רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מישהו בבקשה יכול לרשום לי את כל סוגי הרכבים שיש בהם מנוע דיזל ואם אפשר גם את דגם הרכב למשל סקודה פאביה תודה רבה יש אחד שישמח לפרט לך על כל כלי הרכב שמצויידים במנוע דיזל. קוראים לו גוגל. אין בעד מה.
הודעה אחרונה מאת lihio1, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם. לא יודע אם כבר נפתח שרשור בנושא (אם כן אני מתנצל מראש). לא יודע עד כמה יעזור, אבל לא עולה כלום לנסות. עצומה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 970 צפיות
הי הכפתור שמאפשר הורדה של ידית הבלם נשבר לי חלקית. למרות שאני עדיין יכול להשתמש בו , יש למישהוא מושג אם זה סיפור להחליף אותו? צריך לפרק את כל הידית? ואם כן אשמח להוראות. תודה אלון
הודעה אחרונה מאת נירן עזריה, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש לי רובר 214 ידנית, לפני שנתיים הייתה לי קליאו 92 וחברים היו אומרים לי שהנסיעה בה הייתה הרבה יותר חלקה אחרי זה הרכב הורד מהכביש(תאונה לא באשמתי) ואז אח שלי קנה גאלאנט 2000 ובישבילי זה היה פינוק שנה נסעתי על אוטומאט, ואז קניתי את הרובר באתחלה זה היה נירא כיאלו אני לפני יומיים עברתי טסט ועם הזמן אשתפר ועכשיו הנהיגה שלי עדיין ניראת על הפנים הכוונה לפעמיים קפיצות בעברת אילוכים תחילת נסיעה מוזרה ביותר, עם מזגן זה ניהיה בכלל על הפנים, רציתי שתעזרו לי קצת בעצות איך לנהוג אכי נכון בגיר ידני איך הנסיעה תיהיה אכי רגוע עם אכי פחות קפיצות ונידנודים וכ'ו?
הודעה אחרונה מאת WWnwlWW1988, -
-
"כל מה שיש לי זה שרייד 92 שאין לי":-(:-( שלום לכולם. אתמול בערב השרייד המעאפן שלי גמר סופית! התחמם המנוע מאוד מאוד והתעייף חזק,נכון לרגע זה הוא אינו "עומד על טורים" נדלק בקושי וברגע שעוזבים גז מתכבה. המים בשמן אומרים לי שהלך הראש,אין לי מושג באשר למצב הבוכנות והרינגים. חבר מכונאי רכב שהתייעצתי איתו טוען שחבל על הזמן וההשקעה להחליף ראש ברכב כזה זקן ושבהרבה מקרים זה לא מצליח וחבל לנסות. אין לי כסף כרגע לרכישת רכב אחר,לפני כמה ימים נגמר גם הטסט,הרכב חיצונית במצב לא הכי יפה,ההגיון אומר לי שהחבר המכונאי שלי צודק,מה אתם אומרים? השרייד אוטומט 1.3 המזגן תקין-הגיר תקין,סוחרי חלפים יתנו לי 500 ש"ח קומפלט על כל האוטו,מה עלי לעשות? למכור ב 500 לסוחרים? לפרק עצמאית ולמכו…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
במידה ופג תקוף רישיון הנהיגה וצריך לחדש אותו אבל לא עושים זאת מסיבה זו או אחרת, מה משמעות העבירה הזו? האם היא מקבילה לנהיגה בזמן שלילה? עונש? תודה.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
שלום לכל חברי הפורום,ב 7.9 ישודר בערוץ 2 סרטו של חיים הכט, "להוריד אותם מהכביש", שהוא חלק במאבק לשינוי חקיקתי שמטרתו הורדתם של עברייני התנועה מהכביש. בשביל לעזור במאבק ולהתחיל להזיז דברים יותר מהר צריכים תמיכה מאסיבית של הציבור ! וכאן נכנסת העצומה הבאה: לעצומה: http://www.atzuma.co.il/petition/hecht/1/ אם אתם חושבים כמוני שעברייני תנועה אלו לא אמורים לנסוע לידנו כל בוקר חתמו על העצומה.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 1 תגובות
