רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בזמנו , לפני 7 שנים בצבא , אני ועוד שני חברים לקחנו רכב אביר צבאי ונסענו ללא רישיון , אני לא נהגתי . נפתחה נגדינו חקירה במצ"ח ובסוף שפטו אותנו על סעיפים : נהיגה ללא רשיון,שימוש ברכוש צה"ל לא למטרותיו , שימוש בציוד צבאי ללא אישור. על זה קיבלנו 4 חודשים כלא על תנאי במשך שנתיים , ושני החברים שלי שנהגו קיבלו אי מתן עשיית רשיון נהיגה במשך 8 חודשים. אני כרגע בתהליך הגירה לקנדה ואדרש להמציא לשגרירות את תעודת היושר שלי . השאלה שלי , איך אני אמור לדעת שלא נרשם לי רישום פלילי כלשהו בגין העבירה ההיא ? רציתי גם להדגיש ששנתיים אחרי השחרור עבדתי כשומר ועשיתי ר"פ שבו הכל היה נקי . האם זה יכול להעיד שאין לי רישום פלילי ?
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הביטוח שעשיתי על גרירה ושמשות, השתמשתי פעם אחת בגרר אני יכול להזמין עוד פעם או שזה ידרוש עוד תשלום?
הודעה אחרונה מאת miha91, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! יש בין כמה חברים ויכוח,יש לחבר אחד לאנטיס 323 שנת 04 ולעוד חבר יש יונדאי אקסנט שנת 95. לנטיס-אוטומט,מנוע 1,600. אקסנט-הילוכים,מנוע 1,500. אם 2 המכוניות במצב טוב,נותנים אותם ל-2 נהגים מנוסים שעושים רייס של 1 ק"מ-מי מסיים ראשון?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 1 תגובות
- 683 צפיות
אתמול נסעתי מתחת לגשר הזה שלפני הרמזור של מכון מור ברחוב זבוטינסקי על גבול ב"ב\ר"ג במהירות של 70 פחות או יותר כשמותר שם 50 ממזרח למערב, ושמעתי שיש שם מכמונת בירידה שמה... נראה לכם צילמה אותי?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 34 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
יש לי רשיון לרכב ולא לאופנוע,ותפסו אותי שבעל האופנוע ישב מאחורי.אמרו לנו להגיע לקצין יום ראשון כדי לנסות לשכנע אותו שלא יקחו את הקטנוע ל 30 ימים.מזה אני לא דואג. השאלה שלי ,כנראה לפי הסטטיסטיקה, מה התוצאות ממקרים כאלה בבית משפט?שנינו נהגים חדשים ועברות ראושונות.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום מחפש ספר מידע כדגומת ספר היינס לאלטו 1988. חיפוש באינטרנט ובאתר הרשמי של היינס לא הניב תוצאות וכנראה אין. אבל אם מישהו מכיר ספר כזה להורדה/רכישה אני אשמח. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת damplin, -
- 1 תגובות
- 941 צפיות
השבוע נסעתי על כביש 1 מכיוון בן גוריון לשפירים וראיתי שיש 3 מצלמות אדומות על עמודי התאורה. לא נראה לי שאלה מצלמות מהירות או אכיפה ,אלא בקרת תנועה על המחלף החדש.. מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי נסע לYELLOW ובדרך חזרה עצר אותו שוטר. השוטר טען שהוא השתולל על הכביש ונתן לו דוח. העניין הלא ברור פה זה שהשוטר היה עם מדים, בלי כובע אבל לפי טענתו "לא במשמרת", כשהוא ביקש ממנו את הפרטים השוטר אמר שהכל מופיע בדו"ח. אז רציתי לדעת, האם הדוח תקף? הבנתי מהודעות פה בפורום שגם אם השוטר בלי מדים ולא במשמרת הוא יכול לתת דוח, האם זה נכון? אשמח לתשובות, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתחת לבית שלנו חל איסור לחנות לכלרכב עד השעה 18:00 והדבר מצויין בבירור בתמרור בתחילת הרחוב. דא עקא, שאבי החנה את רכבו פעמיים בשבוע האחרון אחרי השעה 18:00, וקיבל שני דוחו"ת חניה כאשר שעת הדו"חות היא כמובן בין 18:00 ל-19:00. שאלתי לפיכך היא מה ניתן לעשות בקשר לדו"חות, מלבד לכתוב מכתב לרשות החנייה העירונית ולחכות חצי שנה עד שיואילו ויבטלו אותם. הד"חות ניתנו בשני המקרים על ידי אותו פקח ומכעיס אותי שאם הייתי חונה בשגגה בין השעות האסורות הרי שהייתי צריך לשלם 100 ש"ח על ה"טעות" שלי כיצד אם כך יוכל הוא לשלם על טעותו? אודה לקבלת עצותיכם.
