רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
בן דוד שלי נתפס על 140 קמ"ש (135 לאחר הפחתה) במרחק של 500 מטר מצומת. כלומר, לפי השוטר, ב 500 מטר הללו הוא הספיק להאיץ מ 0 ל 135 ולעצור לחלוטין. מכיוון שהדבר לטענתו לא היה ולא נברא, אנחנו רוצים לבדוק מבחינה מתמטית האם זה בכלל אפשרי. הרכב שנתפס הוא אוודי A6 2001 TDI מנוע 2.5. לחפש כמה זמן לוקח לרכב להאיץ עד 100 זה לא בעיה, השאלה היא המרחק ומרחק העצירה. האם ניתן לחשב דבר שכזה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה בדיוק קורה פה? אין צורך לפרט אני מאמין.. צומת נהלל לפני כשבוע:
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
אף פעם לא חשבתי על זה, אבל למה כל המסחריות למיניהן כגון ברלינגו / קנגו / דובלו/ פורד קונקט / לא מתומחרות בכלל ביד 2? בחיפוש ביד 2 אין אפילו דגם אחד אופציה בחיפוש לרכבים הללו. יש סיבה מיוחדת לדבר הזה? צבירת קילומטראז' גבוה עם השנים? ירידות ערך מטורפות?
הודעה אחרונה מאת rctguy, -
- 1 תגובות
- 569 צפיות
שלום רב. ברכבי אשר עליו הביטוח מכסה כל נהג מגיל 24 ומעלה, ואשר ישנו נהג חדש עם וותק רישיון בן חודש חודשיים שגילו עוד 3-4 חודשים יהיה 24 , האם הביטוח "כל נהג מגיל 24 ומעלה" מכסה אותו? ערכתי חיפוש בשרשור הראשי בנושא זה אך לא מצאתי תשובה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום גיסי מתקרב לגיל 40 וגיסתי רוצה להפתיע אותו בהדרכת/קורס נהיגת מסלול. הם גרים בלוס-אנג'לס, לכן מחפש המלצות לבתי ספר/מסלולים באזור הזה ועד לאס וגאס/סאן דייגו. התקציב - באזור 1000$-2000$. גיסי מתעניין במכוניות ספורט כך שנהיגת ראלי/שטח וכו' - לא רלוונטית. הצעות ורעיונות, בעיקר אם מגיעים מנסיון אישי - בשמחה. תודה שי
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, לפני כחצי שנה נכנסתי במישהו מאחורה ממש כניסה קטנה אך נגרם לו נזק למכסה תא מטען ולטמבון האחורי. תוך כדי הכניסה שלי בו הוא נכנס ברכב מקדימה והמכה הייתה קטנה עד כדי כך שבעל הרכב שהוא פגע בו יצא הסתכל מה קרה ראה שאין כלום והמשיך לנסוע והם אפילו לא החליפו פרטים. אתמול לאחר חצי שנה מצלצל אליי הסוכן שלו ואומר לי שיש בעיה עם הסכום שהוא צריך לקבל מהביטוח והם מסרבים לשלם לו על הצד הקדמי. הנהג שנכנסתי בו לא דיווח שהוא נכנס במישהו מקדימה לאחר שפגעתי בו אך עשו לו תיקונים על סך 42 אלף ש"ח שמתוכם 18 אלף על הצד האחורי ואיכשהו 24 אלף על הצד הקדמי (לא הגיוני מכיוון שהייתה בקושי שריטה). בקיצור הוא מצלצל אמר שיש בלאגן ואני לא יודע בדיוק מה זה קשור אליי. יש מצב שאיכשהו הבע…
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
- 1 תגובות
- 689 צפיות
שלום רב אני מחפש את נתון התאוצה 0-100 הרשמי של אאודי A3 דור קודם (נגיד שנת '02) 180 1.8T כוחות סוס אוטומטית. הצלחתי למצוא את הנתון 7.5 שניות במקומות שונים אך אני כמעט בטוח שהוא מתייחס לגרסה בעלת הגיר הידני. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 3 תגובות
- 816 צפיות
שלום רב בזמן הקרוב אהיה בגרמניה עם רכב שכור, Volkswagen Polo TDI בעל 70 כוחות סוס. מפאת היותי בן 18 אין לי אפשרות להשכיר רכב חזק יותר. מהירותו המקסימלית הינה טיפה יותר מ160 קמ"ש, ומכיוון שאני בגרמניה ואין הגבלת מהירות בחלקים רבים של הכביש המהיר, אני אשייט במהירות זו כשיתאפשר. שאלתי היא האם הרכב יכול לעמוד במהירות כזו במשך תקופות זמן ארוכות? זהו בכל זאת רכב קטן וחלש יחסית ולא מכונית גדולה בעלת מנוע 300 כ"ס.. תודה רבה על כל תשובה!
