רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פיגו 306. אני מחפש לרכב מושבים שיהיו קצת יותר ספורטיביים ונוחים. כרגע יש באפשרותי לרכוש זוג מושבים של פיגו 205 GTI. הכסא בעל ריפודי עור. רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שישבו במושב כזה ויכולים לעזור לי. תודה.
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
בוקר טוב לכולם, מעניין אותי לדעת איך אני יכול בבטחה (חוקי) לעשות טסט לרכב שלי, שעומד בלי טסט כבר קצת יותר מחצי שנה. כי אני יודע שאם תופסים אותי בלי טסט וזה יותר מחצי שנה זה משפט. אשמח אם תעזרו לי, תודה.
הודעה אחרונה מאת green monster, -
סרטי מרוצים
מאת Mostal45-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
תביאו לי בבקשה שמות סרטי מרוצים.(לא מהיר ועצבני) תודה מראש. מקסים.
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים, אחרי שמאוד נהנינו משבועיים של כדורגל בערוץ 1, טסט-ראשון חוזרת הערב ב-20:30 לפרק עשירי ואחרון בעונה. הערב בתכנית: ב.מ.וו M3 קופה על המסלול, קובי ליאני על יבוא אישי, וולוו XC60 נגד בובה מתנפחת, המיאטה של דרייב-ארט בפעלול נהיגה אחרון לעונה, וגיא אריאלי במיצובישי אבו של ג'וני על מסלול הראלי. היה תענוג לעשות את העונה הראשונה, ויהיה נפלא אם התכנית תמשיך גם לעונה שנייה. אנחנו עושים כל מאמץ כדי שטסט-ראשון תהפוך לתכנית קבועה בלוח המשדרים, ואינשאללה נצליח! תודה רבה לכל חברי הפורום שתמכו, עודדו ופירגנו לתכניתנו הצנועה. תודה על ההערות ועל הביקורות, ותודה גם למשמיצים שעוררו ויכוחים בריאים (אם כי מתישים לפעמים) בפורום. עד שנשוב בעונה חדשה, תוכלו לרא…
הודעה אחרונה מאת yossik17, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
הבוקר ראיתי בת"א פיאט גרנדה פונטו ספורטיבית. לא ברור כל כך באיזה דגם בדיוק מדובר(לא נראה כמו אבארת'), אבל בכל זאת דגם ספורטיבי. מצ"ב תמונה באיכות נמוכה. האם אחרי הפסקת ייבוא הפונטו HGT אנחנו עומדים בפני חזרת פיאט ספורטיבית לישראל?
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
מה קורה פורום. מישו שמע על מיבצע של מישטרת התנועה?, אתמול יצא לי ליסוע באשדוד כל מטר מישטרת תנועה. מישו יודע משו?
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ברוח עונת הסיכומים, פתאום מצאתי את עצמי סוגר שנה ראשונה עם ה-146. אז מה היה לנו? 15,000 ק"מ, רובם ככולם נצברו בסופ"שים (באמצע השבוע היא לרוב עומדת בחניה ועיקר התחבורה שלי זה באמצעות הקטנוע). טיפול גדול אחד, טיימינג (יקר) כבר נראה באופק וככה"נ גם הצמיגים יוחלפו במהלך השנה הקרובה. רדיאטור סיים אף הוא את חייו, ולאחר שלא נמצא אחד בארץ במחיר שפוי, בעזרת חבר טוב הצלחתי למצוא אחד חדש ומקורי באיטליה בערך בשני שליש מהמחיר שנדרש בארץ. כל הרפידות הוחלפו גם הן בסט איכותי, וכנראה שבטיפול הבא אחליף גם דיסקים קדמיים. שתי משאבות קלאץ' קרסו - באורח צפוי למדי - בהפרשי זמן קצרים, והוחלפו במשופצות (קיים קושי בהשגת משאבות חדשות). צינור של שמן ההגה התפוצץ, ולמזלי כל הנזק הסתכם רק בה…
הודעה אחרונה מאת reuven, -
-
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