הודעה אחרונה מאת hdal, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש וצעיר (בן 18). איך הולך הקטע של ביטוח חובה? נגיד אני קונה עוד שבוע רכב בשבילי ועושה לו ביטוח חובה , אז הביטוח תקף רק כלפי הרכב הזה? כלומר עם אני יסע עם אבא על הרכב המשפחתי אז הביטוח שלי לא יהיה תקף אלי?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אתמול כניסיון שלי למנוע תאונת שרשרת נכנס בי נהג רכב מאחור כאשר מלפניי התנגשו עוד 2 רכבים, אך אני לא התנגשתי עם הקדימה בגלל שמירת מרחק נכונה. החלפנו פרטים והכל אני המשכתי לנסוע והוא נשאר לחכות לגרר כי האוטו שלו ניזוק יותר משלי. עכשיו מתברר שלנהג ההוא הביטוח לא בתוקף ואין בכלל ביטוח. מה עושים במקרה כזה? הרי אני לא יערב את הביטוח שלי כי זה ירשם לי כתאונה באשמתי כשבמציאות זה לא באשמתי.
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כתבה מהיום בבוקר: עבודות תחזוקה בארובה הקרובה למגרש אחסנת הרכב בנמל אשדוד, גרמו לפליטת חלקיקי פיח לוהטים שגרמו נזקים (חלקם גדולים) לצבע הרכבים החדשים. תגובה מספר 2 לכתבה היא משהו שכדאי לשים אליו לב. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3333622,00.html
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
- 1 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
היי, בהמשך לדיון: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2206055#post2206055 ובקצרה: קיבלתי קנס על נהיגה ב"מהירות מופרזת" של 116 קמ"ש (לאחר הפחתה 111 קמ"ש) בכביש של 90 קמ"ש (כביש 40 בין ב"ש לת"א [כביש דו-נתיבי עם אי תנועה ענקי בין הצדדים]). אני מבקש כבר עכשיו, אל תטיפו לי מוסר (כל אלה שלא עברו בקמ"ש אחד את המהירות המותרת בחיים שלהם). הבקשה שלי היא כזו, במידה ומישהו כבר שלח מכתב כזה למשטרה אני אשמח לקבל את הנוסח כדי להשתמש בו. אני יודע שזה לא בעיה לנסח מכתב כזה, אבל אני מעדיף להשתמש בנוסח קיים כזה או אחר. תודה רבה, נאור
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
איך נוהגים עם כלבים 1 2
מאת ישה-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרבה שרשורים היו כאן לאחרונה בנוגע לכלבים אז הנה אחד משלי. לעת ערב היה לי איזה סידור במתחם שפיים. נוסע להנאתי על כביש 2 לצידי A3 1.8T חדשה אדומה. כידוע את הכביש אני מכיר. את הנוהגים לידי /אוייבי אני מכיר פחות, לכן אני בוחן בעיקר אותם ואת מעשיהם בקפידה. עומדים ברמזור צומת הקנטרי. הנהגת לידי עלמת חן חיננית מתחילה בסדרת נישוקים עם כלב חום שרירי שיער קצר משקל 34.5 ק"ג לערך. שני הצדדים מבסוטים . עכשיו הכלב בלי חגורת בטיחות. נדלק הירוק והעלמה מרביצה זינוק לתפארת . הכלב מוטח אחורנית . הרבה פעמים אתם רואים את ראשו של הכלב מחפש אויר מבעד לחלון החצי פתוח. מה קורה בזמן בלימת חרום / תאונה לא עלינו?? העונים נכונה יקבלו שק בונזו
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 4 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
החזרתי את הרכב לחברה שקניתי ממנה את הרכב (מה שנקרא ביטול עסקה). ביקשתי אישור על העברת בעלות וקיבלתי אישור כזה לתדהמתי ראיתי כי על רשיון הרכב החדש מופיעה הערה "הנסיעה ברכב אסורה הרשיון הופקד" מה המשמעות של הערה זו? האם זה אומר שיש משהו רציני לרכב ובמזל השתחררתי ממנו? האם קרה משהו לרכב? בכל אופן כאשר התקשרתי למשרד הרישוי אמרו לי שאין התאמה בין ת.ז שלי לבין מס' הרכב -האם זה אומר שאכן איני הבעלים של הרכב? אודה לתשובתכם
הודעה אחרונה מאת oron70, -
- 0 תגובות
- 613 צפיות
היי, הקפאתי את הרשיונות מכיוון שעשיתי פרויקט לרכב, האם אני חייב לעשות טסט מחדש ? או רק לגשת למשרד רישוי בשביל שיחיזרו לי ניירות כחולים ?
