Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון | GPS האם כדאי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד דבר, אם כבר החלטת לקנות GPS אל תקנה מכשיר שהוא ייעודי רק לGPS, תקנה גם מחשב כף יד שכולל אנטנה של GPS. אם כבר, אז כבר.

מסכים לזה.

התחדשתי באסוס 696 - מחשב כף יד, עם GPS.

והGPS עוזר כשצריכים להגיע למקום שלא מכירים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי חובה GPS בכל רכב.

אף אחד לא צריך GPS לנסיעה בכביש החוף, אבל כשנכנסים לערים הוא עושה את העבודה בסדר גמור.

פורסם

אני השתמשתי בGPS פעם אחת, הוא לא עוזר בגרוש ומביא אותך לדרכים ארוכות מהרבה ממה שניתן למצוא לבד, מה שכן, הוא דרך נפלאה להוצאת עצבים. (תראו לי אחד שלא צרח/קילל את הקול שהGPS משמיע)

פורסם

אם השתמשת פעם אחת,אז אולי תתן לאנשים שכן השתמשו ושכן יש להם נסיון ארוך עם GPS לענות תשובות ענייניות? :roll: ומה הבעיה בדיוק בקול שהוא משמיע?

מסכים לזה.

התחדשתי באסוס 696 - מחשב כף יד, עם GPS.

והGPS עוזר כשצריכים להגיע למקום שלא מכירים.

בעקרון אחרי שפורצים את המכשיר הוא הופך לPPC - אפשר להריץ עליו תוכנות,מערכת הפעלה וכו' (לא יודע לגבי מכשירים ישנים יותר,אבל בMio החדשים זה בטוח)

פורסם

ה - GPS שלי הציל אותי הרבה פעמים , בלעדיו לא הייתי מסתדר ובמיוחד שהייתי נהג חדש שעדיין לא הכיר הכיר את הכבישים ואת הדרכים.

פורסם

בהסתמך על מה שראיתי אצת עמיתיי חעבודה, הGPS מאבד את הכיוון לגמרי באזור ירושלים - מודיעין -מעלה אדומים. מישהי אחת נכנסה איתו לכפר ערבי בכיוון ההפוך מירושלים, את כביש 443 הוא בכלל לא מכיר והצורה שבה הוא מוציא את האנשים מירושלים לתל אביב ביא בכלל לא ניתנת לתיאור.

אני נוסעת ללא GPS, לפי מפות באינטרנט (מקסימום, מדפיסה אותן אם יש צורך) + אטלס הכבישים אצלי ברכב ועד עכשיו לא הייתה בעיה, למרות שאני מסתובבת די הרבה באזורים לא מוכרים לי.

שיקול נוסף אצלי בנושא הGPS הוא הסחת הדעת שהוא גורם - הצורך להסתכל על המסך/להקשיב + לעבד את מה שנאמר + לתקן את הטעויות שהוא עושה = הרבה תשומת לב שהולכת על משהו שאינו נהיגה פרופר...

אבל אני מכירה אנשים שבלעדיו לא יסעו אפילו למכולת, עם כל הטעויות והעיכובים שהוא גורם :roll:

פורסם
א) חברות סלולאר לא מחזיקות לוויינים. אין להם כסף לזה.

ב) הכוונה כנראה למקלט מובנה

ג) GPS הוא חינמי, ומתקיים במימון ממשלת ארה"ב. חברות סלולאר לוקחות כסף בעבור השימוש בתוכנה, מפות ושירותי עדכונים.

בקיצור, גם אם יש לך סלולארי עם מקלט GPS מובנה, אתה לא חייב לשלם על שירות GPS, יש הכל ברשת, ובחלק מהמקרים אפילו בחינם (WAZE).

חברות הסלולאר או לפחות פלאפון חוסמות את השימוש בכול תוכנת GPS מלבד התוכנה המקורית שלהם ומכאן הכוונה.

קמת על צד שמאל בבוקר או מה ? :shock:

volkswagen Golf, 1.6 TRENDLINE FSI 2007, 115HP

פורסם

בקיצור נראה כאילו האנשים שמשתמשים בGPS מתחלקים לשתי קבוצות: כאלה שיודעים להשתמש בו ולעדכן את המפות כל כמה חודשים, למפה שכוללת גם את כביש 443, וכאלה שנטו סומכים על הGPS ולא בודקים את המסלול שהוא חישב לפני שהם נוסעים, ואז מתחילות הבעיות.

