Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ורעיון ריאלי = הייתי מציע לצלם את הנהג בזמן דיבור בטלפון הנייד , כולל את מספר הרכב , תוך רישומים מדוייקים של שעת ביצעו העבירה והכביש בה בוצעה .

את הסרטון , נא להעביר למשטרת ישראל .

אני בטוח שהם ישמחו לתת דו"ח יפה והולם לנהג שצולם מכל דרך אפשרית ושיש להם אפשרות להרשיעו בוודאות .

איך זה ריאלי בדיוק? אם אני לבד באוטו אתה מצפה שאני אוציא את הטלפון שלי, אפעיל את המצלמה שלו ואתחיל להסתובב סביב אוטו ולצלם אותו מכל הכיוונים בגלל שאותו נהג דיבר בסלולרי? מי נזק גדול יותר לסביבה במקרה הזה?

רמז: החוק אומר לא להשתמש בטלפון סלולרי בלי דיבורית. לצלם משהו בזמן נהיגה שקול לדיבור בטלפון בזמן נהיגה.

עצוב אבל נכון.אני נוסע המון בכביש כל יום ועניין הדיבור ללא דיבורית הפך לשיגרה.אנשים לא נרתעים מקנס גבוה.

מה שמוזר ותמוה הוא שיש לא מעט מכוניות יוקרה וג'יפים שהנהגים שלהם פשוט מצפצפים ונוסעים עם מכשיר צמוד לאוזן.כנראה שהם מכירים/מקושרים כדי לא לקבל דו"ח או לבטל אותו לאחר מכן.מועדון האבסורד של ישראל.אין לכם כסף להתקין דיבורית?

להחמיר את הענישה!

איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת?

בן אדם נוסע באוטו מאוד יקר כי הוא מרוויח הרבה כסף. אם הוא מרוויח הרבה כסף, סימן שכל שיחת עבודה שלו מאוד חשובה וכנראה בעיניו שוות ערך ליותר מ1000 שקלים ו10 נקודות. אין שום אלמנט של ביטול הדו"ח. זה אלמנט של שיחה עם פוטנציאל כלכלי של הרבה יותר מ1000 שקלים לעומת 1000 שקלים. כבר יצא לי להכיר כמה אנשים בדרגים מאוד מאוד בכירים בחברות מסוימות בארץ שהיו בשלילה כי הם החליטו שלעשות משהו על הכביש לצורך עבודה היה חשוב יותר מלשמור על החוק. וכשאני מסתכל על הבתים שהם גרים בהם, הם גם צודקים.

וסיגריה זה לא טלפון סלולרי. פעולת העישון מאוד מאוד פשוטה בניגוד לשיחת טלפון. בסך הכל פעולת נשימה עם מקל בפה וזכרון שרירים טוב בשביל לדעת איפה הפה ואיפה המאפרה. ומי בדיוק מפיל סיגריות? אני בחיים שלי לא הפלתי סיגריה בוערת. בטח שלא בזמן נהיגה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה הבדל בין לדבר בטלפון צמוד לאוזן, לשים אותו על רמקול, לשים אותו בדיבורית או לדבר עם מישהו אחר באוטו? (החלק האחרון הכי חשוב)

שאלת שאלה מצויינת. גם בארה"ב שאלו את השאלה הזאת וביצעו מחקר. שתלו מצלמות במכוניות של מתנדבים שיתעדו אותם בזמן נהיגה.

מה שגילו הוא שבכלל לא משנה אם אתה מדבר עם דיבורית קבועה או עם ספיקר של הנייד. בשני המקרים הידיים שלך חופשיות אבל המוח עסוק בשיחה.

כאשר אתה מדבר עם נוסע שנמצא איתך באוטו גם הקשב שלו מופנה לנסיעה וגם הקשב שלך. השיחה מתנהלת באופן שונה והנהג מרוכז יותר בכביש - כך שלדבר עם נוסע אחר פחות מסוכן מלדבר בסלולר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא מסכים עם אלה שאומרים שאין הבדל בין דיבורית לפלאפון באוזן.

כשאתה עם פלאפון באוזן אתה משבש לגמרי את הנהיגה. הדיבור בפלאפון באוזן מוציא משימוש יד אחת, וכל פעולה שתהיה פשוטה עם שתי ידיים, כמו מעבר נתיב (ואיתות), בתוספת של הירידה ברמת הריכוז מהשיחה, הופכת למסובכת בהרבה. השיחה עצמה היא לא הגורם המסיח, אלא הקואורדינציה (יותר נכון חוסר הקואורדינציה).

