Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מהיכן אתה יודע את הפרטים הללו אני מאשר כי הם נכונים אבל סתם מעניין אותי לדעת איך אתה יודע.

מה זאת אומרת מהיכן אני יודע? אולי גם תישאל מאיפה יש לי כסף לקנות סיגריות? :shock:

לטעמי היא ניראת טוב משמעותית מהדגם היוצא.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על פי הקטלוג של רכבים חדשים ב יד2 המשקל שלה הוא 1770 ק"ג ?! - http://newcar.yad2.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94/3%20%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94/24362

זה לעומת 1247 ק"ג של ה 3 הישנה - http://newcar.yad2.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94/3/21410

או ש יד2 טועים, או שיש משהו ממש מוזר במכונית הזאת.

פורסם

ברור שהם טועים.

הם בטח התכוונו למשקל מותר

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

דיברו על צריכת דלק משופרת?

אך בינתיים גם לפי נתוני היצרן, צריכת הדלק של הדגם היוצא עדיפה (גם אם בקצת)..

ובמפרט של החדשה רשום משקל עצמי מירבי (לא משקל כולל) הוא - 1274 ק"ג לגירסת הסדאן 1.6

לעומת המשקל העצמי המירבי של המזדה היוצאת שהוא כאמור 1254 ק"ג..

אותה שילדה (כמעט), אותו גיר (חוץ מגירסת ה-2 ליטר שתבוא עם 5 הילוכים) ואותם מנועים..

אז העיצוב שונה? הוסיפו בקרת אחיזה, מחשב דרך ויציאה לנגן סטנדרטים?

אם כבר אז הרכב החדש הוא Facelift ולא "חדש"..

אז מה הם שיפרו?

אבל כמובן, מכונת הייחצנות המשומנת של דלק עובדת שעות נוספות, בקטלוג הכל מתואר כל כך יפה..

כי מן הסתם הלקוח הממוצע כנראה לא יתעניין אם המנוע או הגיר באמת חדשים..

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

השלדה בדיוק אותה שלדה ולא כמעט.

המנועים אותם מנועים אבל פולטים פחות מזהמים, אכן הרכב נראה יותר כמו מתיחת פנים מאשר רכב חדש לחלוטין, זה לא יפריע לו להיות הרכב הנמכר ביותר במדינה כי ככה זה עם ישראל מתנהג כמו עדר כבשים, אומנם יש יוצאי מן הכלל אבל הם לא רבים.

פורסם

מעניין - עדר כבשים בגרמניה - קונים את האודי 4 בכמויות - כי היא עשב או כי הם כבשים לא חכמות :idea:

מדוע להם מותר לקנות רכב שקיים בכמויות המוניות בכל צומת , ולישראלים החכמים אסור .

באמת נראה לכם , כי אדם שקנה או נהג ברכב והתאכזב יקנה עוד פעם .

בנתיים בכל המבחנים לרכב עד כה ובין אחרים , מאזדה נותת ערך נוסף ומובילה במבחנים - זה לא נחשב .

הרכב עומד בכבוד במבחנים ללא הנחות .( אפשר לומר בשקט - שאפילו מחפשים בו יותר נקודות תורפה )

אז אתם מייעצים לקנות רכב פחות טוב או מתאים , העיקר שהוא יחודי ..

האנשים המפגיזים אמרות , הם לא באמת אוהבי רכבים , תרבות מוטורית או ידע טכני -

מבחינתי השתתפות בפורום כחבר - היא נתינת כבוד לכל אחד ועזרה , ללא קשר לסוג הרכב או שנת הרכב שלו

משקל השאלה והבקשה נמדד ,אם יש לי את הידע אכתוב , אם אין לי דעה מגובשת אני שותק או אומר , לא סגור .

לא הפוזה הדגם ואיכות הברקת הניקלים קובעת - נכון זה יפה , אבל לא המהות .

אז לעונים מהבטן - די תנו כבוד גם לאחרים , ותשובות עם נתונים ולעניין - ולא תשובות בנוסח , אני שונא או יש הרבה או בח דק .

חופש הבחירה אומר - אקנה ואקח את המתאים לי , ואם זו הבחירה של צרכן מסויים בכייף , מדוע לגרוע ולחפש רק רוע והבל .

