Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון | GPS האם כדאי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה התחלתי לסוע קצת יותר למקומות רחוקים.

אני נוסע כפעם \ פעמיים בשבוע ולרוב אני לא מכיר את הדרכים.

רציתי לדעת, מה אתם חושבים על GPS?

האם זה באמת שווה את המחיר? [שנע בין 800 ל 3 אלף], האם אפשר לסמוך עליו? שמעתי הרבה סיפורים שהGPS פשוט טעה בדרך [אולי בגלל האנשים?].

האם נראה לכם מוצדק לקנות GPS בשביל 1\2 נסיעות בשבוע?

האם למישהו כאן יש GPS ויכול לספר לי קצת יותר? כמו אם אני קונה מאורנג' מכשיר עם GPS כמו N97 או MIO MOOV 380?

האם יש GPS שהוא גם טלפון שלא צורך התקנה וקדיחה ברכב?

אשמח לתשובות וקצת הרחבה בעניין.

תודה מראש :-)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נראה לי ש GPS טועה,אתה בסוף תגיע ליעד.

יקח יותר זמן אבל תגיע.

אני לוקח GPS לנסיעות שאני יודע את הדרך,אף פעם לא עושה מה שהGPS אומר.

לנסיעות ארוכות שאתה לא רוצה לזכור את כל הדרך לפי מפות שראית קודם אין אופציה אחרת.

אייל

פורסם

אני משתמש ב GPS שקניתי, עוד לפני שהיה לי רכב, במבצע כלשהו ב-400 ש"ח.

מסך קטן, נחמד כזה, אבל עושה את העבודה מצוין.

קרה לי פעם אחת שהייתי צריך שיכוון אותי לרחוב ספציפי והוא דרש ממני לעשות פרסה במקום שהכביש לא מאפשר- פשוט לא ביצעתי פרסה, ובצומת הבא המכשיר הסתנכרן.

מה שכן, שמעתי מחבר דיי אמין שה-GPS ניווט אותו לירושלים\מודיעין\שקר כלשהו וכיוון אותו לעבור דרך רמאללה או איזה כפר ערבי.

פורסם

מה שכן, שמעתי מחבר דיי אמין שה-GPS ניווט אותו לירושלים\מודיעין\שקר כלשהו וכיוון אותו לעבור דרך רמאללה או איזה כפר ערבי.

זה גם למה אני מפחד לסוע בדרכים שאני לא מכיר. אני פשוט מפחד למצוא את עצמי באיזה כפר ערבי \ מקום נידח שאני לא מכיר.

אני פשוט מפחד לאבד כיוון, השאלה אם GPS יהיה באמת שווה את הקניה.

אולי הכיוון של מכשיר סלולרי עם GPS מובנה יהיה שימושי יותר? מה אתם אומרים? יש דגם מומלץ?

השאלה היא האם צריך לקנות גם מקלטים ודברים כאלה, או שזה יסתכם בעלות המכשיר?

פורסם

הדרך מאשדוד לירושלים בחיים לא נראתה ארוכה כל כך עם GPS.

ילד בן 18 שעוד מכיר את הדרך לנתיבות אז הוא יודע בערך את הדרך, סמכתי על הGPS, נסיעה של 45 דקות לקחה שעה וחצי.

ה-GPS פשוט לקח אותי מאשדוד לכיוון תל אביב ופתח תקווה, ומשם דרך מודיעין לירושלים.

בנוסף ה-GPS הכניס אותי לכביש 6 בלי שום צורך, עוד תשלום ללא צורך.

הגיע קטע שכבר הגעתי ללטרון דרך איזה כביש צדדי ומשם אני כבר יודע את הדרך, וה-GPS המשיך לשלוח אותי למודיעין.

אמרתי שזהו לא מקשיב לו יותר ונסעתי בדרך שאני מכיר.

פשוט סיוט, הפעם האחרונה שאני משתמש ב-GPS.

פורסם
זה גם למה אני מפחד לסוע בדרכים שאני לא מכיר. אני פשוט מפחד למצוא את עצמי באיזה כפר ערבי \ מקום נידח שאני לא מכיר.

אני פשוט מפחד לאבד כיוון, השאלה אם GPS יהיה באמת שווה את הקניה.

אולי הכיוון של מכשיר סלולרי עם GPS מובנה יהיה שימושי יותר? מה אתם אומרים? יש דגם מומלץ?

השאלה היא האם צריך לקנות גם מקלטים ודברים כאלה, או שזה יסתכם בעלות המכשיר?

אולי יהיו כאן אנשים שיתקנו אותי, אבל דעתי היא ש-GPS, בסופו של יום, הוא מכשיר אלקטרוני, וגם הוא יכול לכוון אותך ליעד דרך מקומות לא רצויים.

