Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו , לפני 7 שנים בצבא , אני ועוד שני חברים לקחנו רכב אביר צבאי ונסענו ללא רישיון , אני לא נהגתי .

נפתחה נגדינו חקירה במצ"ח ובסוף שפטו אותנו על סעיפים : נהיגה ללא רשיון,שימוש ברכוש צה"ל לא למטרותיו , שימוש בציוד צבאי ללא אישור. על זה קיבלנו 4 חודשים כלא על תנאי במשך שנתיים , ושני החברים שלי שנהגו קיבלו אי מתן עשיית רשיון נהיגה במשך 8 חודשים.

אני כרגע בתהליך הגירה לקנדה ואדרש להמציא לשגרירות את תעודת היושר שלי . השאלה שלי , איך אני אמור לדעת שלא נרשם לי רישום פלילי כלשהו בגין העבירה ההיא ?

רציתי גם להדגיש ששנתיים אחרי השחרור עבדתי כשומר ועשיתי ר"פ שבו הכל היה נקי . האם זה יכול להעיד שאין לי רישום פלילי ?

פורסם
לפי מה שכתבת, מדובר במשפט צבאי בלבד, ולכן אין מדובר ברישום פלילי, ולא תהיה השפעה שלילית על תעודת היושר שלך.

תודה על התגובה. מאיפה יש לך מידע כזה ?

פורסם

פשוט מאוד לדעת

תיגש לתחנת משטרה מקומית ותבקש להוציא רישום פלילי, פעם זה היה עולה בולים, אם אני לא טועה בסביבות ה30 ש"ח.

תקבל תדפיס של כל הרישום הפלילי שלך גם אזרחי וגם צבאי במידה ונרשם ברישום פלילי, במידה ואין שום דבר לא תהיה לך בעיה לקבל תעודת יושר.

בהצלחה

פורסם

1. רישום פלילי נמחק אחרי 7 שנים אם לא קיבלת בעקבותיו עונש של יותר משנת מאסר.

2. אין רישום פלילי בעברה שנשפטת בה במשפט צבאי, אם העבירה המקבילה באזרחי לא נושאת רישום (ושלך לא).

3. גם אם היה לך בעבירה שולית כזו, זה לא מה שהיה מונע ממך לקבל אשרה (כל בר דעת יתיחס לכך כשובבות של נער ולא כ"פוטנציאל עברייני מסוכן").

בהצלחה לברסה

ובהצלחה בקנדה (רק תדע-חרא של כדורגל,יותר גרוע מפה)

נתקו

עריכה: לפני שתשאל "מאיפה המידע"- מאתר משרד המשפטים.

הנה תראה:

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/MachleketHaninot/Subjects/HityashnutVemehika.htm

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
1. רישום פלילי נמחק אחרי 7 שנים אם לא קיבלת בעקבותיו עונש של יותר משנת מאסר.

2. אין רישום פלילי בעברה שנשפטת בה במשפט צבאי, אם העבירה המקבילה באזרחי לא נושאת רישום (ושלך לא).

3. גם אם היה לך בעבירה שולית כזו, זה לא מה שהיה מונע ממך לקבל אשרה (כל בר דעת יתיחס לכך כשובבות של נער ולא כ"פוטנציאל עברייני מסוכן").

בהצלחה לברסה

ובהצלחה בקנדה (רק תדע-חרא של כדורגל,יותר גרוע מפה)

נתקו

עריכה: לפני שתשאל "מאיפה המידע"- מאתר משרד המשפטים.

הנה תראה:

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/MachleketHaninot/Subjects/HityashnutVemehika.htm

תודה על התשובה. הכדורגל היחידי שאני רואה הוא גם ככה מספרד ))

פורסם

1) טעות, כל רישום שנעשה איי פעם, כל תיק שנפתח, כל עבירה, כל מידע מודיעיני שנרשם (ולא מוצג במערכות רגילות) נשארל תמדי במערכת ועוד מגובה כמה וכמה פעמים בשרתים משטרתיים. אבקש לזכור, שום דבר לא נמחק, אנשים היום עדיין מופתעים בגיל 35 שיש להם רישום מגיל 17.

