Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

25K לשנה? זהו? על רכב ששווה 500K?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואנחנו מתלוננים על הקליאו ספורט.

המחירון צריך לעלות מיידית בעוד 5K לפחות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על כל התגובות.

המרצדס שלי ממש לא אסטרונומית לאחזקה, נכון שלו מאזדה לאנטיס אבל עדיין, ביטוח עולה כמעט 9 וחצי, דלק בסביבות ה1:12 בממצוע אם לא פחות בנהיגה רגעוה, חלקים מעט יקרים מרכבים אחרים אבל הרכב אמין בצורה מדהימה.

סתם לדוגמא לפני המרצדס היה לי גיפ פאג'רו קינג קצר 2004, עלות הביטוח הייתה כמעט 14K, אבל חלק נכבד מזה היה בגלל שאני נהג חדש, כיום אני בן 21 והעליות יהיה מעט זולות יותר.

S2000 תמיד תישאר בגדר חלום, משהו ברכב הזה ממש מרתיע אותי אני עוד צעיר מידי בשבילו כך שהיא ירדה מהפרק לפחות עכשיו, עשיתי בירור קטן ואף אחד לא ממש ישמח לבטח EVO במחיר שווה לכל נפש אם בכלל.

אני מעדיף משהו ספורטיבי אבל לא קיצוני בעליל, לכן רכבים כמו SLK,Z4 ודומיו יותר קורצים לי.

על הדרך, כמה קשה להחזיק 350Z?

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

יהיה לך יותר פשוט להחזיק 350Z מאשר בימר Z4 או מרצדס SLK (במיוחד אם תלך על הגרסאות שהן מעל הבסיס (כאשר ברמת הבסיס (מנוע 1.8 עם סופרצ'ארג'ר בSLK ו2.2 ליטר בZ4) - הן די עגלתיות).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
25K לשנה? זהו? על רכב ששווה 500K?

הזהו הוא לא כל כך זהו.

עלויות הביטוח של הרכב שלי הן פחות מ- 2% מערכו.

על הפורשה אתה נדרש לשלם (לפי הנתונים לעיל) - 5% מערך הרכב.

התעריף הוא יותר מכפול.

פורסם

גם אני שמעתי על מחירים יותר בכיוון של 40-60 אלף ש"ח לביטוח של בוקסטר וזה ממוסך שמטפל בעשרות פורשה מכל הסוגים והשנים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתם מדברים על ביטוח של רכב פורשה חדשה או בת 6-7 שנים?

פרמיה של 40K נשמעת לי לא שפויה... הרכב עולה 170-180K במחירון, יוצא יותר מ-20% מערך הרכב.

וזה רק הביטוח! מה עם השאר? רק מליונרים יכולים להחזיק בוקסטר ישנה ופשוטה במדינה הזאת?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יוצא יותר מ-20% מערך הרכב.

וזה רק הביטוח! מה עם השאר?

השאר הרבה פחות גרוע ממה שנדמה לך:

הרכב שלי דורש 6 ליטר שמן מנוע מוביל 1, כמה ליטרים יכנסו למנוע של פורשה? נאמר שעוד 2 ליטר (עוד 120ש"ח), נגיד שהפילטרים כפולים במחיר, אז נגיע ביחד לעוד אלף ש"ח לשנה.

איך שאני לא הופך את זה, המוטוריזציה ברכב כזה לא תהייה יקרה יותר באופן דרמטי, יתכן שחלקי החילוף יהיו יקרים מאוד, אבל עדיין אנחנו נשארים בתחום המוכר מכלי רכב אחרים שבמחיר הזה.

המכה באה מכיוון הביטוח, כי האקטוארים שלהם חישבו ומצאו שהסכוי של רכב כזה להיות מעורב בתאונה הוא גבוה יחסית ועלויות התיקון הן לא מהנמוכות.

פורסם

שמוליקק,

יש המון פרטים חסרים ו/או לא ברורים בת'רד.

לאיזה מטרה המכונית? (פוזה/נהיגה, סוף שבוע/יומיום, נסועה שנתית)

מה הניסיון שלך? (מעבר לגילך והניסיון בפג'רו, מה עבר הנהיגה שלך/קורסים/פעילויות אחרות)

והכי חשוב, על איזה תקציב אתה מדבר?

לכל אחת מהתשובות לשאלות הללו תהיה משמעות מכרעת לגבי עלויות האחזקה שלך. אלו, אגב, יכולות לנוע מ-"ליסינג פלוס קצת" ועד חצי דרגה מתחת "השמיים הם הגבול".

עצתי?

תעשה חושבים, תחליט מה באמת חשוב לך (עזוב מה שיחשבו על הבחירות שלך בפורום. תעשה אותם ותהיה ישר עם עצמך, אתה זה שתיסע במכונית ותתחזק אותה - לא אנחנו).

בקיצור, תתמקד.

בהצלחה. :mm_yeah:

פורסם

שוב תודה על התגובות.

אם אני באמת אחליט ךרכוש בוקסטר שזה באמת חלום רטוב מן הסתם שהיא תהיה בת כמה שנים ולא חדשה.

MK3, אני בן 21, לא עשיתי קורסים עדיין והדגש הוא על עדיין מפאת חוסר זמן (אני חייל לוחם שמתשתחרר עוד מעט.) כשאשתחרר אני אעשה קורס בוודאות, הרכבים שהיו לי הם בורה, פאג'רו וכרגע המרצדס הנוחכית.

