רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קניתי לפני יומיים סיריון 2001 מנוע 1300. יש מספר כפתורים בתא נהג שאני לא מבין את השימוש שלהם. 1. על ההגה יש מצד ימין 2 כפתורים של למעלה ולמטה, וגם מצד שמאל יש 2 כפתורים של למטה ולמעלה. מה הם עושים? חשבתי שזה קשור למוסיקה ברכב אבל זה לא משפיע. 2. יש כפתור מצד שמאל למטה ליד הנהג שרשום עליו STEER SHIFT. מה הוא עושה? מודה לכם על העזרה.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מפס"ד הדין עולה כי חזות המוצר היא שהכריעה את הכף ולא שם המוצר, מאחר וקיים חשש לגניבת עין.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
תמיד רציתי לדעת, היכן נמצאים הפנסי ערפל? היו כאלה שאמרו מקדימה וכאלה שאמרו מאחורה. מישהו לשם שינוי יכול להגיד לי איפה הם נמצאים?
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קודם כל שלום. שוכנעתי לאחר חיפוש לא רב אבל מספיק לדעתי שהמכשיר הוא בין הטובים אם לא הטוב ביותר (מכשיר פאסיבי, לא משבש) וכן גם בנוגע לקניה בארה"ב, אולם עדיין יש לי מספר שאלות בנוגע לולנטיין. 1- בנוגע למכשיר מפוצל, קרי גלאי לחוד ותצוגה לחוד, האם עדיין מיוצר מכשיר שכזה, לא מצאתי באתר המקורי אולם מצאי התיחסות אחת לכך בפורם וכן האם במצב זה ישנו "כיסוי" גם לחלק האחורי של הרכב? 2- האם ניתן לחבר את המכשיר אל כניסת mute של הרדיו ללא התוספת של יחידת השמע של הולנטיין ? וכמו כן אם מישהו יודע כיצד המכשיר משתיק את הרדיו למשך כל זמן הגילוי כאשר בזמן זה המכשיר מצפצף לסירוגין (כפי שניתן לראות בקטעי הוידאו ברשת) ? 3- האם מומלצת התקנה קבועה (בד"כ יותר גבוה צמוד לגג הרכב) או מנגד על …
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 2 תגובות
- 860 צפיות
אז ככה, נסעתי על איילון ביציאה מהסינימה סיטי ובהמשך הכביש ארעה תאונה (A4 וטוסון אם זה משנה) המקום היה מוצף משטרות ואמבולנסים ומתוך ארבעת נתיבי איילון שלושה נחסמו ואחד נשאר פתוח לתנועה מה שגרר פקק ארוך מאוד אחריו, בעודי משייט במהירות על של 15 קמ"ש אני רואה משאית של קוקה קולה (גדולה לא משאית דימיקולו) נוסעת לה גם בפקק בעוד אישה בדייטסו סיריון מנסה להשתחל מימין לנתיב השמאלי (היחיד שפתוח) כך עוברות להם כמה דקות עד שלפתע אני רואה את נהגת הסיריות פשוט נכנסת בצידה הימני של משאית הקוקה קולה בנסיון להשתלב ומכיוון שכל זה היה במהירות אפסית, הנהג יושב בצד שמאל והמשאית בקושי מרגישה את הסיריון הנהג פשוט המשיך לסוע עוד 10-15 מטרים בעודו גורר את נהגת הסיריון שכבר ממש נלחצה על צד ימין של …
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
בעיית שטר מכר..
