Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת קיטור על חברת שגריר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. זה נכון שזה לא בסדר שלא הביאו לידיעתך, אבל ככל הנראה הם היו בטוחים מספיק שהבעיה תיפתר ללא גרר (כפי שאכן קרה).

ב. לכן איש השירות נסע איתכם עד למוסך - כי הרכב לא היה במצב אופטימלי. אני לא מכיר את הנהלים שלהם אבל בבעיות חשמל הם מנסים לפתור מבלי לערב גרר - במרבית המקרים זה עובד בסדר. המקרה שלך אולי נפל קצת על הגבול - אבל עובדה היא שבסופו של דבר הכל הסתדר. בכל מקרה אני מקווה שאתה מבין שעבורך עדיף תמיד שזו לא תהיה בעייה שדורשת גרר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מבין מה הסיפור עם ה"מערכות", אנשים נסעו 100 שנה בלי הגה כח וכריות אוויר וABS וEBD וESP ושאר ירקות והכל היה בסדר.

אז היית (או אחותך) נוסע יותר בזהירות בנתיב הימני עם אורות מצוקה מהבהבים והכל היה בסדר

לכן הפרדתי.

הדבר הכי מקשה זה ההגה כח. ניסית לנהוג פעם בלי זה? לי זו היתה פעם ראשונה, אז היה רק צורך שלנות את הרגלי הנהיגה. אבל לאחותי פשוט אין כח פיזי להתמודד איתו. זו כבר בעיה רצינית.

והעניין הוא כזה - לחכות למכונאי שכל מה שהוא עושה זה ללוות אותי, אז תסלח לי אבל לא צריך לחכות לו. מילא היה פותר את הבעיה ומשחרר אותי. אבל לטיפול כזה יש מבחינתי 2 חלופות טובות יותר:

א. לשלוח גרר

ב. לסוע לבד ולחסוך "שעה וחצי".

פורסם

אני לא מכיר את אחותך, אבל חברה שלי גם לא חזקה במיוחד ולמרות זאת מסתדרת מצוין בלי הגה כח. הגה כח בא לידי ביטוי בחניות או בפניות במהירות מאוד מאוד נמוכה, חוץ מזה כמעט ואין הבדל. ישנן בכבישים הרבה מכוניות ישנות בלי הגה כח שנהוגות בידי בחורות קטנות ולא חזקות במיוחד, לפי דעתי אתה סתם עושה מזה סיפור.

נ.ב. גם אני נהגתי לא מעט בלי הגה כח, כך שאני מדבר מניסיון.

פורסם

יש לי מנוי בשגריר, השתמשתי בשירות שלהם פעם אחת (טפו טפו טפו) ואין לי שום טענות.

הגרר הגיע מהר מאד והבחורה בטלפון אפילו אמרה שאם אין לו מקומות מקדימה אזמין מונית, אפקסס את הקבלה ואקבל החזר!

לפני כן הייתי בסטארט, גם כן יצא לי פעם אחת להשתמש בהם והייתי מאד מרוצה, הגרר הגיע תוך 40 דקות בערך.

לפני כן הייתי בחברה שעובדת עם שירביט, משהו שמתחיל באוטו או מוטו משהו, בפעם הראשונה שהתקשרתי אליהם היתה לי בעיה בקבורטור, הרכב היה מניע ונכבה אחרי כמה שניות. בד"כ הייתי נלחם איתו קצת וכשהיה מגיע לטמפרטורת עבודה היה אפשר לנסוע (בערך). אבל באותו יום הוא היה עקשן, ומנסיונות ההנעה המצבר התרוקן. הסברתי להם את כל הבעיה ושאני צריך לגרור את האוטו למוסך, אבל כל זה לא עזר - ברגע שהיא שמעה שהמצבר התרוקן, היא פשוט שלחה לי מישהו עם טנדר שניסה למכור לי מצבר ב-900 ש"ח (זה היה לפני שנתיים, מחיר די גבוה לדעתי).

לדעתי כל החברות עובדות ככה - כשהם חושבים שאפשר לתקן את הבעיה במקום הם לא ישלחו גרר.

