רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
שלום, אני משוטט לי ביד 2 ומחפש לי רכב ונתקלתי בVAG בורה שנת 2001 עם מנוע: TDI ידני דיזל 1.9 (90 כ''ס) (פולקסווגן בורה) האם המנוע בעל מגדש טורבו? האם מציאותי שצריכת הדיזל שלו היא בערך ליטר ל15 ק"מ?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום לכולם. האם נהיגה עם קיבוע גבס ברגל הינה חוקית?. רגל ימין,גבס עד תחילת הברך. בתודה.
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 960 צפיות
אני לא יודע אם זה שייך לפה עם לא תעבירו חברים. ברשותי איביזה שנת 2003,מנוע 1400 ידנית,אני רוצה לקנות לה כיסוים יפים למושבים, האם באמת קשה להרכיב אותם על המושבים? האם יש חנות בארץ שאני יכול לקנות משם כיסוים לחגורה? כמה זה יעלה לי הכיסוים לחגורה? אני מאיזור ראשון לציון תודה חברים!
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תפסו אותי לפני 3 שבועות נוהג בשכרות עם ינפוש בתוצאה של 410 יש לי עוד חודשיים משפט... שמעתי שעונש הוא שנתיים אבל עורכי דין מוציאים פחות אבל אני חייל ואין לי ממש הרבה כסף להוציא. בנתיים האוטו הוחרם לחודש והרישין ניפסל גם לחודש מה אתם מציעים לעשות?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סיגלתי לעצמי מן מנהג כזה, שכאשר אני לא צריך לתת גז, אני מעביר לניוטרל ונוסע על חשבון הגז שנתתי, בשביל לחסוך בדלק, ומחזיר לדרייב כאשר אני רוצה להמשיך לנהוג. האם המנהג הזה עלול לגרום נזק מיידי\עתידי לגיר ?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני הולך לשכור בקרוב רכב לתקופה של חודש +, האם יש משהו שצריך לבדוק מול חברת ההשכרה במיוחד ? אילו ביטוחים מיוחדים ? מה כדאי לדעת ? השכירה הולכת להיות באוסטרליה.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שמעתי שיש למאזדה החדשה כפתור התנעה חיפשתי אך לא מצאתי איפה רשום במפרט של הרכב. ובתמונות ראיתי שיש מן כפתור כזה עם אור אדום :
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מספר ימים לאחר שהזמנתי החודש את ה"אוקטביה 1.8. TSI", התקשר אלי הסוכן והמליץ בפני על הנחה של 2,000 ש"ח ברכישת רכב ששוחרר כבר על ידי היבואן בחודש יולי, לפני כניסת "המיסוי הירוק" - חודש לאחר מכן. לשאלתי, האם השחרור נובע מכך שרכב משלים בקרוב שנה מאז היכנסו לארץ, הגיב בשלילה. כשהגיע הרכב מצאתי כי על הצמיגים כתוב שנוצרו בשבוע ה - 40 שנת 2008, דהיינו כמעט שנה. מאידך ידוע, כי מודל זה הוצג לפירסום ולמכירה בארץ לפני מספר חודשים. כיצד מתיישבת סתירה זו? מודה לכל העונים.
