Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים,

אשמח לעזרתכם ליישוב סוגייה ביני לבין חבר בנושא.

האם ישנן מערכות ברכב אשר עוזרות במניעת התחושה של האצה בזמן שהרכב מאיץ (זריקת ראש אחורה, הגוף נדבק למושב, חפצים מנותקים (כמו פלאפון) עפים אחורה וכו')?

אשמח אם תרחיבו האם קיימות מערכות כאלו, וכיצד הן פועלות ברכב? דוגמאות ולינקים יתקבלו בברכה.

המון תודה! :-D

HU: Clarion DXZ676USB Comp: Morel Hybrid Ovation MT23

Sub: Kicker CompVR 12" Amp: Soundstream TRA 960.4

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וודאי ,קימות כל מיני בקרות לדוגמאה:

(האוטו הראשון שעולה לי לראש) וולוו S60R טורבו כמובן

לרכב קימות 3 בקרות

1, ספורט

2,שיוט

3, משולב

עכשיו כמה שידוע לי המערכת הזו עובד על עיקרון אחד

הקשחת המתלים או ההפך כמה שהבולם יותר קשיך כך תהייה תחושת ההאצה מופחתת

חפצים וכל מיני ,לא יעופו להם

הרכב לא "נשען" אחורה

בכל מקרה זה משידוע לי אם למישהו יש מה להרחיב

אז בבקשה .

0502222535 לחלקים :-P

פורסם

כמובן,הרבה דברים משפיעים.

למשל, אופי תיבת ההילוכים במידה וזה אוטומאט, משקל הרכב, אופי המנוע.

קח למשל, מאזדה 323 1.6 גיר ידני ותשווה אותה מבחינת ביצועים למאזדה 6 מנוע 2000 אוטומאט.

המאזדה 6 תהיה מהירה יותר , המאזדה 323 תרגיש הרבה יותר זריזה!

פורסם

לא עולה לי בראש מערכת ייעודית לכך אבל בעיקרון זה חלק גדול מתפקיד הבולמים והמתלים של הרכב.

כל מערכת שתפעיל כוח נגדי על המרכב כנגד הכוח שנגרם מההאצה תרכך את התחושה.

פורסם

אני אנסה לדייק בשאלתי..

ניקח שני רכבים, אחד ישן מאוד ואחד חדש לחלוטין, שניהם בעלי אותה יכולה האצה.

האם ההרגשה שלי כבן אדם שיושב בכיסא תיהיה שונה בין שני הרכבים, כאשר שניהם יאיצו בדיוק באותה הצורה (נגיד מ-0 ל-100 ב7 שניות)?

כאמור, האם כיום ברכבים החדשים והיוקרתיים מותקנות מערכות אשר "מפרידות" את הנהג מתחושת כוח האצה (כוח G) שמופעל עליו?

פורסם

מערכת שעוזרת באופן ישיר ומיועדת למנוע תחושת האצה?, לא ידוע לי (לעומת זאת, אני לא גאון גדול במכלולי רכב).

לוגית, ניתן להסיק ש:

"תחושת האצה" או כוחות G, הן תופעות פיסיקליות, לא ניתן לנגוד אותן באופן ישיר, אלא עקיף. לדוגמא, גיר מיועד להאצה מהירה יותר יצור כוחות G חזקים יותר, גיר שמיועד לגרירה כמו בטנדרים לא בנוי להאיץ כמו מ0-100 כמו גיר של מכונית ספורט, לכן "תחושת ההאצה" תהיה "קלה" יותר ופחות מעיקה (למרות שאני חולה על זה).

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לשאלתך :

שתי רכבים שמאיצים באותה מהירות ל100 אחד חדש אחד ישן

כוחות ה G שיפעלו עליהם יהיו שווים ולכן לא יהיה הבדל מבחינת ההרגשה ברכב

פורסם
מערכת שעוזרת באופן ישיר ומיועדת למנוע תחושת האצה?, לא ידוע לי (לעומת זאת, אני לא גאון גדול במכלולי רכב).

לוגית, ניתן להסיק ש:

"תחושת האצה" או כוחות G, הן תופעות פיסיקליות, לא ניתן לנגוד אותן באופן ישיר, אלא עקיף. לדוגמא, גיר מיועד להאצה מהירה יותר יצור כוחות G חזקים יותר, גיר שמיועד לגרירה כמו בטנדרים לא בנוי להאיץ כמו מ0-100 כמו גיר של מכונית ספורט, לכן "תחושת ההאצה" תהיה "קלה" יותר ופחות מעיקה (למרות שאני חולה על זה).

אז באופן פיזיקלי אתה צריך להיזכר בחוק ניוטון שוב.

F=ma.

אתה צריך לזכור שזה סיגמא F ולכן אם על אותו עצם מפעילים כמה כוחות, לדוגמא האצה + קפיץ שמתנגד לה אז הכוח השקול יהיה קטן יותר וגם ההאצה.

אז אם אתה שם את הרכב שלך על בולמים עם קבוע קפיץ מתאים אתה לא תרגיש ברוב הכוח.

פורסם
אז באופן פיזיקלי אתה צריך להיזכר בחוק ניוטון שוב.

F=ma.

אתה צריך לזכור שזה סיגמא F ולכן אם על אותו עצם מפעילים כמה כוחות, לדוגמא האצה + קפיץ שמתנגד לה אז הכוח השקול יהיה קטן יותר וגם ההאצה.

אז אם אתה שם את הרכב שלך על בולמים עם קבוע קפיץ מתאים אתה לא תרגיש ברוב הכוח.

ממה שאת אומר אפשר להסיק שאם אני מחבר את מושבי הרכב על קפיצים אופקיים אני יכול להקטין עוד יותר את הכוח שמופעל על המושב ועל הנהג?

פורסם

נסעתי ב A8 4.2 ונסעתי ב- X5 3.0 שנת 2002, אף על פי שהאודי מאיצה מהר יותר ל100 בX5 ובכלל בג'יפים התחושה היא יותר מהירה.

פורסם
ממה שאת אומר אפשר להסיק שאם אני מחבר את מושבי הרכב על קפיצים אופקיים אני יכול להקטין עוד יותר את הכוח שמופעל על המושב ועל הנהג?

לדוגמא מחוק ניוטון שציטטתי?

הקפיץ מפעיל כוח נגדי ולכן הכוח השקול על הכיסא יהיה קטן יותר, נשמע פשוט לא? וזה גם עובד.

• תוכן חדש...