Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רוצה בכלל להתחיל לדבר על כמה שטויות רשומות לפעמים בספר רכב, ובמיוחד בתרגום שלו שנעשה כנראה ע"י מישהו שבחיים שלו לא ראה רכב.

פורסם

לגביי הרצה , פעם אמרו שזה צריך להיות במישור ,בלי עליות וירידות חדות , מצד שני מישהו פעם אמר לי שהרצה בעיר זה יותר יותר טוב כי אז המנוע לא עובד על סל"ד קבוע .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
אני לא רוצה בכלל להתחיל לדבר על כמה שטויות רשומות לפעמים בספר רכב, ובמיוחד בתרגום שלו שנעשה כנראה ע"י מישהו שבחיים שלו לא ראה רכב.

מעניין דווקא לשמוע כמה דוגמאות, אפשר ?

פורסם
ברוב הרכבים היום נטען על ידי היצרן שאין כבר צורך בהרצה, ומרבית האנשים עושים את זה על מנת להיות ON THE SAFE SIDE.

כמו שלא מחליפים היום שמן אחרי 1500 ק"מ.

מטרת ההרצה הייתה בעברה לתת לכל חלקי המנוע וגלגלי השיניים "להתרגל זה לזה". כיוון שבמהלך ההרצה היו עפים שביבי מתכת קטנים מאוד אז גם היום מחליפים שמן אחרי 1500 ק"מ.

היום יכולות הייצור שלנו גבוהות לאין שיעור מאשר לפני כמה שנים ולכן תיאורטית אין באמת צורך בהרצה.

הבעיה היא שהנזק שנגרם על ידי הרצה לא נכונה יבוא לידי ביטוי רק זמן רב אחר כך ואין דרך אמיתית לקשר את זה, שכן ניקח שני רכבים.

הראשון עבר הרצה מצויין, ונזקק לטיפול ראש מנוע רק אחרי 250K ק"מ.

והשני לא עבר הרצה כמו שצריך ונזקק לטיפול ראש מנוע אחרי 100K ק"מ.

קשה מאוד לשייך את זה להרצה, כיוון שבין לבין הרכבים עברו עוד המון דברים, לא ננהגו על ידי אותו אדם ולא באותו מקום ואופן, והאם הם טופלו באותה צורה?

לכן לדעתי היום הרצה היא מסורת שנותרה מפעם, שאין הוכחה אמיתית ליעילות או לחוסר יעילות שלה.

בלי קשר אני לא ממליץ על נסיעה ברכב הזה מטולה-אילת שהוא כל כך חדש, אלא רק אחרי שמתרגלים אליו מעט והוא נפתח קצת.

כן אני בצד החמור של המשוואה - ואחרי 1000 ק"מ ראשונים מחליף שמן ופילטר שמן :screwy::lol:

ורכב חדש ולא מוכר - בשבוע הראשון , אימונים בבריכה האזורית , ואח"כ מעבר ל ים הפתוח .

אתה לומד קצת על ביצועי הרכב התנהגות בלימה - ואם יש בעיה אפשר לגשת למוסך הקרוב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...