- 21 אלף צפיות
הרישיון שלי נגמר בידיוק ביום שישי הזה, ראיתי באינטרנט שמשרד התחבורה פתוח עד יום חמישי, רציתי לדעת אם אני יכול לחדש רישיון ולהעביר טסט גם ביום שישי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 669 צפיות
השוטר טוען שנסעתי 34 מעל המותר בעיר. אני נוהג משנת 2004 ללא תאונות וללא עבירות ממש 0 . לקחו לי את הרשיון עד ליום חמישי ,עד שאני לא רואה קצין מישטרה . מה אני יכול להגיד לקצין משטרה?מה כדי להביא לקצין?(המלצות מהצבא על הנהיגה שלי (נהיגה מתקדמת נהיגה מונעת+החזקת רשיון E). אני יודע ב100 אחוז, שלא אני נסעתי במהירות זו. היו עוד רכבים מלפני שעקפו אותי. כמו כן בקשתי ממנו כיול של המכשיר, אבל הוא אמר לי שאני אקבל אותו בבית המשפט.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 0 תגובות
- 471 צפיות
ברצוני לקנות ויטארה 91 - 3 שנים בלי טסט , בשנתיים הראשונות שולמה האגרה. הוחלף לה המנוע - חדש מיבוא (ישנם טפסים מתאימים). האם עלי לעבור בדיקה במכון התקנים? האם מדובר בסיפור ארוך ומתיש? תודה....
הודעה אחרונה מאת jhonson2010, -
- 9 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
מחר אני אמור להסיע את אחותי ליישוב נגוהות, איזו התנחלות מעבר לקו הירוק. הביטוח המקיף תופס שם? תודה
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 713 צפיות
אתחיל מהתחלה, לפני שבועיים קניתי רכב , לקחתי אותו לפני הקנייה לבדיקה בה הבודק גילה מספר ליקווים יחסית זניחים. אתמול לקחתי את האוטו לישור קו ב"הילוך השישי" ונאמר לי ששני המשולשים ברכב "גמורים" ויש צורך להחליפם דחוף. עברתי על טופס הבדיקה, והבודק במכון לא רשם אף מילה לגבי זה. קיבלתי הצעת מחיר בסך 2200 כולל עבודה + כיוון פרונט + מע"מ. האם יש אפשרות לדרוש ממכון הבדיקות את התשלום עבור התיקון עקב כך שהוא לא גילה את התקלה בזמן בדיקה ? אם כן, איך זה עובד ? תודה
הודעה אחרונה מאת ImSoDizzy, -
-
- 1 תגובות
- 681 צפיות
לקראת 1/8 הייתה בהלה גדולה-כל רכבי יד 2 גדולים יחסית נמכרו כמו לחמניות חמות. הסיבה-היו צפי\תחזיות לעלית המחירים. היום אני לא רואה "קפיצה" כלשהיא. האם אני צודק?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
עשיתי פה חיפוש בעבר.. מישהו יכול להסביר לי לאן נעלמה האפשרות?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- 7 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
הוצאתי רישיון נהיגה ואני לא מוצא אותו. אני עדיין יכול לנהוג אם יעצור אותי שוטר לבדיקה אפשר פשוט להגיד לו מספר תעודת זהות או שחובה רישיון ביד?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לדעת אם במקרה ורכב נגנב,האם יש אפשרות לקבל את שווי הטסט (יחסית לזמן שנשאר) כמו במקרה והרכב מושבת?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 5 תגובות