וכן יש לי השגות לגבי המאזדה 3 החדשה

אני מאוכזב שלא שיפרו את מומנט המנוע בדגם ה 1.6 ( השאירו את ההספק - לפחות שפרו את המומנט )

דגם ה 2.0 ליטר כרכב משפחתי מספיק כוחני ( יש לזכור כי מדובר ברכב בפלח המשפחתי כמו טויוטה קורולה ,מגאן וכו' )

חבל שלא כל הגרסאות מגיעות עם הממסרה האוטומטית של 5 הילוכים - לא מבין את השיקול :shock:

לדעתי הרכב נאה ואומרים כי איכות הסלון שודרגה ושופרה , והפשרה במיתלים ובהיגויי היא בגדר הסביר

( עדיין לא נהגתי בה - אך מתגובות הבוחנים , השידרוג תואם לשידרוג המוצלח לדעתי , שבוצע במאזדה 6 החדשה )

אייל .

( כתבתי את הטעויות באדום כי הייתי רגוע הפעם ):wink:

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תשמע כל אחד ומה שהוא מחפש, אני לא מתחבר למאזדה 3 לא לישנה ולא לחדשה במיוחד.

הרכב נחמד, אבל אני ארצה רכב משפחתי אז היא לא מספקת בגלל מרחב מוגבל מאחור, אם אני מחפש רכב שהוא שהוא בעל נטיות ספורטיביות אז אני אצטרך לקנות את הדגם 2 ליטר היקר כי בדגם 1.6 היא פשוט איטית ולא מבריקה, קראתי כמה מבחנים של הרכב וכולם אמרו שבגירסא 1.6 הרכב פשוט חלש, מה שיותר מעצבן זה המצב הלא מאוזן בשוק וזה קשור דווקא ליבואן, הרכב מסובסד בכבדות לטובת חברות הליסינג והלקוח הפרטי שבא לקנות את הרכב לא מקבל אפילו חיישני חניה מתנה שלא לדבר על הנחה, זה משהו שלא קיים בדלק מוטורס וכן לי מאוד מפריע העובדה שאנשים הולכים וקונים רכב בגלל שיש לשכן ולעוד שכן ולחבר ולבן משפחה וכו בלי לעשות בחירה אישית של מה מתאים להם, לא יכול להיות חד משמעית שלכל המדינה מתאים רכב אחד בלבד, מאזדה 3 1.6 אוטומטת במיוחד לאור ההיצע העצום שקיים היום בשוק של מכוניות טובות יותר ויקרות פחות.

אז הרכב מעוצב נחמד, שינו קצת את הפלסטיקה ועשו מתיחת פנים, לא החליפו את הגיר והרכב עלה במשקל קצת, אז ה-3 החדשה התבגרה קצת אבל לפחות בשבילי אם מדברים על בחירה מהלב ולא מהשיקול הכלכלי גרידא היא לא תהיה הבחירה הראשונה וכנראה גם לא השניה.

פורסם

זו תשובה עם הסבר והיגיון - פשוט , תן בראש ליבואן , לא ברכב :lol:

ורכב קנה את המתאים לך - בכייף .

אני מפרגן ל גולף על פריצות הדרך ב 15 השנים האחרות - ליבואן הרבה פחות על התמחור .

ובזכות ה גולף שאר החברות מנסות לישר קו - זה היפה והמחייב אחרים כשיש סמן גבוה בשוק :idea:

גם ה גולף נפלה בדברים קטנים ומעצבנים , אבל היא יצרה תקדים יפה מאוד - אני נהנה לראות את הגולף והשירוקו בכביש .

( וברמזור אם אני במקביל - אני פותח חלון ומפרגן , רכב יפה ומרשים )

כאשר אני בודק את הנתונים - אני חושב קודם , באיזה פלח נמצא הרכב - נכנס ונוהג בו אם אני נהנה , זה בהשוואה למקבילות בפלח ,

בהתחשב בדרישות ואפשרויות הקונה הממוצע מהרכב .

ואיך יעבור הרכב את מבחן הזמן - אמינות , שיקול רציני בפלח הנ"ל .