בדיוק בזמן, למי שמקרה היה צריך רכב מסלול מוכן ולא רצה להתפשר על סתם GT3 רגילה משיקה חברת פורשה את ה GT3 RS, גירסה קיצונית יותר ל GT3 ה"מבויתת". ה-RS משתמשת במנוע שמבוסס על המנוע של ה GT3 הרגילה רק שהנפח עלה מ-3.6 ל-3.8. כתוצאה מזה ההספק צמח ב-15 כ"ס ל 450 ממנוע אטפוספרי לחלוטין. בפורשה טוענים שלמרות שהמנוע (האטמוספרי) מספק כ118 כ"ס לליטר הוא עדיין שמיש לנהיגה יומיומית לסופר ובחזרה. יחסי העברה בתיבת ההילכים התקצרו , מפסק הגלגלים הקדמיים גדל והכלה החדשה תקבל נעליים בגודל של 245/35 ZR 19 מקדימה ו-325/30 ZR 19 מאחור. אם הייתם גרמנים , התענוג הזה היה עולה לכם משהו כמו Euro 122,400 לפני מיסים במכולת הסמוכה לאזור המגורים שלכם, אבל אתם ישראלים ובשביל לרכוש את ה-GT3 החדש…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
אני פותח שרשור זה ממניעים אנוכיים לגמרי ולכן מעניינות אותי בעיקר תחנות באזור ראש העין ופ"ת. על הדרך, שרשור זה ירכז תחנות דלק המוכרות בנזין/סולר מוזל במיוחד בשאר חלקי הארץ. נא לציין אזור ותאור מספק של מיקום התחנה....וכמובן את המחירים אותם היא מציעה.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לדעת מה אומר החוק על פתיחת דלת הרכב(אם החוק אומר משהו כזה) במצב של כניסה לרכב/ירידה. לדוגמה, רכב עומד בצד הכביש, הנהג פתח את הדלת וקיבל מכה מרכב שעבר ופתיחת הדלת לא הייתה פתאומית. אז מי אשם? והאם יש חלק בחוק/חוק או משהו כזה שמדבר בכלל על פתיחה של הדלת? פושט חיפשתי משהו שדומה לזה ולא מצאתי כלום. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.yad2.co.il/MiniSites/shamai/ מה אתם אומרים האם זה עוד פעם כמו כל החברות כגון "הבודק" "מבדק" למיניהם, או שזה יותר רציני? כתוב שכל העובדים הם שמאים מוסמכים (בניגוד לחברות האחרות ששם לא היה לאף אחד מושג מי בודק את הרכב) כתוב שהם מגיעים עם כל הציוד הדרוש כולל בדיקת מנוע מלאה ועובי צבע, נותנים סיכום כתוב כולל הערכת שווי רכב והערכה לעלות תיקונים מלאה. אז לדעתכך זה אותה הגברת בשינוי אדרת, או משהו שונה שבאמת דומה יותר למכוני הבדיקה .
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
התכוונתי לכתוב אחרי חודש-חודשיים ומשם זה כל הזמן נדחה אבל הגיע הזמן. מאחר ומעט מאוד רכבים כאלו עלו על הכביש וגם פה בפורום הנציגות דלילה, החלטתי לשתף קצת מהניסיון והחוויות עם הרכב ולענות מסודר לכל אלה ששואלים אותי בפרטי או במפגשים. אז אם להגיע לשורה התחתונה ולענות לשאלה הראשונה: "מרוצה מהאוטו ?" מאוד מי שזוכר, עברתי התלבטויות קשות לגבי מחליפה ראויה לקליאו ספורט (MK2) שהייתה לי ואחרי מבחן מרוכז בעזרת מגזין "אוטו" שעשיתי על המתחרות הגעתי לבחירה שלי. אני לא רוצה לחזור על כל מה שאמרתי (אפשר פשוט לקרוא את ההודעה הפותחת מהלינק האחרון) אבל כן אתייחס לכל הנקודות שהתחדדו אצלי במהלך התקופה (למעשה כבר תוך חודש אבל כפי שאמרתי, דחיתי ודחיתי את הכתיבה). שמחתי מאוד לגל…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
Corvette Z06 1 2
מאת CorvetteBuyer-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אהלן, אני כבר מספר שנים(כ 7 שנה) הוסף כסף לאותו הנ"ל(CORVETTE Z06) ועכשיו יש לי כ 33,000$ המחירון של האותו הוא 45,000$-70,000$ בחו"ל (בישראל הבנתי המחיר לאותו אוטו הוא 430 אלף ש"ח). עכשיו אני בן 22 ואני כבר מוכן לדעתי לקנות אותו עכישו יש לי מספר שאלות. 1. אין ליבא אותו לארץ? 2. האם הבנק יכול להוסיף את הסכום החסר? כמו משכנתא לבית (אולי הלוואה? אני מרוויח כל חודש 6700-9700ש"ח). 3. אני רוצה לקנות את CORVETTE של שנת 2008, האם יהיה הבדל ענקי בין זה ל שנת 2006 ואם לא אז כבר עדיף ללכת על משהו יותר זול(בשנים 2004-2006?).
