רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
נסעתי ברחוב טשרניחובסקי, לכיוון גאולה, עברתי בדרך על אלנבי, כי זו הדרך והתחלתי לפנות לאט לתוך גאולה. פתאום רוכב אופנוע ניסה לחתוך אותי משמאל, ונכנס לי בכל צד שמאל של האוטו(של הנהג כמובן). הפנייה שמאלה מותרת, לבאים מטשרניחובסקי. בדקתי ב7 עיניים שאני יכול לבצע את הפנייה, ולמרות הכל רוכב האופנוע הגיע משום מקום(מאחורי, לא במהירות כה רבה) ונכנס לי בצד שמאל. האשמה פה היא ברורה, וכמובן שהיא של רוכב האופנוע. לקחתי פרטים, ביטוח, נפח מנוע, מספר שילדה, צילמתי את המכות, את הנהג הפוגע, את אופנוע, את הלוחית רישוי. מה עכשיו? מעביר את הפרטים לסוכן הביטוח והוא מטפל את הכל? להבא, מה שעשיתי זה טוב? מבחינת פרטים. נזק פיזי לי או לא, לא נגרם. חשוב לי לציין, איתי היו 2 חברים באוטו,…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מתכוון לרכוש רכב מסחרי יד שנייה מסוג פורד אקונוליין ולכן אני מברר כעת את עלות הביטוח. הביטוח לנהג בן 40 (וותק 20 שנה) + נהג צעיר בן 18 (וותק מעל שנה). לשנינו לא היו תאונות. בדקתי בחברות פניקס, מגדל וביטוח ישיר והם לא מספקים ביטוח לרכב מהסוג הזה או לנהגי מסחרי בני 18. בסוכנויות ביטוח קיבלתי מחיר של ביטוח מקיף על סך 7-8 אלף ש"ח. אחת מהם אף דרשה להתקין איתוראן. חלק מחברות הביטוח מחשיבות את הרכב כאוטובוס זעיר (למרות שקיימות גרסאות ללא מושבים) ולכן כנראה המחיר גבוה. אשמח לדעת אם מישהו מכיר חברה אשר מספקת שירותי ביטוח לרכבים מהסוג הזה במחיר טוב יותר. 7 אלף ביטוח מקיף + 3 אלף ביטוח חובה זה די הרבה. בנוסף, אשמח לדעת איפה אני יכול לברר כמה עולה מבחן רישוי לר…
הודעה אחרונה מאת NewsLast, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/07/15/officially-official-2010-audi-a5-sportback-revealed-not-coming/ זה בטח יופיע בכל אתרי הרכב הישראלים עוד דקה. סתם רציתי להיות לפני כולם
הודעה אחרונה מאת d1a1n0, -
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
שלום לא הצלחתי למצוא פרטים בקשר לקורס נהיגה מתקדמת באזור חיפה. האם מישהו יכול לתת פרטים? האם יכול להגרם נזק לאוטו בזמן הקורס? תודה
הודעה אחרונה מאת oded555, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום! רציתי לדעת מה מלמדים בקורס נהיגה מתקדמת? כמה זה עולה? והאם אתה ממליצים לעשות? עוד חודש נגמר לי המלווה,אבל אני מת על השטויות האלה
הודעה אחרונה מאת status, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר המתנה, סוף סוף הגיע הרכב ( 308 ), מהליסינג. כמובן ששלמה סיקס ישר הדביקו את הדבקות שלהם - אחת על החלון האחורי מבפנים ואחת מאחור. מה הדרך הנכונה להוריד את המדבקות האלו? בלי לפגוע בצבע ובלי לפגוע במפשיר האדים בחלון האחורי.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 958 צפיות
שלום לכולם, לפני כשבוע עמד אבי עם רכבו ברמזור אדום, ראשון בנתיב הימני כשלפתע ובלי אזהרה מוקדמת התנגשה בו משאית מאחור. המהירות של המשאית ברגע ההתנגשות לא ידועה לי, רק אציין שהרכב "עף" 60 מטרים ונעצר מעברו השני של הצומת. מזל גדול שאבי היה ראשון בנתיב, ושהצומת היה פנוי למרות שלתנועה החוצה היה רמזור ירוק. לא רוצה לחשוב איך זה היה עלול להסתיים אם אחד מהתנאים הנ"ל לא היה מתקיים. הרכב, די-מקס אוטומטי LS, קיבל מכה חזקה מאוד מאחורה אבל לטענת השמאי אין פגיעה בשאסי. מה שכן נפגע הוא תא הנוסעים שקיבל מכה חזקה מאוד מהארגז הסגור (שמחובר לשאסי עם גומיות ולכן יש לו יכולת תנועה מסוימת), והארגז עצמו שהתעקם. הפגיעה בתא הנוסעים היא זו שמדאיגה אותי. כשהסתכלתי על הרכב אחרי התאונ…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב. רק רציתי לשתף אותכם לפני כמה חודשים פתחתי שירשור שאלות בנוגע לגלאי_ועכשיו הוא בדרך. הזמנתי כמובן מהאתר הרישמי של החברה. לא נתקלתי בבעיות. הוא אמור להגיע פחות או יותר עוד עשרה ימים. בנוגע למדריך כיול עם יש את המדריך בשפה הרוסית? פשוט קניתי אותו מתנה לבוס מהעבודה. רק שאלה לכול מי שהזמין בעבר מחול. כמה יצא לכם כולל משלוח לארץ דרך חברה חיצונית? (סתם להשוואה) לי יצא בסופו של דבר 2600 וקצת. החברה החיצונית לקחה יותר מ 400 ש"ח. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- 4 תגובות
