Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לידיעתך, הבלנו היום הועלתה על ליפט ונבדקה ע"י מכונאי מוסמך, אין לה שום עבר מפוקפק.

מצידי שיעלה גם מחר, מחרתיים וכל יום בשנה הקרובה. זה עדיין לא פוטר אותו מהעובדה שהוא עבר תאונה (בין אם יש שאסי או אין).

המחירון שלו 16,000 ? לך ללוי יצחק ותמכור לו את הרכב ב14 אלף. תגיד לו מציאה! 2000 שקל מתחת למחירון שלך!

מה לעשות, הסוזוקי באלנו שלך איננה מאזדה לנטיס*. השוק של הרכב מלכתחילה יחסית מצומצם.

תוסיף לזה את העובדה שהרכב עבר תאונה ואת מצב השוק היום, והסיכויים שלך לקבל על הרכב 14 אלף לא מזהירים.

תחליט אם אתה רוצה להשאר עם הרכב ולחכות לקונה שישים לך 14 אלף, או להוריד עוד 3-4 אלף ולמכור אותו תוך כמה ימים.

אבל אל תתפלא שכשאתה אומר למישהו בטלפון 14 אלף הוא בכלל לא טורח להגיע אליך לראות את האוטו.

*דוד שלי פרסם מאזדה לנטיס שנת 2002 חבוטה ומקוללת, עם 300 אלף קילומטר ומגוון תאונות מכל הכיוונים (אבל בלי שאסי). באותו יום הרכב נמכר ב3000 שקל מתחת למחירון.

מאיפה אתה יודע? איפה היה רשום?

חוץ מזה אני בעלים של סוזוקי ידנית , ואני יודע שפה בפורום לא אוהבים את האוטו כי כולם פה מבצעים מבחני ריסוק בימי שני.

אבל הרכב הוא מאוד טוב ואטרקטיבי.

אני יודע כי הבחור פתח שרשור בנושא ביום חמישי או שישי והתלונן שהוא לא מצליח למכור את הרכב למרות שהוא ממש ממש רוצה למכור אותו, והוא אפילו מוכן למכור ב14K למרות שהמחירון הוא 16K.

זה לא משנה מה אנשים אוהבים פה בפורום, זה משנה מה אוהבים האנשים שמחפשים מכונית משפחתית באיזור של 10-15 אלף שקל. ואם הבחור לא הצליח למכור את הרכב, כנראה שהם לא מחפשים סוזוקי באלנו.

רכב מאוד טוב ואטרקטיבי?

מאוד טוב? ביחס למה? הרכב לא נוח, הרכב לא חזק, הרכב לא בטיחותי, הרכב לא חסכוני במיוחד בדלק.

איזה יתרון יש לו על שלל המתחרות האחרות שלו? למה שאני אקנה ב14 אלף שקל את הבאלנו 96 שלו כשבאותו מחיר כמעט אני יכול לקנות רכב כמו לאנטיס 99?

אטרקטיבי? אולי... אבל כנראה שלא ב14 אלף שקל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רכב מאוד טוב ואטרקטיבי?

מאוד טוב? ביחס למה? הרכב לא נוח, הרכב לא חזק, הרכב לא בטיחותי, הרכב לא חסכוני במיוחד בדלק.

איזה יתרון יש לו על שלל המתחרות האחרות שלו? למה שאני אקנה ב14 אלף שקל את הבאלנו 96 שלו כשבאותו מחיר כמעט אני יכול לקנות רכב כמו לאנטיס 99?

לדעתי אתה טועה! קודם כל אני משווה לרכב שלי והוא ידני , אבל גם אוטומט הולך מבחינתי.

רכב מאוד נוח , הרבה מרווח לגובה ולרוחב, אני לא אדם קטן ומאחורי יכול לשבת איש גדול כמוני בנוחות.

נכון הוא לא רנו או סיטרואן מבחינת רכות , אבל גם הונדה סיוויק וגם מאזדה 3 זה לא שיא הרכות .

מבחינת בטיחות , שמענו ואני לא חושב שכל רכב אחר באותו מחיר הוא בטיחותי יותר. לגבי כח אני מוכן לשים כסף ונעשה תחרות עם המאזדה שלך . לגבי חיסכון אז שלי עושה 1:14 ושמעתי שגם האוטומט לא זללן גדול .