הדרישות שלי מהרכב הם שיהיה בעל מקדם פוזה גבוה,נוח באופן יחסי,והכי חשוב שידע לספק פאן מתי שצריך, אני אסע ברכב באופן יומי, יש ימים של נסיעות ממש קצרות10-15 ק"מ ולפחות פעם בשבוע למרכז או יותר, לכן גם נוחות צריכה להלקח בחשבון, אני יודע שלא נוח כמו הרכב הנוכחי שלי אבל עדיין משהו נוח.

מבחינת תקציב, כמו שאמרתי הכל תלוי במה באמת ארצה, אני אוכל לרכוש רכב כדוגמאת הבוקסטר או להחליט של AX-GT תספיק לי לכן כרגע אני פתוח להמון הצעות ומתעניין בהרבה רכבים כי כרגע אני לא לחוץ והזמן לטובתי.

אשמח לדעת עוד לגבי 350Z, אודי TTהחדשה,S3, ובימירים למינהם.

שוב תודה על התגבות אשמח לעוד.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

או.קיי.

טוב שציינת בוקסטר ו-AX. קשה למצוא באמת שני הפכים גדולים מאלה - שאפו על הבחירה המדוייקת. :wink:

בכל אופן - לפוזה ונסיעה נוחה יחסית - הייתי ממליץ לך להתמקד במכוניות יותר צפויות וסלחניות ופחות ב"חורכות כבישים" שישאירו אותך עם חור גדול בכיס ויתכן שעם כמה עצמות שבורות (שלא נדע!).

אודי TT, A3, A5, סדרה 3 - מהדגמים החזקים פחות, ושאר מותגי פרימיום "רכים" יתנו לך נוחות נסיעה טובה, התנהגות כביש סלחנית ותצרוכת דלק שאפשר לחיות איתה (כמובן בהתאם למשקל הרגל הימנית...). הביטוח לכולן יהיה יקר מאוד. והאחזקה הכללית, למרות שלא תרושש אותך לחלוטין, בוודאי לא תהיה זולה בכלל.

אופציה אחרת וזולה יותר לאחזקה יהיו הסיאט החזקות וה-WRX.

נינג'ות ישברו לך את הגב בנהיגה רגועה ועלולות לפצפץ לך את העצמות בנהיגה לא רגועה (דבר שעלול להתבטא גם בהוצאות אחזקה יקרות מאוד). שמור אותן ליום שאחרי הקורס המתקדם השלישי או הרביעי.

את אותה המלצה אני חייב לשמור גם למגוון הרודסטרים שציינת. שילוב של כח, שלדה קצרה, מתלים נוקשים והיכולת לנתק את בקרת האחיזה הם מתכון לצרות רציניות. ביטוח? לא בטוח שמישהו יתן לך הצעה במחיר נורמאלי - אולי מיאטה. אגב מיאטה, לא בחירה רעה בכלל - אבל שוב, לא ממליץ כרגע. אל תדאג, תמיד תוכל למצוא אחת טובה אחרי שתצבור יותר ניסיון.

מה כן?

AX?

אולי לא. אבל אתה בכיוון. לא הרבה פוזה (מצטער) אבל הרבה מאוד כיף, בבטיחות (יחסית) גבוהה, ועלות אחזקה נמוכה. דבר עם הח'ברה של מועדון PSI. אני בטוח שיהיה להם הרבה המלצות טובות.

פורסם

לדעתי 307CC (או 308CC אם אתה רוצה רכב חדש) תקלע בדיוק לדרישות שלך מהרכב.

נוחה לנסיעות ארוכות, יש לה הרבה פוזה - במיוחד כאשר אתה פותח את הגג, הביטוח לא קטסטרופלי, ושאר עלויות האחזקה די דומות לפז'ו 307 רגילה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לי עברה בראש ה-207CC, ואכן גם ה-308CC אופציה מתאימה.

הן לא ספורטיביות במיוחד, אבל אם תפתח את הגג ותסע מספיק מהר, רוב הבחורות ברחוב יצביעו ויגידו לחברה שלהן "וואו, ראית את הבחור בלמבורגיני ?!"

ככה שאם מקדם הפוזה חשוב לך, זה בהחלט יכול להתאים.

ולא רק פוזה: עלויות האחזקה נמוכות בהרבה משל רוב מה שהוזכר בשרשור, ואני מניח שתוכל גם לרכוש אחת ישר מהניילונים.

פלוס, 308CC/207CC זה אולי לא רכב ספורטיבי, אבל שתיהן מהנות בדרכן המיוחדת, וגם נוחות יותר מכל רכב ספורט הארד-קור.

פורסם

דגמי הCC של פיג'ו לא ממש עושים לי את זה, לדעתי נשיים מידי ולא ממש בשבילי.

אודי A5 וסידרה 6 של במוו מאוד מושכות אותי אבל אני מאמין שהאחזקה תהיה ממש גבוה, אם האחזקה תהיה גבוה אבל עדיין בגדר ההיגיון אלו רכבים ששוה לי לשקול בכובד ראש.

הנינג'ות מאוד מאוד מושכות אותי אבל גם מאוד מרתיעות אותי, הן מבחינת אחזקה והן מבחינת הנסיעה, שהיא גם נוקשה וגם הרכב

חזק בטירוף, לחבר היה STI שמאוד אהבתי אבל היא הייתה ממש קיצונית והדלק, מפחיד ממש..

אני מאוד אוהב רודסטורים, או רכבים "קטנים" יחסית, אני גם לא צריך כרגע רכב משפחתי רוב הנסיעות יהיו או אם החברה או עם אבא לנסיעות עסקים(לכן גם חשוב רכב שיראה קצת מרשים) אני מאוד נמשך לZ4 SLK ו350Z שעליה אין לי טיפה של מידע לגבי עלויות אחזקה.

• תוכן חדש...