Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רוצה לשתף אתכם בחוייה לא נעימה שנגרמה על ידי נהגת שלא מכירה חוקים בסיסים.

ננסה להסביר את המקרה בלי שרטוט...

נסעתי בנתיב אמצעי בכביש חד סיטרי של שלוש נתיבים.

כאשר נתיב הימני הוא לפניה ימינה בלבד, נתיב אמצעי הוא ישר ופניה ימינה ונתיב שמאלה הוא רק ישר.

אני פניתי בנתיב האמצעי ימינה ונהגת שהיתה בנתיב הימני שמיועד רק לפניה החליטה להמשיך ישר תוך שהיא יוצאת מהנתיב שלה ולא מסתכלת לצדדים.

באמצע הפניה שמתי לב אליה שהיא חותכת את הנתיב לכיווני וצפרתי לה, למרות זאת היא נכנסה בי ושפשפה חלק קטן מכנף האחורית.

כמובן שנעצרנו, וישר היא התחילה להאשים אותי שאני חתכתי אותה והתחילה לעשות בלאגן שהיא תזמין משטרה.

הסברתי לה איפה היתה הטעות שלה אך היא עשתה רושם שלא מעניין אותה.

לקחתי את הפריטים שלה וסוכן ביטוח שלי כבר מטפל הנושא.

מה שעוד היא אמרה לי, שהיא נוסעת ככה בכביש הזה קבוע.

ומה שהפחיד אותי עוד יותר שהיא לבשה עקבים בגובה של כ-8cm שהיו מחוברים לרגלה בשתי שרוכים.

אני לא מבין אך אנשים כאלה שלא יודעים אפילו חוקים בסיסים והכי הגיוניים שיש נוסעים בכבישי ארצנו:|

פורסם

לפי מה שתארת הנהגת אכן אשמה.

יש הרבה נהגים שבאמת אין ביניהם ובין חוקי התנועה קשר כלשהו.ולא מדובר רק בנהגות..

במיקרים כאלו של ריבוי נתיבים אני משתדל לפנות מהנתיב הקרוב ביותר לפנייה. כלומר ימינה רק מהנתיב הימני ביותר ושמאלה רק מהשמאלי וכך אין אף אחד שיסכן אותך.

פורסם

לא חדש. כל יום יש לי מקרה דומה בתל אביב, רחוב שאול המלך בצומת עם רחוב וויצמן. אחרי הרמזור הנתיבים קצת זזים שמאלה, בשביל שיהיה מקום לחנות. מישהו בנתיב השמאלי יסטה טיפה וימשיך באותו נתיב? זיבי.

ימשיך ישר וישים זין על כל המסכנים במסלול הימני שצריכים לבלום בכוח לפני שיכנסו במכוניות חונות, או שמכוניות מאחורה יכנסו בהם.

שבוע שעבר יצא לי לצפור לקצין מהקריה שעשה לי את זה, ובצומת אחר כך הוא עוד העז לצאת עליי. מהר מאוד הוא הושתק במטח הקללות שהגיע לו.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

כל כך עצוב לשמוע דברים כאלה ולהיזכר שוב ושוב ברמת הנהגים\נהגות שארצנו בורכה בהם.

סיפור קצת דומה (מן הרבים) שקרה לי לפני מספר ימים:

כביש 2 נתיבים, אני על השמאלי מתקרב בהאטה לצומת (ירוק) ואחריה יש מכוניות משתלבות מימין (לא ממש סומך על היכולת החזותית של הנהגים המשתלבים לתנועה, בגלל זה על השמאלי) פתאום אחת השתלבה מנתיב האצה לימני, בלי וינקר, באיטיות, וממשיכה לסטות לכיוון השמאלי, ובשלב הזה הייתי ממש מאחוריה, אבל יותר מהיר ובלימה פתאומית היתה גורמת כנראה לנהג שאחרי להיכנס בי, הימני היה תפוס ובמזל הספקתי לרדת לשוליים ולמנוע תאונה.

צריך לקחת משנה זהירות גבוה גם בקשר לנהגים הסובבים אותנו, לא לסמוך על אף אחד, לצפות מראש עבירות ורשלנות פוטנציאלית בנהיגה שתמיד קיימת.

CoupéF7R

פורסם

הטעות שלך מר אדון היא שלא אמרת לה להזמין משטרה. היה מוטב לו שוטר היה רואה את המקרה ואולי היא הייתה מורשעת בעבירה שיכול להיות שהיא תגרום לה לשלילת הרישיון (במקרה ויש עבירות קודמות).