הודעה אחרונה מאת addicted, -
השכרת פורשה
מאת picture- 3 תגובות
- 935 צפיות
מישהו מכיר את החברה הזאת? לפי כתבה שקראתי עליה השכרת פורשה ל24 שעות עולה 2000 שקל. עוד מעט יהיה לי 18 וחשבתי לבקש מאבא שלי להשכיר לי את הרכב ליום הולדת 18 ( הוא ישכיר ואני ינהג ) מה אתם אומרים? יש בזה סיכון ?
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נמאס לי מכל האידיוטים שנוהגים בעיר עם אורות גבוהים ומסנוורים נהגים אחרים. אני רוצה להחזיר להם באותו מטבע. היום איזה אחת סנוורה אותי כל כך חזק עד שמרוב עצבים לחצתי ברקס, נכנסתי מאחוריה והתחלתי לסנוורה אותה. לצערי אני נוהג ברכב ישן ואין לו עוצמת סנוור כמו ברכבים חדשים. יש דרך לשדרג את האורות? משהו חזק. מאד חזק. רק באורות גבוהים, כמובן.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
*** דיון שנגזר מהשרשור על השברולט קרוז ובעיית דימום המנוע.*** ומי ערב לך שאין חיבור תקשורת לווינים , והמחשב מקבל פקודה מרחוק - העתיד כבר כאן . ב איתורן יש אפשרות כיבויי מרחוק וכו' . "אפל" השתילה תוכנת סידור מרחוק ב iPhone . אייל .
הודעה אחרונה מאת naftali, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברי פורום נחמדים אני כותב הודעה זו אחרי שכבר הרצתי חיפוש בפורום בנושא והבעייה שלי היא כזאת : יש לי רכב בן חצי שנה שנשפך עליו או שזרקו עליו לילכלוך קשה להסרה שנראה כמו כתמי חלודה (ג'ינג'ים פזורים לרוב) עבדתי קשה על מנת להסיר את הכתמים מהאוטו שהיה מכותם בגג ובמכסה מנוע והדלתות אבל תוך כדי זה שרטתי את הפח (שיפשוף בסקוטברייט ,מטלית רכה לא עזרה) עכשיו איך אני מתקן את השריטות ? ומתי לתקן את זה ? ואיפה ? ראיתי כאן בפורום על פלסטלינה ,פוליש וציפוי קריסטלי האם אני יכול לקנות את החומרים ולעשות את העבודה לבד ? תודה לכל מי שיענה
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
שלום רב, יצא לי לראות הרבה ניידות תנועה רגילות עם דבורה, אך בחיים לא אחת סמויה כזאת. האם יש בכלל סמויות מצויידות בדבורה ? תודה, בן.
הודעה אחרונה מאת abz, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעתי כל מיני סיפורים על 'גולות' שצצות להן בצמיג הזה. חשבתי לעצמי שאני אישית לא הייתי ממשיך לנסוע עם צמיג כזה, מסתבר שצדקתי. זה מפורום VAG: http://vag.wserv.co.il/forum75-heb/forum_posts.asp?TID=17711&PN=1
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
נסעתי ביום שבת חזרה מאילת, ותפסו אותי. השוטר רץ לאמצע הכביש, עצר אותי בצד, ואני שבד"כ 140-150 הם לא מספרים זרים, כבר הוצאתי מהפה את צמד המילים "איזה ***" השוטר בא לחלון, ביקש רישיונות, ואז ביקש ממני לסור עימו לניידת תוך כדי השאלה הנצחית "אתה יודע כמה נסעת?" מה שגורם לזה להשמע שאולי באמת אני הולך לאכול שלילה רצינית :\ מגיעים לניידת, אדון שוטר שואל "כמה זמן אין לך עבירות קודמות" , ואני עונה 4 שנים, הוא בודק, ואומר לי "יש לך מזל, אני אסתפק באזהרה הפעם" אני כבר שמח וטוב לב, ואז אדון שוטר נזכר להגיד "אה כן, בוא תראה על כמה נסעת" - מסתכל לכיון הממל"ז ולא ממש מבין מה אני רואה, אני שואל - זה המטרים שתפסת אותי ? הוא אומר - לא, זו המהירות. באותו …
הודעה אחרונה מאת Borka, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הדגם הרגיל עם ה5 דלתות, מנוע 2000 סמ"ק, TFSI. מה ההגבלת מהירות, אם ישנה בכלל? לכמה האוטו מסוגל להגיע במקס'? תודה רבה. נובע מוויכוח עם חבר.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב! במערכת הזאת יש דבר אחד מאוד מעצבן, אתה חייב להקיש את הקוד הסודי תוך כמה דקות אחרי שהרכב נפתח בעזרת השלט, אם אתה לא מספיק האזעקה מתחילה לעבוד ואפילו אחרי שהקשת אתה חייב לחזור ולהקיש כול דקה אחרת האזעקה תתחיל לעבוד, רק אחרי שהמנוע עובד אתה לא צריך להקיש את הקוד כול דקה. זה מפריע מאוד בהרבה מצבים שונים ביום-יום, אולי יש דרך לפתור את הבעיה הזאות ולהמנע מההקשה המיותרת של הקוד כול דקה?