- 7 אלף צפיות
מחפש לצורך יבוא אישי,מחירון רכבים משומשים של גרמניה(ה"יצחק לוי" שלהם....) אשמח לקישור
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 963 צפיות
שלום לכולם, שנה שעברה הכשילו אותי בטסט על כך שברשיון רשום שיש לי וו גרירה כשבתכל'ס אין לי (הורדתי אותו לפני 4 שנים). נתבקשתי לסור לעמדה מספר 1 ולהסדיר את העניין. לאחר שביצעתי את הנ"ל שמתי לב שהוסיפו לי שורה ברשיון "לחייב ב 92 ש"ח). קיבלתי את השורה הזאת גם עכשיו, ברשיון החדש (אני אמור לעשות טסט בקרוב). האם השורה הזאת משפיעה על תשלום אגרת רשיון הרכב? הסכום לתשלום הוא 1100 ש"ח. מנוע 2 ליטר. תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
להלן קישור לארבעה סרטונים המציגים את האוסף שלי של דגמי מכוניות פיאט מיניאטוריים הפעילו רמקולים ותהנו גם מהמוזיקה: צילום, עריכה והצבה - גיל ממועדון פיאט ישראל בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 7 תגובות
- 986 צפיות
ממה שקראתי את ההודעות על אוטו יונדאי i20 הבנתי מרוב נוהגים ביונדאי i20 שהאוטו יחסית חיסכוני בסביבות 12 עד 13.5 ק"מ לליטר בנהיגה משולבת מה שאני רוצה לדעת האם בתחילה (הקילומטרים הראשונים) הצריכה הייתה גבוהה? ואחר כך האם התאזנה בהמשך אם כן בכמה קילומטרים עברתם? כי אני נוסע כבר 650 ק"מ (אוטו חדש) בדקתי מתדלוק לתדלוק מתברר שהצריכה 9.5 ק"מ לליטר ואני לא מבין איך זה מתיישב עם אלה שנהגו ואמרו שזה אוטו חיסכוני יחסית (לא מאוד אני מודה לזה) לבין 9.5 ק"מ לליטר? תודה מהלב רונן
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני לא מצליח להתחיל חלק, רגוע ומקצועי במעבר מ-N להילוך ראשון בגיר ידני. אם אני עומד ברמזור ומעביר מ-N לראשון, הרכב בהתחלה רועד, אחר כך כאילו עוד שנייה המנוע נכבה ורק אז מתחיל לנסוע ב"מכה". גם המעבר מהילוך ראשון לשני לא חלק ולרוב מלווה "במכה" לא נעימה או בקפיצה של הרכב. אני יודע שזו לא בעיה במנוע או בגיר, אלא במיומנות השליטה בגיר. מה אני עושה לא נכון? הרכב פיאט טיפו 1.4 שנת 95.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
שלום לחברי הפורום היקרים, אשמח לעזרתכם ליישוב סוגייה ביני לבין חבר בנושא. האם ישנן מערכות ברכב אשר עוזרות במניעת התחושה של האצה בזמן שהרכב מאיץ (זריקת ראש אחורה, הגוף נדבק למושב, חפצים מנותקים (כמו פלאפון) עפים אחורה וכו')? אשמח אם תרחיבו האם קיימות מערכות כאלו, וכיצד הן פועלות ברכב? דוגמאות ולינקים יתקבלו בברכה. המון תודה!
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי רכשתי 206 שנת 2006 מטרייד אין. באוטו אין קודן או הזעקה, וחברת הביטוח רוצה שאעשה בדיקת מיגון. רשום בטופס כי ברמות המיגון הנידרש שיהיה אמובילייזר מקורי ע"י יצרן הרכב. איך אני יכול לדעת אם יש אחד כזה?! או שזה אולי נימצא במפתח? אני לא רוצה סתם ללכת ויגידו לי שאין. אמרתי לביטוח שאין לי קודם או הזעקה אז הם אמרו שזה בסדר שאני אלך לעשות בדיקת מיגון. אז מה הקטע? למישהו יש מושג?