- 728 צפיות
שלום ובוקר טוב. מכיוון ואין לי מנוי למגזין "הגה", בעיתות שמתחשק לי לקרוא בוא אני קונה אותו בחנויות כמו סטימצקי וצומת ספרים. לאחרונה בכל פעם שנכנסתי לחנות כזאת לא היה אף מגזין "הגה" על המדפים לעומת מגזינים אחרים שכן היו. בחנויות לא ידעו לתת לי פרטים בנוגע להעלמותו הפתאומית. אז אני פונה אליכם, האם ידוע לכם במה מדובר? האם הורידו את "הגה" מהמדפים או שפשוט כל החנויות בהן ביקרתי התרוקנו מהמגזין?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
איחור לטסט
מאת racquel127-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי אני לא יודעת אם כבר ענו לשאלה הזאת, כי אני חדשה בפורום (סורי אם כבר ענו) אבל איחרתי (מאד) לטסט, הייתי אמורה לעשות את זה ב2.6.09 והיום ה14.7.09 וכבר עצרו אותי בדרך ונתנו לי קנס של 250 ש"ח. עכשיו אני מפחדת לנסוע למוסך כדי לקבל את האישור בלמים (הרכב ישן מאד) כי אולי יעצרו אותי שוב בדרך, ואם אגיד שאני בדרך לתקן את הרכב אולי השוטר יגיד: ככה כולם אומרים, ובינתיים יוריד את הרכב שלי מהכביש? האם יש אפשרות לנסוע לא עם הרכב שלי למשרד הרישוי ולבקש מהם הארכת זמן עוד לפני שהם ראו את הרכב שלי בכלל??? אני גרה במודיעין, יש ברמלה או בלוד או גם בבית שמש, מישהו יש להם ניסיון עם שלושלם ויכול להגיד לי איפה עדיף לעשות את הטסט? ומה עם ההארכה?? תודה רחלי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1519234
הודעה אחרונה מאת doren02, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כמו שנכתב בכותרת,צריך מתקין באיזור המרכז שיודע לעשות עבודה נקייה בלי לדפוק את כל מערכת החשמל של הרכב (מערכת 8 חיישנים,4 אחורה+4 קדימה ותצוגת LCD). תודה.
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי אולי 10,000 שקל לקנות רכב אני צריך רכב שיהיה משפחתי נוח בטיחותי ועוד מה אפשר למצוא ? מה עדיף באמת בהתחשב שזה רכבים שנת 96 2000 גג
הודעה אחרונה מאת fanmanuv, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בדיוק כמו כל אחד מאתנו, פעם בשנה נגשתי למכון הטסטים. הפעם בעכו. המכון נראה חדש ונקי. הגעתי לשם, ותוך אולי 10 דקות, כבר הייתי אם מדבקה ביד. שמתי לב למשהו מוזר בבדיקת המזהמים (4 גזים) אדון סאלח שלה מדד אצלי 3,882 סל"ד בסרק לפי שנה בדיוק נמדד רק 742 (כמו שזה גם צריך להיות) נגשתי לסאלח. שלום, לפני דקה וחצי בדקת לי את הרכב. אהלן, נו מה קרהה. זה אתה עם הסוברו? לא, אני אם ה-323, צבא בז'. הייתי כאן לפני בדיוק דקה וחצי. אא זה לא סוברו זה? זה אוטו טוב טוב זה.. ואז שאלתי את השאלה, איך בדיוק הוא ביצעה את הבדיקה (לא נידבר על זה שהוא לא מבדיל בין סוס לסוברו) התשובה שקבלי הייתה מאוד מעניית : זה מאוחד במאזדה, ככה …
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
- 4 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
ראיתי שלא מעט חברים התייחסו לכך בעבר. רציתי לשאול האם מישהו יודע איזה שנת ייצור זה רכב בעל סיומת של 10? לדוג' אני למדתי ש-20 זה משנת ייצור 97.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים. היום עצר אותי אדון דרדס נחמד, ונתן לי דו"ח על אי-הדלקת אורות ביום. עכשיו, נראה לי קצת תמוה, במיוחד לאור העובדה שהייתי על דו"ג, ובעיר! אני יודע שמהראשון לאפריל אין חובת הדלקת אורות, למע"ט דו"ג, משאיות וכיו"ב בדרך שאינה עירונית. האם קטנועים צריכים להדליק אורות ביום בתוך העיר? לא מצאתי תשובה לכך בחיפוש הן בפורום והן באינטרנט, אם יש פה מישהו שיודע את החוק היטב, אשמח לתשובה.