Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין לא מצאתי ממש תשובה, והרצתי חיפוש פה ובפול גז.

ההשוואה היא ספציפית בין ההונדה ch250 ממודל 97-99 לרכב מסוג סויפט\אונו\205 ידני (קטנות בנפח של 1.3-1.4) ממודל 90-94, כאשר מחיר הרכישה הוא דומה ועומד על כ5k, לנסיעות עירוניות בעיקרם.

אז ככה כמה פרמטרים שחשוב שתדעו:

*אני מודע לסיכון בקטנוע ומוכן לקחת אותו.

*רכב מהמודל הזה לא ממש מאובזר באביזרי בטיחות אבל זה עדיין פח שמונע מכה.

*אני בן 18 בעל רישיון a1 וb (רישיון מדרגה b במשך 9 חודש כבר, וa1 בערך שבועיים)

*יש לי את כל המיגונים+חנייה מסודרת בתוך הבניין מגורים+מנעולים למינהם.

*ישמש ככל הנראה לטווח ארוך.

קטנוע---------------------------------------------------------רכב

דלק: בממוצע 1 ל25---------------------------------------------בממוצע 1:12-13

חובה+צד ג':בחישוב גס: 6K (ושמעתי שהולך לעלות המחיר)-----------------------4k

כמובן שדלק זה כמה שאני נוסע ואין לזה ממש ערך אבל עדיין נסיעה בקטנוע תהיה זולה יותר, ולגבי ביטוח זה דבר קבוע.

צאו מנקודת הנחה ששני האופציות במצב שמור, וההשוואה זה בכל הקשור לכסף ולא נוחות ופיצ'רים כמו "ברכב יש מזגן וmp3".

אני יוצא מנקודת הנחה ש:

*צמיגים, ברכב יש 4 להחליף בקטנוע רק 2, מה המחיר של סט צמיגים פשוט לקטנוע מול רכב?

*מצבר, ההגיון אומר שצריך פחות אמפר (פחות כסף) לקטנוע כי אין בו פיצ'רים מיוחדים, אז כמה עולה מצבר לכל אחד מהם?

*טיפולים נעשים בקטנוע במרווחי זמן קצרים יותר מאשר ברכב, על כמה מרווח אנחנו מדברים? (מה הפער בין טיפול ברכב לקטנוע?)

*בלמים, בידיוק כמו בנושא הצמיגים אנחנו מדברים על שניים בלבד, שרוב השימוש הוא בקידמי ולכן האחורי דורש החלפה פעמים תכופות הרבה פחות מהקדמי, לעומת רכב שיש בו 4 בלמים.

*מחיר אגרת הרישוי והטסט, ברכב גם צריך אישור בלמים.

אני לא רוצה תגובות כמו "אחי קטנוע זה זול יותר בלה בלה בלה", אני רוצה מישהו עם הוכחות במספרים.

למשל בתקופה של שנה, איזה אמצעי תחבורה יהיה זול יותר? (חוץ מאוטובוס ושאר התשובות המתחכמות=])

פורסם

צמיגים לקטנוע ולדו"ג בכלל זה לא דבר זול. למעשה, מדובר במחיר די יקר.

הסיבה שאני מחזיק קטנוע היא פרקטית גרידא. אם היתה לי תחבורה נוחה ויעילה למקום העבודה, או שלחילופין מקום העבודה שלי לא היה דורש נסיעה בפקקים ולא היתה בו מצוקת חניה, אין ספק שלא הייתי ממשיך להחזיק בו.

אומנם זה נכון שהקטנוע חסכוני בדלק וזריז מאוד במרחב העירוני והפרברי, אבל קח בחשבון שליתרונות הללו יש מחיר כבד ביותר בדמות עלויות ביטוח גבוהות מאוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה יכול לחסוך עוד יותר אם תעבור נניח לקטגורית ה125, החובה יותר זול, הקטנוע יותר זול, והצריכת דלק .

צריכות הדלק לדוגמא:

הונדה ניו-ליד: 1 ל 45 ק''מ [ע''פ נתוני היצרן]

הונדה SH 125: צורך 1 לא 40 ק''מ [ע''פ נתוני היצרן]

פורסם

DanLancerתשמע אני גר בחיפה ויש הרבה עליות, 125 סוחב פה אבל מרגישים את המאמץ וכמו שידוע עם מאמץ צריכת הדלק גוברת לרעה.

