Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עמדתי בפקק על הגשר ועברה לידינו משאית גדולה. הרגשתי שהרכב מתחיל לקפץ מעלה ומטה במשך כמה שניות.

האם הכל בסדר עם הגשר הזה ?

פורסם

שב בתחנה המרכזית בת"א בקומה 6 ושים לב מה קורה כאשר בחוץ חולף אוטובוס בנסיעה מהירה.

מבנה תלוי כדוגמת גשר מתוכנן לרטוט בשעה שמופעל עליו לחץ, אחרת הוא היה פריך כמו לחם שיצא מהתנור, וגם שביר כמוהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם שותים לא נוהגים :)

הגשר בנוי ממספר פלטות. הרבה פעמים שמתי לב שהגשר "רוקד"

הגשר בצומת קסם מעל כביש 6 לכיוון כפר סבא רוקד חופשי כאשר איזה משאית עוברת ..

פורסם

תראה, או שהחברה פה צודקים או שזה העתיד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טוב למדנו משהו חדש. למרות שחשבתי שדברים כאלה יכולים לקרות רק בגשרים תלויים ואילו באלוף שדה זה גשר בטון יצוק.

מעניין.

פורסם

אם תסתכל מתחת לגשר, תשים לב שהפלטות יושבות על תושבות, כמו מנוע של רכב.

בלי האלסטיות הזאת הבטון היה נסדק.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

כנ"ל לגבי בניינים (ברעידות אדמה נניח).

נ.ב

YAIROS, אתה כבר מאחורי ההגה של הסופרב, לא? :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

התופעה נקראת רזוננס.

הגשר אינו סטטי, ונמצא בתנועה.

במקרים קיצוניים - מעבר של שיירת מכוניות, (או שיירת צועדים במצעד צבאי למשל) בקצב אחיד, עלולה להכניס אותו לרזוננס שיכול גם לגרום לקריסתו.

כמו שאמר שומכר (לא ברור לי מיהו מבין האחים) - גם בבניינים קיימת תופעה של תנודה, המורגשת במיוחד בגורדי שחקים.

הכח שהרוח מפעילה על בנין הוא רב מאוד (נסו פעם ללכת ברחוב עם פלטה גדולה) - וכוחות רוח אלו גורמות לתנודה בבבנינים.

בגורדי שחקים, ברוחות חזקות הבנין מתנדנד עשרות סנטימרים לכל כיון (בראשו)

ישנם מספר בנינים חכמים (למדתי על בנין ספיציפי ביפן) בו ישנן משקולות בראש המגדל - שבעזרת מנוע מוזזות כדי להקטין את התופעה במקרה של רעידת אדמה או מכות רוח חזקות במיוחד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הגשרים מתוכננים לעמוד ברזוננס של צעידה של עשרות חיילים מסונכרנים היטב או של רכבים רבים. (בעצם מדובר בארץ הקודש - אז לך תדע).

פעם מיכלי המים שהיו נמצאים בראש גורדי השחקים היו משמשים גם לאיזון שלהם. המים בתוך המיכל היו נעים ובולעים את האנרגיה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
ישנם מספר בנינים חכמים (למדתי על בנין ספיציפי ביפן) בו ישנן משקולות בראש המגדל - שבעזרת מנוע מוזזות כדי להקטין את התופעה במקרה של רעידת אדמה או מכות רוח חזקות במיוחד.

אני לא מצליח להיזכר בשמו של הבניין, אבל אני רק יכול לזכור שראיתי אותו בנשיונל ג'אוגרפיק בתוכנית MEGA STRACTURES.

אכן, בראשו יש משקולת ענקית שמאזנת את התנודות שלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כנ"ל לגבי בניינים (ברעידות אדמה נניח).

נ.ב

YAIROS, אתה כבר מאחורי ההגה של הסופרב, לא? :wink:

בעיקר מאחורי זה של הסופרב. :twisted:

אך עדיין הB4 חיה ונושמת.

פשוט החלפנו את הפאג'רו בסופרב. לצערנו ירדנו מטיולי ג'יפים.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...