הודעה אחרונה מאת makelovin, -
- 0 תגובות
- 666 צפיות
המכונית היא בעלת עיצוב זהה ל B קלאס שכולנו מכירים כאשר את ההבדל ניתן לראות מתחת למעטפת החיצונית. ב- B קלאס ניתן למצוא מנוע היברידי שמשתמש ביח' תא דלק במקביל למנוע חשמלי, המערכת ההיברידית של הרכב עושה שימוש בדלקי מימן. יח' היברידית: 136 כ"ס, 29.5 קג"מ מומנט 1 ל- 100 תוך 11 שניות, מהירות מירבית 180 קמ"ש פליטת המזהמים של המכונית היא 0 ג/ק"מ יייצור המכונית ייחל בשנה הבאה על אף ההשקה בפרנקפורט.
הודעה אחרונה מאת itaychiz, -
- 19 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
לפי מה שראיתי, מגיל 21 אפשר להשכיר.לגבי 20 לא מצאתי כלום. אני רוצה להשכיר ממינכן. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת NoamZ, -
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכם, ב-11 למאי השנה, הייתי מוערב בתאונה שקרתה באשמתי (התנגשתי ברכב מאחורה). רכבים מעורבים: סוזוקי סוויפט 95' שלי. יונדאי אקסנט חדשה ליסינג-צבאית של אלדן. נזק: פנס שמאלי ראשי קידמי שבור ברכב שלי. פגוש אחורי מעוך בצידו בימני ביונדאי ליסינג. פרטים נוספים: אני מבוטח חובה+צד ג', עם השתתפות עצמית של 1700 ש"ח (נהג צעיר). למחרת התאונה, קיבלתי SMS מהנהג שהנזק לרכב הליסינג הוערך ב-750 ש"ח (אני מניח שפשוט מדובר בהחלפת הפגוש האחורי בחדש). עד כאן הכל טוב ויפה. התסביך: שבוע שעבר (שלושה וחצי חודשים אחרי התאונה), אני מקבל בדואר תביעה מאלדן, מבירור עם סוכן הביטוח שלי גובה התביעה עומד על 1800 ש"ח. במצב הזה אני נאלץ להוציא את הכסף הזה מהכיס של…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
שלום, אז היום אני בדרך לסוכנות סקודה בתלפיות בירושלים, לסגור הזמנה על פאביה לאמא שלי. 3 פעמים, כן כן 3 פעמים אנשים חצו את הצומת (בצמתים שונות) לנתיב הנסיעה הנגדי עם טלפון ביד, כשהם מסתכלים רק לצד אחד ואם לא הייתי ערני אני מניח שהייתי מוצא את עצמי נכנס באחד מהם. באחת מהפעמים איזה חוצפן אחד שהבאתי לו את הצפירה של החיים אחרי שהוא צפצף על כל החוקים עצר ת'אוטו באמצע הכביש , פתח את הדלת ויצא בפוזה מאיימת. לאן הגענו?
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 0 תגובות
- 594 צפיות
אפשר לקבל פירוט על העלויות בכל מסלול בבקשה? ואם אפשר גם קצת הסבר על מה לומדים בקורס ועל מהלכו. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת wooofer., -
קארטינג ביל"ו 1 2
מאת nyteX-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, החלטתי שאני רוצה להתנסות בחווית הקארטינג, אשמח לקבל ביקורת מאנשים שהיו בקרטינג ביל"ו וכמה זה עולה ולכמה זמן? תודה.
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
אני מחפש כבר כמה זמן במאזדה 3 ספירט בשנתונים 06-07 וראיתי שסוג של הגיר רשום טיפטרוניק. אני יודע שבמכוניות החדשות יש גיר רגיל וטיפטרוניק, אז מה יכול להיות שהגיר במאזדה הוא רק טיפטרוניק? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת adi89,