Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן כללי לא ניתן לשכך תאוצה לאורך זמן. כסא רך יהיה יעיל רק לשניה, אותו דבר עם קפיצים שיהיו יעילים רק עד ההתכווצות. קשיחות של המתלים לא תשכך את הרגשת התאוצה אלה תשכך את גוויות הגילגול הרכב. חפצים עדיין יעופו והגב עדיין ידבק לכסא.

ופה קבור הכלב, תאוצה , במיוחד ברכבים היא תופעת מעבר ולכן ההשפעות המינוריות האלו הם איפה שעושים את ההבדל.

אני חושב שהשוואה\מבחן אמפירי פשוט יכול להוכיח את הכווונה.

עגלת קניות שתמשך על ידי חוט בתאוצה קבועה לעומת רכב יוקרה שימשך על ידי חוט דומה יחוו את אותה התאוצה אך הנוסע יחווה חוויה שונה לגמרי.

הנהג יושב על כיסא, הכיסא יושב על המרכב והמרכב יושב על המתלים. בין כל המערכות האלו יש הפרשי פאזה, תופעות מעבר ודרגות קושי\מתיחה שונות.

אני מקווה שכולם כאן זוכרים שאף עצם אין לו קשיחות אינסופית, חוקי ניוטון היקרים כל כך עובדים רק במערכות אשר ניתן להניח בהן קשיחות אינסופית. כאשר המצב איננו כך אז ניתן להוסיף קפיצים ניוטונים למודל המערכת על מנת לדמות את הגמישות הריאלית של העצמים.

ועקב כך שכולנו יודעים שתאוצה של רכב איננה ליניארית ובפועל גם לא מנסים לשמור על תאוצה לזמן אינסופי אז ניתן לשחק עם הגמישות הזאת בצורה עדינה, נכון, לא תקבל פה הבדלים של שמיים וארץ, אבל זה חלק מההבדלים בין לסוע ברכב עממי בן 30 שנה לבין רכב יוקרה של היום.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצטער, עדיין לא הבנתי כיצד חוקים פיזיקלים משתנים ע"ב עקומת מומנט, 7 שניות מ 0 ל 100 זה נתון קבוע (לצורך העניין), אתה טוען שב S2K המיים ישפכו מהכוס ובשבי קמארו הם לא יזוזו, אני טוען שלעקומת המומנט ואופי המנוע אין משקל בתחושת התאוצה.

נ.ב- זה שרשור הזויי ביותר שיכל להתקיים רק בחום של אוגוסט ישראלי או בהעדר כוח כבידה בחלל התיאורטי.

אנא קרא את דברי שנית, בעיון, ואל תשים בפי דברים שלא אמרתי: לא אמרתי שחוקי הטבע משתנים, וגם לא אמרתי שברכב חדיש המים לא יזוזו.

אני חוזר ואומר: רכב ישן יותר בעל "איזור כוח" צר יאיץ באופן פחות אחיד, ולכן שיא התאוצה יהיה גבוה יותר ולכן מורגש יותר - כל זאת בתנאי שהוזכר, של האצה ל-100 בשבע שניות.

לעומת זאת רכב חדיש בעל איזור כוח רחב יאיץ בצורה אחידה יותר, ולכן שיא התאוצה יהיה נמוך יותר ולכן מורגש פחות.

אין כאן שום שינוי בחוקי הטבע, והמים בכוס יזוזו בשני המקרים, אבל ברכב המיושן יותר הם יטפסו גבוה יותר על הדופן (אם כי לזמן קצר יותר). זה הכל.

דני

נ.ב. העדר כבידה לא ישנה את התופעה המדוברת כלל וכלל.

נ.נ.ב הרכב הישן יותר יצטרך מנוע בעל הספק (כ"ס) גבוה יותר מאותה סיבה - של עקומת כוח גבוהה וצרה יותר בהשוואה לרכב החדיש יותר.

פורסם

סורי, אתה מתבלבל ומבלבל, 7שניות הן 7 שניות, 100 קמ"ש הם 100 קמ"ש, עד פה אנחנו מסונכרנים? מצוין, עניין הרכב חדש/ישן לא מעניין, בכוונה הבאתי שני רכבים מודרנים עם אופי מנוע שונה בתכלית- הונדה עם מנוע שחיי בגבהיי סל"ד סטראטוספרי, ואמריקאית עם מהלך בוכנה באורך של החופש הגדול ומומנט מקמט אספלט.

יש לי חדשות בשבילך- בניטרול משתנה הקפיץ/בולם, רכות המושב ושומניות עכוז הנהג המים יגיעו לאותו הגובה.

נ.ב- הערתי לגבי כח הכבידה היתה הלצה ואין לה שום קשר לעניין השרשור.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אני חושב שאתה מפספס פה דבר חשוב: את ההבדל בין תאוצה ממוצעת לתאוצה רגעית. זה הדבר שמשתנה בין מנוע "רגוע" למנוע "עצבני".