לכן אלה שלא מסתדרים עם המכשיר מקללים אותו ולא ממליצים עליו, ועובדים עם מפות פרימיטיביות.. (מודפסות! על נייר! )

פותח האשכול- ההמלצה שלי תקנה מכשיר ב-500 שקל גג בלי תוכנה, תפרוץ אותו ותתקין igo amigo עם המפות הכי חדשות.

Stay Dirty

פורסם

מהניסיון שלי עם GPS לבין עירוני כדאי לך להשתמש במפה רגילה ופשוטה.

ולערים כדאי לך להשתמש ב GPS.

לדוגמה : אם אתה רוצה להגיע מתל אביב לטבריה עדיף לך מפה, ואם אתה רוצה להגיע מצפון תל אביב לרחוב מסוים

בפלורנטין אז עדיף את ה GPS

פורסם
חברות הסלולאר או לפחות פלאפון חוסמות את השימוש בכול תוכנת GPS מלבד התוכנה המקורית שלהם ומכאן הכוונה.

א) פלאפון זה חרא חברה, וגם אם יתנו לי שם קו עם שיחות חינם, לא אתקרב אליהם.

ב) בנוקיה 5800 שקניתי מאורנג', הכל פתוח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בקיצור נראה כאילו האנשים שמשתמשים בGPS מתחלקים לשתי קבוצות: כאלה שיודעים להשתמש בו ולעדכן את המפות כל כמה חודשים, למפה שכוללת גם את כביש 443, וכאלה שנטו סומכים על הGPS ולא בודקים את המסלול שהוא חישב לפני שהם נוסעים, ואז מתחילות הבעיות.

לכן אלה שלא מסתדרים עם המכשיר מקללים אותו ולא ממליצים עליו, ועובדים עם מפות פרימיטיביות.. (מודפסות! על נייר! )

פותח האשכול- ההמלצה שלי תקנה מכשיר ב-500 שקל גג בלי תוכנה, תפרוץ אותו ותתקין igo amigo עם המפות הכי חדשות.

איך אפשר לפרוץ ולהתקין את התכונה הכי חדשה?

פורסם

עידכנתי את התוכנה של ה GPS ל IGO 8.

נתתי לו כתובות בירושליים.

הכנסתי אוזניה לאוזן.

עליתי על האופנוע ונסעתי לירושלים.

טוב החרא הזה.

בדרך חזרה הוא לא כיוון אותי לדרך שבאתי ממנה.

כל שלט בדרך שהיה כתוב שמאלה לת"א הוא אמר לי ימינה.

כל שלט שהיה כתוב ימינה לת"א הוא אמר שמאלה.

אבל לחפש כתובת בירושלים על אופנוע שאי אפשר להחזיק מפות ביד-אין דרך אחרת.

אייל

פורסם
לא התבלבלתי, התוכנה אצלי תמיד על מצב מסלול קצר.

כשניסיתי פעם את המסלול המהיר הדרך מהעיר התחתית לכרמל בחיפה (משהו כמו רבע שעה עם רמזורים) מעולם לא נראתה מוזרה יותר וארוכה יותר. המכשיר פשוט לקח אותי דרך כבישים ראשיים מיותרים והאריך את הדרך בכעמט כפול זמן וקילומטרים.

במסלול הקצר הוא פשוט מכניס אותי דרך כמה רחובות יחסית קטנים שחוסכים דקות ארוכות וקילומטרים רבים ומיותרים של נסיעה בכבישים ראשיים.

שמע גם פה יש את הקומבינות ..

אם המסלול הוא ארוך יותר מעל לשעתיים אז ברור שעדיף לבחור במסלול המהיר

אם המסלול הוא בעיר אז עדיף את הדרך הקצרה (בתוך הרחובות וכו..)

אם המסלול הוא עד חצי שעה,שעה עדיף בחסכוני

בכל מקרה אני משתמש ב GPS כבר שנה ואני מבסוט מימנו

בהתחלה יהיו קצת בעיות כמו באיזה פניה לפנות ומתי אבל אחרי כמה טעויות ועצבים אתה תלמד מהר מאוד חח

פורסם
לא לשכוח לעדכן מדי פעם את המפות בIGO.

אם כבר...

איך אני מעדכן מפות בGPS הנייד שיש לי? (כרטיס SD)

עדיין לא יצא לי לעדכן מאז שקניתי אותו... לפני בערך שנתיים.

• תוכן חדש...