Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה מהיום בבוקר:

עבודות תחזוקה בארובה הקרובה למגרש אחסנת הרכב בנמל אשדוד, גרמו לפליטת חלקיקי פיח לוהטים שגרמו נזקים (חלקם גדולים) לצבע הרכבים החדשים.

תגובה מספר 2 לכתבה היא משהו שכדאי לשים אליו לב.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3333622,00.html

פורסם

באופן כללי, לדעתי עצם אחזקתם של רכבים בשמש הישראלית במקום כמו נמל אשדוד לתקופות לא קצרות בכלל גורמות לרכב נזק בלתי הפיך. אם זה לפלסטיקים בתוך הרכב ואם זה למצב הצביעה החיצוני.

אני יודע שיש מס' יבואנים שמנסים להתתגבר על זה בכל מיני שיטות כמו ציפוי הרכב בשיכבת ניילון או בשכבת הגנה מיוחדת, זה אולי מגן קצת על הצבע אבל לא ראיתי אף מגרש עם כיסוי לשמשה שיגן על פנים הרכב מהשמש.

פורסם

בהמשך לשלומי, הרי הנזק שבעמידה ממושכת אינו רק לצבע ולפנים הרכב, הצמיגים מתבלים , המליחות בקירבה לים פוגעת גם היא ברכב וגורמת לכירסום בשכבות ההגנה של הצבע, נוזלי המנוע ועוד ועוד..

לטעמי רכב שישב בנמל תקופה כה ארוכה חייב לעבור החלפת נוזלי מנוע, צמיגים , ואיטום מחדש של הצבע.

אבל הישראלי כלל לא מתעניין בזה, רק תנו לו להריח את החדש..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני מכיר את התופעה, בזמנו שהלכתי להתקין מערכת שמע באוטו היה בחנות האמר H3 חדש בן יומיים שכל מערכת הפליטה שלו הייתה חלודה.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
בהמשך לשלומי, הרי הנזק שבעמידה ממושכת אינו רק לצבע ולפנים הרכב, הצמיגים מתבלים , המליחות בקירבה לים פוגעת גם היא ברכב וגורמת לכירסום בשכבות ההגנה של הצבע, נוזלי המנוע ועוד ועוד..

לטעמי רכב שישב בנמל תקופה כה ארוכה חייב לעבור החלפת נוזלי מנוע, צמיגים , ואיטום מחדש של הצבע.

אבל הישראלי כלל לא מתעניין בזה, רק תנו לו להריח את החדש..

מסכים איתך לגביי תחזוקה נדרשת לאחר שהייה ארוכה מסוג כזה.

אבל הישראלי או כל הצרכן, דווקא כן מתעניין.

אך תנסה לקבל מידע מהיבואן כמה זמן הרכב נמצא בארץ, איפה אוחסן, איך אוחסן, תנסה לשאול איך הרכב הובל לארץ כמה זמן שהה על האוניה (בבטן האוניה? על הסיפון?).

לאף אחד מהשאלות לא תקבל תשובה.

יותר מזה, אם קרה נזק, עד תקרה מסויימת היבואן בכלל לא חייב לדווח. חובתו נגמרת בכך שהוא מתקן את הנזק.

מצחיק (או מעציב) שבקנייה כזאת יקרה, הלקוח בתור צרכן מופקר לחלוטין.

פורסם
כתבה מהיום בבוקר:

עבודות תחזוקה בארובה הקרובה למגרש אחסנת הרכב בנמל אשדוד, גרמו לפליטת חלקיקי פיח לוהטים שגרמו נזקים (חלקם גדולים) לצבע הרכבים החדשים.

תגובה מספר 2 לכתבה היא משהו שכדאי לשים אליו לב.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3333622,00.html

לא מצליח לראות תגובות, מה כתוב שם?

פורסם

כתוב שם שהצרכן פראייאר בעשרים צורות שונות.

והמתסכל ביותר שכתוב שם, שעד 6% נזק היבואן לא צריך לדווח ללקוח.

האם נכון הדבר??

אם כן , שערוריה נוספת , המוכיחה את טיב המשפט הון - שלטון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אך תנסה לקבל מידע מהיבואן כמה זמן הרכב נמצא בארץ, איפה אוחסן, איך אוחסן, תנסה לשאול איך הרכב הובל לארץ כמה זמן שהה על האוניה (בבטן האוניה? על הסיפון?).

לאף אחד מהשאלות לא תקבל תשובה.

מנסיוני הדל אני יכול להגיד לך שאתה צודק חלקית, לקוח אסרטיבי יכול די בקלות לברר מתי הרכב הגיע לארץ ומה מידת ה"טריות" שלו, תתפלא אני הצלחתי לדלות את המידע הזה מאנשי המכירות של מספר יבואנים.

והמתסכל ביותר שכתוב שם, שעד 6% נזק היבואן לא צריך לדווח ללקוח.

האם נכון הדבר??

זה לא המקרה, צביעת הגג עצמה גוררת ירידת ערך של לפחות 8% כך שלא יתכן שרכב כזה יימכר ללקוח בלי שהיבואן יעדכן אותו על כך.

