Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברו על זה הרבה, ועכשיו זה רישמי -

משנת 2010 לא ניתן יהיה למכור בישראל מכוניות פרטיות חדשות, שלא מצויידות במערכת ESP (בקרת יציבות)

שר התחבורה ישראל כ"ץ חתם אתמול על החוק.

מכוניות, שיובאו לארץ לפני אוקטובר 2009, ניתן יהיה לשווק ללא ESP גם בשנה הבאה, ולכן חלק מהיבואנים התחילו להזמין כמויות למלאי.

אחרים התחילו להזמין ESP גם לדגמים ששווקו קודם ללא המערכת הזו.

משאיות קיבלו בינתיים פטור ומכוניות מסחריות קיבלו דחיה לעוד שנה, בעיקר בגלל שיש דגמים אותם לא ניתן להזמין מהיצרן עם ESP.

פורסם

כבר נמאס לשמוע את כל החוקים והדחיות, עד שכבר יש רעיון טוב דוחים אותו, ואם אישרו אז עדיין אפשר לדחות.

מזמן היו צריכים לקבוע מינימום כריות אויר, esp כוכבי בטיחות ועוד... אבל לצערנו יש גופים חזקים יותר ממשרד התחבורה (יבואני רכב וחברות ליסינג)

לא שאני אומר שהרעיון לא מבורך , אני פשוט חושב שזה כבר מאוחר מידי.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני מתכוון שעד שהבינו ש esp הוא אביזר בטיחות חשוב ,עדיין לא הבינו שיש צורך לקבוע כמות כריות אוויר או אביזרי בטיחות אחרים .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
כבר נמאס לשמוע את כל החוקים והדחיות, עד שכבר יש רעיון טוב דוחים אותו, ואם אישרו אז עדיין אפשר לדחות.

מזמן היו צריכים לקבוע מינימום כריות אויר, esp כוכבי בטיחות ועוד... אבל לצערנו יש גופים חזקים יותר ממשרד התחבורה (יבואני רכב וחברות ליסינג)

לא שאני אומר שהרעיון לא מבורך , אני פשוט חושב שזה כבר מאוחר מידי.

רק שתדעו, שמדינת ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, שמחוקקת הוק כזה.

באירופה חובת ESP תיכנס לתוקף רק ב 2011 ובארה"ב ב 2012.

לגבי דחיה למכוניות מסחריות - דחו, כי פשוט אין ברירה, ולא כל היצרנים מציעם את המערכת הזאת במסחריות שלהם.

למשל, יבואן טויוטה מוכר כאן טנדר היילקס (סתם דוגמא, לא יודע, אם יש לו ESP), וטויוטה לא מציעים בהיילקס ESP אפילו כאופציה.

אם היו מחייבים את כל המסחריות ב ESP, פירוש הדבר היה הפסקת שיווק של טנדר הילקס, וזה פגיעה רצינית ולא מוצדקת ביבואן.

פורסם

לאו דווקא עלייה במחירים, מיכוון שכבר כיום יצרני הרכב מתחילים להכניס ESP כסטנדרט לכל הרכבים כמו שכל רכב מגיע עם מערכת ABS וזה כבר מובן מאליו ככה יהיה עם הESP

פורסם

רוב המכוניות שלא מצויידות באבירי בטיחות הם מכוניות של חברות הליסינג (נתח גדול מהמכוניות בשוק).

לצערנו בגלל העובדה הזו ישנם הרבה רכבים חדשים על הכביש שאיבזור הבטיחות בהם גרוע מאוד.

פורסם
אתם מבינים מה זה אומר? עליה נוספת במחירים של הרכבים החדשים (חלק מהם)... :shock:

זה היה הטיעון בשנות ה-60 נגד חובת התקנת חגורות בטיחות ברכבים. :roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתם מבינים מה זה אומר? עליה נוספת במחירים של הרכבים החדשים(חלק מהם).. :shock:

אנחנו מבינים שזה אומר שהסיכוי שהאידיוט מולך לא יסתבסב לך לתוך הנתיב שלך כי בלם לא נכון בתוך הפניה...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

האמת שהסיכוי שהאידיוט מולך לא יסתבסב לך לתוך הנתיב שלך הוא עדיין די קטן, כי האידיוט לא בלם לא נכון, האידיוט בדיוק חיפש את דיסק\פלאפון מתחת למושב. כדי לסתבסב בתוך הסיבוב גם בלי ESP צריך להיות מאוד כישרוני בגלל הABS וEBD בחלק מהרכבים.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תוכן חדש...