פורסם

אני אגלה לכם את הטיפ שלי, בתקווה שמוקדניות שירותי הגרירה אינן קוראות פה, (או בכלל:twisted:)

כשאתם מתקשרים למוקד הגרירה, ונשאלים מה התקלה, תענו למוקדנית כדלקמן:

מוקדנית:-אדוני יכול לתאר מה קרה לרכב?

התקוע: -לא יודע, לא מבין בזה כלום. פתאום האוטו עשה בום-בום-בום ויצא מלא עשן ,ושפריץ של משהו ירוק. עכשיו האוטו

לא מניע בכלל.

מוקדנית: -והיכן האוטו תקוע אדוני?

התקוע: -אני פה, בנתיב השמאלי, עוקפים אותי אבל,על השוליים. אל תדאגי.

:roflmao::lol::wink:

תוך חצי שעה מגיע גרר.בדוק. הוא מתקשר קודם, רק אז אומרים את המיקום המדוייק של האוטו. ולא לדאוג. הגרריסט לא "יסגיר" אתכם. יש לכם אינטרס משותף. הוא מקבל לפי גרירה.

כל זה מנסיון מוצלח, ובעקבות הדרכה של ידידה טובה (וחובבת אופנועים:?:) שעבדה במשך כל השנים הסטודנטיאליות המשותפות שלנו בשגריר.

-לחברות הגרירה יש פרט לגררים שלהם הסכמים עם עוד מלאנ'תלפים גררים פרטיים. לא לדאוג להם. גרירה עולה להם יותר ממכונאי נייד. זו הסיבה שהם מנסים שתגיעו למוסך על הצמיגים שלכם, גם אם זה יחמיר תקלה.

-יש להם חובה (ברשיון העסק שלהם) לתת עדיפות לפינוי רכב מצירים מרכזיים. אם אתם תקועים בחנייה של הבית, אתם תחכו לסוף המשמרת של הגרריסט.

-המוקדניות, שלא תמיד מבינות ברכב, הן אלו שמחליטות לפי תאור התקלה אם לשלוח גרר או מכונאי. אין להן שום תוכנת מחשב עם אלוגריתם מדהים. רק כמה קריטריונים בסיסיים שלימדו אותן כשהתחילו לעבוד. תארת משהו שנשמע מינורי? היא תשלח לך מכונאי שיבדוק. מקסימום,אח"כ תחכה גם לגרר. מה אכפת לה?

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אז זהו שלא כדאי בכלל להגיד שאתה תקוע בצד שמאל של הדרך... אני נתקעתי לפני שנה עם הרכב באיילון דרום בשול השמאלי וחברת הגרירה שלי דאז (ממסי) דרשה שאני אזמין משטרה כדי שתחסום את הנתיב... היא גם הזהירה אותי שאם הגרר מגיע ואין משטרה אז הוא יסע וייחיבו אותי על הגרירה גם אם היא לא התקיימה בפועל. עכשיו, לך אתה תנסה לתאם בין משטרת ישראל לבין הגרריסט של ממסי ועוד ששניהם יגיעו באותו הזמן... בסוף זה לא מה שקרה, אבל זאת לא הנקודה. אם אתם נתקעים עם הרכב תשדלו לא להתקע בשול שמאלי בדרך מהירה, הם לא גוררים משם.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות :)

פורסם

במקרה שהיה לי, אמרתי למוקדנית כי קיבלתי הנחיות מהמוסך לא לתת לאף אחד לגעת ברכב כי מדובר ברכב ספורטיבי ואני אאבד את האחריות.

התעקשתי רק על גרר וגם קיבלתי.

זמן ההמתנה היה כ3 שעות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אז זהו שלא כדאי בכלל להגיד שאתה תקוע בצד שמאל של הדרך... אני נתקעתי לפני שנה עם הרכב באיילון דרום בשול השמאלי וחברת הגרירה שלי דאז (ממסי) דרשה שאני אזמין משטרה כדי שתחסום את הנתיב... היא גם הזהירה אותי שאם הגרר מגיע ואין משטרה אז הוא יסע וייחיבו אותי על הגרירה גם אם היא לא התקיימה בפועל. עכשיו, לך אתה תנסה לתאם בין משטרת ישראל לבין הגרריסט של ממסי ועוד ששניהם יגיעו באותו הזמן... בסוף זה לא מה שקרה, אבל זאת לא הנקודה. אם אתם נתקעים עם הרכב תשדלו לא להתקע בשול שמאלי בדרך מהירה, הם לא גוררים משם.

