Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לנו יש סוזוקי. יש מכוניות עם מערכת חשמל רגישה מאוד שגם "גניבה" מהאור רברס שלה יכול לעשות צרות צרורות.

ועוד בכלל לא דיברתי על רמת המקצועיות של רוב המתקינים שמשאירים חוטים חשופים או מקמבנים בידודים.

ואגב, זכור לי שגם החיישנים שלך עשו לך כבר איזו צרה, לא? :wink:

איתמר.

אהבתי את סיפור הגניבה מפי מומחה להזנת שני מגברים של כמה קילוואט כל אחד. :lol::lol:

מדובר דווקא בסובארו. היה לי דגם מאוד לא מוצלח של מסך מערכת חיישנים שקיצר ועשה בעיות.

בסוזוקי סתם נפלתי על חאפר. החיישנים דווקא בסדר. הורכבו לא במקביל לאדמה.

פורסם

התקשרתי לסוכנות דלק מוטורס על-מנת לברר אם אוכל להוסיף כסף ולקבל את הרכב עם חיישני רוורס ללא עיכוב זמן ההגעה המקורי שהובטח לי.

מסתבר שזמן ההגעה הצפוי הוא תחילת שבוע הבא, כך שהעדפתי לוותר על ההתקנה.

מה שכן, הם אומרים שאני יכול לפנות ל"קוברה", להתקין אצלם, ולקבל אחריות 3 שנים (כפי שקיבלתי עם האזעקה).

מה דעתכם?

פורסם

אני מאמין שאצל מתקינים כמו קלאס A וכו' רמת העבודה תהיה גבוהה וכך גם המחיר בהתאם.

אני במקומך הייתי פונה למקומות שהם בעלי מוניטין חזק אפילו אם המחיר גבוה.

פורסם

אני יכול לספר לכם על הנסיון שלי בתחום, תסיקו את המסקנות לבד.

בשנתיים האחרונות התקנתי מערכות סטריאו וחיישנים בשתי המכוניות שלי - המגאן והדייהטסו. ההתקנה בוצעה אצל אחד ה"מומלצים" של הפורום, באזור השרון. שתי ההתקנות בסה"כ נותנות תוצאה טובה, המוזיקה נשמעת טוב, החיישנים עובדים. אבל התהליך קצת הפריע לי. להלן הסיבות:

• קודם כל, לא ברור לי מדוע כ"כ קשה להלחים חוטים עם בדיל ולשים עליהם בידוד מתכווץ, למה הכל צריך להיות עם איזולירבנד?
  • אם כבר הלכנו על איזולירבנד, למה לקילוף הבידוד לא משתמשים במכשיר יעודי, אלא באותו קאטר שאיתו חותכים את הכבלים?
  • נקודה נוספת לעניין השימוש בכלים נכונים, נסו להראות את התמונה הזאת למתקינים בארץ ולשאול אותם מה זה. אני מאמין שרובם לא ידעו לענות, ואולי לאחד מתוך 30 אשכרה יהיה כזה בארגז הכלים:

95214.gif

(למי שלא הבין, מדובר בסט כלים ייעודי לפירוק דיפוני דלתות ופאנלים ברכב. ניתן להשיג בכל חנות כלים שמכבדת את עצמה.)

• לא ברור לי מדוע פלטות עץ למגבר, למגש האחורי ולשימושים נוספים צריך לחתוך עם ג'יגסו, באוויר (!). הם לא שמעו על מסורים שולחניים?
  • בכל הנוגע לחיישני רוורס, המתקין שלי עבד עם שני מוצרים. בתור טובה ללקוח חוזר, הוא הביא לי במיוחד מוצר שלישי שהתאים לרכב החדש. עם כל הכוונות הטובות, עדיין היה מדובר בשלושה מוצרים מקטגוריית הזבל הסיני, פשוט כי אי אפשר להשיג אחרים בארץ ביבוא סדיר.

יש עוד כמה דוגמאות באותו סגנון, אבל בשורה התחתונה: לא יודעים לעבוד. מדובר באחד המקומות המקצועיים בארץ, מתקין נשמה-כפרה עליו, אבל מה לעשות שבסופו של דבר הוא מעולם לא למד לעבוד כמו בן אדם? בישראל פשוט לא מלמדים את זה. אני בספק אם זה היה הורג אותו להשקיע עוד כמה מאות שקלים בכלים יעודיים, או בסביבת עבודה בטוחה. הבעיה היא שהוא לא מבין למה צריכים את זה. גם תודעת שירות היא משהו שאיש לא מלמד, למרות שיש הרבה מתקינים שמשתדלים כפי יכולתם.

האם המצב בקלאס A שונה? לא יודע... :rolleyes:

פורסם

ובכן, אם דלק מוטורס טוענים שאת התקנות החיישנים שהם מוכרים עם הרכבים הם מבצעים אצל "קוברה", ובמקביל אם אתקין שם אקבל 3 שנים אחריות, זו המלצה מספיק טובה?

פורסם

קוברה זה מה שיש לי בדייהטסו. עדיין זבל סיני.

אחריות זה נחמד, אבל אם אתה רוצה למזער את הסיכון, הייתי נמנע מזה באופן גורף.

במקרה שלך אני יכול להציע את דרך הפעולה הבאה: במקום להתקין מיד, בקש מהם תלוש להתקנה עם תוקף לשנה או שנתיים. תיסע כמה חודשים, תראה איך אתה מסתדר - אולי אין בכלל צורך בחיישנים. אם תחליט שאתה רוצה אותם בכל זאת, תמיד תוכל ללכת ולהתקין בהמשך. קח בחשבון שאחרי כמה חודשים אולי תרצה גם לשדרג את מערכת הסאונד ברכב, או להתקין אזעקה למשל. במקרה כזה, תוכל לשלב בין כל ההתקנות ביום אחד ולא לפתוח את הפאנלים 3-4 פעמים, מה שיצמצם את הבלאי והסיכוי לבעיות בהמשך.

פורסם

אזעקה אני מקבל עם הרכב- קוברה 11.

ואני לא זכאי לחיישני רוורס במתנה, ככה שאני בוחר מתי להתקין.

הם פשוט הציעו לי להתקין דרך קוברה, בשביל שהכל ישאר באחריות.

אתה עדיין חושב שעלול להגרם נזק?

אחרי הכל, אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בתוסף שחברת התקנות גדולה מתקינה עשרות כמוהו ביום. מפתיע אותי שעדיין קיים חשש מפני תקלות. (אחרת, איך באה לידי ביטוי המקצועיות של מקום רציני ואיכותי?)

• תוכן חדש...