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 841 צפיות
שלום לכולם לא מזמן רכשתי סיטרואן קסארה 2003 (מנוע 1600, אוטומט) ושמתי לב שבמהירות של 100קמ"ש, כביש ישר וללא מזגן( חם!! ), המנוע עובד ב3-3.1 אלף סל"ד. אתם חושבים שזה מצב נורמלי? איזה רכב יש לכם ובאיזה סל"ד המנוע עובד ב100 קמ"ש (ללא מזגן ובכביש ישר).
הודעה אחרונה מאת Discover, -
מתנדבים חסרי מעש (?) 1 2
מאת vrtk- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אתמול בלילה חגגתי את יום הולדתי ה18, כיוון שידעתי ויתכן שאני אשתה השארתי את האוטו בבית וביקשתי מחבר שיבוא לאסוף אותי. בסביבות השעה 2:00 קפצתי עם החבר לפיצוציה, כאשר נכנסו אל האוטו הבחנו בניידת שבנתיב הנגדי. בתוך האוטו ישבו שני אנשים שהביטו בנו בצורה מוזרה, איך שהתחלנו לנסוע הניידת נסעה במקביל אלינו (ברוורס) כנגד כיוון התנועה ולאחר מספר שניות צעק לנו לעצור. תוך שניות הנהג הסתובב תוך כדי שהוא עובר פס לבן וחוסם את המכונית באלכסון כאילו תכננו לברוח פתאום ירד מהאוטו נער כבן 16 אני מעריך ביקש רישיון ועשה סיבוב סביב האוטו תוך כדי העפת מבטים מוזרים-האוטו הוא B4 ליסינג. לאחר מספר דקות חזר מהניידת, ובא להחזיר את הרישיון ופתאום הנהג נסע ברוורס(די מהיר) ועמד במקביל אלינו וש…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני כנראה אצטרך להשאיר את הרכב בנתב"ג לכמה ימים, יש חשש או שמא אני סתם פרנואיד? למישהוא יש נסיון עם החניון הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 5 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
בדיוק היום לפני חודשיים קיבלתי לידיי את הפוקוס, וזה הזמן לסקירה קצרצרה. הקדמה התכנון היה להחליף את רכב הסטודנטים הנאמן שלי רק בתום שנת 2009, ושתי המתמודדות הסופיות (כן, אני חושב לטווח ארוך) היו פונטו שנת 2005-6 או פיאסטה 2004-5. חשבתי בכלל על 5 דלתות, ידני ומנוע קטן יותר. לפני חודשיים אחותי טסה לה לחו"ל לשנה עם בעלה, ולפני כן ביקשה ממני שאמכור את האוטו במקומה. יומיים לאחר הבקשה הודעתי לה שנמצא הקונה המאושר- אני. הכלה היא פורד פוקוס 2001 LX, אוטומטית בצבע לבן. היד הראשונה הייתה ליסינג עד 10/2004 ומאז הרכב אצל אחותי. מיותר לציין שהרכב והסטורית הטיפולים שלו ידועה לי, ולא היה צורך בשום בדיקה. לאבי הייתה גם פוקוס 2002, כך שידעתי בדיוק למה אני נכנס. עדיף היה ל…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני שוקל לקנות רכב חדש והבנתי שיש יבואנים ששחררו מספר מצומצם של רכבים מהמכס לפני ה- 31.7 (תאריך הכניסה לתוקף של החוק) ומוכרים אותם במחירים זולים יותר.. הבנתי שבב.מ.וו למשל זה מגיע בדגמים מסוימים להפרש של יותר מ 100,000 ש"ח.. למישהו יש מושג איך מבררים את זה בדיוק?