אגב, זו יכולה להיות עיסקה לא רעה אם היבואן יעניק הסכם של "קניה חוזרת" (לא טרייד אין) בתנאים הוגנים.

במיקרה כזה בעל הרכב יהיה משוחרר מהרבה דאגות שישנן כשרוכשים רכב חדש (שרטו לך את הגג? לא נורא נצבע מחדש ממילא הצבע שם כבר לא מקורי...).

פורסם
לא מצליח לראות תגובות, מה כתוב שם?

"סמכו על היבואנים לטייח את זה כמה שאפשר"

פורסם
מנסיוני הדל אני יכול להגיד לך שאתה צודק חלקית, לקוח אסרטיבי יכול די בקלות לברר מתי הרכב הגיע לארץ ומה מידת ה"טריות" שלו, תתפלא אני הצלחתי לדלות את המידע הזה מאנשי המכירות של מספר יבואנים.

ומי אמר שקיבלת תשובות כנות ואמיתיות ?

גם אני, כשרכשתי רכב התעקשתי ושאלתי את אותן שאלות. לדוגמא, שאלתי כמה זמן הרכב עמד בשמש, והסוכן אמר לי "גג חצי שנה. גג"

התשובה ממילא לא עזרה לי, מפני שידעתי שהוא עונה רק כי הוא יודע שאני אתעקש, אבל מי אמר שהתשובה כנה?

פורסם

אני גם הצלחתי לדלות את המידע. השאלה היא עד כמה הנ"ל אמין.

(שרטו לך את הגג? לא נורא נצבע מחדש ממילא הצבע שם כבר לא מקורי...).

לדעתי בתנאי הארץ זה דבר מעולה. אני מאוד מצטער שהיצרנים היפניים לא מגנים את הרכבים בשטחים ניכרים של פלסטיקים, כמו בדגמים מסויימים של פיאט למשל. הרי האיטלקים ידועים באופן נהיגה ים תיכוני ויחס לבנטיני לרכוש הזר, ו"המולדת מוכירה את גיבוריה".

הייתי חושב להדביק פלסטיקים מגינים לכל אורך רכבי ומסביב לו, אבל הרי דבר כזה יהיה מכוער יותר מהפגיעות שהנכס המסכן הזה סופג חדשות לבקרים. זאת כנראה הפעם הראשונה ואחרונה שאני קונה בארץ רכב חדש.

פורסם

שיפרשו בד ברזנט לאורך כל המגרשים .

יעלה כמה שיעלה זה עדיף מזה שיתבעו אותם על נזקים בעתיד.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זה לא המקרה, צביעת הגג עצמה גוררת ירידת ערך של לפחות 8% כך שלא יתכן שרכב כזה יימכר ללקוח בלי שהיבואן יעדכן אותו על כך.

.

דורקי ,

תשובתך לא ענתה על שאלתי. ועל הדרך הפכת גם לשמאי :shock:

האם נכון שעד נזק של 6% היבואן לא צריך לדווח /לעדכן את הלקוח? זו שאלתי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ומי אמר שקיבלת תשובות כנות ואמיתיות ?

גם אני, כשרכשתי רכב התעקשתי ושאלתי את אותן שאלות. לדוגמא, שאלתי כמה זמן הרכב עמד בשמש, והסוכן אמר לי "גג חצי שנה. גג"

מכיר את המשפט - "מאמין אבל רוצה לראות בעיניים"?

ביקשתי מהם לראות על צג המחשב ממתי הרכב בארץ, אם גם בסיס הנתונים של היבואן מזויף - זו בעיה.

דורקי ,

תשובתך לא ענתה על שאלתי. ועל הדרך הפכת גם לשמאי :shock:

האם נכון שעד נזק של 6% היבואן לא צריך לדווח /לעדכן את הלקוח? זו שאלתי.

ישנו סף מסוים שמתחתיו היבואן איננו חייב לדווח ללקוח על נזק. אני לא סגור על זה שמדובר ב- 6% למרות שזה המספר שבכתבה.

אם הייתי נשאל על כך לפני מספר ימים אז תשובתי הייתה שאני זוכר 5%.

לגבי השכלתי בענייני שמאות: ב- 29.10.04 ירד במקום מגורי ברד בגודל של כדורי פינג-פונג שגם המכוניות שלנו נפגעו ממנו.

אחרי סיום ענייני השמאות שלי ושל השכנים - האמן לי שהפכתי למומחה לעניין זה.

פורסם

עקרונית, מכוניות חדשות מגיעות כאשר הן מכוסות בשכבת שעווה המגנה על הצבע.

את השעווה היבואן מוריד לפני העברת הרכב לרישוי באמצעות קיטור.

כך שבמרבית המקרים, לא אמור להיגרם נזק לצבע.

יחד עם זאת, מכוניות שעומדות הרבה זמן בשמש אכן סובלות מהתייבשות של חלקי גומי ופלסטיק.

דני G.

• תוכן חדש...