מאזדה ב14000 ש"ח שנת 99 עוד לא שמעתי , אולי במצב גמור .

אני אישית מאוד אוהב את הבלנו, ויש המון אנשים כמוני, אני שואל אנשים וחברים . כל רכב יכול להיות זבל אם בעליו לא שומר אליו, אבל באופן כללי הבלנו זה רכב מעולה .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
מצידי שיעלה גם מחר, מחרתיים וכל יום בשנה הקרובה. זה עדיין לא פוטר אותו מהעובדה שהוא עבר תאונה (בין אם יש שאסי או אין).

המחירון שלו 16,000 ? לך ללוי יצחק ותמכור לו את הרכב ב14 אלף. תגיד לו מציאה! 2000 שקל מתחת למחירון שלך!

מה לעשות, הסוזוקי באלנו שלך איננה מאזדה לנטיס*. השוק של הרכב מלכתחילה יחסית מצומצם.

תוסיף לזה את העובדה שהרכב עבר תאונה ואת מצב השוק היום, והסיכויים שלך לקבל על הרכב 14 אלף לא מזהירים.

תחליט אם אתה רוצה להשאר עם הרכב ולחכות לקונה שישים לך 14 אלף, או להוריד עוד 3-4 אלף ולמכור אותו תוך כמה ימים.

אבל אל תתפלא שכשאתה אומר למישהו בטלפון 14 אלף הוא בכלל לא טורח להגיע אליך לראות את האוטו.

*דוד שלי פרסם מאזדה לנטיס שנת 2002 חבוטה ומקוללת, עם 300 אלף קילומטר ומגוון תאונות מכל הכיוונים (אבל בלי שאסי). באותו יום הרכב נמכר ב3000 שקל מתחת למחירון.

אני יודע כי הבחור פתח שרשור בנושא ביום חמישי או שישי והתלונן שהוא לא מצליח למכור את הרכב למרות שהוא ממש ממש רוצה למכור אותו, והוא אפילו מוכן למכור ב14K למרות שהמחירון הוא 16K.

זה לא משנה מה אנשים אוהבים פה בפורום, זה משנה מה אוהבים האנשים שמחפשים מכונית משפחתית באיזור של 10-15 אלף שקל. ואם הבחור לא הצליח למכור את הרכב, כנראה שהם לא מחפשים סוזוקי באלנו.

רכב מאוד טוב ואטרקטיבי?

האנשים היחידים ששמעתי עד עכשיו שמדברים בכזאת שלילה על האוטו כמו שאתה מדבר זה מכונאים שרוצים להוריד את הערך שלו וע"י כך להוציא מחיר מציאה, כל השאר מדברים בידיוק הפוך.

פורסם

רוצה למכור ומהר? תן מחיר בשביל למכור. רוצה למכור "טוב", תיעזר בסבלנות ואולי ייקחו חודשים רבים אבל בסוף יימצא אותו קונה אחד שמוכן לשלם את מה שאתה מבקש.

השאלה מה אתה מעדיף: להיתקע עם אוטו או למכור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי אתה טועה! קודם כל אני משווה לרכב שלי והוא ידני , אבל גם אוטומט הולך מבחינתי.

רכב מאוד נוח , הרבה מרווח לגובה ולרוחב, אני לא אדם קטן ומאחורי יכול לשבת איש גדול כמוני בנוחות.

נכון הוא לא רנו או סיטרואן מבחינת רכות , אבל גם הונדה סיוויק וגם מאזדה 3 זה לא שיא הרכות .

מבחינת בטיחות , שמענו ואני לא חושב שכל רכב אחר באותו מחיר הוא בטיחותי יותר. לגבי כח אני מוכן לשים כסף ונעשה תחרות עם המאזדה שלך . לגבי חיסכון אז שלי עושה 1:14 ושמעתי שגם האוטומט לא זללן גדול .

אני אישית מאוד אוהב את הבלנו, ויש המון אנשים כמוני, אני שואל אנשים וחברים . כל רכב יכול להיות זבל אם בעליו לא שומר אליו, אבל באופן כללי הבלנו זה רכב מעולה .

אני לא אשלול את רוב הדברים שאמרת,אבל עם האמירה שהיא מאוד נוחה ומרווחת קשה לי מאוד להסכים.

