Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה שאלה שמטרידה אותי המון זמן,

פעם לפי בערך כ6-7 שנים אני זוכר את כל הרמזורים מהבהבים בירוק ואז נהפכים לצהוב ואז לאדום.

מישהו יודע מה גרם לשינוי המוזר הזה שלפי דעתי מסכן המון נהגים על הכבישים?

אני שם לב המון מקרים שהנהג נמצא בערך 50 מטר או פחות לפני הרמזור (לי זה גם קורה) במהירות קצת מעל הממוצע ולא יודע מה לעשות אם להגביר מהירות ולעבור את הצומת או ללחוץ חזק על הברקס ואולי לגרום לתאונה,ועכשיו יקפצו כל היפי נפש שיגידו שהם בחיים לא נוסעים מעל 50 קמ"ש בעיר(אני דווקא מדבר יותר על החצי עירוני שסתם דופקים שם תמרור של 50 קמ"ש) בכל אופן לפי דעתי הטמטום הזה ברמזורים גורם להרבה תאונות.

אני בדרך כלל לא פותח שרשורים על שאלות כאלה אבל באמת ניסיתי למצוא את התשובה לשאלה שלי ולא בדיוק מצאתי.

אז מישהו יודע מה גרם לאיזשהו גורם לשנות את ההבהוב ברמזורים?

פורסם

רק במקומות בהם המהירות היא מעל 60 קמ"ש הרמזור יהבהב לפני תחלופת ירוק צהוב.

את זה דווקא למדתי בשיעורי תעבורה בבית הספר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

דווקא במקרה הזה יפיי הנפש צודקים. הרמזורים שלא מהבהבים נמצאים בכבישים של 50 קמ"ש, ולצערנו גם בכאלה של 50 קמ"ש שכל קשר בינם ל50 קמ"ש הוא מקרי בהחלט. ואם אכן אתה נוסע במהירות המותרת לא תצטרך לבלום או לדחוף את הדוושה לתוך השטיח או לחשוב על מה לעשות יותר מידיי. לצערנו, יש מקומות שבהם המהירות המותרת היא תלושה מהמציאות ואנחנו סובלים מזה בסופו של דבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתם טועים וזה לא הגיוני.

אני מכיר כמה רמזורים לא מהבהבים גם בתוך כביש עירוני, בין עירוני וגם יש כמה בכבישים מהירים וזה בדוק.

רציתי לדעת אם אפשר לפנות למשרד התחבורה שישנו את הדברים האלה מכיוון שהם באמת מאוד מסוכנים.

התשובה שלהם תהיה ברורה כמובן והם יגידו שאין טעם לשנות את זה מכיוון שהנהגים צריכים לנסוע במהירות המותרת וכל עוד כל אחד שומר על החוק אין טעם להיות מפוחדים או לא יודע מה.

אבל בכל מקרה תסכימו איתי שהדבר הזה אינו הגיוני ומסוכן מאוד לנהגים.

פורסם

בכביש מהיר אין בכלל רמזורים:shock:

roeibf יש מקומות שגם בכביש עירוני שהמיהירות המותרת בו היא 50 קמש הרמזורים מהבהבים.

הבעיה שכבר מתרגלים לרעיון שרמזור מהבהב לפני שהוא מתחלף ,ואז אתה נופל על רמזור שלא מהבהב וזה תופס אותך לא מוכן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כי זה לא מחייב שבתוך העיר הירוק ישר יתחלף, זה פשוט, בכל הכבישים המהירים, (אמרו פה 60 קמ"ש ומעלה, אני לא יודע אבל אני מאמין שהם יודעים מה הם אומרים) הירוק יהבהב שלוש שניות לפני שהוא יתחלף וזה 100% בכל הכבישים המהירים, בכבישים שהם מתחת ל60, הוא לא יהבהב, יש מקומות שהוא כן יהבהב, אבל לא מחייב. בכ"מ אם אתה 50 מטר מהרמזור אני לא מבין איפה המחשבה בכלל לבלום... פשוט תן עוד טיפה גז ותעבור לא יקרה כלום אם תעבור בצהוב פעם אחת

פורסם

אמנם אומרים על עם ישראל שהוא - "עם סגולה", אבל בינתיים שאר העולם מסתדר נהדר בלי ירוק מהבהב.

