Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חישוב מרחק האצה ובלימה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנתונים המופיעים בחוברות התאוריה מתבססים על הנתונים בארץ בהתייחס לאיכות הכבישים הסטנדרטית כאן. מן הסתם יהיו כבישים בהם מרחק הבלימה יעלה ואחרים בהם מרחק הבלימה יתקצר.

RK,

לא לשכוח שיש גם מרחק בלימה שבמהירות 135 קמ"ש עומד על כ-28 מטר.

מרחק עצירה = מרחק תגובה + מרחק בלימה.

לפי הטבלה שצירף ~TB~ עולה באומדן שמרחק הבלימה במהירות 85 מייל עומד על כ-390 רגל.

תוסיף לזה את מרחק התגובה שהוא כ-28 מטר, כך שהמרחקים די קרובים לנתון שהצגתי קודם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנתונים שציינת מתאימים פחות או יותר לנתונים המצויינים בספר התאוריה... לעומת זאת, באתרי האינטרנט שבהם מפורסמים מרחקי בלימה של מכוניות סטנדרטיות מפורסמים נתונים שונים לחלוטין... מאיפה נובע השוני?

יכול להיות שהוא נובע מחמישים שנות התפתחות טכנולוגית. חלק מהדברים הכתובים בספרי התיאוריה נכתבו לפני עשרות שנים, כאשר המכוניות היו שונות. לדוגמה, פעם (ואולי עדיין) היה כתוב לבלום לסירוגין. שיטה זו מתאימה למכוניות עם בלמי תוף מקדימה - מה שאפילו ברכבי אספנות כבר כמעט ולא קיים.

דני

פורסם
NMP,

טבלאות מרחקי עצירה מצביעות על כך שמרחק עצירה במהירות 100 קמ"ש עומד על 103 מטר.

הנתונים מתייחסים למערכת בלמים תקינה, לצמיגים תקינים ולכביש יבש.

אני יכול להניח כמעט בוודאות שבמהירות 135 אין שום אפשרות שיעצור באזור ה-100 מטר.

טבלאות מרחקי עצירה מהסוג שאתה מדבר עליו מציגות מספרים קצת מופרכים שכוללים זמן תגובה גדול ובלימה לא אידיאלית.

לדוגמא מרחק הבלימה עצמו מ-100 קמ"ש הוא באיזור ה-40 מטר אבל הטבלאות ידברו על 100 מטר אחרי ששיקללו זמן תגובה (מאוד בלארג'יות) ובלימה פרוגרסיבית טיפוסית.

אני לא טוען שהוא עצר ב-100, שים לב מה כתבתי:

"טכנית מאה מטר יכולים להספיק לבלימה (תסריט מאוד אופטימי של בלימה מקסימלית ומהירות תגובה מאוד גבוהה). זה אומר שהעסק מאוד גבולי בתסריט הזה. ברגע שגם משקללים את אלמנט המדידה והתגובה של השוטר זה כבר הופך ללא הגיוני במיוחד."

~TB~, משום מה לא התייחסת לחלק הכי חשוב: מאיפה מגיע התסריט של עמידה במרחק 500 מטר, האצה ובלימה ? זה כתוב בדו"ח ? 500 מטר זה כל טווח הראיה שיש לשוטר ? הלזירה כביכול הגיעה במרחק הזה ? (לא חוקי)

* לגבי ההבדלים בין המספרים, כתבתי קצת קודם אבל אם לא מובן, טבלאות התיאוריה באות לתת לך הערכות עבור שמירת מרחק. הן צריכות לשקלל תנאים ממוצעים שכוללים תגובות קצת איטיות של הנהג הממוצע ובלימה לא הכי איכותית.

הטבלאות האחרות שמראות מספרים נמוכים משמעותית, מתייחסות רק למרחק הבלימה טכנית (כלומר מרגע הלחיצה על הברקס ובביצוע נכון של בלימת חירום). מן הסתם אלה לא מספרים שאתה מפרסם לנהגים בספרי תיאוריה כי הם לא ריאליים.

למטרות ויכוח בבימ"ש זה נוח לקחת את הטבלאות של התיאוריה אבל ציינתי שמבחינה טכנית ניתן לבלום בטווח קצר בהרבה.

פורסם

מה שיותר מעניין, צריך לסחוט את הדוושת דלק, וישר אחרי זה את הדוושת בלמים כדי להגיע(בהיגיון כמובן) לידי עצירה, ונשמע שזה הרבה אחרי 500 מטר(בנוסף לזה שאמרת שמדידה היא קבילה רק עד 300 מטר מרחק ממל"ז).

