Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאשר התאוצה נמשכת באופן קבוע (למשל בצנטריפוגה) אין שום מערכת שתגרום לך להרגיש כאילו במקום 3G אתה נמצא ב-2G. ולא משנה כמה קפיצים ישימו שם, הם בסוף יגיעו לשיווי משקל (או שיידחסו / ימתחו עד הסוף) ואז תרגיש את אותו ה-G.

מה שכן, אם המושב מרופד יכאבו לך פחות העצמות בסוף.

החליפות G של טייסים נועדו לדאוג לאספקת הדם לטייס (חליפות לחץ).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
ניקח שני רכבים, אחד ישן מאוד ואחד חדש לחלוטין, שניהם בעלי אותה יכולה האצה.

האם ההרגשה שלי כבן אדם שיושב בכיסא תיהיה שונה בין שני הרכבים, כאשר שניהם יאיצו בדיוק באותה הצורה (נגיד מ-0 ל-100 ב7 שניות)?

כן, יהיה הבדל. ברכב החדיש יותר התאוצה תורגש פחות - בתנאי שההבדל בין שנתוני המכוניות גדול (20 שנה ומעלה).

הסבר: למנועים חדישים עקומת כוח שטוחה יותר, ולכן התאוצה תהיה (פחות או יותר) קבועה ויחסית נמוכה. לעומת זאת ברכב ישן יותר עם עקומת כוח "גבוהה", כלומר איזור קטן יותר של כוח, התאוצה תהיה פחות אחידה ושיא התאוצה יהיה גבוהה יותר (כדי להגיע לאותן 7 שניות), ולכן התאוצה תהיה יותר מורגשת ברכב ישן.

דוגמה מובהקת לענין זה - מנועים מוגדשים מהדור הראשון לעומת מנועים חדישים. באנגלית קוראים לזה "turbo rush".

דני

פורסם

חליפות הלחץ נועדו להתמודד עם G בציר האנכי (למעלה למטה) על מנת שהדם לא יימשך כלפי הרגליים (או הראש) כתוצאה מכוחות G.

נגד כוחות G בצירים האופקיים (קדימה אחורה וימינה שמאלה), כמו האצה לקראת המראה או פתיחת מבערים אין שום דבר שיכול להמתודד.

במכונית, אנו מרגישים כוחות רק בצירים האופקיים (למעט אלו שאוהבים לקפץ לגובה עם המכונית שלהם).

כמו שמישהו רשם F=ma כאשר a זוהי התאוצה שמספק המנוע (פונקציה של המומנט הגיר הצמיגים וכל מה שקורה בין הדלק לתנועת הרכב), m מסת הרכב, F הכוח שמופעל על כל הגוף המואץ והנהג הוא חלק מהגוף המואץ, כמו גם מערכת הסטריאו וחפיסת הסיגריות שמונחת על הדשבורד.

אין שום קשר בין מבנה הרכב לפיסיקה שעובדת עליו, הקשר קיים באיך הרכב מסתדר עם הכוחות שפועלים עליו וכאן מהנדסי הרכב נכנסים לתמונה.

כל הפיסיקה הזו נכונה במהירויות נמוכות יחסית, ומשם והלאה נכנסת תורת היחסות, בואו לא נכנס גם לשם.

I don't drive fast, I fly low

פורסם

אין שום מערכת שנועדה לשכך תחושת תאוצה אצל הנהג, להיפך הוא הנכון, היצרן לדעתי רוצה שתחושות ההאצה והכוח מנוע יועברו בצורה מוחשית לנהג, ביחוד ברכבים בעלי אוראינטציה ספורטיבית.

מה בכל זאת יגרום לנו כנהגים להרגיש שוני מהותי ברכבים בעלי יכולות תאוצה דומה/זהה זה מגוון רחב של אלמנטים, תנוחת הישיבה, גובה הרכב מהכביש, שדה הראיה של השמשה הקדמית ושמשות הרכב, התנהגות המתלים (קפיצים, בולמים וכו'), רכות או קשיות המושבים והמבנה שלהם, שאון המנוע, הגלגלים והרוח, התנהגות גלגל ההגה, השלדה והכהנה וכהנה.

בשורה התחתונה וכפי שנאמר על ידי מספר חברים כאן, על הגוף יפעלו כוחות זהים אך התחושות יהיו שונות אולי ומטעות, עקב פעולה מחודדת של כמעט כל החושים שלנו, במיוחד בנהיגה מהירה.