פורסם
איך זה ריאלי בדיוק? אם אני לבד באוטו אתה מצפה שאני אוציא את הטלפון שלי, אפעיל את המצלמה שלו ואתחיל להסתובב סביב אוטו ולצלם אותו מכל הכיוונים בגלל שאותו נהג דיבר בסלולרי? מי נזק גדול יותר לסביבה במקרה הזה?

רמז: החוק אומר לא להשתמש בטלפון סלולרי בלי דיבורית. לצלם משהו בזמן נהיגה שקול לדיבור בטלפון בזמן נהיגה.

איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת?

בן אדם נוסע באוטו מאוד יקר כי הוא מרוויח הרבה כסף. אם הוא מרוויח הרבה כסף, סימן שכל שיחת עבודה שלו מאוד חשובה וכנראה בעיניו שוות ערך ליותר מ1000 שקלים ו10 נקודות. אין שום אלמנט של ביטול הדו"ח. זה אלמנט של שיחה עם פוטנציאל כלכלי של הרבה יותר מ1000 שקלים לעומת 1000 שקלים. כבר יצא לי להכיר כמה אנשים בדרגים מאוד מאוד בכירים בחברות מסוימות בארץ שהיו בשלילה כי הם החליטו שלעשות משהו על הכביש לצורך עבודה היה חשוב יותר מלשמור על החוק. וכשאני מסתכל על הבתים שהם גרים בהם, הם גם צודקים.

וסיגריה זה לא טלפון סלולרי. פעולת העישון מאוד מאוד פשוטה בניגוד לשיחת טלפון. בסך הכל פעולת נשימה עם מקל בפה וזכרון שרירים טוב בשביל לדעת איפה הפה ואיפה המאפרה. ומי בדיוק מפיל סיגריות? אני בחיים שלי לא הפלתי סיגריה בוערת. בטח שלא בזמן נהיגה.

הסיבה לפיה אדם יקר, באוטו יקר, בבית יקר, מדבר בטלפון תוך כדי נסיעה כי השיחה ממילא מביאה יותר כסף מהקנס והנקודות, היא אחת השנינות היותר מוצלחות בהן נתקלתי. כה לחי!!

פורסם

מניסיון שלי, הפעולה שהכי מסיחה את הדעת בזמן דיבור בפלאפון בזמן נהיגה היא החיפוש המתמיד אחרי ניידות והניסיון להסתיר את הפלאפון. בבסיס שלי יוצא לי לפעמים לנהוג בערב ואם יש טלפון אז אני עונה ומדבר רגיל כשהפלאפון מוזמן לאוזן וזה הרבה פחות מסיח את דעתי מאשר בחוץ שאם אני מקבל שיחה אני צריך:

א. לענות

ב. לשים על ספיקר

ג. לחפש מקום שבו הפלאפון לא יהיה גלוי אך עדיין אני אשמע את הצד השני וישמעו אותי

(זאת בעיה בפני עצמה כי להרבה פלאפונים אין רמקול חזק מספיק בשביל לנהל שיחה ברכב)

אני משוכנע שדווקא דיבור בספיקר יותר מסיח את הדעת ולכן יותר מסוכן מאשר דיבור כשהפלאפון מוצמד לאוזן, כי במצב הזה שומעים בצורה ברורה את השיחה וצריך רק ללחוץ על כפתור אחד כדי לענות (לא צריך לחפש איך לשים עם ספיקר)

הרבה אנשים גם ככה נוהגים רוב הזמן עם יד אחת, והיד החסרה זאת לא הבעיה העיקרית אלא חוסר התשומת לב.

כרגע יש לי פלאפון קבוע ברכב אז כבר אין לי את הבעיות הנ"ל 8)

פורסם
ומאיפה אתה יודע אם שוטרים שנוסעים כמו "בהמות" להגדרתך, לא ממהרים לאירוע? (במקרה של התנועה - תאונה, או רכב תקוע או איזשהו מפגע אחר) שוטרים לא תמיד עושים מה שבא להם (למרות שיש המון כאלה, אבל לא כולם).
אתה בעצמך אומר שיש המון כאלה, מאיפה אתה יודע שהם לא בדרך לאירוע?

לא אמרתי ולא רמזתי שזה כולם.

התכוונתי לשוטרים שבנסיעה רגועה מצפצפים על חוקים בסיסיים כמו איתות, שמירה על הימין ומתן זכות קדימה.

בכוונה לא הזכרתי את הניידת שראיתי לפני כמה ימים נוסעת נגד כיוון התנועה ועוברת באדום, כי אני מניח שהיתה לזה סיבה טובה.

פשוט כשאני רואה שיירה של פרייבטים נוסעת בנתיב תחבורה ציבורית וביניהם ניידת תנועה, אני מבין איך נוצר לנהגים הרושם שחוקי התנועה לא קיימים יותר אחרי הטסט.

• תוכן חדש...