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
תלונה נגד מוסך. 1 2 3
מאת חיים473-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מקווה שאני כותב את ההודעה במקום הנכון,הענין הוא שהכנסתי רכב לטיפול עקב רצועת טיימינג שנקרעה והמוסך עשה טיפול מוגזם ומופרך ללא כל צורך.החשבון שהוגש לי לשלם חריג מאד ביחס לסוג טיפול כזה.לא רציתי לשלם ואיימתי בתביעה משפטית אך כמובן שלא שיחררו לי את הרכב עד ששילמתי את מלוא הסכום,לדאבוני. אני מבקש לדעת - האם יש איגוד המטפל בתלונות נגד מוסכים ? האם יש "ממש" בתביעה נגד מוסך על מחיר מופקע וללא צורך ? אני בכוונה לא חושף פרטים ושואל בכלליות אך אם צריך ומותר אשמח לתת פירוט מלא למה שנעשה ובכך אולי אוכל לקבל תשובה ממוקדת. אודה לכל תשובה ועזרה שתינתן, תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רוצה לשתף אתכם בחוייה לא נעימה שנגרמה על ידי נהגת שלא מכירה חוקים בסיסים. ננסה להסביר את המקרה בלי שרטוט... נסעתי בנתיב אמצעי בכביש חד סיטרי של שלוש נתיבים. כאשר נתיב הימני הוא לפניה ימינה בלבד, נתיב אמצעי הוא ישר ופניה ימינה ונתיב שמאלה הוא רק ישר. אני פניתי בנתיב האמצעי ימינה ונהגת שהיתה בנתיב הימני שמיועד רק לפניה החליטה להמשיך ישר תוך שהיא יוצאת מהנתיב שלה ולא מסתכלת לצדדים. באמצע הפניה שמתי לב אליה שהיא חותכת את הנתיב לכיווני וצפרתי לה, למרות זאת היא נכנסה בי ושפשפה חלק קטן מכנף האחורית. כמובן שנעצרנו, וישר היא התחילה להאשים אותי שאני חתכתי אותה והתחילה לעשות בלאגן שהיא תזמין משטרה. הסברתי לה איפה היתה הטעות שלה אך היא עשתה רושם שלא מעני…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
אישור יבוא.
מאת TOMER18- 0 תגובות
- 508 צפיות
שלום לכולם! ברצוני לדעת תוך כמה זמן מיום הגשת הבקשה (אישור יבוא)למשרד התחבורה מגיע האישור בדואר בד"כ. ומה התנאים לקבלת האישור תודה ויום טוב תומר.
הודעה אחרונה מאת TOMER18, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש פנסים שקופים ואנג'ל אייז לאופל שלי רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג וכמה זה בערך אמור לעלות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת liavar1, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בקשר לשרשור שהתפרסם פה בפורום, באה התגובה הבאה בידיעות אחרונות של היום 23-6-09 מה מדהים הוא שכתוב שאתר רכב שנפל בפח פירסם כאילו שלוי יצחק פירסם זאת בכוונה להתחרות ביד2. לבקשת לוי יצחק הוסר הקישור למחירון מהאתר. כמו שזה נראה זה לא האתר שלנו. תגובה והבהרות בקשר למחירון שהועתק מלוי יצחק: השרשור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2161771#post2161771 והתגובה:
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כתבה מומלצת ביותר - גם אדם בעל סיפור חיים מרתק, וגם דיון בסוגיית הרכב החשמלי. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3312102,00.html
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 5 תגובות
- 962 צפיות