נכון שאם שתי המכוניות מאיצות באותו זמן, אז התאוצה הממוצעת שלהן זהה; אבל אם יש להן מנועים שונים אז התאוצה הרגעית תהיה שונה, וזה הדבר שהנוסע מרגיש, ולכן ההבדל.

אני חוזר ומזכיר את הנושא של "turbo rush" - תחושת התאוצה במנועים המוגדשים הישנים היתה חזקה יותר מאשר במנועים מוגדשים חדישים ומהירים יותר.

דני

נ.ב. האם אתה מסכים שהרכב המיושן יצטרך מנוע בעל הספק (כ"ס) גבוה יותר?

פורסם
סורי, אתה מתבלבל ומבלבל, 7שניות הן 7 שניות, 100 קמ"ש הם 100 קמ"ש, עד פה אנחנו מסונכרנים? מצוין, עניין הרכב חדש/ישן לא מעניין, בכוונה הבאתי שני רכבים מודרנים עם אופי מנוע שונה בתכלית- הונדה עם מנוע שחיי בגבהיי סל"ד סטראטוספרי, ואמריקאית עם מהלך בוכנה באורך של החופש הגדול ומומנט מקמט אספלט.

יש לי חדשות בשבילך- בניטרול משתנה הקפיץ/בולם, רכות המושב ושומניות עכוז הנהג המים יגיעו לאותו הגובה.

קצת חדשות בשבילך:

אתה חייב להניח עקומת תאוצה זהה על מנת להשוות באופן איכותי בין המקרים, למרות שבאופן ריאלי ההשוואה שלך תקפה.

בנוסף, ניוטרל הינו מצב יציב, תאוצה איננה מצב יציב בהגדרה שלה כי המערכת לא בשיווי משקל ומופעל עליה כוח חיצוני.

פורסם

האמת שאני לא מבין את עניין הרכב המיושן והקשר שלו לאופי המנוע, יש מנועים מודרנים שמקריבים מומנט לטובת סל"ד ויש כאלה שמעדיפים מהלך בוכנה על קדח. אני כנראה מפספס משהו.

אני מסכים שמנוע בעל מומנט נמוך יצתרך יותר כ"ס בשביל "להדביק את הפער".

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

לא בדיוק. אין שום קשר בין פיתול ("מומנט") לבין הספק, כי תיבת ההילוכים ממירה סל"ד לעומת פיתול. הסיבה שרכב מיושן יותר צריך הספק גבוה יותר היא שיש לו עקומת כוח צרה, ולכן הוא מנצל את שיא כוחו רק חלק מהזמן, ושאר הזמן הוא נוסע על הספק נמוך יותר.

דוגמה קיצונית - למנוע מוגדש חדיש יש עקומת כוח שטוחה כמו סרגל, בגלל שהמחשב מווסת את המגדש כדי ליצור את המצב הזה. לכן במנוע כזה התאוצה בהילוך קבוע היא קבועה - הוא "סוחב" כל הזמן. לעומת זאת, למנוע מיושן יותר - כמעט כל מנוע "ספורטיבי" משנות השמונים ומטה - יש עקומת כוח צרה וגבוהה, כלומר הוא חלש בסל"ד נמוך ומתחזק משמעותית בסל"ד גבוה. ה"התחזקות" הזאת היא הגורמת להבדל בתחושה.

דני

פורסם
סורי, אתה מתבלבל ומבלבל, 7שניות הן 7 שניות, 100 קמ"ש הם 100 קמ"ש, עד פה אנחנו מסונכרנים?

אני תמיד אוהב להוכיח בעזרת דוגמאות קיצוניות, והערות שלך ממש מעודדות את זה. קח שני רכבים:

רכב א' מאיץ באופן הדרגתי מלא, כל שניה הוא מאיץ ב 14.28 קמ"ש. התאוצה שלו תהיה בערך 0.4G

רכב ב' מגמגם מאוד ומאיץ 5 קמ"ש לשניה במשך 5 שניות, התאוצה שלו תהיה 0.13G עד אז. ובדיוק בנקודה הזו נכנס אצלו טורבו ענק שמאיץ אותו עד 100 קמ"ש בשתי השניות שנותרו. התאוצה שלו בשתי שניות אלו היא 1.04G - כלומר פי 2.5 מהתאוצה של הרכב הראשון.

אני יכול להבטיח לך שהמים ישפכו ברכב השני (לפחות בשתי השניות האחרונות), ובקושי יזוזו ברכב הראשון.

100 קמ"ש ו 7 שניות הן לא מדד כי התאוצה ברכבים היא לא קו ישר, אלה פונקציה עקומה. וככזה יש אין סוף פונקציות שיעברו דרך אותן שתי נקודות.

• תוכן חדש...