הודעה אחרונה מאת kilek, -
מכונית דו כיוונית? 1 2
מאת z_arkady- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חבר שלי צילם את זה, יש למישהו מושג מה זה? D:
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אם ברצוני ליבוא ML350 מה אחוז המיסים שאני משלם היום על הרכב? האם זה נכון שזה עלה ל121 אחוז מערך הרכב?? תודה!
הודעה אחרונה מאת noam_m, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אנשים תהיו אחראים תראו איזה טעויות אתם עושים על הכביש תהיו אחראים באמת, במיוחד עכשיו בחג שהרבה משפחות עם ילדים נוסעות לטייל ולבלות, חבל שדברים יסתיימו באסון באמת ! אתמול בערך ב 6 ורבע, אני נוסע עם משפחתי לסדר פסח, יוצאים מהיציאה הדרומית ממגדל העמק ( ליד בית הקברות למי שמכיר ) יש שם צומת טי, מגיעים לצומת, שני רכבים מקדימה לנו, הרכב הראשון, סיוויק לבנה לא עוצר בעצור כשמגיעים לצומת, נכנס בפיאט פונטו שהגיע מכיוון נצרת הפיאט מסתחררת, והסיוויק עפה מהפיאט לכיוון של הגדר בצד של הכביש וכל הקדימה נמעך ממש, עצרנו לראות אם מישהו צריך עזרה, התאונה יצאה בלי נפגעים, חוץ מבחורה שהייתה בפונטו שנחתכה חתך קל בראש.... אבל את האמת זה היה מפחיד באמת, לראות את הפונטו מסתחררת ותוך כדי הסיווי…
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אם שוטר תופס אותי על מהירות של 180 קמש ( בכביש מהיר שמותר 100 ) , נהג חדש . מה צפוי להיות העונש?
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה שאלה שמטרידה אותי המון זמן, פעם לפי בערך כ6-7 שנים אני זוכר את כל הרמזורים מהבהבים בירוק ואז נהפכים לצהוב ואז לאדום. מישהו יודע מה גרם לשינוי המוזר הזה שלפי דעתי מסכן המון נהגים על הכבישים? אני שם לב המון מקרים שהנהג נמצא בערך 50 מטר או פחות לפני הרמזור (לי זה גם קורה) במהירות קצת מעל הממוצע ולא יודע מה לעשות אם להגביר מהירות ולעבור את הצומת או ללחוץ חזק על הברקס ואולי לגרום לתאונה,ועכשיו יקפצו כל היפי נפש שיגידו שהם בחיים לא נוסעים מעל 50 קמ"ש בעיר(אני דווקא מדבר יותר על החצי עירוני שסתם דופקים שם תמרור של 50 קמ"ש) בכל אופן לפי דעתי הטמטום הזה ברמזורים גורם להרבה תאונות. אני בדרך כלל לא פותח שרשורים על שאלות כאלה אבל באמת ניסיתי למצוא את התשובה לשאלה שלי ו…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 877 צפיות
שלום רב פורום ממש טוב רציתי לשאול בפניות חדות יצא לי לנסוע בפניה חדה למי שמכיר את רמות יש פניה חדה ימינה שמשלבת אותך עם הכביש בזמן הסיבוב אני תמיד מסתבך, לפני הכניסה אני מאט את הרכב בצורה הדרגתית ונכנס לסיבוב בלי לחיצה על הגז אבל כשאני אוחז את ההגה לצד ימין אני מסתכל שהרכב "סוטה" טיפה שמאל ואני מאבד את הרדיוס הסיבובי אז רציתי טיפ אם אפשר איך להחזיק את ההגה האם להחזיק אותו חזק או לשחרר לחץ? תודה לעוזרים יום טוב
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כשעתיים קיבלתי דפיקה בדלת מילדים קטנים עם השאלה התמימה הבאה: "האוטו האפור שלכם?" לפני שעניתי הם הודיעו שזרקו אבנים על החלונות ושברו את השמשה האחורית.. איך לא, של האוטו שלי..