תמשיך לעדכן, נושא שמאוד מעניין(לפחות אותי אישית).

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

~TB~, משום מה לא התייחסת לחלק הכי חשוב: מאיפה מגיע התסריט של עמידה במרחק 500 מטר, האצה ובלימה ? זה כתוב בדו"ח ? 500 מטר זה כל טווח הראיה שיש לשוטר ? הלזירה כביכול הגיעה במרחק הזה ? (לא חוקי)

דווקא חשבתי שהתייחסתי לחלק של הלזירה באחת מהודעתיי הקודמות.

השוטר רשם בדוח שעצר את הבחור במרחק של 500 מטר מהצומת.

הצומת הנ"ל היא צומת מרומזרת בצורת T - על מנת להגיע להיכן שהשוטר עמד לא ניתן להמשיך בנסיעה ישרה אלא חייבים לפנות (ימינה או שמאלה, תלוי מהיכן מגיעים. כלומר השוטר עמד בגזע של האות T).

לפי מה שדווח לי (עדיין לא ראיתי את הדוח אישית), בפירוש אין זכר למרחק לזירה.

כמובן שאם הלזירה היא ממרחק של 500 מטר, או לחילופין לא רשום מהו המרחק שבו לזרו עליו, אז כל הדוח לא קביל שכן המרחק המקסימלי הינו 300 מטר.

לפני הפנייה לכיוון השוטר, לטענתו, הוא היה בעמידה מוחלטת ברמזור אדום. כמובן שהדבר לא רשום בדו"ח ולא ניתן להוכחה.

לגבי ההבדלים במהירויות - כמו שחשבתי כך רשמתם. הבדלים של טכנולוגיה עם השנים בשילוב של בלימה סטנדרטית לעומת בלימת חירום בתנאי מעבדה משפיעים על הנתונים. כמובן שבבית משפט הנתונים שיוצגו יהיו הנתונים מספרי התאוריה...

Back to the original - NC again.

פורסם

לפותח השרשור

הויכוח על המרחקים הוא קצת אקדמי. כי חסר לנו הנתון הכי חשוב והוא גיל הנהג.

כעומק השאלה עומק התשובה. עד שלא ינתנו לנו נתונים בצורה מסודרת מפותח השרשור הוא יקבל תשובות שכולן טובות אבל לא מן הנמנע שאינן משרתות את מטרתו.

כיוון שלא קראת את הדו"ח ואתה מביא מהרהורי ליבך מה הבנת מהבן דוד שאולי גם הוא לא הבין מה כתוב בדו"ח עשה לבן דוד שלך טובה ואל תסתמך על אף תשובה שניתנה כאן, שכולן אוליי נכונות, כיוון שייתכן והן אינן משקפות במאומה את הדו"ח הספציפי שבן דודך היקר קיבל.

אני מפנה אותך לשרשור הזה שאני פתחתי. אני ביקשתי להישפט אחרי שחרשתי את הנושא על בוריו. אפשר לומר שעשיתי עליו דוקטורט בפורום כאן ולא רק כאן

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=252876&highlight=%D7%93%D7%95%D7%97+%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA

ואומר לך באחריות ובאכזריות:-) .ממני לא תקבל תשובה עד שלא אדע את פרטי המקרה על בוריו מהטעם הפשוט שאני לא רוצה להטעות אותך ואת בו דודך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

NMP,

זמן תגובה מקובל הוא 3/4 שניה. הזמן הזה הוא הזמן שעובר מהרגע שאנהג רואה אירוע, מעבד אותו במוחו, המוח שולח פקודה לרגל ללחות ברקס והאדם מרים רגל מדוושת הגז ומתחיל ללחוץ ברקס.

זמן התגובה אינו קשור כלל ליכולת הרכב לבלום.

וכדי לחדד את ההסבר, חייל שנמצא במארב ומזהה מחבל - מהרגע שהוא זיהה מחבל ועד הרגע שלחץ על ההדק, תעבור 3/4 שניה.

אתה רואה את זה בתור שבריר שניה, אבל השבריר הזה הוא 3/4 שניה והוא נתון סטטיסטי שנבדק לא רק בהקשר של נהיגה אלא בהקשרים רבים ושונים.

חלק מהגורמים המשפיעים על עליית זמן התגובה הם: גיל, אלכוהול, עייפות.