מאת esc- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב. לפני מספר חודשים החלפתי מנוע,הכל עובד מצוין אני מבסוט והכל. הבעיה היחידה היא שהמוסכניק לא מביא לי שטר מכר, וכל פעם מערבב אותי שהשטר יהיה בידי בעוד כמה ימים . מאז עברו כבר כמה חודשים והטסט בסוף החודש... ועכשיו אני מלחיץ אותו יותר כדי שיזרז את העניין. אני לא יודע מה הפרוצדורה אבל יש מצב שהוא איבד את בעל המנוע\רכב שמימנו הוא צריך לקבל את השטר או החתימה ? ומה אני עושה במצב כזה שהוא לא מביא לי את השטר ? התקשרתי למשרד הרישוי ,ואמרו לי שאני יכול לגשת לעמדה 1 ,ושמה הבוחנים יכולים לעזור לי איך שהוא... השאלה היא איך ,אם אין לי את השטר ? נ.ב הוא מציע לי שהוא יעביר את הטסט גם בלי השטר זה שהוא יעביר אני בטוח בזה, אבל אני לא רוצה להעביר בקומבינות. …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
שלום לכולם לאחרונה התחלתי לסוע קצת יותר למקומות רחוקים. אני נוסע כפעם \ פעמיים בשבוע ולרוב אני לא מכיר את הדרכים. רציתי לדעת, מה אתם חושבים על GPS? האם זה באמת שווה את המחיר? [שנע בין 800 ל 3 אלף], האם אפשר לסמוך עליו? שמעתי הרבה סיפורים שהGPS פשוט טעה בדרך [אולי בגלל האנשים?]. האם נראה לכם מוצדק לקנות GPS בשביל 1\2 נסיעות בשבוע? האם למישהו כאן יש GPS ויכול לספר לי קצת יותר? כמו אם אני קונה מאורנג' מכשיר עם GPS כמו N97 או MIO MOOV 380? האם יש GPS שהוא גם טלפון שלא צורך התקנה וקדיחה ברכב? אשמח לתשובות וקצת הרחבה בעניין. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יום חמישי האחרון תפסו אותי במחסום של משטרה ומצאו לי רמת אלכוהול של 285 [בירה של הייניקן].. שהמותר לפי הבנתי הוא 260.. היום הייתי אצל קצין משטרה שבדק את התיק והוא התחליט לא להחרים את האוטו[שהוא של ההורים שלי] בעקבות זה שהרמה של הבדיקה לא הייתה מעל 300.. קיבלתי שלילה ל30 יום ומשפט עוד שלושה חודשים אני נהג חדש ואני מתכוון לשכור עורך דין, יש מישהו כאן שעבר את העניין הזה? אני אשמח אם עזרתי לכם ..
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
שלום לכולם, אחי קיבל היום קנס ממשטרת מילנו על עבירה שכביכול ביצע לפני שנה. במכתב שקיבל היו כל הפרטים שלו, שכנראה הועברו למשטרת בחו"ל ע"י חברת ההשכרה. גובה הקנס הוא 100 יורו, והדרישה לשלם את הקנס תוך 20 יום. הם מאיימים שאם הקנס לא ישולם, הם יפיצו את השם של אחי בכל משטרות אירופה... האם מישהו שמע על מקרה כזה בעבר? מה חברי הפורום הנכבדים ממליצים לעשות?
הודעה אחרונה מאת יוסיסופר, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לפני כחודש קנינו רומסטר סקאוט חדשה. הרכב פשוט מתוק. קצת איטי בזינוקים אבל בסך הכל ממש בסדר. הגג הפנורמי מוסיף המון להרגשת המרווח הפנימי והמזגן מתמודד איתו בסדר גמור. הילדים מרגישים כמו בלימוזינה כי המושבים האחוריים מתכווננים והכלבים מאוד מרוצים מאחור. זו הפעם הראשונה שרכשנו רכב מקבוצת VAG וההרגשה לגבי איכותו מעורבת. כבר ביום הראשון שמנו לב לנקישה במעבר בין הילוך ראשון לשני ולצליל יבבה חלש העולה מהמזגן, בעיקר כשהוא על מהירות גבוהה. צליל היבבה מגיע ונעלם חליפות וקשור משום מה למהירות הרכב. זה קורה רק במהירויות נמוכות בפקקים. עניין האיכות קצת יותר מטריד. כשקיבלנו אותו אחד הפלסטיקים בזרוע של הגגון היה רופף ובנוסף המספר האחורי של הרכב צנח על צירו עם סגירת הבגאג'. …