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
הטעות שלך מר אדון היא שלא אמרת לה להזמין משטרה. היה מוטב לו שוטר היה רואה את המקרה ואולי היא הייתה מורשעת בעבירה שיכול להיות שהיא תגרום לה לשלילת הרישיון (במקרה ויש עבירות קודמות).

אתה באמת חושב שהמשטרה היתה מגיעה למקום ?

אם אין נפגעים, המשטרה לא טורחת להגיע. גם כשיש נפגעים אבל הפגיעה קלה מאד ואין צורך באמבולנס, הם לא טורחים.

ולגבי הפתרון לשאלת הנתיבים -

אם מצויירים נתיבים על הכביש (ואני מבין שכן, אחרת מהיכן ניתן היה להחליט איזה נתיב ממשיך לאן?), אז הולכים חזרה למקום הפגיעה ומסתכלים על החיצים שעל כל נתיב. מאד פשוט.

דני G.

פורסם

זה קורה המון פעמים בצומת הסירה, אבל קצת הפוך.

אנשים יורדים במחלף, וממשיכים ישר חזרה לכביש החוף מהמסלולים האמצעיים הפונים שמאלה להרצליה פיתוח.

למעשה, זה קורה בעוד הרבה צמתים.

אין מנוס אלא להיות מעורים בתנועה, להתבונן במראות, לאותת וכו'. לפעמים זה אפילו עוזר.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

לפותח השרשור,

קרה מה שקרה, ואולי לא הבנתי את המצב כפי שהיה, אבל מה שקרץ לי זה הפעולות שלך.

בכביש חשוב מאוד להתעסק בלהיות חכם ולא צודק. אני יודע שאני עלול להיחשב כ"חוכמולוג" ששופט לאחר מעשה, אבל זה משהו שאני חושב שחשוב לאמר.

זיהית שמדובר בפוסטמה שלא ממש אכפת לה ממך או מכל שאר הדברים מסביב. ברגע הזיהוי של הסכנה, למה צפרת והמשכת לנסוע? צפירה באה על מנת למשוך תשומת לב של מישהו, שבמקרה הזה בכלל לא שם עליך, וכנראה גם ימשיך בפעולה שלו גם אחרי הצפירה.

לדעתי, ברגע של זיהוי הבעיה, צריך לעשות הכל על מנת למנוע את ההתנגשות. כן, גם על חשבון "צידקתך", הפעולה צריכה לבוא ממך - "הנהג המודע" ולא לצפות לתגובה כלשהי, שבכלל לא רואה חיצים ענקיים על האספלט. יצאתם מרמזור, המהירות בטח לא הייתה גבוהה מידי ויכול להיות שהיו פעולות טובות יותר לעשות מאשר לצפור ולקוות לתגובה מהצד השני.

זו רק נקודת המבט שלי על הדבר,

ליד העבודה שלי יש פנייה מרומזרת. אך סידור הצומת ופקק בהמשך, גורם לאנשים להיכנס אליה באדום (כשלי יש ירוק). אין מה לעשות הצדק פה איתי לגמרי, אבל אני יודע להיזהר שם ולצפות לאנשים שיתפרצו. בזכות תשומת הלב שלי, נמנעתי מאי נעימויות, למרות שאם הייתי ממשיך בנסיעה הצדק היה איתי.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

חבל שלא הזמנתם משטרה .

צריכים לפסול לה את הרישיון ושתלמד תאוריה מחדש ותעשה גם טסט מחדש .

אני לא אתפלא אם הדרך בא היא עברה את הטסט היתה מפוקפקת בלשון המעטה .

פורסם

זה משהו שאני נתקל בו לפעמים ולמען האמת אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלשים לב לזה ולצפות מראש שיהיו נהגים "מטומטמים" על הכביש.

פורסם
משטרה לא מגיעה לתאונות נ"ב (נזק בלבד)

משטרה הגיעה כי נתקע לאחי הגדול הרכב. וכן, אני הייתי במקום.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם
משטרה לא מגיעה לתאונות נ"ב (נזק בלבד)

ועוד איך מגיעה (אבל אחרי חצי שעה אולי 40 דקות).

פורסם

הסברתי לה איפה היתה הטעות שלה אך היא עשתה רושם שלא מעניין אותה.

אני שמח שברמונדו כבר הסביר לך איפה היתה הטעות שלך, ומקווה שהפנמת את זה.

נכון, היא *&%#ת וגם *$#&ית, אבל אם התגובה היחידה שלך למניעת תאונה היא לצפור ולצפות שייצא מזה משהו, אז כנראה שאתה גם לא בדיוק נהג המאה.

היה באפשרותך למנוע את התאונה, ולא עשית זאת.

וכדאי שאחרים גם יפנימו את זה:

צפצוף בצופר והבהוב באורות הגבוהים לא מונעים תאונה!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...