Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לנהוג נכון בגיר רגיל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רישיון שנתיים על גיר רגיל.

אבל נוהג מאז באוטומת .

אני מעוניין לעבור לגיר רגיל,אבל יש אם זה בעיה..

שנסעתי ברכב של הלימוד,

אף פעם לא היו לי בעיות ,אף פעם הרכב לא כבה, והנסיעה היתה חלקה ומהנה (מדובר ברכב בשנתון חדש).

אבל שניסיתי את המזל שלי על רכבים ישנים, כמו אונו,או פגו הישן או סוברו הישן DL .

(יש לציין שזה היה הפעם הראשונה שאני נהגתי ללא המורה על גיר רגיל.)

אז או שהרכב היה מתכבה או שהיה קופץ בהילוך הראשון, וככה התייאשתי ועברתי פשוט לאוטומת.

מה הבעיה ?

רכבים ישנים קשים יותר לנהיגה ?

והאם יש מורים שמלמדים ברכבים ישנים ?

או שיש לכם טיפים לעזור לי ?

האמת שאני קצת נבוך לשאול את כל השאלות האלה,אבל אני חייב תשובות..

תודה רבה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה ימים של תרגול, ואתה תסתדר.

אין הבדל עקרוני בין רכב ישן לחדש, פרט לאולי דוושת קלאצ' "קשה" יותר, נקודת חיבור גבוהה או נמוכה יותר, ויותר חופשים במכלולי התמסורת, שגורמים לרכב לקפוץ יותר.

בנוסף, כנראה שבאוטו של המורה שלך היה קלאץ' הידראוולי, שדורש טיפה פחות דיוק ורגישות, בהשוואה לקלאץ' רגיל עם כבל.

זה לא משהוא, שאי אפשר להסתדר איתו לאחר כמה שעות/ימים של נהיגה.

שום מורה לא מלמד על רכב ישן, לפי החוק רכב לימוד נהיגה יכול להיות בגיל עד 10 שנים, ורוב המורים מחליפים את המכוניות הרבה לפני.

וגם אם היה כזה מורה, זה חסר משמעות, כי כל רכב ישן מתנהג בצורה אחרת, ואם למדת על אחד, זה לא אומר, שתוכל מייד להתחיל לנהוג חלק באחר.

פורסם

אין כל בעיה.

רכבים ישנים לא יותר קשים לנהיגה.פשוט אתה צריך "ללמוד" עם הזמן את הרכב שבו אתה נוהג. כך היה לי עם הפונטו.

הטיפ היחיד שאני יכול להמליץ לך עליו,הוא לתרגל וכמה שיותר.ואל תוותר רק בגלל שמתכבה לך המנוע, או שקופץ בהילוך ראשון.

במקרה שלי לא נהגתי ברכב מעל שנה,כעבור כשנה ובנוסף שלא יצא לי לנהוג עם מלווה, התיישבתי פשוט לבד,והתחלתי לנהוג.

המנוע היה מתכבה ,היה מפחיד, אבל עם הזמן כבר אתה מתחיל להכיר את הרכב ואתה לא חושב על דברים מהסוג הנ"ל.

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

יש מצב גם שהאוטו של המורה נהיגה הוא דיזל ולא בנזין.

בדיזל לפי דעתי צריך לקרוא לזה חצי רגיל.

שאני למדתי המורה אמר לי שים הילוך ראשון, שחרר את הקלאץ לאט ועד הסוף,

אל תיגע בגז, והופ האוטו נוסע ולא נכבה.

שנגמר לי המלווה עליתי על פיג'ו 206 2003,

ונכבה לי כמה פעמים פשוט צריך לתת טיפה גז, עד שמתגלים לגמרי לרכב..

פורסם

זהו שאני נהגתי בדיזל גם..

ורגע מה קורה במצב של פקק ,קצת בעיתי לתת יותר גז במצב של פקק ?