הודעה אחרונה מאת Citroën Visa, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, איך אני יכול לברר את הבעלים הקודמים של הרכב שברשותי? השאלה היא איך אני יכוטל לדעת מי היה יד ראשונה ברכב אם זה ליסנג ובאיזה מסלול הוא היה.. כי לפי מה שאני רואה בלוי יצחק יש הורדות שונות בין סוג ליסנג אחד לאחר.. תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעקבות הקיץ הבא עלינו לטובה (או שלא!) והחום הנוראי שהוא מביא איתו עלתה לי ולחבריי שאלה בנוגע למזגן. מה משפיע יותר על צריכת הדלק, עוצמת המאוורר או הטמפרטורה שהמזגן מפיק? הכוונה האם כשהמזגן פועל על 22 מעלות וכשהוא פועל על 18 מעלות צריכת הדלק זהה? או לחילופין כשהוא פועל על 18 מעלות לדוגמא בעוצמת אוורור הכי נמוכה או עוצמת אוורור הכי גבוהה, צריכת הדלק זהה? ותכל'ס מה יותר חסכוני, עוצמת אוורור נמוכה על מעלות נמוכות (19 ומטה) או עוצמת אוורור גבוהה על מעלות גבוהות (23 ומעלה)? חיפשתי ומצאתי שרשורים על פעולת המזגן ואני יודע שהוא משפיע על צריכת הדלק אבל באף שרשור לא מצאתי אזכור להשפעת הטמפרטורה ביחס לעוצמת האוורור על צריכת הדלק. אשמח אם מישהו יודע לשפוך אור על הנו…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, האמת היא שאני אורחת בפורום שלכם (הלוואי שהייתה לי מכונית אספנות ויכולתי להיות חברה תורמת, אבל לצערי אין לי). אני מתרגמת ספר שמתרחש בתקופת מלחמת העולם השנייה ומופיעה בו מכונית אוסטין 10. נאמר שכמה חברים מתאספים על ה-running boards של המכונית. מדובר במדרגה שיש בשני צדי המכונית. איך קוראים לה בעברית? המון המון תודה, מתרגמת מתוסכלת
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
למעשה,מאשדוד - לק.אתא. אם יש המלצה או טלפון אשמח לקבל(בה"פ) והערכה ממשהו שכבר התנסה,פחות או יוצר טווב מחירים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 1 תגובות
- 756 צפיות
שלום! אני נוסע לחול ומעוניין לשכור רכב.מכיוון שאנחנו 4 אנשים ננעלתי על הרכב אופל זאפירה(המון מקום למזוודות ומחיר מצויין). הבנתי שהרכב מסוגל להכיל עד 7 אנשים.האם הרשיון הרגיל שלי מתאים??(כמובן שיש בידי גם רישיון בינלאומי בתוקף) 99.9% שכן אבל אני לא רוצה לקחת סיכון.. תודה לעונים ומצטער על שאלת הקיטבג..
הודעה אחרונה מאת doronism, -
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, מדובר ברנו 5 שנת 89 שעברה תאונה קלה מקדימה (יש לה טסט בתוקף ל3 חודשים), הרכב לא נוסע וניתן לקחת רק בגרר. אני רוצה למכור אותה לפירוק (אני יודע שלא אקבל יותר מכמה מאות שקלים וזה בסדר). היא מפורסמת גם ביד 2 אבל לא יצא מזה הרבה. ברחוב לא ראיתי אפילו מודעה אחת של "קונה רכבים לפירוק" ובחיפוש בגוגל לכל תוצאה שאני מתקשר אני מקבל את אותה התשובה : אנחנו לא מגיעים לחיפה. מכירים מישהו שקונה לפרוק\לברזל וכן מגיע לחיפה ?
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אינני מוצא הבוקר אינדיקציה למחירים החדשים.. האם התפרסמו או שהיבואנים עדין ממתינים לראות מי ישלוף ראשון ?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 663 צפיות
האם תדלוק הרכב בזמן שהמנוע פועל פוגע במשהו באוטו? אם כן אשמח לדעת במזה דבר זה פוגע. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 5 תגובות
- 930 צפיות
נתקלתי באייבי במכירה של האמר h1 במחיר ממש מופרז. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mint-condition-only-1-475-miles-For-serious-collectors_W0QQitemZ170355239978QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?hash=item27a9f6ac2a&_trksid=p4506.c0.m245
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 0 תגובות
- 776 צפיות
אז ככה..קצת פרטים על האוטו:פולו וריאנט 2001 מנוע 1.9 דיזל ידני והאוטו במצב מצויין (טפו טפו טפו..) גם מכנית וגם במראה. רציתי לדעת כמה דברים. 1: מה הצריכת דלק של האוטו ? (הבנתי שהוא חסכוני מאד. 2: אם יש איזה דברים מכאניים / חיצוניים מומלצים להוסיף לרכב. 3: איפה ניתן לקנות משענת יד שמתאימה לו ולא משהו חרטה שיתן לאוטו לוק של רכב הסעות. 4: איפה אפשר לקנות כיסוי לידית הילוכים( זה הדבר היחיד באוטו שנראה על הפנים(ברוך השם)...