-
הימים שאלפא הראו לבימריות מאיפה משתין הלוקוס NokALAW-DCE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפני כמה שעות החזרתי את הרכב שהשכרתי לחברת ההשכרה, החנייה שם נורא צפופה. הבחור מחברת ההשכרה רצה שאצא עם הרכב אחריו כדי שאחנה אותו בהמשך. כשיצאתי עם הרכב שפשפתי קלות רכב פרטי שחנה לידי. החלפנו פרטים והכל. העניין הוא ששיפשוף דומה קיים ברכב גם מקדימה ובכל הכיוונים, כך שלא ניתן לדעת האם זה קרה ממני. ברכב של חברת השכרה היה שפשוף קל מתחת לדלת. מרוב לחץ של זמן חתמתי על מסמך שאומר שפגעתי ברכב ההוא, ולא צילמתי את רכב ההשכרה. (את הרכב השני צילמתי). שאלותי הן: 1. האם עשיתי טעות שחתמתי על המסמך? 2. האם עשיתי טעות שלא צילמתי את רכב ההשכרה? 3. האם עשיתי טעות שלא סגרתי עם הבחור בצד על סכום מסויים, בלי לערב את חברת הביטוח? 4. השאלה הכי חשובה - כמה יכול לעלות נזק…
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מי שיקרא "ממון", יראה כתבה נהדרת של אודי עציון על מכוניות משומשות שכדאי לקנות בתקציב זול. מעבר לעובדה שאני מסכים איתו מאוד (ואפילו חושב שגם ב-1500 שקל אפשר לקנות רכב שייסע יפה; אני עשיתי את זה בעבר), נחמד לראות שמכוניות שתמיד המלצתי למכרים לקנות מככבות שם בגדול: כששאלו אותי (קרובי משפחה שונים) בתהייה אם יש רכב משפחתי אוט' ב-15K, עניתי להם ש-10K יספיקו. חד משמעית המלצתי אך ורק על היונדאי לנטרה, שהתגלתה כבחירה מצויינת. כיום שלושה קרובי משפחה שלי וחבר נוסעים בלנטרה, ובמפגשים משפחתיים אפשר לראות ליד הבית שלנו 3 לנטרות לבנות. הבטיחות טובה יחסית לסכום - קרובת משפחה עשתה עם הרכב הזה תאונה צידית מאוד קשה ויצאה בלי שריטה. 2 מכוניות נוספות שאני מחבב הן הפולקסווגן פולו 1.0 וס…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 6 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
ראו כותרת. תודה,ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת raidmax, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי בעיה עם המספר מנוע ברכב.שנה שעברה עשו לי עם זה הרבה בלאגן, והעבירו אותי ככה ממש במזל, לדעתי כי זה היה ביום שישי ב 12 בצהריים והם רצו להתקפל הביתה. הבעיה היא שברשיון הרכב רשום מספר מסויים , אבל בפועל אין את הדיסקית הזו בכלל בתוך התא מנוע, והמספר היחידי שמזהה את המנוע מוטבע עליו מלמטה, על הבלוק עצמו. מה שכן, המספר שמוטבע הוא אותו מספר שרשום ברשיון הרכב. אמרו לי שאני צריך שירשמו לי הערה במחשב במשרד הרישוי שיהיה כתוב ברישיון הרכב "מספר מוטבע". מה לעשות עם העניין הזה? והאם זה נכון שאני רק צריך לגשת ולבקש? או שעלולים להגיד לי שזה מנוע מוחלף ולבקש שטר מכר וכאלה? אני פוחד שכל הסיפור יסתבך לי ואני אצטרך להחליף רכב , או מנוע.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, בסוף החודש אני אצטרך לחדש את החוזה שלי עם החברת ביטוח, ורציתי לדעת אם המחיר שאני משלם כרגע נחשב למחיר הגון או מופרז? העלות השנתית של הביטוח שאני משלם כרגע היא 6200 ש"ח (נהג צעיר) - אני ואחי נוהגים על הרכב, אחי בן 21 ואני בן 23. הרכב הוא סיאט איביזה שנת 2000, דגם סיגנו עם נפח של 1600 סמ"ק. אני שומע הרבה אנשים בגיל שלי שמשלמים חצי ממני, איך זה הגיוני..?! יש לי ביטוח מקיף כולל גנבות וכ'ו.. ואני שוקל לעשות רק צד ג' שיעלה לי פחות או יותר 3500 ש"ח. אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חברות אחרות, זה הגיוני המחיר שאני משלם כרגע? תודה מראש, סופ"ש נעים!
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
זאת אומרת נכון יש את קארטינג בילו חיפה פולג רחובות כל אלה שמגבילים ? אז יש קארטינג שלא מגבילים [לא בתחרויות] כאילו שאתה משלם 5 ומשהו שקל וללא הגבלה ? אם אין אז אני בן 15 ואני נוהג מאוד טוב אפילו מעולה אז אם אני יבקש מאנשים שם שיורידו את ההגבלה הם יורידו ?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אינני יודע של איזה תוצרת, אבל הוא כמו המכשירים הגדולים שיש במכוני בדיקה. מי שמעוניין אפשר להגיש הצעות עד 1/9.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
אומנם אין לי תמונות של הרכב הזה, אך באמת ממבט חטוף של האוטו הזה בנסיעה, אפשר לומר שהוא לא פחות מרשים מהE קלאס הרגילה, שגם היא קפיצת מדרגה מבחינתי למרצדס. **ההנהלה פירגנה לך במס' תמונות:**
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
נצפתה לאחרונה בחניון UMI בראשל"צ. מישהו יודע מתי מתחילים לשווק אותה? האמת, מבחוץ נראית טוב, אבל מבפנים לא כל-כך ספורטיבית (למרות כל השעונים שפזורים בדאש-בורד).
