Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה חזרתי מקורס נהיגה מתקדמת בבית הספר של אלפא רומאו באיטליה.

נהגנו שם על כל מגוון מכוניות אלפא מהמיטו החמודה עד ל8C המפלצתית.

בין השאר נהגנו גם על ה159 והבררה בגרסת 3.2 4X4. על פניו, לפי הנתונים הטכניים ה159 והבררה אמורות להיות זהות במכללי ההנעה למעט בסיס גלגלים קצר יותר בבררה (252 לעומת 270).

אציין שכל המכוניות היו חדשות לחלוטין עם פחות ו5000 ק"מ על השעון ונהגנו במספר מכוניות ולא רק באחת. גם הצמיגים היו חדשים ובאותם מידות בדיוק.

התנהגות הכביש של הבררה לעומת ה159 היתה שונה מהותית. בעוד ה159 היתה מאוד מאוזנת עם נטיה קלה מאוד לתת הגוי נשלט הבררה היתה בעלת נטיה הרבה יותר חזקה לתת הגוי ובעלת יציבות פחותה בצורה משמעותית. פניות שעברו ב159 ללא כל בעיה נגמרו בבררה, באותה מהירות פחות או יותר, עם תת הגוי משמעותי ואבדן אחיזה בארבעת הגלגלים.

האם יכול להיות שניתן ליחס את ההבדל רק לבסיס הגלגלים או שיש כאן עוד משהו שאני מפספס?

פורסם

גם מיקומו של מרכז הכובד וגודלו משפיעים כמו כן איכות ומידות הצמיגים יכולים להשפיע על התנהגות ההיגוי של הרכב.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דווקא בסיס גלגלים קצר יותר אמור לשפר את ההתנהגות ולהפוך את הזנב לעליז יותר.

אכן הדבר תמוהה, והדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שבגלל קיצור בסיס הגלגלים התנהגות הרכב קיבלה נטיה חזקה מדי להיגוי-יתר (אולי אף מסוכנת) ולכן בוצע כיול שירסן את הזנב הסורר. אני אומר את הדברים בהסתייגות שכן מדובר בלא יותר מאשר רעיון / השערה בלתי מבוססת.

דני G.

פורסם

מנסיוני האישי עם הבררה בגרסה זו, לא אהבתי את התנהגותה הלא-ספורטיבית ואת העובדה שמשחקי מצערת והעברות משקל לא ממש עושות לה את זה.

159 - ולדעתי במיוחד בגרסאות ההנעה קדמית 4 ציל' הקלות יותר - מהנה וזורמת יותר.

אגב, קרא את רוב הכתבות בעתונות הזרה על הבררה לעומת 159, גם שם לא השתגעו על הגברת, יפה ככל שתהיה.

הסבר אפשרי לכיול המתלה השונה קשור לקשיחות המבנית. מכונית סדאן 4 דלתות הרבה יותר קשיחה בעומסי פיתול לעומת הצ'באק 3 דלתות - ולכן קל יותר לעשות אופטימיזציה של כיול מתלה, לטובת הנוחות וכמובן שלטובת ההתנהגות.

הסבר נוסף נוגע לחלוקת המשקל. בבררה בעלת הזנב המקוצץ וללא סרח העודף מאחור חלוקת המשקל קיצונית יותר לצד הרע, כלומר לפנים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

דווקא היתה כאן מישהי שעשתה את מחלף שבעת הכוכבים על 120 בבררה ודיווחה שהאוטו מאד יציב.:roflmao::roflmao::roflmao:

פורסם

נסעתי בבררה 3.2 4x4 בכבישי ירושלים והאכזבה היתה רבה. המכונית הרגישה כבדה ועצלה, השלדה היתה סבירה וכמעט ניתן היה לחוש מה קורה בין המכונית לכביש אבל ההגה כמעט ולא תקשר. במגבלות, נתתה המכונית לתת-היגוי ברור. לא הצלחתי - למרות כמה פרובוקציות להביא אותה להיגוי יתר או אפילו לסחיפה על כל ארבעת הגלגלים. בסופו של דבר זו היתה אחת הנסיעות היותר מאכזבות שהיו לי באזור זה. :-(

ב- 159 נהגתי בכבישי סורנטו שבדרום איטליה והחוויה היתה שונה. לא שה-159 היא חורכת כבישים, אבל יחסית לציפיות, התוצאה היתה מהנה מאוד. המכונית הרגישה קלה הרבה יותר למרות מנוע חלש משמעותית (דיזל 1.9), ההגה תקשר הרבה יותר ובשילוב השלדה המאוזנת אני חייב להודות שממש נהניתי.

מה הסיבה? גם אני לא בטוח. אני מניח שזו שוב דוגמה למשהו ששווה פחות מסך כל מרכיביו.

פורסם

אין ספק שכיול מתלים תורם בצורה משמעותית. אני מרגיש את זה בנהיגה על שלי, דגם TI שמכויילת לגיהוץ פניות עם יציבות גבוהה מאוד. היא הרבה יותר יציבה ומתקשרת מהדגמים הרגילים. לכן מוזר לי שהבררה התנהגה כל כך רע יחסית, הלא גם שם ניתן ואפשר, אני מניח, לכייל להתנהגות יותר ספורטיבית. אני מתחיל לחשוב שזה מה שהיצרן רצה, מכונית GT רכה ולא חורכת כבישים.

עכשיו אני גם מבין את האנגלים, שם סדנת Prodrive יצרה דגם מקומי שנקרא בררה S בו מוחלפים רכיבים מהותיים במתלים ליצירת התנהגות כביש טובה יותר. גם שם הכיול מתבצע רק לבררה ולא ל159.

• תוכן חדש...