דבילים - כי אני מרגיש כמותם - אם ניתחתי נכון את המצב :wink:

או שהנוהגים ב 6 הם אנשים רציניים , וסתם מחייכים כמו דבילים , כי החיוך הדבילי שייך לאחרים

אלפא או ב.מ.וו - בנפח יותר גדול ב 400 סמ"ק , גם נקראות משפחתיות גדולות - אז לא ברור לי מה הבעיה ( למה נתפסתה לגודל :lol: )

לפני הליסינג - הזכר לנו כמה מכוניות מכרה מאזדה - אל תתעייף ,אני אעזור לך גם אז מאזדה הובילה את השוק .

ועוד סוד - כיום בשוק הפרטי , אם נוריד את שוק הליסינג - מי לדעתך מוביל במכירות -

( זה בסדר , יהיו הרבה תשובות - אבל עובדה אחת - עדיין מאזדה 6 )

- הדיון עכשיו הוא לא על איכות - הוא על טפשות וצרות עין ומוחין -

יש הרבה רכבים טובים , כל אחד אמור למצוא את המתאים לו - לשלול מתוך שנאה או קנאה (עברנו את גיל הדרדסים) זה הגרוע ביותר

כנ"ל בחיים - למדו מה אחרים עושים טוב ושפרו את זה , הם עושים זאת לא טוב המציאו אתם דבר חדש ,ולא לחפש את הרע , או איך להכשיל , ביקורת בונה ולא הורסת .

אייל .

אפשר להמשיך להכות במאזדה - ותשובות - לחזור לתשובות הקודמות שלי , אחרי הגריסה מגיע שלב המיחזור .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בקשר למאזדה 6 כל כך מעצבן אותי לראות ישראלים שנוהגים במאזדה 6 וחושבים שיש להם מנהלים שמינימום בקטגוריה של אלפא או ב.מ.ו ,בוקר טוב, מאדה 6 זה משפחתית + מנוע יותר גדול ב400 סמ"ק וטיפה יותר גדולה מהממוצע.

אני חושב ידידי, שאת הדבר הזה אתה המצאת בדימיונך.

כמה שטויות בהודעה אחת.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

"חן ושאר המלעיזים - המוצר טוב ביחס למוצרים שקדמו לו...

ישנן אופציות טובות משמעותית (ואני לא נוגע בעניין המחיר כרגע). "

כשאתה תעבוד בשביל הרכב ולא תסתמך על ההורים אז נראה אותך לא נוגע בעניין המחיר.

ובאמת יש משהו מאוד משמח בתמונות.

משמח לראות שבמאזדה, נותנים לבקרת האיכות חשיבות כלכך גדולה עד שהם גורסים רכבים שלמים במקום לתקן את הליקויים הנקודתיים.

בתור צרכן זה נותן להם נקודות זכות אצלי.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

ליין מן - אני נהנה לקרוא את התגובות שלך. באמת (ולא בגלל שיש לנו משהו משותף והוא העיר בת ים :wink::-P).

לבחור מעליי - יש לך לימיטד אדישן ואין לך חישוקים קלים? :-o

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
יוסי , אם הובנתי לא כהלכה אני מתנצל :idea: לדעתי הרובר נתנה תמיד ערך מוסף נוסף ברכב , ובמיוחד דגמי ה 600 שאותם אני מכיר

( יש גם דיון או שניים , שבהם עזרתי בבעיות ברכב הנ"ל )

אבל - להשוות היום רובר למאזדה קצת קשה - הסתכל על מחירון הרכב , הוא אולי לא הקובע , אבל הוא משקף איזו אמת .

כל אדם מהישוב , אשר תציע לו דגם זהה מבין הרכבים , לא יקח את הרובר - ( אולי מתי מעט עם אהבה למותג )

וזה לא רע , אפילו בסדר מבחינתי - אבל לשלול את המאזדה ולומר ש רובר עדיפה - לא תואם את המציאות .

אייל .

המחירון של רובר ברצפה בגלל סיבה מאוד מסוימת.

הם פשטו את הרגל!

במדינות אחרות מכירים רובר כרכב ברמה עליונה מהיפניות כמעט בכל מובן, ואין את בעיות האמינות שיש בארץ.

פה בארץ התייחסו אליהם כמו זבל והמכונאים שמו מים לא נכונים, שמן לא נכון ובאופן כללי לא שמרו עליהם.

בגלל זה קשה מאוד למצוא אקזמפלר במצב טוב.

קשה להשוות מאזדה 3 מול רובר 216 כי פשוט שני הרכבים לא חופפים אפילו בשנים של הייצור.