אני לא יודע אם זהו הפורום הנכון לשאול, אבל בכל זאת: באתר NetCarShow ישנה תמונה מתחלפת בתחתית האתר שכל פעם מציגה רכב אחר. עכשיו לפני כמה ימים נתקלתי בתמונה של רכב שאינני מצליח לזהות: אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בזיהוי הרכב. תודה ושבוע טוב, Roy
הודעה אחרונה מאת fords, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחרי שנים שבהן נשמרה זוהותו בסוד,גילה אלוף העולם של פורמולה 1מיכאל שומכר שהוא "הסטיג" נהג המבחן האנונימי מתוכנית טופ גיר. בפרק שודר שלשום בבריטניה הסיר "סטיג" הנוכחי את קסדתו הלבנה מראשו לקול תשואות הקהל באולפן וחשף את זהותו של שומכר הנהג המצליח ביותר בפורמולה 1. עם זאת בבריטניה נשמעו קולות כי מנחה "טופ גיר" ג'רמי קלרקסון,נקט תעלול יחצ"ני ושומכר בסך הכל אורח חד פעמי שהתחפש ל"סטיג" בינואר טענו בתקשורות הבריטית ש"הסטיג" הוא בן קולינס ששימש כפעלולן בסרט מסדרת ג'יימס בונד,
הודעה אחרונה מאת נירל, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי רכב שעניין אותי- מרצדס CLK שנת 2001. מחיר מחירון הרכב הינו בסביבות 100K, אך הצעת הביטוח שקיבלתי די היממה אותי. לנהג מעל גיל 28, עם תביעה אחת בשלוש שנים (פגעו בי אך התביעה לוקחת זמן ולבנתיים הופעל הביטוח ונרשמה תביעה), כל הצעות הביטוח שקיבלתי למקיף + חובה היו בסביבות 10K!. ההסבר למחיר הגבוה אליבא סוכני הביטוח טמון ב"מחיר החלפים, ו"באוכלוסיה" שנוהגת בסוג הרכבים האלה" (ציטוט סוכן). אגב חברות הביטוח הישיר כלל אינן מבטחות רכב כזה מאחר והוא נחשב ספורטיבי. יש למישהו עצה להוזיל עלויות במקרה כזה? האם בכלל הגיוני לעשות ביטוח לרכב בסך של 10% מערכו לשנה? אני יודע שמרצדס עולה יותר בכל תחום, לא ציפיתי לעלויות יפניות אך האם זה לא מוגזם? אודה לעצות ותובנות.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני שנתיים וחצי נפתח השרשור הזה, בעקבות הכרעת הדין של כבוד השופט ש' יציב מביהמ"ש לתעבורה חיפה. נזכרתי בנושא זה, מאחר וכבוד השופטת ררחל טאובר מביהמ"ש לתעבורה רמלה, הרשיעה אתמול(25/2/09) נהג מונית(זוטובוס) על אותה עברה בדיוק. למרות שהחלטת ביהמ"ש בחיפה אינה מחייבת ואף לא מנחה, יתכן והכרעה זו היתה עוזרת המעט לאותו נהג. מעבר לזאת, הנהג יכל להוציא פטור ע"פ תקנה 83ג' סעיף 3א' או 3ב' ובכך להמנע מכל התסבוכת הנ"ל. חובת חגירה של חגורת בטיחות [תיקונים: התשנ"ה (מס' 5), התשס"א (מס' 6), התשס"ד (מס' 6), התשס"ה, התשס"ה (מס' 9), התשס"ו (מס' 7)] 83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו …
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, ברחוב שלי עומד רכב ישן ללא טסט (לפחות לפי המדבקות על השמשה הקדמית) עם פנצ'רים כמעט בכל גלגליו ועם מגבים ופנסים שבורים - אקיצר לא זז ממקומו במשך זמן רב. האם יש פרק זמן שבו יש צורך לפנות למשטרה/עירייה על מנת לבקש מבעל הרכב לפנות את רכבו? הרחוב שלי גם ככה קצר בחנייה והרכב סתם תופס חנייה ולא משמש אף אחד.
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבוע טוב. מדובר על רכב משפחתי סטנדרטי. אני משתמש כיום בשקית ניילון שמתגלגלת על הרצפה - לא נעים ולא נוח. אשמח לדעת אם מישהו חשב על פתרון יותר יצירתי. עריכה: ראה רעיונות למכונית המחרתיים (למשועממים בלבד...)
