Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הנה כמה שאלות שעלו לי בראש במשך הזמנים. אשמח לקבל תשובות!

- ברכב ידני, כאשר אני בהילוך משולב אך לא נוגע בדוושת ההאצה, האם הרכב מזריק דלק? או שהוא פשוט מנצל את התנופה ונוסע ללא שריפת דלק?

- בתיבה אוטומטית סטנדרטית, כאשר אני בD ועומד ברמזור אדום עם הרגל על הבלם, התיבה ממשיכה להעביר כוח למנוע, ולכן מומלץ להעביר לN אם מדובר בעצירה ארוכה יחסית. אני יודע שבתיבה רובוטית (טויוטה), ניתן להשאיר את הבלם מכיוון שהמנוע מנותק מהגלגלים. האם גם בתיבת הDSG שמופיעה בעיקר ברכבי פולקסווגן, מומלץ להעביר לN, או שהמנוע גם אינו מעביר כוח לגלגלים?

- למה מספר רב כל כך של ישראלים וחברי פורום מתנגדים לתיבה הרובוטית (של טויוטה, לדוגמא)? זו פשוט תיבה ידנית שמעבירה לך לבד את ההילוכים, וכל עוד זה לא תיבה אוטומטית סטנדרטית שמבזבזת מלא אנרגיה מעצם דרך פעולתה, אני שמח. העברת הכוח גם מרגישה הרבה יותר 'ישירה', למרות שבמצבים מסויימים טלטלת הרכב מציקה במקצת.

- כשאני משווה את נתוני התאוצה של הגולף TSI בעלת 122 כ"ס ובעלת 160 כ"ס, ה-160 מאיצה מהר ב1.3 שניות. הראשונה מוגדשת טורבו והשנייה מוגדשת טורבו+על. מכיוון שמגדש העל פועל בטורים נמוכים, עד לסביבות ה3,000, ובהנחה שמגדש העל הוא ההבדל היחיד בין מנועי המכוניות, האם נכון לומר שבתאוצה מלאה, אחרי ההעברה להילוך שני, שני הרכבים יאיצו באותה מידה (מכיוון שבטורים הגבוהים מופעל רק מגדש הטורבו)?

- כאשר אני שם את הDSG שבגולף TSI בעלת 160 כ"ס (של אבי) על מצב S (ספורט), האם ההבדל היחיד הוא שהתיבה מעבירה ומורידה הילוכים בטורים גבוהים יותר או שישנם הבדלים נוספים?

אני אוסיף כמה שאלות אם יעלו בזכרוני.

תודה!

פורסם

שלום. אין לי הרבה ידע על גירים אוטומטיים, אז אני אנסה לענות על השאלה הזאת (וזה גם מידע שצברתי בפורום):

- ברכב ידני' date=' כאשר אני בהילוך משולב אך לא נוגע בדוושת ההאצה, האם הרכב מזריק דלק? או שהוא פשוט מנצל את התנופה ונוסע ללא שריפת דלק?[/quote']

כל עוד הרכב נוסע בעזרת התנופה בלבד, הגלגלים מסובבים את המנוע, ורכב עם הזרקת דלק לא יצרוך דלק (קרבורטור כן) כלומר אם אתה נוסע בירידה ומוריד הילוך, הטורים יעלו בלי שתלחץ על הגז ובלי שיתבזבז דלק, אלא רק ע"י סיבוב הגלגלים.

לעומת זאת, כשאתה במישור ואין כוח אחר שמניע את הרכב, הרכב יצרוך דלק גם אם לא תתן גז, אחרת המנוע יכבה.

מקווה שהייתי ברור, ושאני צודק במה שאמרתי :)

פורסם

ברכב ידני נורמלי, לא תתן גז, אז אין גז. העברת ניוטרל בתיבה רובוטית כלשהי היא זהה (פחות או יותר) לניוטרל בגיר ידני רגיל.