טוב, נו, כל התיאור היה קצת בהגזמה. אבל אני תמיד מצליח "להשחיל" לשיחה שהרכב עומד במקום בעייתי. זה עוזר. מנסיון.

בכל מקרה, טוב שעדכנת. בפעם הבאה אני אנסה להתקע רק בימני. שלא להטריח חו"ח את האדון הגרריסט.

הפעם היחידה בה הייתי קרוב ל"אסון" כנ"ל, הייתה כשקרעתי רצועת טיימינג, ברנו 9 אוטומט, על כביש 5, במהירות של 120 קמ"ש. באינסטינקט העברתי לN ,הפעלתי איתות ימינה, והגעתי לשול הימני מכח מומנט ההתמדה.

שיהיה בריא הניוטון הזה.:-D

נתקו

עריכה: עוד שתי הערות קטנות לטובת הדיון:

1. הגה מוגבר כח לא הופך בהעדר המשאבה להגה "רגיל". מאחר והמערכת בנויה לעבוד הידראולית, ההגה הופך לקשה מאד בעקבות ההתנגדות של זרימת הנוזל דרך כל המערכת+ המשאבה שלא עובדת.

2. את הת'רד הראשון כתבתי עבור רוב החברים פה, שיודעים לתפעל היטב תקלות פשוטות, לפחות לא פחות טוב מ"מכונאי הדרך" של החברה. לרוב אפילו טוב יותר. (בכ"ז, הרכב שלנו, המוכר והטוב,עם כל הידע לגבי היסטורית התקלות/טיפולים/התקנות שלו). אם הרמנו ידיים, זה אומר שהתקלה דורשת גרר. דווקא הכניסה לפרטים טכניים תוך דיבור רגוע, ישכנע את המוקדנית לבחור עבורנו בפתרון ההפוך. והראיה- המקרה של פותח השרשור. אני חוזר ומדגיש (מתוך ידע ונסיון): למוקדניות אין אפילו ידע בסיסי במכונאות או תיקון תקלות. רובן סטודנטיות שמצאו עבודה במשמרות נוחות המתאימות למערכת השעות באוניברסיטה. הן אפילו לא מתייעצות עם המכונאי לפני שהן שולחות אותו. (הוא מקבל את ההודעה למכשיר המשולב GPS עם מיקום וסוג הרכב בלבד ומנווט לשם לפי התור הממוחשב של המכשיר.) הוא עלול להגיעע ולהבין מיד שאין לו מה לחפש שם.

וההחלטה בידיים שלהן. אי אפשר "לדרוש" גרר. צריך פשוט לתאר להן תקלה שה"מניואל" שקיבלו יגיד שהיא מחייבת גרר. (פריצת נוזל קרור, עשן רב מהמנוע וכיבויו,אובדן מוחלט של כח בלימה הם דברים שמופיעים שם. בדוק)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני רוצה לראות את הגיבור שיצליח להזיז את הוונדורה בלי הגה כוח -גם למי שמתאמן בחדר כושר זה יהיה קשה.

גם במרצדס זה אותו דבר לא סתם שמו את המערכת וכאשר החגורה נקרעת למשל אז אי אפשר לנסוע בלי הגה.

ככה זה שאנחנו חיים במדינה שכל אחד חוסך כל שקל על הגב של השני.:evil:

לי יש ביטוח גרירה אבל למזלי יש לי ידע טכני אז אני מתקן במקום, נדיר שאני מתקשר אליהם.8)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אני אגלה לכם את הטיפ שלי, בתקווה שמוקדניות שירותי הגרירה אינן קוראות פה, (או בכלל:twisted:)

כשאתם מתקשרים למוקד הגרירה, ונשאלים מה התקלה, תענו למוקדנית כדלקמן:

מוקדנית:-אדוני יכול לתאר מה קרה לרכב?