הסטטיסטיקה מלמדת שאצל צוותי אויר אפשר למצוא זמני תגובה קצרים יותר אבל גם הם לא פחות מחצי שניה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
טבלאות מרחקי עצירה מהסוג שאתה מדבר עליו מציגות מספרים קצת מופרכים שכוללים זמן תגובה גדול ובלימה לא אידיאלית.

לדוגמא מרחק הבלימה עצמו מ-100 קמ"ש הוא באיזור ה-40 מטר אבל הטבלאות ידברו על 100 מטר אחרי ששיקללו זמן תגובה (מאוד בלארג'יות) ובלימה פרוגרסיבית טיפוסית.

לא ידעתי שמהנדסי אדם הצליחו ליצור אוכלוסיה שהתוחלת תצביע על זמן תגובה קצר.

כשאתה קובע את מה שאתה קובע, אתה בעצם אומר שאם מרחק הבלימה הלארגי' לכאורה עומד על 28 מטר, הרי שלדבריך הנתון הזה מופרך כיוון שרוב האוכלוסיה תצטרך מרחק קטן בהרבה.

אם כך, צריך להוריד את רוב האכלוסיה מהכביש, כיוון שלא יעמדו בסטנדרט שאתה קובע.

טייסים, שהם אפילו לא אחוז מהאוכלוסיה, אולי אצלם מרחק התגובה יעמוד על 20 מטר (ב-135 קמ"ש).

.

פורסם

אני מבין שאתה חובב של קריאה סלקטיבית.

אתה מוזמן לקרוא שוב את כל הדברים שאמרתי בשרשור כולל ההסתייגויות וההפרדה לטכנית/תיאורטית מול בפועל.

(וכן, המספרים מנופחים, אם בגלל זמן תגובה או בגלל בלימה גרועה כי מ-100 קמ"ש לא צריך 100 מטר, אם בחישובים שלהם לקחו באמת 3/4 שניה זה אומר בערך 20 מטר, כלומר בלימה של 80 מטר שזה פי 2 מהבלימה האידיאלית. ושוב, הפעם מודגש בשבילך: זה ברמה התיאורטית, בפועל אני גם הסכמתי שהתסריט לא ממש סביר)

פורסם
כלומר בלימה של 80 מטר שזה פי 2 מהבלימה האידיאלית.

על סמך מה אתה קובע ש- 80 מטר הוא פי 2 מהבלימה האידאלית?

ולענין זמן תגובה - אם אצלך כולם טייסים אז כנראה ש-3/4 שניה הוא זמן תגובה מנופח.

.

פורסם

אתה מתעקש להמשיך להבין מה שאתה רוצה (במיוחד ההודעה שלך לפני העריכה).

נתפסת חזק לעניין הטייסים אבל אתה מתעקש להתעלם ממה שאני כותב או לפחות מההקשר (בדגש על הפרדה בין תיאוריה למעשה, בין מרחקי בלימה נטו אידיאליים לבין מרחק כולל לנהג הממוצע).

לא חסר ברשת מידע לגבי מרחק בלימה (נטו, מרגע הלחיצה על הדוושה ועד לעצירה מלאה) מ-100 קמ"ש כי זה נתון שבודקים בהרבה מבחני רכב והתוצאות הם בסביבות 40 מטר (ואם מעניין אותך כמה זמן זה לוקח גם זה רשום, בערך 3 שניות).

אני דווקא לקחתי 3/4 שניה כזמן תגובה וזה מביא לבערך 20 מטר במהירות של 100 קמ"ש.

אם אתה רוצה להמשיך להתדיין לפחות תסביר לי על מה אנחנו מתווכחים כי אני לא לגמרי מבין מה מפריע לך במה שאמרתי (אמינות טבלאות "התאוריה" של מרחקי בלימה, האם התסריט של פותח השרשור ריאלי או לא, זמני תגובה של בני תמותה וכו').

ניר

פורסם

ניר,

נתונים לגבי מרחקי בלימה לדגמי רכב כפי שאתה מציין, לא ידועים לי, והאמת שאין לי בעת הזאת פנאי לחפש מקורות. אם תצרף לינקים זה רק יתרום להשכלתי.

לגבי הנתונים האידאליים - הם טובים למעבדה בדיוק כפי שתצרוכת הדלק של מכוניות נקבעה על פי תנאים אופטימליים.

נכון יותר להתייחס לנתונים המתייחסים לממוצע באוכלוסיה.

.

פורסם

היי לידידי.