פורסם

דוגמה מובהקת לענין זה - מנועים מוגדשים מהדור הראשון לעומת מנועים חדישים. באנגלית קוראים לזה "turbo rush".

דני

אני נוהג ברכב טורבו ישן, בהשוואה לחדשים יותר שנהגתי, בישן זה הרבה יותר גס ממכוניות יותר חדשות, זה בא לך משום מקום וזה כיף לא נורמלי. (במיוחד אצלי שהמערכת מאוד פשוטה ופרמיטיבית)

פורסם

dny כתב- הסבר: למנועים חדישים עקומת כוח שטוחה יותר, ולכן התאוצה תהיה (פחות או יותר) קבועה ויחסית נמוכה

בהנחה ששני הרכבים מאיצים מ0 ל100 ב7 שניות, מה קשורה עקומת המומנט לענייין ההרגשה?

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

כפי שאמרתי, עקומה שטוחה פירושה תאוצה קבועה פחות או יותר בערך נמוך יחסית. עקומה חדה פירושה תאוצה משתנה עם ערך מירבי גבוה יותר. לכן בעקומה שטוחה תחושת התאוצה תהיה פחותה, או אם תרצה - לכוס מים תהיה פחות נטיה להשפך.

פורסם

מצטער, עדיין לא הבנתי כיצד חוקים פיזיקלים משתנים ע"ב עקומת מומנט, 7 שניות מ 0 ל 100 זה נתון קבוע (לצורך העניין), אתה טוען שב S2K המיים ישפכו מהכוס ובשבי קמארו הם לא יזוזו, אני טוען שלעקומת המומנט ואופי המנוע אין משקל בתחושת התאוצה.

נ.ב- זה שרשור הזויי ביותר שיכל להתקיים רק בחום של אוגוסט ישראלי או בהעדר כוח כבידה בחלל התיאורטי.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
.....

innertial dampners.

זה עובד מצויין על האנטרפרייז.

WTF? מאיפה השאלות האלה, תגידו לי?!:arrow:

סוף החופש הגדול, כולם מיואשים (.) (תחת, למי שלא הבין) ומצאתם לעצמכם את המקום לשאול שאלות שכצל'ה החתול של השטן לא חשב עליהם?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
innertial dampners.

זה עובד מצויין על האנטרפרייז.

WTF? מאיפה השאלות האלה, תגידו לי?!:arrow:

סוף החופש הגדול, כולם מיואשים (.) (תחת, למי שלא הבין) ומצאתם לעצמכם את המקום לשאול שאלות שכצל'ה החתול של השטן לא חשב עליהם?!

יש פה עוד מישהו שמנסה להישמע מתוחכם?

אני מקווה שכל המהנדסי לגו שיש פה מודעים לכך שבדוגמא מאוד פשוטה ניתן להציג פרדוקס שישבור להם את כל החלומות על חוקי ניוטון.

פורסם
מצטער, עדיין לא הבנתי כיצד חוקים פיזיקלים משתנים ע"ב עקומת מומנט, 7 שניות מ 0 ל 100 זה נתון קבוע (לצורך העניין), אתה טוען שב S2K המיים ישפכו מהכוס ובשבי קמארו הם לא יזוזו, אני טוען שלעקומת המומנט ואופי המנוע אין משקל בתחושת התאוצה.

נ.ב- זה שרשור הזויי ביותר שיכל להתקיים רק בחום של אוגוסט ישראלי או בהעדר כוח כבידה בחלל התיאורטי.

יש דבר נכון במה שהוא אומר - תאוצה של 7 שניות למאה יכולה להתבצע באופן מדורג ובכוח G אחיד ברכב אחד, ורכב אחר יתחיל לאט ואז יגביר את התאוצה שלו. רכב אחד יכול להאיץ ב G קבוע כל הדרך והשני יתחיל להאיץ בחצי G ויסיים את התאוצה ב G וחצי. בגלל זה ברכב השני תהיה תחושת תאוצה גדולה יותר ואכן כוח G גדול יותר, למרות הזמן הזהה מאפס למאה.

באופן כללי לא ניתן לשכך תאוצה לאורך זמן. כסא רך יהיה יעיל רק לשניה, אותו דבר עם קפיצים שיהיו יעילים רק עד ההתכווצות. קשיחות של המתלים לא תשכך את הרגשת התאוצה אלה תשכך את גוויות הגילגול הרכב. חפצים עדיין יעופו והגב עדיין ידבק לכסא.

• תוכן חדש...