התקוע: -לא יודע, לא מבין בזה כלום. פתאום האוטו עשה בום-בום-בום ויצא מלא עשן ,ושפריץ של משהו ירוק. עכשיו האוטו

לא מניע בכלל.

:roflmao::lol::wink:נתקו

זה בערך הלקח שלי וגם אמרתי את זה למוקדן.

אני ניסית את זה בציניות: "יודע מה? אין לי בעיה במצבר. הגיר שלי לא עובד - האוטו לא מעביר הילוף לראשון למרות שהידית זזה. עכשיו אתה מוכן להביא גרר?".

צריך לשחק את המשחק..... :lol:

פורסם

שוב - זה נכון במידה ואתה יודע מה התקלה ברכב ויודע שצריך גרר. רוב האנשים באמת לא מבינים בזה כלום, ושאלות של המוקדנית יכולות לעשות את ההבדל בין בזבוז זמן וכסף של הגרירה לבין תיקון על המקום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השאלה מה אכפת לך כל כך מהכסף של הביטוח?

מה אכפת לי שסטארט מבזבזים עליי כסף?

קל וחומר אם הלקוח/לקוחה לא יודעים דבר וחצי דבר על מצב הרכב וכמובן שמקשיבים למכונאי שטח שחם לו ורק רוצה לחזור למזגן ב3 מילות הקסם: "סע/י, יהיה בסדר".

מילא, תקלה באימובילייזר, פיוז שרוף, אני מבין

אבל רצועה קרועה?

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
אני לא מכיר את אחותך, אבל חברה שלי גם לא חזקה במיוחד ולמרות זאת מסתדרת מצוין בלי הגה כח. הגה כח בא לידי ביטוי בחניות או בפניות במהירות מאוד מאוד נמוכה, חוץ מזה כמעט ואין הבדל. ישנן בכבישים הרבה מכוניות ישנות בלי הגה כח שנהוגות בידי בחורות קטנות ולא חזקות במיוחד, לפי דעתי אתה סתם עושה מזה סיפור.

נ.ב. גם אני נהגתי לא מעט בלי הגה כח, כך שאני מדבר מניסיון.

1. הגה מוגבר כח לא הופך בהעדר המשאבה להגה "רגיל". מאחר והמערכת בנויה לעבוד הידראולית, ההגה הופך לקשה מאד בעקבות ההתנגדות של זרימת הנוזל דרך כל המערכת+ המשאבה שלא עובדת.

נתקו צודק.

לרוב, הגה שמראש תוכנן להיות מתוגבר יהיה בעל יחס העברה גבוה יותר, כלומר: על כל הטיה של מעלה אחת בהגה, הגלגלים יפנו ביותר מעלות ביחס להגה רגיל.

מסיבה זאת, אין בסיס להשוואה בין הגה שבמקור אינו מתוגבר לעומת הגה מתוגבר שחל כשל במנגנון התגבור.

ולזוית אישית: לפני מספר חודשים התפוצץ לי תוך כדי נסיעה צינור שמן של ההגה (האמת היא שבאותה נסיעה אומללה גם קרסה לי משאבת קלאץ' תחתונה - מוי כיף! :evil:). למי שלא זוכר או יודע, ב-146ti יש 2.1 סיבובי הגה מנעילה לנעילה, זאת אומרת שההגה מאוד מהיר. המזל שלי שהצינור התפוצץ לי על כביש מהיר, ככה שרוב הנסיעה היתה במהירות גבוהה וההשפעה היתה יחסית מינורית. מה שכן, לא ניסיתי אפילו להיכנס לחניה. עם ההגה אולי הייתי מצליח להסתדר, אבל להתמודד גם עם הגה מהיר שחלה תקלה במנגנון התגבור שלו וגם עם קלאץ' לא מתפקד זה באמת יותר מידי בשבילי. חניתי ברחוב בחניה הראשונה שמצאתי, והפעם הבאה שהאוטו זז היתה כשהגיע הגרר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...