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי סיטרואן קסנטיה טורבו דיזל שנת 99. ברכב הוחלף גג לפני שקניתי אותו (לפני כשנה וחצי). 1. הרכב כיום ללא טסט - לא חידשתי אותו לאחר שפחח רכב בדק אותו והתברר לי עניין הגג. 2. צריך לתקן חלון חשמל אחד 3. צריך להחליף ריפוד גג מתפרק. 4. סביר להניח שאצטרך להחליף טורבו בקרוב - יש שריקה לא נעימה מהכיוון. האם כדאי להחזיר אותו לכביש או למכור אותו לחלקים? הסכום שהושקע בקניית הרכב ובטיפולים עד היום מגיע לכ 25,000 ש"ח. תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אוקיי יש תיכנון שלי ושל עוד מספר אנשים להרים מפגשון איחוד של הקונצרן VAG ,הספורטיביות שבחבורה מבית אודי סיאט ופולסוואגן,סקודה לדורותיו. הרעיון הוא בעצם מפגש אשר ירכז אנשים עם תחביבי משותף ואהבה משותפת לקונצרן VAG לדורותיו,התיכנון הוא להיפגש לדבר לצלם ואולי לעשות טיולון משותף וסה"כ להנות באווירה טובה.הרעיון הוא שהמפגש יהיה כמה שיותר סגור בלי אורחים לא רצויים ובלאגן [מופרעים,מתלהבים,כחולים]וזאת ע"מ לאחד את הגרעין הקשה ולמצא על הצד הטוב ביותר מפגש שהמשותף לו הוא אנשים ומכוניות תחת קורת גג אחת. אני בעד להרים את הכפפה ומי שמכיר אותי אני איש של מעשים,אבל כידוע לכם בישביל טנגו צריך 2[או יותר במקרה הזה]. היום המדובר הוא שישי הזה,מקום גם יש על הכוונת במידה והעיניין יתחיל…
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 1 תגובות
- 592 צפיות
אני יודע שהנושא נטחן כמו מים אממה תשובה לא קיבלתי... אני רוצה לדעת מה הפרוצדורה לגבי אישור להגדלה: מנוע 2 ליטר ברכב שהיה בו מנוע 1600. כמו כן יש להוסיף כי המנועים שניהם שייכים לדגם זהה. האם בכלל ניתן לאשר? הבנתי שיש קריטריון של אחוזים בהגדלה של הנפח ובאישור לש היצרן כי השלדות מתאימות. מבקש עזרה מכל מי שעשה דבר שכזה בעבר או כל אדם עם נסיון. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 750 צפיות
שלום לכולם, אחי קיבל רכב חדש מהעבודה, טויוטה קורולה, נסעתי איתו לפני מס' ימים ושמתי לב לדבר מוזר (לדעתי). בתיבת ההילוכים לא קיימת אפשרות הPARK, רק ניטראל ושאר ההילוכים כמובן. מה ההגיון מאחורי זה? אשמח להסבר. תודה.
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
- 0 תגובות
- 773 צפיות
היכן ניתן לצבוע בניקל לצפות את הג'נט באזיור המרכז? תודה מראש, חן.
הודעה אחרונה מאת chanania,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,228 אורחים (הצג רשימה מלאה)