אני די מסכים איתך בכל הנוגע לתיבה הרובוטית של טויוטה קורולה (וזה לא קשור להתאהבות שלי במראה שלה), זוהי פשוט תיבה ידנית המתופעלת בידי רובוט כלומר זה גיר ידני מבחינה מכנית. אבל היות ומבחינת נסיעה מדובר ברכב "אוטומטי", באו נהגי האוטומטיות, ניסו את הרכב, והתאכזבו. זה פשוט מאוד קשה להוריד את הרגל מהגז במעברי הילוכים (איזה מלאכה!). אמנם הגיר של הקורולה באמת לקוי (העברות קשות, בעיות בזינוקים בעליה), אך אם תתפעל אותו נכון, תשיג תוצאה מעולה. ואני לא מדבר בכלל על פלאי ה-DSG. בנוגע למצב ספורט בתיבה כזאת אני לא יכול להגיד לך יותר מידי, אם כי מצב ספורט לפעמים גם מקשיח את ההיגוי והמתלים, ובחלק מן האוטומטיות, הוא ממש מונע שילוב אוברדרייב.

אני קצת חדש בענייני הגדשות, אך לדעתי זו לאו דווקא תהיה תאוצה זהה בדיוק. העסק צריך "להתחמם".

אם יורשה לי להוסיף דרך אגב שאלה: האם תיבת ה-DSG היבשה כבדה מתיבה אוטומטית ממוצעת?

פורסם

תודה על התשובות!

אמרת שבמישור, המנוע ימשיך להזריק דלק כדי לא לכבות, אבל לא יהיה יותר הגיוני שהוא יתחיל להזריק דלק רק כאשר הטורים יורדים לערך נמוך שמקרב לכיבוי מנוע? במקרה נזכרתי עכשיו בנסיעות באוטובוס הציבורי, ואם מתרכזים טיפה אפשר לשים לב ולהבדיל בין הצליל של המנוע (הפיצוצים בבוכנות) וצליל ההנעה (גלגלים, גל ארכובה וכו'). אם אני לא טועה, כשהאוטובוס מתקרב לתחנה ועוזב את הגז, צליל המנוע נעלם אך עדיין שומעים את צליל כל המכלולים הנעים, וכאשר הוא מגיע למהירות נמוכה (כמעט עצירה) פתאום שומעים את המנוע חוזר לפעולה. האוטובוס הוא דוגמא טובה מכיוון שהמנוע שלו עושה מלא רעש! מצד שני, הוא אוטומטי אז אני לא נעול על זה..

אני לא יודע בקשר למשקל הDSG.

אשמך לקבל תשובה מבעל רכב עם תיבת DSG בקשר ל"האם כדאי לעבור לN בעת עצירות ארוכות יחסית?"

תודה!

פורסם

זה כן הגיוני. כל עוד הרכב בתנופה או בירידה, הגלגלים מסובבים את הגיר שמסובב את המנוע. כשנגמרת התנופה, או כשאתה זוחל בפקק בהילוך שני ללא שימוש בדוושת הגז, אז הרכב כן צורך דלק. אני לא יודע אם זה "רק כאשר הטורים יורדים לערך נמוך שמקרב לכיבוי מנוע", זה בטח נעשה יותר בהדרגה.

פורסם
למה מספר רב כל כך של ישראלים וחברי פורום ... למרות שבמצבים מסויימים טלטלת הרכב מציקה במקצת.

התשובה נמצאת בגוף השאלה. לרוב הישראלים קשה לקבל משהו חדש, ולא משנה אם תסביר להם שזה יותר טוב או פחות טוב. רובינו מעדיפים את הישן והמוכר.

אלה שבכל זאת פתוחים לשינויים התבאסו קצת על הקפיצות והטלטלות (הטלטלות היחידות ששמתי לב אליהן הן בירידה מהילוך2 ל1).

ספציפית לגבי טויוטה קורולה, היא דווקא נפוצה מאוד, ומזה אפשר להסיק אחת משתי מסקנות: או שאנשים מבסוטים מהגיר הרובוטי שלה, או שאנשים עיוורים, מצידם שזוג תאילנדים יסובב את הגלגלים, העיקר שזו טויוטה קורולה :-D

הכותב נוסע בקורולה רובוטית נסיעה של 350 ק"מ, פעם בחודש.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...