מי אמר כי זה נמחק? בהחלט אשמח לדעת לגבי השטות הזאת.

כי מה שמוסבר ומדובר זה על "תקופת התיישנות" שזה לגמריי שונה מהסבר של " זה נמחק אחי אחריי כמה שנים", כי זה לא, זהת מיד נשאר ויישאר במערכת לתמיד. כל רישום פלילי וכל עבירה וכל פיפס שנרשם במערכת המשטרתית.

התישינות וקבלת תעודת יושר לאחר X שנים של אי עבירות, זה כן. אבל בבדיקה קצרצרה במסוף? אתה עדיין אותו עבריין.

הכוונה היא, לאחר כ 7 שנים ללא כל עבירה וכו', מקבלים תעודת יושר כי אתה אכן "נקי" מהבחינה הזאת, ולא מבחינה שאתה נקי נטו ואין לך כלום במערכת.

פורסם

ר"פ המבוקש ע"י שגרירויות מועבר ישירות אליהן ואין לך כל אפשרות לדעת מה העבירו אליהן והאם זה כולל גליון נקי או גם הסטוריה עתיקה מלפני 30 שנה.

הר"פ המופיע במשטרה כולל גם תיקים שנסגרו מחוסר ענין לציבור/ אין ראיות וכד'.

תיקים שנסגרו מחוסר אשמה, אינם מופיעים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בזמנו , לפני 7 שנים בצבא , אני ועוד שני חברים לקחנו רכב אביר צבאי ונסענו ללא רישיון , אני לא נהגתי .

נפתחה נגדינו חקירה במצ"ח ובסוף שפטו אותנו על סעיפים : נהיגה ללא רשיון,שימוש ברכוש צה"ל לא למטרותיו , שימוש בציוד צבאי ללא אישור. על זה קיבלנו 4 חודשים כלא על תנאי במשך שנתיים , ושני החברים שלי שנהגו קיבלו אי מתן עשיית רשיון נהיגה במשך 8 חודשים.

אני כרגע בתהליך הגירה לקנדה ואדרש להמציא לשגרירות את תעודת היושר שלי . השאלה שלי , איך אני אמור לדעת שלא נרשם לי רישום פלילי כלשהו בגין העבירה ההיא ?

רציתי גם להדגיש ששנתיים אחרי השחרור עבדתי כשומר ועשיתי ר"פ שבו הכל היה נקי . האם זה יכול להעיד שאין לי רישום פלילי ?

כן , אם לא הורשעת בשנתיים האחרונות.

אמיר

קיימות שתי אופציות לשגרירות

הפניה ישירה לשגרירות חלה רק במידה והפניה באה מאותה שגרירות למשטרה .

אם היא מבקשת מהמבקש הוא מוציא בעצמו ומביא לשגרירות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
1) טעות, כל רישום שנעשה איי פעם, כל תיק שנפתח, כל עבירה, כל מידע מודיעיני שנרשם (ולא מוצג במערכות רגילות) נשארל תמדי במערכת ועוד מגובה כמה וכמה פעמים בשרתים משטרתיים. אבקש לזכור, שום דבר לא נמחק, אנשים היום עדיין מופתעים בגיל 35 שיש להם רישום מגיל 17.

מי אמר כי זה נמחק? בהחלט אשמח לדעת לגבי השטות הזאת.

כי מה שמוסבר ומדובר זה על "תקופת התיישנות" שזה לגמריי שונה מהסבר של " זה נמחק אחי אחריי כמה שנים", כי זה לא, זהת מיד נשאר ויישאר במערכת לתמיד. כל רישום פלילי וכל עבירה וכל פיפס שנרשם במערכת המשטרתית.

התישינות וקבלת תעודת יושר לאחר X שנים של אי עבירות, זה כן. אבל בבדיקה קצרצרה במסוף? אתה עדיין אותו עבריין.