אז אם אתה לוקח ישראלי ושואל אותו מה הוא מעדיף, הוא יגיד לך מאזדה.

אם תשאל אירופאי מה הוא מעדיף, אם שני הרכבים חדשים ובמצב מושלם, תאמין לי שהוא יחשוב על זה ואולי גם יעדיף את הרובר.

וכן, גם אם תיתן לי להחליט בין הונדה אקורד שנת 98 ורובר 600 מאותה שנה, אני לא בטוח מה אני אחליט. סביר להניח שאני אעדיף את הרובר בגלל איך שהוא נראה, ואת זה יעשה גם כל אדם שלא מבין במכוניות ומראים לו את הרכבים האלו.

(שני הרכבים חולקים המון מכלולים, בגלל זה אני משווה ביניהם).

לא תמיד הרכב שנמכר הוא הרכב הטוב ביותר.

הנקודה העיקרית היא שמאזדה 3 הוא לא רכב כל כך טוב, אלא הוא מאוד מאוד בינוני, אבל בארץ סוגדים לו ונותנים לו ערך שלא מגיע לו.

פורסם
המחירון של רובר ברצפה בגלל סיבה מאוד מסוימת.

הם פשטו את הרגל!

הנקודה העיקרית היא שמאזדה 3 הוא לא רכב כל כך טוב, אלא הוא מאוד מאוד בינוני, אבל בארץ סוגדים לו ונותנים לו ערך שלא מגיע לו.

זו התממות או אי ידיעת ההיסטוריה - רובר פשטה רגל , כי לא היתה כלכלית .

לא הייתה כלכלית - כי לא מכרה רכבים מתאימים ..

לא מכרה רכבים מתאימים - כי עלויות היצור , התקלות והאמינות , גרמו לאנשים , גם בבריטניה לא לקנות את הרכבים .

זו התורה - על רגל אחת .

בדרך היה לה שביתות , החלפת בעלויות , ורכבים די מרשימים , עם אמינות לא מרשימה :idea:

מאזדה 3 - כחבילה ממוצעת , מביאה לקונה , רכב מתאים לדרישותיו - זה כל הסיפור .

אם הרכב לא היה מתאים , הבלוף היה צף בסופו של יום - לא .

יוסי - ממך הייתי מצפה , לניתוח משתנים יותר רציני , מבחינה סוציולוגית - אתה יודע את עלות הרכבים בישראל , ביחס למשכורת הממוצעת

סביר להניח כי אנשים לא יכנסו להרפתקאות - כי אפשרויות תיקון הטעות בישראל עולות יותר ביוקר .

במדינה אחרת כאשר עלות רכב היא החלק הפנוי מהשכורת השנתית - אפשר לבצע נסיונות , להחליף ואפילו לקנות מספר רכבים

בישראל - עלות הרכב יקרה - ומחיר הרכב , משמש בסיס לקניית הרכב הבא :evil:

כך שאנשים מחפשים רכב השומר על אמינות וערך שוק . ואם הוא נותן גם חויה של כייף , מה טוב .

המשתנה השני - עלות האחזקה - נגררת של האמינות + דלק + הוצאות ביטוח .

גם כאן כחבילה ( ושוב יש יותר טובות או פחות ) אנו מדברים על חבילה

מאזדה 3 נמצאת באמצע הטוב מבחינת הקונה , רכב נחמד , די איכותי ונסיעה טובה , כאשר עלויות האחזקה סבירות .

( כאן נכנס היבואן לתמונה - ודלק מוטורס , נותנים אחריות טובה ונכונה , לא מZיינים את הלקוח , והרבה פעמים עוזרים גם אחרי תום האחריות

והלואי ויבואנים אחרים היו לומדים מהם איך לעזור ללקוח )

" אפשר לשקר קצת אנשים הרבה זמן , אפשר לשקר הרבה אנשים קצת זמן - אבל אי אפשר לשקר את כל האנשים כל הזמן "

אם היה כאן בלוף הינו רואים זאת -

ושוב - הלואי והיה לנו אפשרות לקנות את הרכבים שאנו רוצים בעלות נמוכה וריאלית , אבל זה לא הוגן לתקוף את החלטות או הבחירה של הקונים

כל עוד אתה לא נמצא בנעלייהם .

בפלח הפתוח יותר , בדרגת הרכבים שאנשים שיש להם יותר קונים , עדיין מאזדה בנתה חבילות נחמדות לאנשים המבקשים עוד

לכן ה 6 נמכרת יפה , וה מיאטה , כאשר גם היא כרכב פנאי ספורטיבי - מראה אמינות טובה מאוד - וגם זה חומר טוב למשיכה :wink:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...