מאזדה הצליחה לבנות תדמית אמינות ווהתאמה טובה בישראל - הרכבים עברו בהצלחה את בעיות מזג האויר והתחזוקה בחוסר :wink:

ובדגם הלפני אחרון הפתיעה ונתנה אפילו קצת כייף ספורטיבי וכידוע בד"כ זה פשרה עם הנוחות .

מניסיון כיום עם ה מאזדה 6 החדשה - מאזדה הגיעה לחבילה שיש בה הנאה בנהיגה ופשרה סבירה מאוד בנוחות .

חבל שהיבואן לא הגיע לבגרות ואחרי שביסס את מעמדו בשוק - לא מביא לכאן דגמים נוספים יותר חזקים ומיוחדים .

אני מבין את החשבונאות :twisted: מאחורי ההחלטה - לא מבין איך קצת רגש ויחוד לא נכנס להם בראש .( אז מבחינתי - תן ליבואן גם הפוכה בראש )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לכל המודאגים, גרסאת ה- 2.0 ליטר מקבלת תיבה של 5 הילוכים. בשונה מהדור הקודם שהיה בעל תיבה עם 4 הילוכים.

שזה שיפור לא רע בכלל, במחיר שכזה עם אבזור שכזה בגרסאת ה- 2.0 ליטר (לידע כללי המנעו של ה -6 החדשה שונה וחלש במקצת), זה רכב מאוד אטרקטיבי למשפחות. כמו כן האורך שלה הוא כמעט 460 ס"מ, להזכיר המאזדה 6 בעלת אורך של 476 כמעט. רק למחשבה.

משום מה היא זוכה לג'נטים של 17 אינצ'.

כמו כן, עיצוב הפנים בהחלט מרענן בגרסא היקרה (2.0 ליטר).

ליין מן:

המרכז של ה- THE ALL NEW MAZDA 6 הוא שונה לגמריי, המאזדה 6 החדשה, זכתה גוף חדשל גמריי וקשיח בהרבה יותר, תקרא בסקירות וכתבות ובכללי, המאזדה 6 כלל אינה דומה לקודמה מבחינת המרכב השלדה והגוף והתנהגות.

המתלים כויילו בהתאם גם כן.

פורסם

אגב, מי שקרא ידיעות אחרונות בסוף שבוע.

השוו את המאזדה 3 החדשה, לשברולט קרוז, יונדאי I30 וטויוטה קורולה.

המאזדה סיימה מקום שלישי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

היום נזדמן לי לנהוג מעט על מאזדה 3 החדשה בגרסת 1.6 סדאן. כמי שהכיר את הדור הקודם(אותה קיבלתי מספר פעמים כרכב חילופי בליסינג), מספר הבדלים בולטים למן הרגע הראשון.

לחיוב:

-עיצוב פנים מושקע ומעניין יותר, אם כי מעט OTT.

-בידוד רעשים ומתלים משופר. מתבטא בין היתר בשיכוך עדיף של תלאי אספלט קלים.

-תא מטען גדול יותר עם פתיחה חשמלית מבחוץ.

-מרווח הפנים ותנוחת הנהיגה נותרו טובים(לפחות עבור גובהי הממוצע).

-תחושה קלילה וזריזה (אשר בדומה לאמריקאיות ולסובארו, נעלמת אחרי המטרים הראשונים).

לשלילה:

-עיצוב מוגזם ודיסהרמוני. אם הפנים OTT, החוץ על אחת כמה וכמה.

-הביצועים איבדו מעט מהעזוז שאפיין אותם. בעליות זה מורגש במיוחד - ואז גם הבידוד המשופר לא ממש עוזר למחאת המנוע.

-ההגה עדיין טוב, אך הוא פחות חי מבעבר ותחושתו מנותקת יותר.

-נוחות הנסיעה נותרה מאכזבת על כל דבר מאתגר יותר מתלאי אספלט קלים. חד משמעית נופלת מקרוז ומפיז'ו 308 בסעיף זה.

לסיכום, מכונית פחות ממוקדת באופיה ובניהוגה מהדור היוצא.

ואגב הכתבות, מעט מאכזב שלא הכניסו את 308 אליהן לאחר הצגת גרסת הציים שלה. אני הייתי מתלבט בינה לבין I30.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...