פורסם

נתקלתי אצל מורה לנהיגה מסויים בפונטו יחסית ישנה ( סוף שנות ה 90 אני חושב ) וגם טויוטה שנת 98-99 בצורה הישנה.

יותר ישן מזה אין.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
יש מצב גם שהאוטו של המורה נהיגה הוא דיזל ולא בנזין.

+1

רוב הסיכויים שזאת הסיבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא רוב הסיכויים , אלא זאת הסיבה. יש את אותה הבעיה גם לאישתי . רכבי דיזל הרבה יותר פשוטים לנהיגה בגיר רגיל.

בגלל המומנט הגבוה כבר בטורים נמוכים אין שום בעיה לרכב לזוז מן המקום גם ללא נגיע בדוושת הגז .

לעמת זאת רכב בנזין חייב לתת גז. כמו שנאמר פה זה הרבה עניין של הרגל. אני לא ממליץ לקפוץ ישר לנסיעות ארוכות , אלה לתרגל זינוקים ,במיוחד בעליה.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אכן גם לדעתי רכב לימוד הנהיגה עם מנוע הדיזל הוא הסיבה, אבל הבעיה עצמה נעוצה במורה.

בהדרכות הנהיגה המתקדמת לנהגים חדשים שאני עושה, אני נתקל המון בנהגים חדשים שלמדו על רכב בעל מנוע דיזל ולאחר מכן מתקשים לזנק מהמקום, לא כל שכן בעליות.

העובדה שמורי הנהיגה הללו דואגים יותר לשמור על המכונית שלהם, משהם דואגים לידע לו התלמיד זקוק (שהרי בשביל זה הוא משלם, לא ?) גורמת לכך שהמורה מלמד אותם כיצד להתחיל נסיעה ברכב לימוד הנהיגה בלבד ולא באופן כללי.

מה לעשות שברכב בעל מנוע בנזין חייבים ללחוץ מעט על הגז בעת שחרור המצמד ובעליה צריך אפילו טיפה אגרסיביות (רק טיפה).

למעשה, במרבית המקרים אותם מורי נהיגה גם מלמדים עם ראי פנורמי ומראות צד ענקיות נוספות, שטובות רק למורה עצמו ועושות לתלמיד עוול.

כך שבהדרכות הנהיגה הפסקתי להיות מופתע מהנהגים החדשים שלמדו להסיע את רכבו של המורה ממקום למקום ולא ממש לנהוג. במקרים בעיתיים יותר אני נאלץ ללמד ולהשלים דברים שהם היו צריכים לקבל ממורה הנהיגה, כגון: כמו לתת גז בהשתלבות, לכוון מראות נכון, להאט מוקדם יותר לפני עצירה ולא ברגע האחרון, להשתמש בסכי השמש כי זה אפשרי כשאין ראי פנורמי, ועוד..

דני G.

פורסם

אם כבר מדברים על מורי נהיגה, התלבטתי אם לפתוח על זה שרשור חדש - אבל פה זה נראה לי מספיק טוב:

היום בבוקר הייתי במוסך והופתעתי לראות מכונית ללימוד נהיגה (פאסאט דיזל ידנית, אם זה משנה) עם חיישני רוורס :shock:

כמו שדני ציין בהודעה מעליי, גם פה זה לדעתי זה דבר אשר משרת רק את האינטרס של המורה נהיגה שרוצה לשמור על האוטו שלו ולא טוב בכלל לתלמיד, שלומד להסתמך בעזרים אלקטרוניים ולא יכול ללמוד לבד אמידת מרחקים ו"לחוש" את גודל/מיקום הרכב ביחס לעצמים אחרים.

מה אתם אומרים? חיישני רוורס במכונית ללימוד נהיגה - טוב/רע?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אין בזה שום הפתעה.ראיתי כבר הרבה מכוניות לימוד שהותקנו בהם חיישני רוורס.