הודעה אחרונה מאת leo69, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מעונין במידע כללי וממוקד לגבי סיויקים דור 6 שנתונים 1996-2000 1) איזה מנועים הגיעו? 2) איזה תיבות הילוכים? (מה נפוץ יותר) 3) זמני האצות? על פניו נראה כי הרכב היה די חזק, מה הסיפור איתו?
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
נהג איבד שליטה על רכבו וטיפס במדרגות הולכי רגל
מאת Guest WmW-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כאלו דברים לא רואים כול יום. http://hnn.co.il/gallery8151.html
-
היתה לי בעיה עם הרכב (מיד אפרט), נעזרתי בשירותי שגריר ויצאתי מאוכזב. לדעתי זה המקום להעביר ביקורת... עיקרי הדברים: אחותי במקרה אספה אותי מהעבודה, וכשנפגשנו היא דיווחה לי שיש בעיה באוטו. מפה לשם, התברר שזו כנראה בעית אלטרנטור. המצבר לא נטען במהלך הנסיעה, כשמערכות חשמליות חיוניות (כמו הגה כח, ABS כריות אוויר) לא פועלות. עצרנו את הרכב והזמנו שגריר. דיווחו לי שתוך שעה וחצי יגיע מכונאי שיבדוק אם ניתן לתקן או שהרכב יגרר (וכבר שאלו אותי לאן לגרור). המתנו שעה וחצי, שנשכה לשעתיים ורבע, כשתו"כ שיחות הנדוד שלי אליהם, התברר לי שהמכונאי מגיע "נטורל" יענו עם רכב רגיל ולא עם גרר, ואם מתברר שצריך לגרור - מדובר בהמתנה של שעה וחצי נוספת! אין לי מושג מה הסיבה, אני מניחשמדובר …
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3348543,00.html ורק היום דיברתי עם אישתי על כך שמדיניות המס בישראל מעודדת עבריינות וניוון כלכלי
הודעה אחרונה מאת ITAYYATI, -
- 10 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
עדיין לא מצאתי ממש תשובה, והרצתי חיפוש פה ובפול גז. ההשוואה היא ספציפית בין ההונדה ch250 ממודל 97-99 לרכב מסוג סויפט\אונו\205 ידני (קטנות בנפח של 1.3-1.4) ממודל 90-94, כאשר מחיר הרכישה הוא דומה ועומד על כ5k, לנסיעות עירוניות בעיקרם. אז ככה כמה פרמטרים שחשוב שתדעו: *אני מודע לסיכון בקטנוע ומוכן לקחת אותו. *רכב מהמודל הזה לא ממש מאובזר באביזרי בטיחות אבל זה עדיין פח שמונע מכה. *אני בן 18 בעל רישיון a1 וb (רישיון מדרגה b במשך 9 חודש כבר, וa1 בערך שבועיים) *יש לי את כל המיגונים+חנייה מסודרת בתוך הבניין מגורים+מנעולים למינהם. *ישמש ככל הנראה לטווח ארוך. קטנוע---------------------------------------------------------רכב דלק: בממוצע 1 ל25------------…
הודעה אחרונה מאת FifthGear,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 608 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- EliC25
- guy.a
- matan_mil
- yor2
- avargel
- דובצע
- Spongebob
- flytomars
- itaysamurai
- orsh99
- IsraCar
- ברווז