בקשר ל-GPS דרך הסלולרי- אני יודע שלפחות ברשת מירס, אין צורך בשום מקלט. אתה משלם עבור שירות GPS וזהו.

פורסם

על זה נאמר - שמדליקים את הGPS,לא מכבים את המוח. זה שיש לך GPS לא אומר שאתה צריך לעקוב אחרי ההוראות שלו בעיניים עצומות,ואם זה עד כדי כך מפריע לך שייקח אותך מדרכים שאתה לא מכיר,פשוט תצפה במסלול לפני הנסיעה ותראה דרך איזה כבישים\יישובים הוא לוקח אותך. (חשוב לציין שאני נוסע הרבה עם GPS,ולא קרה לי שום מקרה שהGPS הטעה אותי כמו שכתבתם,מה גם שבiGo יש אפשרות להגדיר איזה כבישים להכליל [קו ירוק,כבישים בתשלום וכו'])

לגבי GPS מובנה מתוך פלאפון - שכח מזה,על הפנים.

פורסם
אולי יהיו כאן אנשים שיתקנו אותי, אבל דעתי היא ש-GPS, בסופו של יום, הוא מכשיר אלקטרוני, וגם הוא יכול לכוון אותך ליעד דרך מקומות לא רצויים.

בקשר ל-GPS דרך הסלולרי- אני יודע שלפחות ברשת מירס, אין צורך בשום מקלט. אתה משלם עבור שירות GPS וזהו.

השאלה אם בסופו של יום לא יהיה שווה לי לקנות GPS בפני עצמו וזהו.

את האמת שאני מעדיף סלולרי עם GPS מובנה. אני נמנע מלקנות נגיד GPS בנפרד ולראות אותו זרוק באוטו, ככה לפחות יהיה לו שימוש יומיומי.

Blaz00r- תוכל לציין בבקשה איזה מכשיר יש לך?

ואהבתי את המשפט שלך.

אתה צודק ב100%.

לפעמים שמתסכלים בגוגל MAPS וכאלה הדרך נראת ממש פשוטה, אבל זה עד שאתה מגיע למחלף שאתה צריך ומגלה שכל המחלפים הצמודים נראים אותו הדבר.

האם כשרוכשים GPS כמו IGO או MIO וכו' יש דמי תשלום חודשיים? בסך כמה? ועל איזה מכשיר הייתם ממליצים?

פורסם
על זה נאמר - שמדליקים את הGPS,לא מכבים את המוח. זה שיש לך GPS לא אומר שאתה צריך לעקוב אחרי ההוראות שלו בעיניים עצומות,ואם זה עד כדי כך מפריע לך שייקח אותך מדרכים שאתה לא מכיר,פשוט תצפה במסלול לפני הנסיעה ותראה דרך איזה כבישים\יישובים הוא לוקח אותך. (חשוב לציין שאני נוסע הרבה עם GPS,ולא קרה לי שום מקרה שהGPS הטעה אותי כמו שכתבתם,מה גם שבiGo יש אפשרות להגדיר איזה כבישים להכליל [קו ירוק,כבישים בתשלום וכו'])

לגבי GPS מובנה מתוך פלאפון - שכח מזה,על הפנים.

זה נכון, אבל לא לגמרי.

בנאדם שלא מכיר את הכביש יכול לצפות 20 פעם במסלול ולא לדעת שהוא עובר דרך מקום שבאופן קבוע יש בו התפרעויות. (אם בצה"ל יכלו לשלוח נהגי משאית דרך מקומות שזורקים עליהם אבנים, אין סיבה ש-GPS לא יקח אותך דרך שם).

מצד שני, אם אתה רוצה לדעת את הדרך הבטוחה ב-100% ולא להסתמך על מחשב או מפה, תצטרך להכיר מישהו שמכיר את הדרך, כך שאין יותר מדי ברירות.

פורסם
תצטרך להכיר מישהו שמכיר את הדרך, כך שאין יותר מדי ברירות.

היו לי ניסיונות רעים גם עם אנשים שמכירים את הדרך.

כמו לטעות בכיכר ויש 2 ברירות: לעשות רוורס של 20 מטר או לסוע 10 קילומטר לכיוון כדי לעשות פרסה [אני שונא את כביש 2].

או להקשיב להוראות של אנשים: "כן כן אני בטוח, תסע פה ימינה בגשר תקח עוד פעם ימינה תראה תחנת דלק תחכה שם הוא יגיע", לא לקח בחשבון שהתחנת דלק היא בצד השני של הכביש. מזל שיש חברים טובים שלא אכפת להם לסוע קצת יותר.

פורסם
זה נכון, אבל לא לגמרי.

בנאדם שלא מכיר את הכביש יכול לצפות 20 פעם במסלול ולא לדעת שהוא עובר דרך מקום שבאופן קבוע יש בו התפרעויות. (אם בצה"ל יכלו לשלוח נהגי משאית דרך מקומות שזורקים עליהם אבנים, אין סיבה ש-GPS לא יקח אותך דרך שם).