אחרי נסיון קצר וכואב עם בלנו (נסיעה לכינרת עם עצירות כל חצי שעה להתמתחות כי יותר נוח לשבת על ספסל שבור בפארק מאשר בבלנו) הדבר האחרון שאני יכול להגיד עליה זה שהיא נוחה ומרווחת (אולי זה כי אני רגיל לסיטרואן שלי :roll:).

המנוע באמת די שקט ומושך יפה,עלויות אחזקה אני מאמין שנמוכות. אבל חוץ מזה,זה רכב מאוד בסיסי,לא מפנק,לא נוח,לא יפה ולא בטיח.

הוא עושה טוב את מה שהוא נועד לעשות,להגיע מנקודה A לנקודה B וזהו.

ולגופו של עניין,בלנו הוא לא רכב מבוקש במיוחד בשוק הישראלי. אני לא מכיר ספציפית את מצבו של הרכב של פותח השרשור אבל בכל מקרה כדי למכור מהר תצטרך להתפשר במחיר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
האנשים היחידים ששמעתי עד עכשיו שמדברים בכזאת שלילה על האוטו כמו שאתה מדבר זה מכונאים שרוצים להוריד את הערך שלו וע"י כך להוציא מחיר מציאה, כל השאר מדברים בידיוק הפוך.

צודק. אני מכונאי שרוצה לקנות ממך את האוטו ב9 אלף שקל.

כל האנשים שאומרים לך שזה רכב מדהים- צודקים! הוא שווה הרבה יותר מ14 אלף שקל ואתה פראייר שאתה מוכן לרדת ממחירון.

זה בסדר.. תמשיך להתווכח ולהתעקש שמדובר באוטו מצויין, נוח, מרווח, חזק, חסכוני, ספורטיבי, מפואר - מה שרק תרצה..

אבל אח"כ אל תתפלא שהרכב עדיין למכירה ואתה אפילו לא מצליח להביא אנשים לראות אותו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רכב שמור מאוד , הרבה תוספות , מזגן , הגה כח, נעילה מרכזית, מראות חשמל, חסכוני בדלק.

בתור אחד שלאבא שלו היו 2 בלנואים,אחת שנת 97 ואחת סוף 2001,רשמת קישקוש אחד גדול....

נתחיל מהשורה התחתונה:

הבאלנו רכב שנועד לאפשר לאדם הממוצע להגיע מנקודה A ל-B ברכב חדש יחסית עם כל ה"פינוקי חשמל" במחיר נמוך יחסית למתחרות.

בזה הבאלנו עמדה בצורה יפה.

מעבר לזה, הבאלנו לא נוחה,היא לא מרווחת,היא לא איכותית גם אם ממש תתאמץ לעשות אותה כזאת ואת היציאה לגבי צריכת הדלק-ספר את זה למהנדסים שיצרו אותה,אפילו הם יצחקו.....

אולי אתה לא יודע לבדוק צריכת דלק כמו שצריך אבל השורה התחתונה היא שהבאלנו ממש לא חסכונית,בטח לא ביחס לעובדה שיש לה סה"כ מנוע 1.6 ליטר וגם לא חזק במיוחד.

היתרונות של הבאלנו הם שהרכב אכן זריז ביחס למשפחתומטיות אחרות והוא באמת ישיג ברמזור את רוב המתחרות מאותה תקופה,כנראה הודות לגיר הישן והפשוט שמבצע את עבודתו נאמנה בלי כל ההתחכמויות של המתחרות עם גירים חכמים ש"חושבים", הרכב בטיפול נכון אכן מראה אמינות מופלגת,ועלויות ביטוח נמוכות יחסית לסגמנט.

כחבילה בתמחור הנכון (קרי-נמוך משמעותית ביחס למתחרות) הבאלנו נותן תמורה לא רעה ומהווה סוג של התפשרות על איכות לטובת מחיר.

סתם כדי לסבר את אוזנך,לאחרונה אבא שלי השתדרג מהבאלנו שלו (2001) להונדה סיויק (2008),הבדל של שמים וארץ,מכל הבחינות,איכות חומרים ובנייה,איכות נסיעה,כח מנוע (מנוע 1.8 עם בערך 40% יותר כוח ביחס לבאלנו) ויחד עם זאת צריכת דלק טובה משמעותית ביחס לבאלנו ואפילו הביטוחים לא כאלה נוראיים.