הכוונה היא, לאחר כ 7 שנים ללא כל עבירה וכו', מקבלים תעודת יושר כי אתה אכן "נקי" מהבחינה הזאת, ולא מבחינה שאתה נקי נטו ואין לך כלום במערכת.

צודק חלקית.

תקרא בקישור שהעלתי. אכן, אחרי 7 שנים היחידים שעדיין יכולים לקבל מידע על הרישום "שנשאר לתמיד" הם הוועדה למינוי שופטים ועוד כמה גופים בהם אתה חייב להיות "צח כשלג". לרוב האזרחים זה ממש לא משנה. ושוב, לשואל שלנו אין כלל רישום פלילי, וגם אם היה, בגיל כזה ובעבירה כזו, אני בטוח שגם הוועדה למינוי שופטים לא היתה פוסלת אותו.

גם אני עשיתי לא מעט שטויות בצעירותי (הייתי בריון חמום וטיפש) עד היום (למזלי) לא נתקלתי בסיטואציות בהן זה הפריע לי.

אגב, לאף מעסיק אין זכות לדרוש ממך תעודת יושר (כמובן שהוא גם לא חייב לקבל אותך לעבודה אם אתה לא מוסר "מרצונך"). בכל מקרה, עבדתי כבר בכמה מקומות שדרשו לראות רישום, ובמקום אחר (הבורסה ליהלומים) נאלצתי אף לעבור תשאול אצל חוקר פרטי.

בכל המקרים, לא הסתרתי את עברי, למרות שברובם יכולתי לקבל "רישום נקי" אם הייתי בוחר בכך. ברוב המקרים, התקבלתי. ואם לא, הרישום האיזוטרי לא היה הסיבה לדחיה.

מי שידחה בחור בגלל שלפני שנים,באיזו שמירה, על איזה מוצב נידח התחרפן קצת ויצא לסיבוב עם האביר (דא"ג-WTF? לא היה שם כלי קצת יותר אטרקטיבי?) כנראה פשוט מחפש סיבה.

ולפני שישלחו אותנו למעמקי האוף-טופיק-

אין רישום פלילי על עבירות של נהיגה

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני בהחלט מקווה שלא נשאר זכר לרישום, אינני יודע את החוקים.

רק הבהרה קטנה של סמנטיקה - מדובר בעבירת גניבה, לא עבירת נהיגה.

יחד עם זאת ברור לכל בר דעת ששירת בצבא, שגניבה היא אחת העבירות הנפוצות ביותר בו (אצלי כחי"רניק, וודאי - מכל פלוגה שאי פעם ישבה לידנו, מכל אפסנאות בכל בסיס בו ביקרנו. נשמע נורא, וודאי - אבל זו המציאות, לפחות של לפני 12 שנה).

אני מקווה ומאמין שהרישום לא יופיע אצלך ולא יפריע לך בהמשך הדרך, ובהצלחה בקנדה!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

תודה רבה על התגובות . וכן אביר זה הדבר הכי אטרקטיבי שמצאנו אי שם באיזור צוקי עובדה.

רצו להאשים אותנו בגניבה, אבל השתכנעו מהדברים שאמרנו ,שרק רצינו לעשות סיבוב ולהחזיר את הרכב. והסעיפים כמו שאמרתי היו על נהיגה ללא רשיון,שימוש ברכוש צה"ל לא למטרותיו,שימוש ברכוש צה"ל ללא אישור.

יצא לי לראות כבר את הר"פ שלי שנתיים אחרי שנשפטתי , והוא היה נקי . השאלה היא האם תעודת יושר היא הדבר שמתבססת על ר"פ , או שיש בה דברים שלא מופיעים בר"פ?

פורסם

מתעלק על השרשור.

הייתי קטין בעת ביצוע העבירה וקיבלתי קנס כספי ומאסר על תנאי, הבנתי לפי האתר של משרד המשפטים שלאחר 3 שנים מעת ביצוע העבירה היא מתיישנת מה זה אומר? שאני יכול לקבל תעודת יושר?

ומה ההבדל בין התיישנות למחיקה?

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

• תוכן חדש...