הודעה אחרונה מאת aries191, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מבין את החשיבות של כוכבי הבטיחות של NCAP למבוגרים ולילדים. אבל מה בדיוק בודקים ועל מה נותנים ציון ל"הולכי רגל"? (pedestrian) תודה
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הבוקר, אחרי נסיעה של דקות ספורות בהן אני מסביר לקטנה כמה חשוב לעבור רק במעבר חציה, ושמעבר החציה זה בעצם כאילו גשר להולכי רגל שבו הם יכולים לחצות בבטחה את הכביש, וכמובן רק כאשר נותנים יד לאמא או לאבא, ואם אמא או אבא שוכחים לתת יד אז לא חוצים ומבקשים לתת יד...בקיצור, אחרי כל הנאום המלומד הזה אני מגיע לגן, והנבלה הזו/הזה חונה על מעבר החציה. (ולא בפעם הראשונה, הפעם נמאס לי אז צילמתי) זה מעבר החציה היחיד בקרבת הגן. בכוונה לא הסתרתי את המספר, בעיה שלו. מה עושים עם אחד שכזה? מדפיסים ומעבירים למשטרה שיחטוף דו"ח? (ההצעות בעלות אופי של השחתת רכוש כמו - שריטה עם המפתחות, הוצאת אוויר עם סכין דייגים, כתיבה עם טוש עבה על כל האוטו ש"כאן מעבר חציה - לא חניה", הדבקת דפים עם 'סופר-גלו' ע…
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
שומכאר חוזר לפורמולה 1 2
מאת bboaz- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.899.63119.html מחליף את מאסה עד שהוא יחזור
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום. היום צריך להכנס לתוקפו חוק שלפיו אפשר למכור אוטו שמעל 14 שנה על הכביש למדינה. רציתי לדעת למי אני יכול לפנות בעניין? ואיזה גוף מטפל בזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
שלום לכולם יש ברשותי פונטו ספייס 02 SX והיום לצערי עשיתי תאונה שאני אשם בה.רציתי לעשות פרסה רחבה ובדיוק שהתחלתי מישהי ניכנסה בי בדלת שמאחורי הנהג עכשיו השאלה היא עם הביטוח שלה מכסה לי את הנזק?(יש לה מקיף,ולי צד ג') בתודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 139 תגובות
- 23.5 אלף צפיות
הקרדיט מגיע לחן FireThrower.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
-
- 23 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם ,שבת שלום רציתי לשאול אם לטסטר יש מכסה מסויים שהוא יכול להעביר טסט ביום ,כלומר אם יש לו 30 טסטים באותו יום האם מגבילים אותו ל20 עוברים ? (דוגמא) . יום רביעי היה לי טסט ,הטסטר נראה ממש חמוד עד שיצאנו לכביש. הנהיגה שלי הייתה חלקה אך הוא כל הזמן ציפצף (לאוטו שעומד סתם ,לאוטו שנוסע מתחת למהירות המותרת , לאנשים שחוצים כביש ) במטרה לסיים את הטסט מהר כנראה / להלחיץ אותי. כאשר התקרבתי לרמזור הייתי על משהו כמו 30 קמ"ש ,הילוך שני (הרמזור היה ירוק) ,ופתאום התחלף לכתום. הגבתי ולחצתי על הבלם ,הטסטר ראה שבלמתי אך כנראה הוא רצה סיבה להכשיל ,הוא ליטף את הבלם. אפילו לא הרגשתי שהוא תורם לעצירה ,הרגשתי שרק הכוח שהרגל שלי מפעילה על הבלם תורמת. איתו או ב…
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- 2 תגובות
- 861 צפיות
לאבא שלי יש קטנוע 125 של קימקו. כמה עולה לעשות ביטוח לו(בן 45) וגם לי(נבן 20,נהג חדש עם ותק של 3 שנים על הכביש ברכב,ולפני חודש הוצאתי רישיון לאופנוע) אני לא צריך מספר מדויק,כמה זה יעלה לערך...או יותר נכון כמה יעלה להוסיף גם בשבילי.
הודעה אחרונה מאת naftali, -
שעה 4 בבוקר, מגיע משאית לתחנת דלק שבה אני עובד (לפני הכניסה לאריאל), הנהג עוצר את הרכב באמצע המסלול של השירות המלא ומכבה אותו בטענה שיש לו בעיה בגיר, משאיר את הרכב פשוט חונה במסלול של השירות המלא (משאית עד 15 טון). הנהג יוצא מהרכב וממבט קצר עליו ניתן לראות עליו שהוא שיכור לגמרי (גם מריח ככה), מתחיל לעשן באמצע תחנת דלק, לחפור לי, לשותפה שלי למשמרת ולעוד 3 חיילות וחייל שפשוט ישבו איתנו במשמרת (הם שומרים אנחנו עובדים הכל טוב ויפה). עבר קצת זמן, עוד סיגריה שהוא מדליק ברחבה אחרי שהעירו לו, ועוד חפירות, והמשאית ממשיכה לחסום מסלול שלם. התקשרנו למוקד, המוקד הזמין משטרה, הגיע ניידת ואיך שהוא ראה אותם הבין כנראה שהלך עליו... דיברו איתו, לקחו פרטים ומעבר ללומר לו של…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 6 תגובות
- 951 צפיות
בנוגע לכתבה הזו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3747210,00.html מה בעצם אומרים בכתבה, שהמכוניות המזהמות יוזלו והירוקות ייתיקרו, או ההיפך? אם אני רוצה לקנות רכב ירוק, כדאי לי עכשיו או כשהרפורמה תכנס לתוקף (עוד כשבועיים) ? תודה
הודעה אחרונה מאת SoulGuard,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,457 אורחים (הצג רשימה מלאה)