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
למיטב ידיעתי מתחילה היום 21.6
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
http://www.auto.co.il/כתבה-22741-עדכון-ניסאן-GT-R-ו-Z370-בדרך-ליש.aspx ואם זה אכן קורה השנה ואם המחירים יהיו סבירים כל שנותר לומר הוא... שהחיינו. נ.ב-מעניין יהיה לראות את תגובתו של יבואן פורשה לתחרות החדשה. שירות נורמלי? מחירים ריאליים יותר? יהיה שמח
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום הוצאתי את הרכב מהסוכנות, הרכב מדהים. צבע חבל"ז, בקרוב תמונות. אמרו לי ש1500 ק"מ ראשונים כדאי לא לעבור את ה3000 סל"ד. עד כמה זה באמת קריטי? המנוע לא עובר הרצה במפעל? הם גם אמרו שבהתחלה הוא יאכל יותר דלק אולי יהיה קצת רעשים שהמנוע צריך זמן לפעול ולתפעל את כל המכלולים. היום בערב אחרי שנסעתי כבר היום למעלה מ100 ק"מ התחיל רעש מוזר נשמע כמו משהו שנוגע במאוורר. האם לדווח לסוכנות וללכת ישר למוסך? או אפשר לחכות עד סוף ההרצה=1500 ק"מ. ביום שבת אני מתכנן אילת - מטולה. עומר
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפי מה שאני הבנתי, יבוא גאנטים וברקסים פטור ממכס אבל מחויב במע"מ 15.5%. אשמח לקבל תגובות של אנשים שהתנסו בעניין, אני ממש לא רוצה להסתמך על שמועות. במידה וזה נכון, אז ג'אנטים עם צמיגים הולך? רק חדש או רק יד שנייה? מה כלול בברקסים רק צלחות? רפידות? משאבות? צינורות? תודה לכולם מאור
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כבר כמה שנים שהוא ב'שיפוצים'. כבישים של עיירית רחובות משופצים בפחות זמן, מה קורה איתם??? מישהו יודע איזה אינטרס יש להם כשהם משאירים את האתר ב'שיפוצים' כל הזמן?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 7 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום. ברצוני להתיעץ עמכם. היום החניתי את הרכב בחניה של חבר. במשך תקופה ארוכה כלומר מספר שנים אני מחנה את הרכב בנקודה הזאת בצורה הזאת ואף פעם לא קיבלתי דוח חניה. לפי מה שנאמר על ידי הפקחים ובדוח זה שאני מפריע לתנועה. ברשותי תו נכה בנוסף. האם באמת יש הצדקה לדוח? לפי מה שאמרו לי שאני החניתי את הרכב לא בקו ישר אלה בזווית כפי ששאר הרכבים עשו זאת. למעשה רק אני ועוד רכב קיבלתי דוח וכל השאר עם אותו צורת חניה לא קיבלו. השאלה שלי היא כזאת מה אתם חושבים שניתן לעשות בנידון? האם אני יכול לבקש בית משפט על דוח של עיריה? מכיון שנאמר לי כפי שאני זוכר מזמן זה שאני מגיש ערעור ותוך 3 חודשים מחזירים תשובה במידה ולא מבטלים אותו אני חייב לשלם או בית משפט ששם אני ישלם כפול.…
הודעה אחרונה מאת matanvip, -
- 5 תגובות
- 917 צפיות
אהלן , למישהו יש רעיון איפה ניתן למצוא חלקים למוסטנג חדשה? תודה, צחי.
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה שלי מאוד פשוטה, במידה ואני מביא אותו לארץ ואני נשאר עם לוחית זרה, עזבו כמה זמן אפשר ומה צריך לעשות בשביל לקבל לזה אישורים, אני פשוט רוצה לדעת אם יש לי אפשרות למכור את הרכב פה בארץ? ואם כן, מה קורה עם המסים שלא שילמתי בגלל שהכנסתי את הרכב על בסיס זמני? והאם הרוכש יוכל להוציא לאוטו לוחית רישוי ישראלית (שוב, עזבו מה התקנות של משרד התחבורה וכל זה) הוא יצטרך לשלם על המסים הנ"ל? או איזושהם מיסים נוספים? תודה..
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 2 תגובות
- 677 צפיות
שלום חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי תשובה לשאלה שלי. אני לא בטוח אם מישהו פה יודע אבל ננסה.. אני אמור בעזרת השם לנסוע לעבוד בגרמניה/אוסטריה(לתקופה של כמה שנים) השאלה שלי מה אני יעשה עם הרישיון בעת ההגעה לשם, אם אני יצטרך לעבור שם מבחנים או משהו כזה או שאפשר פשוט להמיר את הרישיון הישראלי באירפואי. יש לציין שאני חייב רישיון לצורכי עבודה. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת servus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, שמי נטע ואני מתמחה במשפטים, אני אוספת מידע לגבי תקלה סדרתית במנועי טויוטה שמחייבת את החלפתם, על מנת לבדוק אופציה לפנות לטויוטה בצורה מאורגנת. אשמח לקבל כל מידע בדבר מקרים בהם הושבתו מנועים ברכבים אלה (או סבלו מנזקים כבדים), וטויוטה סירבה לשאת בעלויות התיקון. תודה, נטע [email protected]
הודעה אחרונה מאת kitt, -