*נכון שיש הבדל של שנים\דור בין הבאלנו לסיויק המדוברת,אבל גם כשמשווים בלאנו וסיויק מאותם שנתונים הפערים הטכנולוגיים והאיכותיים עדיין קיימים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תשמע .כל מה שרשמת זה קישקוש עוד יותר גדול. לגבי צריכת דלק , אתה לא מכיר אותי אז אל תדבר שטויות.

ואם היית קורא היית רואה שאני מדבר על רכב שלי שהוא גיר ידני , ואם אתה לא מאמין , בוא נעשה התערבות ,למה סתם לדבר.

ועכשיו לגבי ההונדה סיוויק שלך, אתה קשקשן גדול , הרכב הוא פי שלוש לפחות יותר יקר , על מה אתה מדבר?

אתה רוצה להשוות בלנו 98 והונדה 2000 מנועה 1800 ? זה נראה לך הגיוני ?

למה לא אקורד 09'? נראה לך שהיא יותר טובה מהבלנו? מה אתה אמר?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אביב פותח השירשור, יש לי 2 מילים להגיד לך- שקיפות מלאה.

כולם מדברים על סוחרי הרכב, איך הם מסתירים מידע, מחפפים ועובדים על הקונים בעיניים. הנה ההזדמנות שלך להתנהג בדיוק ההיפך מהם.

ספר הכל- גם את הדברים הרעים. למה זה טוב? א' זה אמצעי סינון וב'- המצפון שלך לאחר המכירה יהיה שקט, ולא תצטרך לדאוג מתביעות למיניהן שעלולות להגיע.

הכותב מכר לפני חודש וחצי רכב במצב טוב מאוד, ולא הסתיר שום מידע מהקונה. שלושה שבועות לאחר מכן קיבל הכותב טלפון שהאוטו "הלך" והקונה רוצה חזרה את הכסף. תגובת הכותב- :fist: לא הסתרתי ממך כלום.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
רוצה למכור ומהר? תן מחיר בשביל למכור. רוצה למכור "טוב", תיעזר בסבלנות ואולי ייקחו חודשים רבים אבל בסוף יימצא אותו קונה אחד שמוכן לשלם את מה שאתה מבקש.

השאלה מה אתה מעדיף: להיתקע עם אוטו או למכור.

בדיוק כך

רוצה למכור מהר? תוריד במחיר, או תיעזר בסבלנות.

לפותח השרשור:

אתה יכול לבקש על את המחיר הריאלי לטעמך בהתאם למצב של האוטו.

מחירון זו רק נקודת פתיחה.

פורסם
תשמע .כל מה שרשמת זה קישקוש עוד יותר גדול. לגבי צריכת דלק , אתה לא מכיר אותי אז אל תדבר שטויות.

ואם היית קורא היית רואה שאני מדבר על רכב שלי שהוא גיר ידני , ואם אתה לא מאמין , בוא נעשה התערבות ,למה סתם לדבר.

ועכשיו לגבי ההונדה סיוויק שלך, אתה קשקשן גדול , הרכב הוא פי שלוש לפחות יותר יקר , על מה אתה מדבר?

אתה רוצה להשוות בלנו 98 והונדה 2000 מנועה 1800 ? זה נראה לך הגיוני ?

למה לא אקורד 09'? נראה לך שהיא יותר טובה מהבלנו? מה אתה אמר?

מה הקשר להאם אני מכיר אותך או לא ?

מה שכתבת פשוט לא נכון.

כמו ששמת לב (או לא), ציינתי שאכן יש פער שנים בין הרכבים,הבלנו שלך להונדה של אבא שלי,אבל ציינתי שאותם הבדלים שעליהם עמדתי קיימים גם ברכבים המצויינים משנתונים זהים.

ובלי קשר,הבאלנו לא חסכונית ולא בטיח,לא בגירסה הידנית ולא באוטומטית.

רוצה התערבות ?

אין בעייה,אם יש פה בפורום בעל סיוויק שנת 98 ידנית סטנדרטית שמוכן להעמיד את רכבו למבחן,קדימה,אני בפנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...