כאמור עשיתי דוקטורט בעיניין

ראשית יש לעשות הבחנה בין זמנים ומרחקים אמיתיים לבין מה שמקובל באולם בית המשפט.

מרחקי הבלימה הולכים ומתקצרים במהלך השנים , עם התפתחות הטכנולוגיה , החל מאיכות הצמיגים וכלה במערכות כמו ABS.

לכן ניתן למצוא טבלה המראה מרחקי בלימה של רכבים שונים וההבדלים במרחקים ביניהם משמעותיים מאוד, והמוכיחים את עליונות הבלימה של רכב פלוני על רכב אלמוני. סתם לדוגמה קליאו רגילה וקליאו ספורט .קליאו ספורט תעצור במרחק קטן יותר.

קיימות גם נוסחאות אצבע באתרים שונים בחו"ל שדי תואמות לתוצאות שיפורטו בהמשך.

בבית המשפט הישראלי יש כללים אחרים המבוססים על מחקרים שנעשו בארץ בטכניון בשיתוף עם המשטרה.

העדכון האחרון שלהם הוא שנת 2003. זו התורה עליה מסתמך בית המשפט, והיא בז'רגון המשפטי בידיעה השיפוטית של בית המשפט, דהיינו אתה מביא את הנתון לבית המשפט ואינך חייב להוכיחו.

זמן התגובה במצב בו הנהג יכול לצפות את הסכנה 0.75 שניה

זמן התגובה במצב בו הנהג מופתע יש לקחת 1.1-1.2 שניה

זמן התגובה של מערכת הבלמים , כלומר מרגע הלחיצה על הדוושה עד שהפקודה מגיעה לגלגל 0.3 שניות

שני הזמנים העליונים כמובן מושפעים ממצבו הפיזיולוגי של הנהג, שתוי עייף וכו'

בחושך זמן התגובה יכול אף לעלות לכדי 2-3 שניות , כיוון שלנהג אין נקודת אחיזה קבועה שאיתה הוא יכול העריך את המצב נכונה.

לזמן הזה שכמובן מתורגם למרחק שהרכב יעבור עד לתחילת הבלימה, יש להוסיף את מרחק הבלימה.

מרחק הבלימה מושפע בראש וראשונה מן הכביש עליו הרכב נמצא טיב האספלט יבש או לא וכו'

בארץ מקובל לחשב את המרחק בכביש על פי מקדם חיכוך של 0.7 או 0.6 דהיינו כביש אספלט טוב במצב יבש. כסטנדרט.

בספר יש טבלאות גם למקדמי חיכוך נמוכים יותר 0.3 0.4 0.5

אז מופעלים על הרכב חוקים שלא נחקקו בידי אדם .אלה הם חוקי הפיזיקה.

מהירות מקדם חיכוך 0.6 מקדם חיכוך 0.7

קמ"ש מרחק במטר מרחק במטר

30 9 8

40 16 14

50 25 21

60 35 30

70 48 41

80 63 54

90 80 68

100 98 84

110 119 102

120 142 121

החוק הפיזיקלי אומר שאם המהירות מוכפלת בשתיים מרחק העצירה מוכפל ב 4

דוגמה מרחק הבלימה ב 40 קמ"ש הוא 14 מ במקדם 0.7 במהירות 80 המרחק יהיה 56 . כיון שעיגלתי את המספרים לא רואים זאת

המרחק ב 40 הנכון הוא 13.5 מטר כפול 4 מקבלים 54 . כפי שנרשם בטבלה.

כך שלמהירות 140 ניתן לקחת את המרחק במהירות של 70 = 41 מטר ולהכפילו ב 4 = 164 מטר ועל זה להוסיף את מרחק התגובה האמור לעיל.

הנתונים נלקחו מספרו של עו"ד אילון אורון "תעבורה עיקרי הלכות" הוצאת פרלשטיין מאי 2006

אורון מצטט את ספרו של השופט בדימוס יעקב בשן " דיני תעבורה חוק ופסיקה" מעודכן עד ליום 1.6.03. זה הספר שעליו בתי המשפט מסתמכים במקרה של תאונות מהירות ומרחקי בלימה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תיקון שגיאת הגהה בתגובה 16

RK,

לא לשכוח שיש גם מרחק תגובה שבמהירות 135 קמ"ש עומד על כ-28 מטר.

מרחק עצירה = מרחק תגובה + מרחק בלימה.

התיקון באדום

מנהלים: אם אפשר לתקן במקור למען הדורות הבאים, ובמקביל תגובה זו (30) תהא מיותרת.

.

• תוכן חדש...