מצד שני, אם אתה רוצה לדעת את הדרך הבטוחה ב-100% ולא להסתמך על מחשב או מפה, תצטרך להכיר מישהו שמכיר את הדרך, כך שאין יותר מדי ברירות.

אמת,מצד שני - איך יידע שבמקום יש התפרעויות גם אם ייסע ללא הGPS,הרי גם ככה לא מכיר את הכביש :wink:

Blaz00r- תוכל לציין בבקשה איזה מכשיר יש לך?
Mio Moov 360,עלה 1200 אאל"ט בבאג לפני כשנה (הם היבואן ככה שהמחיר שלהם הוא הזול ביותר)

האם כשרוכשים GPS כמו IGO או MIO וכו' יש דמי תשלום חודשיים? בסך כמה? ועל איזה מכשיר הייתם ממליצים?
בוא נעשה לך קצת סדר :wink: iGo היא תכנת הניווט וMio הוא המכשיר. אין שום דמי מנוי,רק התשלום על המכשיר. בנוסף אתה יכול לפרוץ אותו בקלות ולהתקין עליו תוכנות ומפות אחרות. ממליץ בחום על המכשיר שיש לי (כבר רשמתי בפורום לפחות 3 פעמים המלצה מפורטת,אתה מוזמן לחפש,כי אני לא ממש מצאתי את ההודעות ההן :|) ,אבל אם אתה צריך מכשיר יותר זול, לא ממש אוכל לעזור כי לא התנסתי במכשירים אחרים. מה שכן,ממליץ על כל מכשירי Mio.
פורסם

GPS, ולפני הנסיעה לפתוח מפה ולתכנן מסלול, אפשר להכניס אותו למכשיר.

או כמוני, להדפיס מפה ולראות בזה עוד שיעור בהיכרות עם עוד מקום (וככה מתמעטים המקומות שאני צריך להדפיס מפה אליהם, אם הייתי שם פעם אחת - רוב הסיכויים שאני זוכר. ככה עברתי את כל הבי"ס ואת המכללה :lol:).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אמת,מצד שני - איך יידע שבמקום יש התפרעויות גם אם ייסע ללא הGPS,הרי גם ככה לא מכיר את הכביש :wink:

Mio Moov 360,עלה 1200 אאל"ט בבאג לפני כשנה (הם היבואן ככה שהמחיר שלהם הוא הזול ביותר)

בוא נעשה לך קצת סדר :wink: iGo היא תכנת הניווט וMio הוא המכשיר. אין שום דמי מנוי,רק התשלום על המכשיר. בנוסף אתה יכול לפרוץ אותו בקלות ולהתקין עליו תוכנות ומפות אחרות. ממליץ בחום על המכשיר שיש לי (כבר רשמתי בפורום לפחות 3 פעמים המלצה מפורטת,אתה מוזמן לחפש,כי אני לא ממש מצאתי את ההודעות ההן :|) ,אבל אם אתה צריך מכשיר יותר זול, לא ממש אוכל לעזור כי לא התנסתי במכשירים אחרים. מה שכן,ממליץ על כל מכשירי Mio.

חשבתי לכיוון הMIO MOOV 380 שראיתי באורנג'.

ניסיתי לעשות חיפוש על GPS לפני שפתחתי את האשכול, מצאתי כל מה שיכול להיות לא קשור לGPS.

אנלוגי - את האמת שחשבתי על זה, אם הרעיון של הGPS לא ילך, אנסה את זה.

פורסם

באופן אישי אני לא משתמש בGPS אני רואה את הדרך באינטרנט ויודע להגיע בלי המכשיר המעצבן לפעמים.

אבל ישנם מלא אנשים שהמכשיר נחוץ להם מאוד כי הם לא יודעים את הדרך. הבעיה היא שזה מלחיץ אותם בנהיגה והרבה

פעמים הם לא יודעים איפה בדיוק לפנות (אם יש שתי פניות אחת אחרי השניה) ואז הם מתחילים לעשות שטויות על הכביש.

אני ממליץ ,מהכרות אישית, על מכשירים בעלי מפת IGO08 ולא של החברות האחרות , וגם לא לחסוך במכשיר איכותי.

ועוד דבר GPS עם מסך גדול יכול להפריע בנהיגה , מעל 4.3" זה יותר מדי!

בארץ הרבה אנשים נוסעים עם המכשיר דולק בכדי שיראו שיש להם GPS או מסך LCD ברכב (פוזה) .

לסיכום אני ממליץ על GPS איכותי , לבדוק את הדרך קודם ולהשתמש במכשיר בשעה הצורך .

ואם לא משתמשים אז להוריד אותו משמשת הרכב!

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...