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אוטו ממשיך לדווח: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-23523-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%95-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.aspx מביאים את המיטו בעלת ה 120 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בי-בופ היא המיני קנגו(387 ס"מ) שהוצגה בשנה שעברה, כאשר כאן נבחן אב-טיפוס של הדגם החשמלי, אחד מארבעה דגמים חשמליים שרנו תייצר. כל הדגמים יחלקו את אותה יחידת כח ואת אותם מצברים, השוקלים 250 ק"ג!!! מיותר לציין כי אחד מארבעת הדגמים הוא גרסת הסדאן למגאן החדשה, עליו מתבסס הפרויקט של בטר-פלייס. באופן מעניין, רנו הולכים להתחרות בבטר-פלייס מאחר והם הולכים להציע בעצמם את "תחנת החלפת המצברים" כאחד הפתרונות. ממליץ לכם לקרוא היטב ולהתרשם מנתוני הטווח ומשך הטעינה. מותר גם לא להתרשם מנתוני הביצועים המאכזבים - מה שיוביל לרגל כבדה בתנאים הישראליים. הוסיפו לכך מזגן פועל דרך קבע, פקקים ארוכים וקיבלתם טווח נסיעה מאכזב במיוחד. כמה הבטיחו לנו בטר-פלייס? 200 ק"מ? שימו לב כיצ…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לנו רכב במשפחה ואני רוצה לבטח אותו גם לתקופה קצרה, אך יש בעיה, הפוליסת ביטוח היא מגיל 24 ומעלה ולשנות את הפוליסת ביטוח במיוחד בשבילי יעלה הרבה כסף כי אני בן 19 . המליצו לי פה על חברה שנקראת 'פול' השאלה עם מותר שתי ביטוחים על רכב אחד?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 0 תגובות
- 925 צפיות
אנחנו נוסעים חמישה מבוגרים + שלושה ילדים קטנים + הרבה מזוודות. הרכב ייאסף בלאס וגאס או פיניקס ויוחזר בלוס אנג'לס האפשרויות שהוצעו לנו בסוכנות הנסיעות הן: · Full size SUV (usually 8 seats + 5 suitcases). · Standard van (usually 10-12 seats). · Full size van: (usually 12 seats). (כמו השברולט אקספרס שבלינק) http://www.denker.cz/inzerce/2007-Chevrolet-Express-Conversion-AWD-01/page_01.htm מה כדאי?
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
אז כמה האוטו עשה? מינואר הקרוב - רישום הקילומטראז' בכל מבחן רישוי כך הבטיח היום מנהל האגף לרישוי רכב במשרד התחבורה בכנס של איגוד סחר רכב. סמנכ"ל רשות המסים גילה בכנס, כי מבדיקת משרד האוצר ביחס לכלל המכוניות החדשות עולה, כי 43% מהן יתייקרו עם החלת המיסוי הירוק ליאור גוטמן 13.07.09, 18:10 22 תגובות http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3325562,00.html, מינואר הקרוב יירשם ברישיון הרכב מספר הקילומטרים המדויק שצברה כל מכונית. כך גילה גאנם חאמדה, מנהל אגף בכיר לרישוי רכב במשרד התחבורה. הדברים נאמרו במהלך כנס איגוד סחר רכב באיגוד לשכות המסחר, שנערך היום (ב'). לדבריו, הצעד בא למנוע זיופים או שינויים בדיעבד של מספר הקילומטרים, מהלך שיקל על רוכש ה…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לשיפוטכם: http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=34&SubModelID=302&FromYear=2009&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=NASR&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand= ג'טה 2009, 0 ידיים, 0 ק"מ. ידוע שזה קיים באוטודיל, מסתבר שיש להם סניף בכפר יאסיף
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 807 צפיות
שלום, העבירה: נהיגה בדרך בינעירונית עם שטח הפרדה בנוי במהירות 112 קמ"ש. העבירה לא בוצעה ע"י בעל הרכב. במידה ואשלם את הקנס - הדבר ייחשב כהודאה באשמה של בעל הרכב. אני לא רוצה שזה יקרה לכן שלחתי בקשה להסבת אשמת העבירה. השאלה שלי היא: האם אני צפוי לקבל מכתב חדש עם הקנס על שמי? הבנתי שזמן טיפול ממוצע בפנייה הוא כחודשיים וחצי. תשלום הקנס המקורי מוגבל בזמן ואני לא רוצה שבעל הרכב ייקבל קנס נוסף על פיגור בתשלום. אשמח לעזרה בבקשה.
הודעה אחרונה מאת Riquelme, -
- 0 תגובות
- 704 צפיות
למעוניינים, בעלי ידע, מחפש מישהו רציני שיודע ומבין. ליקווים תעבורתיים שונים המתאימים לערוצי חדשות. 0542300624
הודעה אחרונה מאת wagwan, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוכב על קטנוע ברח' שיטרית בת"א (ליד האצטדיון בהדר יוסף) בחושך, וכסא פלסטיק ירוק זרוק על הכביש. עוצר, חוזר אחורה נגד הכיוון ומשליך את הכיסא. אחרי שעה אני רוכב ברח' ביאליק בר"ג, ודלת מעץ של שירותים זרוקה לה על הכביש. שוב עוצר, חוזר נגד הכיוון ורץ עם הדלת עד המדרכה.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הוא לא נמוך מדי? אני הייתי שמח אם הוא היה עולה לגיל 21.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 5 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מהיכן ניתן להשכיר פורד מוסטנג קבריולט (צורה חדשה) לחודש - חודשיים? זכורה לי איזו חברה שמשכירה מכוניות יוקרה, אבל לא הצלחתי למצוא את האתר, גם חיפוש בפורום לא הניב פירות. א. במידה והנושא מתאים לאופ-טופיק, נא להעביר ב. אם יש הצעות אחרות שיתנו את אותה התוצאה והם לא השכרה, יתקבלו בברכה. ג. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת weapon-x, -
שלום, יש אצלנו בבניין כמה רכבים שלא זזו כבר חודשים ממקומם. מדובר בחניה משותפת של מספר בניינים עם מחסום, אבל החניות לא משוייכות בטאבו לדירות ספציפיות. יש מה לעשות כדי לסלק את הרכבים האלו? הם תופסים מקומות חניה סתם. לא מדובר באיזה זכר מפואר למסורת מוטורית מהעבר, אלא רכבים כמו מזדה לנטיס וסובארו לגאסי. אחד הרכבים (לפי מדבקת חלון) עדיין עם טסט בתוקף. אני מניח שאם כך אז זכותו לחנות שם. האחרים לא. כל הרכבים לא מופיעים כגנובים אתר המשטרה. מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז אנחנו מחפשים לאוטו החדש שלנו כיסוי, הלכנו לאוטודיפו ודורשים 400 ומשהו שקל על הכיסויים מותאמים. למישהו יש המלצה אחרת על מקום שבו אוכל לקנות כיסויים. הדרישות: -איכותי. -זול. -לא עור-וגם לא דמוי עור [הנהגת צימחונית]. -שיכסה את כל המושב עצמו. -באזור ב"ש. -אפשרות שבעל החנות "ירכיב" על המקום את הכיסויים. -מקום הוגן.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, אני בן 18 והתחלתי להתעניין על הוצאת רישיון D כי לדעתי לנהוג על אוטובוס זה מאתגר ומהנה. הסתכלתי באתר של משרד הרישוי וראיתי שניתן ללמוד נהיגה מגיל 18, אך להוציא רישיון אפשר רק בגיל 21. מהי הסיבה שניתן להתחיל ללמוד 3 שנים לפני שניתן בכלל להוציא רישיון? ראיתי באחד מהשרשורים באתר שהוצאת רישיון על אוטובוס כרוכה בלימודים במכללה,שם עוברים קורס רכב ציבורי. מי שלא מתכנן להתחיל לעבוד בתור נהג אוטובוס חייב בכל זאת ללכת וללמוד במכללה? האם קיימים אוטובוסים ידניים שניתן ללמוד עליהם נהיגה והאם כדאי ללמוד על ידני ולא על אוטומט? כמה עולה שיעור נהיגה על אוטובוס בד"כ? בינתיים אני לא מתכנן להתחיל לעבוד בתור נהג אוטובוס אבל אני שוקל להתחיל ללמוד נהיגה על אוטובוס- כדאי …
הודעה אחרונה מאת חולגי,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 4,423 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BassDriver
- flytomars
- Chmimo
- borsood
- גולדן191
- danbr
- Night Driver
- Yuvalino
- EliC25
- SurfHigh
- yoav911gt2
- SlowRide