אולי עדיין יהיה הפרש קטן בצריכת דלק אבל לפחות לא יהיה חסר כוח זמין, וכמו שנאמר החובה הוא אותו המחיר אז אני כבר מעדיף 250

אאוץ, אם נוסעים הרבה העלויות מתקזזות, כמה הרבה?

LotusElise כל כלי תחבורה ישן יחסית יצטרך מוסך עקב בלאי טבעי, אבל אין לי תקציב לרכב חדש מהניילונים וזה הברירות שיש לי כרגע.

וד"א 5k זה המחירים שהרכבים מהסוג שציינתי נסחרים בו וכך גם הקטנוע, זה המחיר אז הז לא שב5k אני קונה חתול בשק כי זה המחיר.

אלעד כמה יקר? המטרה שלי מהשירשור הזה זה להגיע למסקנה ע"פ מספרים של עלויות טיפולים, אני לא בטוח ש2 צמיגים לקטנוע יעלו כמו 4 של מכונית.

לשירשור יש מטרה וזה להבין אם בסופו של דבר הנתונים בין הרכב לקטנוע מצטמצמים ויוצאים אותו דבר או שיש בינהם הפרש. המטרה חיסכון.

כמה שיותר תתנו לי עלויות במספרים ככה יהיה יותר טוב, ואם מישהו יעשה השוואה באקסל בסופו של השירשור זה יהיה דבר מעולה.

פורסם

לי יש קטנוע 250 סמ"ק ,ביטוח 3600 שקל,נהג יחיד בן 28 ללא עבר בלי צד ג,קח בחשבון שהמחיר צפוי לעלות ב10% בנובמבר וצד ג זה עוד 500 שקל.לרכב הביטוח יעלה בסביבות ה2200 שקל (הערכה ) חובה +צד ג.

צמיגים די פשוטים(נגיד ממוצעים) לקטנוע כל צמיג 300 שקל,סה" 600 שקל,אבל צמיג לקטנוע מחליפים כל 15,000 ק"מ מקסימום 20,000 ק"מ, בעוד שברכב אתה יכול להחזיק בכיף גם 60,000 ק"מ, ככה שמיגים לקטנוע יותר יקר.

טסט לקטנוע 250 שקל בערך,

בקיצור העלויות של הקטנוע הרבה הרבה יותר יקרות,צריך לנסוע ממש הרבה בשנה כדי לכסות את פערי הביטוח.

אני קניתי את הקטנוע כי עשיתי השוואה מול רכב ב17,000 שקל או קטנוע חדש,הקטנוע שלי צורך ליטר ל20 ק"מ,

פשוט לא היה לי חשק לקנות רכב ב17,000 ולהתחיל לבלות במוסך פעם בחצי שנה,לא רק העניין של הכסף אלא הזמן והריצות שממש ממש אין לי סבלנות לזה.

פורסם
אלעד כמה יקר? המטרה שלי מהשירשור הזה זה להגיע למסקנה ע"פ מספרים של עלויות טיפולים, אני לא בטוח ש2 צמיגים לקטנוע יעלו כמו 4 של מכונית.

אין לי מושג מה מידת הצמיגים של הקטנוע הזה, אבל אם תכנס לאתר של מוטו דיפו, תוכל לקבל מושג.

אל תשכח שלרוב המחירים שלהם די זולים, ככה שלרוב, המחירים שבפועל תמצא יהיו יקרים יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז בוא נעשה ממוצע, ממוצע נסיעה שנתית שלי הוא כ7-8km בשנה. (ממש לא הרבה).

בהתחשב בנתון הזה איזה מהם יהיה זול יותר?

ההגיון אומר שקטנוע יהיה יקר יותר, מבחינת כל העלויות והעובדה שהוא צריך טיפול כל מרווח זמן קצר יחסית לרכב.(כאשר מדובר בחדשים מהסוכנות)

אבל כאשר מדובר ברכב ישן מול קטנוע ישן, העלות של הקטנוע נשארת פחות או יותר אותו דבר, ולרכב היא משתנה מכיון שהמכלולים כבר עייפים ויש הרבה יותר מכניקה שצריכה החלפה, וזה כבר די תלוי בבלאי.

• תוכן חדש...