Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רובר 214 ידנית, לפני שנתיים הייתה לי קליאו 92 וחברים היו אומרים לי שהנסיעה בה הייתה הרבה יותר חלקה

אחרי זה הרכב הורד מהכביש(תאונה לא באשמתי) ואז אח שלי קנה גאלאנט 2000 ובישבילי זה היה פינוק

שנה נסעתי על אוטומאט, ואז קניתי את הרובר באתחלה זה היה נירא כיאלו אני לפני יומיים עברתי טסט ועם הזמן אשתפר

ועכשיו הנהיגה שלי עדיין ניראת על הפנים הכוונה לפעמיים קפיצות בעברת אילוכים

תחילת נסיעה מוזרה ביותר, עם מזגן זה ניהיה בכלל על הפנים, רציתי שתעזרו לי קצת בעצות איך לנהוג אכי נכון בגיר ידני

איך הנסיעה תיהיה אכי רגוע עם אכי פחות קפיצות ונידנודים וכ'ו?

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שום עצות לא יעזרו, לאחר תקופה אתה תתרגל, ותלמד לנהוג חלק.

גם המבנה של דוושת הקלאץ' ורמת השחיקה שלו משפיעים מאוד.

חלק מהאנשים מסתגלים מהר, לאחרים לוקח יותר זמן.

באופן כללי, רק לאחר כמה אלפי קילומטרים מתרגלים לחלוטין, במיוחד כשמדובר ברכב משומש, שיש לו בלאי וחופשים, שמקשים עוד קצת על נהיגה חלקה.

פורסם

עברתי איתו כבר לפחות 5 אלף קילומטר נירא לך אגיוני שאני עדיין לפעמיים מעביר אילוך והרכב קופץ?

בעיקר עם מזגן זה ניהיה בלגן אחד גדול, הטורים צונחים יותר מידי מהר ותמיד יש מכה כזות בעברת אילוך

או נגיד כשהמדחס מתכבה ואני מתחיל נסיעה ואז פיתום או ניכנס עוד פעם לפעילות ואני עדיין באילוך ראשון

ואז יש הרגשה כיאלו שפיתום שמו לי עוד 10 איש באוטו, וזה בעיקר באילוך ראשון, שני כבר ניהיה בסדר פחות מורגש

ועוד שאלה יותר קשור לפורום הטכני אבל עם כבר פתחתי את השרשור אני השאל פה:

בתחילת הנסיעה האילוך הראשון לא נותן כוח, אין לו מכת מומנט בסל"ד מסוים ובאילוך השני יש את זה

וגם יש ארגשה של כבר יותר כוח באילוך שני, זה בסדר?

פורסם

זה שאין לי מספיק ניסיון בנהיגה בגיר ידני כבר אמרתי?

מאור זה לא מצחיק אני מנסה ללמוד פה משהו ולא מצליח ובכך אני רק דוחה את עצמי מנהיגה בגיר ידני

(מנהל הפורום לפני דקה נתן לי הערה על ההודעה הראשונה שלי על איות לא נכון ואתם יודעים מה אז ישר בדקתי באחד האתרים וזה מצא רק שגיות בודדות, אבל את האמת אני בעצמי לא אבנתי מה כתבתי שם =D)

פורסם

לגבי הכתיבה בפורום כך עצה ממני כל הודעה, לפני שאתה מפרסם הודעה, תעתיק אותה ל WORD.

עכשיו תראה איפה שיש שגיאות, יסומן קו אדום מתחת.

תסתכל על הסרגל כלים שיש למעלה, תלחץ על כלים בדיקת איות ודקדוק ותתקן את מה שצריך.

לגבי הנהיגה, כמו שבוקי כבר אמר לך זה רק ניסיון, לאחד זה לוקח יום ולאחר זה לוקח שנה.

בכל מקרה כנס לרכב תניע ותתרגל התחלת נסיעה, תן טיפה גז לפני תרים קצת את הקלאץ' עד להתחלת נסיעה.

אם את מרגיש שזה מתחיל לעזור אז תתחיל לעבוד עם הקלאץ' קצת לפני הגז.