אז הטיעון שזה נורא מסוכן קצת לא רלוונטי, ופשוט נדרש מהנהג ריכוז והבנה כיצד להתקרב ולחצות צומת מרומזר.

דני G.

פורסם

נכון אז צריך ריכוז, אבל תסכים איתי שהמון אנשים אחרי יום עבודה,בסיס או לא יודע מה עובר להם בראש לא יכולים להיות מרוכזים ב100 אחוז בכל צומת ואני ראיתי מקרים של תאונות בגלל שהרמזורים האלה מפתיעים.

פורסם

התאונות שהתרחשו לא קרו ב"מפתיע" בשל רמזור "מהבהב" כן או לא, הן קרו בשל חוסר התנהלות נכונה של הנהג בהתקרבו לצומת. בצמת אשר אין בה ירוק מהבהב, פרק הזמן שחולף עד למופע האור האדום הינו כ-2-3 שנ'. רכב המתקרב לצומת במהירות המירבית המותרת(50 קמ"ש) ומופע האור ברמזור מתחלף מירוק לצהוב כשהוא במרחק של כ-50 מ', אין לו כל בעיה לבצע בלימה נכונה ולעצור בבטחה לפני קו העצירה.

במהירות של 50 קמ"ש, רכב עובר כ-14 מ' בשניה. מרחק העצירה(תגובה+בלימה) הינו כ-24 מ', כך שרכב יכול בקלות לבצע זאת גם אם אינו עירני לחלוטין.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
שהמון אנשים

מאות מליוני נהגים בעולם, מסתדרים בלי הקביעה שלך.

שאר העולם

5 מליון נהגים בישראל הם באמת שאר העולם, כי מציון תצא תורה :wink:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אותנו לשאר העולם?

בשאר העולם הכל הרבה יותר נכון ומתוקן מאשר בארץ ובמיוחד חוקי התנועה!

העניין של רמזור שלא מהבהב אולי עובד באירופה אבל בארץ זה לא!

כשננהג כמו בשאר העולם, ויהיו מכוניות וחוקי תנועה כמו בשאר העולם נוכל להתחיל להשוות.

עד אז שמשרד התחבורה ישמור לעצמו את הרעיונות של רמזורים שלא מהבהבים כי בנתיים אנשים, או עוברים באדום או מביאים את הברקס הכי מפחיד שאפשר וכך או כך מסכנים את מי שמסביבם.

בינתיים ירוק מהבהב זה הכי טוב.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

כשנהג מתקדם במהירות 90 קמ"ש לרמזור בכביש בינעירוני, הוא מקבל אינדיקציה מוקדמת בצורת היבהוב שמטרתה להכניס לשיקולי הנהג האים לבלום כיוון שלא יספיק לחצות הצומת. ממילא כל מי שבפאתי הצומת רשאי להמשיך לנסוע כבירוק מלא.

לעומת זאת, כשנהג מתקדם במהירות 50 ק"מש בשטח בנוי, הוא ממילא בטווח האיטי בכדי לבלום כראוי. אלא מה, כאן באה"ק נהג שיראה ירוק מהבהב בעיר יתן גז ויאיץ ל-80 בכדי להספיק לעבור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ששששששש,

אל תצעק !

מישהו בממסד עוד עלול לשמוע אותך ולגלות שאנחנו לא אירופה,

ואז אולי יורידו גם את המהירות המותרת לנמוכה יותר,

יאסרו קניית מכוניות ספורטיביות,

ויחייבו כל נהג לעבור פעם בשנה קורס נהיגה "מונעת".

מה שכתבת פשוט לא רציני,

זה כמו להגיד - מדינה של עצלנים, אז שכולם יסעו בכיסאות גלגלים ...

דני G.

פורסם

אצלינו באשקלון, בכביש חוצה אשקלון (רבין) היה קטע בו המהירות המותרת הייתה 50 קמ"ש, למרות שהיה תלת-נתיבי. כולם נסעו שם לפחות 80 (שהיא המהירות המתאימה לתנאי הדרך). מובן שהרמזור שם לא היבהב לפני שהתחלף.

כתבתי מייל לעיריה, ותוך שבועיים שינו את הרמזור כך שיהבהב.

אני חושב דווקא שתשתית צריכה להיות סלחנית.

• תוכן חדש...