הודעה אחרונה מאת י.ל, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי הקלאבמן, הקבריולט והקרוסאובר מבית מיני (שנמצאת בשלבי פיתוח מתקדם) עכשיו רוצים שם בבמוו גם מכונית קופה שמבוססת על המיני. מדובר במוטציה מוזרה ביותר, מכונית דו מושבית נמוכה (1.35 מ') עם הנעה קדמית , מנוע מוגדש(1.6 סופרצ'ארג'ר) שמפיק 211 כ"ס ושילדה קלה שאמורה להפוך את הרכב המוזר הזה לחיית מסלול קטנה. בינתיים זה רק קונספט, אבל האם העיצוב המעניין יביא את הרכב לפס הייצור ? תלוי בתערוכת פרנקפורט הקרובה.
הודעה אחרונה מאת car pimp, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש,חצי שנה על הכביש,אני לא מאלה שמחפשים פוזות או לעשות פתיחות ולהתלהב והכל,אני אוהב את תחום הרכב ורציתי לשפר את הנהיגה שלי,ללמוד טכניקות נהיגה על מסלול מאורגן או משהו,אפילו למידת דריפטים,זה פשוט תחום שמאוד מעניין אותי ורציתי לדעת מה ניתן לעשות בנידון. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
היי לכולם, התוכנית שלי היא לבצע את הנסיעה השנתית שלי לנורבורגרינג בסביבות אמצע ספטמבר (ככל הנראה 13 עד 20 לחודש). בתוכנית : נהיגה על מסלול הנורדשלייפה נהיגה על מסלול הגרנד-פרי (שיפתח באופן חריג ומיוחד לביצוע הקפות) ביקור בתערוכת פרנקפורט תיתכן קפיצה לצורך נהיגה על מסלול ספה-פרנקורצ'אמפס בבלגיה (כשעה נסיעה מהרינג) פעילויות נוספות המעוניינים להצטרף מוזמנים לשלוח לי הודעה פרטית (אפשר גם לשלוח מייל בכדי שלא להציף את התיבה כאן - [email protected]). כמו כן, מי שמעוניין יוכל לקבל ממני הכנה והדרכה לנהיגה ספורטיבית ונהיגת מסלול באופן כללי ו/או וספציפית עבור הנורבורגרינג. ניתן גם לשאול שאלות כאן. דני G.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 1 תגובות
- 999 צפיות
לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד בנושא הזה וחשבתי למה לא לבנות אחת. עם המנוע אין לי בעיה, רק אני צריך עזרה קצת עם השלדה והבלמים. אשמח אם תעזרו.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ישבתי לפני יומיים עם ידידה מסנט-פטרבורג שברוסיה הרחוקה. היא אמרה לי שיש לה מיני קופר S. עד כאן הגיוני. אחרי זה היא אמרה שלרכב יש דוושת קלאץ', אבל יש אפשרות לנהוג כאוט' רגיל לחלוטין! פה הרמתי גבה... אחרי זה היא חפרה לי שלרכב יש מערכת 4X4 שמכניסה לפעולה את הגלגלים האחוריים בהחלקה של הקדמיים, בדיוק כמו האלדקס של VW GOLF V6. פה הרמתי גבה שניה... אחרי זה היא הראתה לי תמונה של הרכב, זאת הייתה מיני קופר ללא כונס כמו שיש ל-S. אז היא אמרה שייצרו גם בלי כונס לסופר-צ'ארג'ר. פה כבר לא ידעתי אם היא מחרטטת אותי או שאין לה מושג מהחיים שלה . היא אמרה שאלו דגמים שיצאו בהזמנה לחלקים מסויימים ברוסיה והמזרח הרחוק. אתם שמעתם על דברים כאלה!?