לפי דעתי,מצד אחד זה טוב,הדבר משמש כמו גלגלי עזר לאופנים כך גם לאוטו.

מצד השני,אני נגד כל "התוספות" האלו לאוטו. כולל החנייה האוטומטית שיש בחלק מהמכוניות.הנהג אמור להכיר את הרכב,לסרוק את הכביש ובהתאם לכך להסתדר עם זה.

פורסם

רוב הסיכויים הם שלמדת על רכב דיזל, שהוא יותר קל לנהיגה בגיר ידני. יותר קל למצוא את ה"נקודה" בקלאץ'.

זה עניין של תרגול, כמה ימים על אוטו בנזין ואתה תצליח.

פורסם

כנראה למדת ברכב דיזל שלא היה צריך לשלב גז,לך עם האוטו לאיזה מגרש ריק ואז תשחרר טיפה קלאץ ותן טיפה גז,ככה תשחק עם זה עד שתבין את זה-ועדיף בעליות ומישורים כי בירידה זה יותר קל.

פורסם

אני אשמח להוסיף משהו

זה לא נכון להגיד שמורה נהיגה מלמד רק לטסט וזה כי יש גם מורי נהיגה שכן מלמדים לדוגמה נסיעה בהרים ובלילה וירידה לשולים, למרות זאת, רוב המורים אינם כאלה...

לגבי סוגית הדיזל וגם חיישני רוורס ומראות וכל מיני טיפים לחניה טריקים כאלה לדוג לי אצל המורה נהיגה בחנייה ברורס היה לו מעין מחזיר אור על הדלת האחורית ואז מסובבים את ההגה עד הסוף(ומשחררים קצת, הוא בכל זאת לימד שאסור להגיע עם ההגה עד הסוף) ואז נוסעים לאחור עד שמחזיר האור המדובר נראה במראה הצדדית כאילו הוא בחיבור כביש ומדרכה אז עוצרים ומסובבים את ההגה סיבוב לצד הנגדי לחנייה ונוסעים עד הסוף וככה החנייה יוצאת מושלם, גם בטסט זה עבד לי ולאחר מכן הגעתי לאוטו של הורי בו אין מראות על המראות צד וקצת נתקעתי אבל מהר מאוד מתרגלים.

כוונתי היא

שמורה הנהיגה קרוצה שתלמידו יעבור את הטסט, וכיום בטסטים נגיד ואתה לא מצליח להעביר הילוכים כראוי וקצת הקלאצ קופץ, ניתן שהטסטר יפסול אותך על כך.לכן לדוגמה הוא קונה אוטו דיזל, למנוע מצבי קפיצה,ולאחר הטסט אז התלמיד מתרגל לדוג לרכב ידני בנזין וזה כבר לא משנה כי אף שוטר לא יעצור אותו על קפיצה או כיבוי מנוע.

או בחנייה, אז אתה עושה חנייה ביום יום ולא מצליח, יוצא ומנסה שוב עד שייצא טוב, בטסט, אם לא הצלחת לחנות בניסיון השני, יש סיכוי רב שזה יגרום לטסטר לרצות פחות להעביר אותך.

בסופו של דבר חיישני רוורס וכל הדברים האלה והטריקים הם דברים שלא נורא אם תלמיד לא יידע אותם כשהוא עובר את הטסט כי בשביל זה יש מלווה אז הוא מתרגל עם המלווה הרבה חניות ומתרגל.

בקיצור הבנתם את כוונתי, אלו דברים(חנייה,או מנוע דיזל שקל יותר לעבוד איתו)שנועדו לעזור לך לעבור את הטסט, ואחר כך תלמד להסתדר איתם ביום יום,ולכן אין לכעוס על מורי הנהיגה שהם נוהגים ככה שכן מטרת עבודתם היא אמנם ללמד את התלמיד נהיגה אך גם להעבירו טסט..

• תוכן חדש...