תמצא את הנקודה בקלאץ' שהרכב מתחיל לרעוד בלי לתת גז.{משתנה מרכב לרכב, בחלק זה יותר גבוה בחלק יותר נמוך, יותר קשה - יותר רך...}

בעקרון אתה אמור להגיע לנקודה שאתה מגיע עם הקלאץ' בדיוק לנקודה שהוא מפריד ובאותו רגע לתת גז, לא מכה של גז קצת ובעדינות.

בכל מקרה, אינדיקציה כבר אמרתי? תבוא כבר!8)

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

הרכב הראשון שלי היה פיאט פונטו 1996 , אני זוכר שבשביל לנהוג כהלכה (אני מתגורר בחיפה..למי שלא מכיר..עיר של זינוק בעלייה כמעט בכל מקום אפשרי) הייתי מתאמן שעות בזינוק בעלייה בחנייה ברחוב הסמוך לביתי (בשעות הלילה בעיקר , כשאין שם תנועה של מכוניות , החניה היא בשיפוע די תלול) , פשוט הייתי נוסע שם שעות הלוך וחזור ומתרגל את הזינוק בעלייה , התוצאות התבטאו אחר כך בכביש.

מוזר לי שאחרי 5k ק"מ אתה עדיין מרגיש שאתה לא בטוח ביכולותיך לנהוג ברכב כהלכה , אני מציע לך לנסות את מה שכתבתי , זה יכול רק לעזור.

עריכה -

מחזק את דבריו של מאור , כל העניין הוא למצוא את "הנקודה".

פורסם

זה לא רק זה,אני נוהג ביום יום על היילקס ידני מושלם(ואני בהתחלה כמעט וויתרתי מרוב שהיה קשה לי עם הגיר הידני שלו) ולא מזמן כשעליתי על הגטס הידנית לקח לי גם לפחות כמה קילומטרים לא לכבות אותה כל עלייה ולהתרגל לקלאצ' שלה(שהרבה יותר גבוהה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תיקח בחשבון שיכול להיות מצב שבו הרכב קופץ ורועד בגלל הקלאצ' ולא באשמתך.

באוטו שלי החליפו קלאצ' לאחד תחליפי מתוצרת נחותה ובין עמידה להילוך ראשון האוטו רועד בצורה קטלנית ושום דבר לא עוזר נגד זה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
יכול להיות שהקלאץ גבוהה לך.

עד כמה שאני מכיר רובר 214 - הקלאץ' שם באמת גבוה. בנוסף האוטו כבד והמנוע חלש. אחרי הרובר הזאת הרגשתי בסיטרואן ZX (מנוע 1.4 ידני בלי הגה כח) כמו בנעלי בית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה שאין לי מספיק ניסיון בנהיגה בגיר ידני כבר אמרתי?

מאור זה לא מצחיק אני מנסה ללמוד פה משהו ולא מצליח ובכך אני רק דוחה את עצמי מנהיגה בגיר ידני

(מנהל הפורום לפני דקה נתן לי הערה על ההודעה הראשונה שלי על איות לא נכון ואתם יודעים מה אז ישר בדקתי באחד האתרים וזה מצא רק שגיות בודדות, אבל את האמת אני בעצמי לא אבנתי מה כתבתי שם =D)

מילא איות, לא למדת בביצפר שרושמים נקודה בסוף משפט?

אבל כנראה שאתה משורר, כי רק משוררים קוטעים משפט באמצעו ועוברים לשורה

הבאה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ומה אתה רוצה לומר?:roll:

אני אמנם OLD SCHOOL (בן 32) , אבל בזמני כתיבה ותחביר נכון היו דברים שנלמדו בבית ספר יסודי ולא זכור לי בנאדם שעבר את כיתה ב' עם שגיאות כאלו.

זה פשוט משגע אותי לראות את השגיאות האלו בכל מקום, רבאק, זו השפת אם שלנו.

(ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא איזה חולה תחביר ולשון, אלו פשוט דברים שנראים לי טריוויאלים - להוציא מן הכלל דיסגרפים ודיסלקטים שיש להם את השטיקים שלהם).

קיצר, אולי הגיע הזמן שיפתחו פה עוד SUB פורום לכל ההודעות שנכנסות לכאן עם שגיאות כתיב\תחביר ונרביץ שיעורי לשון 8)

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

• תוכן חדש...