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני משתגע. אני לא מצליח לכוון נכון מראות בפיאט טיפו 95. יכול להיות בגלל המראות המחורבנות של הדגם. באמת אין לי מושג. כתוצאה מכך אני מפחד לעקוף מכוניות, מפחד להשתלב בתנועה. כמעט דרסתי הולך רגל לפני מספר ימים כי הסתכלתי איזה חצי דקה במראה השמאלית בניסיון להבין אם אני עקפתי את המכונית או לא. אני מפחד לנסוע לשכונות צפופות שדורשות תמרון רב בין התנועה בגלל אותה בעיה. אז מה הבעיה אתם שואלים. אז ככה: במראה הימנית אני לא רואה כלום. אפס. איך שאני לא מנסה. אם אני עוקף מכונית משמאל אני צריך לעבור איזה 5 מטר ממנה עד שאני רואה שעקפתי. לך תתמרן ככה בין התנועה בגוש דן. ניסיתי לכוון את המראה המרכזית שתפצה על חוסר ראות במראה הימנית, אבל ללא הצלחה ממספר סיבות: א. אחי התקין ברכב…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ערב טוב. קנינו אוטו חדש ואת הישן אנחנו רוצים להוריד מהכביש ולמכור לחלקים, איך זה מתבצע? יש אפשרות לעשות את זה טלפונית? חובה שבעל הרכב יגיע לשם או שאפשר שמישהו אחר יבוא (הבן שלו למשל) ואיפה עושים את זה? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
יונדאי חושפת היום באופן רישמי את הטוסון החדש. הקרוסאובר של יונדאי יצוייד בשני סוגי מנועים, דיזל ובנזין. שני המנועים יצויידו בתיבה אוטומטית חדשה בעלת שישה הילוכים. ביצועים : דיזל 184 כ"ס ב-4000 סל"ד 40 קג"מ ב 1800 סל"ד 15.4 ק"מ לליטר הנעה קדמית או הנעה כפולה בנזין 166 כ"ס ב-6200 סל"ד 21.1 קג"מ ב-4600 סל"ד 11.7 ק"מ לליטר הנעה קדמית בלבד.
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יכול לתת חוות דעת על המקום? חיפשתי פה אבל מעבר למיקום ושתי מילים של משתמש אחד לא מצאתי כלום, ואני מתכוון כלום. וזה מוזר, כי אני זוכר שבזמנו כשהייתי נוסע הבייתה מהצבא כשהיינו בצפון (לפני כשנה), הייתי עובר ליד המקום והוא נראה לי מאוד נחמד (מסלול פתוח, מסלול אמיתי, ולא מגרש חנייה, עם גשר קטן ממש כמו במסלולים אמיתיים). אז מה בעצם מוזר בכל הסיפור? שבמבט המקום נראה מאוד רציני, אבל אף אחד לא נתן עליו חוות דעת. אז, מישהו רוצה להרים את הכפפה?
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני בחור אחראי יחסית, ולא עשיתי הרבה שטויות עם הרכב הראשון שלי. (זו הייתה קורולה 93 ידנית עם בולמים גמורים, ככה שמעטפת האחיזה לא הייתה גבוהה מלכתחילה). אבל נלך אחורה לגיל 13: ליד הבית שלי יש ירידה מאוד רצינית, והחלטנו שזו סיבה מצויינת לבנות משהו מעניין. אחרי שגנבנו מספיק גלגלים מהפחים בסביבה, חיברנו למשטח עץ קרש שחובר לחבל ששימש בתור הגה. ברקסים לא היו, כמובן. שכל גם לא. באחת הפעמים שעשינו את הירידה יצא רכב בפתאומיות מאחד הרחובות (שכנראה ולא העריך את המהירות שלנו נכון, ודי בצדק). הוחלט (אני החלטתי, אחי צעק מאחורה משהו לא ברור) להסיט את הרכב לכיוון החומה של אחד הבתים. העיקר שייעצר כבר. נכנסו בכל הכח (הערכה שלי, 35 קמ"ש לפחות) בחומה. כל הרכב (?) התפרק ל…
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בהמשך ל-GT3 RS עליה פורש הכריזו לפני שבוע בדיוק, מכריזה היום פורשה על גירסת ה-cup של ה GT3. הדגש במכונית הזו הוא על משקל נמוך , 1200 ק"ג בלבד (בערך כמו קליאו ספורט) . המנוע הוא אותו מנוע של ה-RS , 3.8 אטמוספרי המפיק 450 כ"ס. הגוף רחב יותר מאחור ומלפנים מה שמאפשר להשתמש בצמיגים רחבים יותר (9.5 במקום 9 בדגם הקודם). בנוסף, חובבי הספוילרים יימצאו על ה-cup ספוילר ענק ברוחב 1.70 שאמור להדביק את החלק האחורי לרצפה במהירויות לא כלכך שפויות. והמחיר ? ללא תחרות ! 149,850 יורו ללא מיסים ,אגרת בולים ורישוי. הרכב יוצג בתערוכת פרנקפורט הקרובה וישווק החל מאוקטובר.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מסכנים, במלון דורצ'סטר בלונדון אין חניה מקורה.
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -