רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. לאחר שביצעתי חיפוש במערכת הפורומים ולא מצאתי את התשובות שאני רוצה למצוא, החלטתי לפתוח נושא. ברשותי פורד סיירה משנתון 1989, רכב שנמצא מעל ל20 שנה על הכביש וזקוק לשני טסטים בשנה. הרכב נמצא ללא טסט כחודש ימים, אגרת הרכב לא שולמה. כרגע אני רוצה להקפיא את רישיונות הרכב בגלל סיבות כאלה ואחרות, מתי שאני ארצה לעלות את הרכב על הכביש, הרכב יצטרך לעבור בדיקת מעבדה? כמה כל הסיפור עולה והאם מדובר בכאב ראש? תודה, JEP.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עמדתי בפקק על הגשר ועברה לידינו משאית גדולה. הרגשתי שהרכב מתחיל לקפץ מעלה ומטה במשך כמה שניות. האם הכל בסדר עם הגשר הזה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
ובכן, לא אתם לא תראו פה את התשובה. בעבר ראיתי כתבה, למיטב זכרוני בוואלה, בה היה כתוב על רכב כלשהו שהיה בשימוש המשטרה לזמן קצר. אני מעוניין לדעת מה הרכב הכי "חם" שהיה בשימוש המשטרה, גם אם הוא לא נמצא בשימוש כיום. ולא, טויוטה קורולה 98' לא נחשב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 5 תגובות
- 909 צפיות
שלום הנה כמה שאלות שעלו לי בראש במשך הזמנים. אשמח לקבל תשובות! - ברכב ידני, כאשר אני בהילוך משולב אך לא נוגע בדוושת ההאצה, האם הרכב מזריק דלק? או שהוא פשוט מנצל את התנופה ונוסע ללא שריפת דלק? - בתיבה אוטומטית סטנדרטית, כאשר אני בD ועומד ברמזור אדום עם הרגל על הבלם, התיבה ממשיכה להעביר כוח למנוע, ולכן מומלץ להעביר לN אם מדובר בעצירה ארוכה יחסית. אני יודע שבתיבה רובוטית (טויוטה), ניתן להשאיר את הבלם מכיוון שהמנוע מנותק מהגלגלים. האם גם בתיבת הDSG שמופיעה בעיקר ברכבי פולקסווגן, מומלץ להעביר לN, או שהמנוע גם אינו מעביר כוח לגלגלים? - למה מספר רב כל כך של ישראלים וחברי פורום מתנגדים לתיבה הרובוטית (של טויוטה, לדוגמא)? זו פשוט תיבה ידנית שמעבירה לך לבד את ההיל…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
לאחרונה אני מאוד מתעניין ברכבי ספורט. מחיר הקניה של רכב ספורטיבי לא תמיד בשמיים ולעיתים אפילו מפתיע, אך תמיד מגיע נושא האחזקה. מישהו יכול בבקשה לעשות סדר בדברים ובאמת להגיע למסקנה כמה עולה להחזיק רכב כמו, לדוגמא, פורשה בוקסטר או Z4? אשמח לתשובות רציניות ולא כמו "מי שיש לו כסף לבוקסטר אחזקה לא צריכב לעניין אותו"...תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 959 צפיות
אני מתכנן לקנות טויוטה יאריס שנת 2005 משום שזו השנה האחרונה שיובאו האוטומטיות לארץ, ואני תוהה האם לחפש לקנות עכשיו או שמא לחכות לאוגוסט ולראות מה יקרה בשוק. עד כה מצאתי את היאריס בסביבות ה67,000 ש"ח, שנתון 2005 עם קילומטראז' נמוך מאד, אבל אם יהיה ניתן להרוויח כמה אלפים בחודש הקרוב על חשבון קניית הרכב- זו יכולה להיות תוספת נאה למשכורת.
הודעה אחרונה מאת IDO10, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מקרה מוזר שקרה לי עכשיו, אמא שלי עשתה תאונה ב 2006 והרכב הלך טוטל לוסט. עכשיו היא קיבלה חוב מהערייה על נזק לגדר ואני העברתי את החוב לחברת הביטוח. הנציג שואל אותי על איזה אירוע מדובר, אז אמרתי לו כמובן האחרון כי הרכב הלך לעולמו אחריה, להתפעתי הוא אומר לי שהתאונה החרונה הייתה ב 2007 :shock: והרכב שייך לממשלה והוא תוקן וממשיך לנוסע באופן רגיל וממשיך להיות מבוטח אצלם. שאמרתי לו את תאריך התאונה ב 2006 ואת התוצאה שלה (אובדן מלא לרכב) הוא בדק והיה די בשוק. קומבינה ?? I THINK SO ....
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים, איזה יום מנחוס, היום בבוקר בכניסה לקרית אתא עמדה ניידת בצד עם 3 בוחני תנועה ועצרו את כל הטנדרים והמשאיות וכל הרכבים המשופרים, אני היתי בדרך לעבודה בדימקס שלי, עצר אותי הבוחן וישירות אמר לי אני מוריד אותך מהכביש בגלל שהגגון שמותקן על הארגז בולט 30ס"מ מעל תא הנוסעים ועאלק זה אסור, ונתן לי דף שחתמתי עליו ורשם את הליקוי וסימן למטה בדף שעלי לעשות טסט חדש , הלכתי לרישוי אפיק זה הכי קרוב שם וקודם עברתי אצל חבר שלי וחתכתי את הבליטה של הגגון, והלכתי לטסט אמר לי הכל בסדר חוץ מפנסי ערפל שחייבים להוריד, ורשם שהטנדר עמוס מאוד! בקיצור לא עברתי טסט, אז רציתי לשאול האם אני חייב אחרי הטסט ללכת לתחנת משטרה? ובמכון נתן לי שבוע ימים לעשות טסט חדש ורציתי לדעת האם אוכל לעשות …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
שלום לכולם. בלי לשים לב והשבוע אני חוגג חודשיים עם סוזן. הפור נפל על ה SX4 ממש במקרה. נכנסתי לסוכנות סוזוקי בכדי "למדוד" את הג'ימני (1.90 לא נכנס בקלות לכל רכב) והג'ימני באמת אישש את מבחני הרכב – הג'יפון צפוף בצורה קיצונית. במרכז האולם ראיתי אותה. פתחתי את דלת הנהג, התיישבתי, כיוונתי את ההגה והמושב, ישבתי מאחורה, הצצתי בבגאז' ושאלתי אם אפשר לקבל נסיעת מבחן. תוך 5 דקות (באמת) כבר הייתי מאחורי ההגה של רכב ההדגמה הכתום. כבר בתחילת הנסיעה התרשמתי לטובה. המושב מאוד נוח, בידוד הרעשים מצויין, תנוחת הנהיגה גבוהה ושולטת ומראות הצד הענקיות מאוד מסייעות ומשרות בטחון. הדברים היחידים שהפריעו לי במהלך נסיעת המבחן הקצרצרה היו קורות A מפוצלות ושמנות, שעל א…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום! הבנתי כי מיגון ירי הוא כבד מאוד (רק החלונות מוסיפים חצי טון). מה צריך להתאים לפני ההתקנה? בולמים? קפיצים? חיזוק של המנוע? גלגלים? ראיתי ניסאן WINNER ממוגן ע"י פלסן סאסא, והמיגון כבד מאוד (רכב ביטחון של מעלה אדומים). ראיתי אותו מאיץ, והמנוע צורח לשמיים. האם יש גם מיגון למרכב בפי? כי הרי הפח לא עוצר כדורים בשיט.. תודה.
הודעה אחרונה מאת iDo VW, -
-
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי אני מחפש משענת יד זהה לזו: http://i4.ebayimg.com/01/i/001/45/4e/b129_12.JPG מישהו נתקל בכזאת זהה איפשהו בארץ?? המון תודה!!
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז קודם כל אני חדש בפורום ולא מזמן עברתי טסט,אחלה פורום מאוד עוזרים פה. שמעתי מכמה חברים שלי,שכל האזור תעשיה עומד להפוך למעדונים,האמת העזור מלא שם במעדונים. שמעתי שעומדים לרכוש את כל האזור שליד הטאבון שיש שם לפי שמועות מוסכים מעולים,וכל האזור יהפוך ליוקרתי פחות או יותר ברמה של הטיילת של תל אביב. בנתיים אני לא רואה שם שום עבודות להפך,רק לפני 3 חודשים שופץ שם מוסך. מה אתם אומרים שמעתם על זה?
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני כחודש רכשנו מ umi ביואיק לוצרן חדשה בידיעה כי שנת הייצור היא 2009. היום בדקנו את מספר השילדה שמעיד כי הרכב יוצר בשנת 2008. באולם התצוגה נאמר במפורש כי שנת הייצור היא 2009 בחוזה הרכישה ורשיון הרכב השנה היא 2009. כיצד ניתן לפעול? תודה אין לכתוב הודעה שלמה בגופן מודגש.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בבוקר: השלטון המקומי יוצא למאבק, צפו לפקקיםההמלצה לנהגים: צאו מוקדם לעבודה טורי משאיות צפויים להשתרך מהבוקר בכבישי ישראל כחלק ממאבק ראשי הרשויות בתוכנית לקצץ בתקציבם. המשטרה מבטיחה למנוע ניסיון לחסימת הכניסה לירושלים - אבל בשלטון המקומי מזהירים: "נתניהו רוצה שאזרחים ישלמו". יריית הפתיחה במאבק ראשי הרשויות - היכונו לבעיות בכבישים. בבוקר (יום ב') ייפתח מאבק ראשי הרשויות המקומיות בתוכנית הממשלה לקיצוץ רוחבי בתקציבי הרשויות. המארגנים מתכננים לייצר פקקי ענק - כאשר 100 משאיות אשפה וטנדרים ייסעו מתל-אביב לירושלים, מצוידים בשלטי "ביבי הורס שוב את הרשויות המקומיות" ו"ביבי רוצה שאזרחים ישלמו". בשעה 8:30 יתרכזו המשאיות במחלף שפירים, ומשם יתחילו לנסוע באיטיות לבירה. במקביל, י…
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
מתןך כלכליסט http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3315862,00.html
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- 2 תגובות
- 954 צפיות
שלום לכל המומחים אינני בקיאה בפורומים עדיין, יתכן ועניתם על שאלות מסוג זה, בכ"ז אודה לתשומת ליבכם: בן משפחה מחו"ל רוצה לרכוש עבורי רכב באירופה (מאזדה 2 או סוזוקי) ולשלוח ארצה. מה הנוהל במצב כזה? לאיזו רשות עליי לפנות בנושא? האם משתלם לרכוש רכב באופן זה או שעדיף שישלח לי כסף ואבצע את הרכישה בארץ? מה עלות מיסי היבוא, שחרור רכב מהמכס ורישויו בארץ? תודה ויום נעים לכווולם
הודעה אחרונה מאת avivit, -
- 1 תגובות
- 868 צפיות
אהלן! במהלך שיטוט במגה וידאו עלה לי הסרטון הזה. אמנם הוא חמוד, אבל מישהו מזהה את המשאית?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מזה זמן מה אני חושב על הקמת מרכז שירות (עדיפות למותג יוקרה). בכוונתי לפתוח מוסך עם אולם תצוגה.אני גר בפריפריה,כך שסדר הגודל הינו קטן לכיוון הבינוני אך לא מעבר לכך. אני מבקש,אם יש דבר כזה,חוקי אצבע...עשה/אל תעשה...צ'ק ליסט...להקמת מיזם כזה? תודה מראש לכל העונים(המבינים)!
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איבדתי את הארנק שלי (סיפור ארוך),כאשר היה בארנק תעודת זהות,רשיון נהיגה וכל מיני מסמכים שאני לא זוכר שהיו שייכים לאוטו שאלתי היא כזאת,איזה מסמכים צריכים שהיו באוטו?! (תעודת זהות כבר עשיתי חדשה)ואיך אני מוציא את הכל מחדש? איך זה הולך כל הפרצדורה נוסעים למשרד הרישוי איך משלמים מה מה מו ,ואני לחוץ מזה כי אני לא יודע מה יקרה אם ימצאו את המסמכים , חבר שלי אמר שאפשר למכור את האוטו שלי כי הנאדם שמצא את מסמכים יכול לטעון שהרכב שלו,הוא צודק?! תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי להזהיר אתכם מפני נותן שרות, שלא רק שאינו מקצועי אלא גם גורם נזק במכוון לרכב וגובה כספים על כך. המקום נקרא "אוטוגלאס" והוא נמצא ברעננה, מנהל המקום הוא אדם חרדי. הגעתי אליו דרך חברת הביטוח על מנת לתקן שמשה שבורה, שירות שהוא נותן עבור לקוחות החברה. הוא טען שפרט לשמשה השבורה יש לתקן גם את המנגנון מכיוון שהוא נשבר לגמרי.כמובן שהחלפת המנגנון היא בתשלום. היום אני יכולה לספר לכם שהוא לא החליף את המנגנון, שבר לי את הפלסטיק בדלת ושהוא אף איים לתבוע אותי אם אעז להתלונן. במנוע של גוגל אפשר למצוא עליו אינספור תביעות ובעיות. ראו הוזהרתם, לא כדאי להתעסק איתו, התרחקו מהמקום גם אם הוא לכאורה נותן לכם "דיל טוב" (אין לו בעיה לתת הנחות למיניהן …
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הסקרנות הורגת אותי. כבר למעלה מחודש יש עבודות במחלף, ואני לא מצליח להבין מה הולך שם. בינתיים הוסיפו רמזור נוסף לנוסעים ממערב למזרח, רמזור נוסף לעולים על המחלף מכיוון צפון ורמזור נוסף לבאים ממזרח למערב. על כל העסק הזה מתפקד תזמון רמזורים לקוי שמתזמן שלושה רמזורים עם מרחק קצרצר אחד מהשני בו זמנית כמו כן נראה שכל העסק הזה יהיה קבוע, יש אבני שפה למדרכות, ככה שלא נראה לי שהם מתכוונים לוותר על הרמזור החדש שצץ. מה הרעיון?
הודעה אחרונה מאת orenhz, -
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
השבוע חניתי את הרכב של דוד שלי על השוליים של כביש בין עירוני וכשהגעתי ראיתי את הדו"ח , העלתי תמונה של הדו"ח , מהדו"ח נראה שאין נקודות בקנס חוץ מ 250 ש"ח, דבר שני הרכב שנהגתי בו הוא של דוד שלי והוא עשה עכשיו קורס נהיגה מונעת ומפחד בגלל זה וביקש ממני להעביר את הדו"ח על שמי , ולכן רציתי לדעת את חומרת הדו"ח כיון שאני נהג חדש (כבר שנה וחצי רשיון).? והאם הבנתי נכון שאין נקודות בקנס הזה? [נ.ב. לגבי הלקח למדתי כבר]
הודעה אחרונה מאת מאור_השודד, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
איך ממירים mpg (שלמיטב הבנתי mile per gallon) לקילומטר לליטר ? הרי, גלון הוא 3.5 ליטר ומייל הוא 1.6 מטר בערך. יצא לי תוצאות קצת מוזרות.
הודעה אחרונה מאת ypbb, -
-
- 6 תגובות
- 954 צפיות
יש מצב שהייתה בארץ טויוטה קורולה 2003 עם גיר אוטומטי ו5 הילוכים קדימה? ובכללי יש קורולה עם תיבת הילוכים אוטומטית בעלת 5 הילוכי העברה?שנת 2003
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מצלמה כתומה
מאת שמעון55-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מצלמה כתומה ליד רמזור מה היא מצלמת רמזור אדום, או שמהירות?.
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נגיד הלוחית רישוי 12-345-67 אז רשמו 13-355-67 שאר הפרטים חוץ מהצבע שרשמו "לא ברור" טובים יצרן וכל זה הדוח הזה צריך לעניין אותי ? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אחרי העליות האחרונות ואחרי שסונול עושים בעיות עם התדלוק העצמי של 99\98 מצאתי את עצמי לאחרונה משלם סכומים היסטריים על דלק. העניין הוא שאנשים שקוראים לעצמם חברים שלי מתדלקים באזורים שונים ב6.6\6.8 שקל לליטר ואני הכי זול תידלקתי 7.98 והיום אחרי העליה האחרונה ב8.28 !!! אז יש מישהו מהאיזור הזה שיכול להגיד לי איפה יש תחנות שמחזיקות 98 בריא במחיר שלא יזרז לי את ההזמנה של הקוצב לב מEBAY ? שוב, אזור רמת השרון,רעננה, הרצליה וכל מה שבאזור. תודה .
הודעה אחרונה מאת qil, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול חזרתי מאשדוד לאשקלון ב 2 בלילה, בקטע ניצנים - כניסה צפונית אשקלון , לכוון דרום ראיתי פלאש כאשר היתי על 140, הכביש היה ריק וחשוך מוות. לא היה רכבים סביבי ולא היו שום רכבים על שוליים לפני או אחרי. מצלמות נייחות אני מכיר בעל פה , אז אין מצב שהיא צלמה אותי, וגם כמו שאמרי היתי בקטע חשוך לא היה פנסים חוץ מפנסי רכב. קצת נבהלתי ואמרתי אני אעשה סיבוב ונבדוק מה קורה שם, יש ניידת או אין, עברתי לכוון אשדוד ובחזרה על 90-100 וכל הזמן הסתכלתי על השוליים - הכל ריק - מכונית אחת לא היתה. רציתי לדעת אם יש מצב שצלמו אותי איך שהו , לפי מה שסיפרתי. או אפשרות שנייה היא שראיתי פלאש מהצומת ניצנים שיש יש שם שני מצלמות מהירות ורמזור, גירסה שנראת לי הגיונית יותר, או שמישהו בכוון השני החלית לע…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שירות חדש עבור צעירים הגרים בגוש דן, ורוצים לבלות בעיר הגדולה ולשתות אלכוהול. נראה לי פשוט רעיון מעולה עבור אותם אלו שרוצים לצאת לבלות ולשוב בבטחה הביתה. "משרד התחבורה וחברת "קווים תחבורה ציבורית" משתפים פעולה ופותחים לתקופת הקיץ וחופשת הלימודים קו לילי חדש בכיוון מקומות הבילוי בתל אביב . הקו שמספרו 555, נועד לשרת בעיקר צעירים המבלים בתל אביב ויעבור דרך כל מרכזי הבילוי מן הצפון אל הדרום . זאת על מנת להעניק פיתרון תחבורה אמין ,נוח ובעיקר - בטוח, לצעירים תושבי האזור . " *אין לי כל רווחים צד או/ו עיניין עם חברת קוים. הדברים הובאו על מנת לידע את האוכלוסיה הצעירה בפורום שנמצאת בחופשת הקיץ. ל'
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שבת שלום לחברי הפורם בצעתי העברת בעלות לרכב לפני חודשים בסניף דואר, האם אני צריך לקבל איזה מסמך כל שהוא לרשיון הרכב בדואר לאחר העברת הבעלות ?.. בברכה,
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 3,167 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Camaro 92
- G. P. Magnus
- ברנד
- שביט
- borsood
- gpm11
- SlowRide
- פינדר
- 3n
- giacomo72
- עוזי ל