Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה!

עכשיו חזרתי ממשמרת לילה. קראו לנו בארבע +- לתאונה עצמית בכביש מס' 1 לכיוון ים המלח. בסיבוב אחרי הגשר למעלה אדומים, היה נהג חדש, שנסע במהירות של בין 120 ל-130 (לדבריו). עמו היו שני חבריו, שלושתם חיילים. אחרי הגשר, למי שמכיר, יש עיקול. כשהבחור הגיע לעיקול ואיבד שליטה. הוא הסתחרר ופגע בגדר ההפרדה בחלק הקדמי בגדר ואז באחורי, קרע את הגלגל השמאלי הקדמי מהסרן, כך שרק צינורות תופסים את הגלגל. כמובן שהוא חרט על הכביש עם הגלגל. רק לידיעתכם - הגדר החלה להיקרע (ברגים והברגות) כ-30 מ' ממקום הפגיעה (!!). הנזק - מנוע הרוס (נקרע הרדיאטור, אג שמן התפוצץ), טמבונים שבורים וקרועים, פנסים שבורים (על הכביש :roll:) וגלגל מנותק ומפונצ'ר. הבחורים יצאו ללא פגע (בנס, כמובן) כי הם היו חגורים, אבל הם היו המומים שלא מתו.

חבר'ה, אני לא בא לכאן לומר לכם "מהירות מהירות מהירות". אני בא לומר - אם אין לכם ניסיון - אל תעשו שטויות, גם אם הכביש ריק. ההמלצות שנותנים כאן לקורס נהיגה מתקדמת הן לא סתם! שלמו עוד כמה מאות ש"ח, אבל במקרה אמת תצילו עצמכם. לא צילמתי מרוב לחץ עם התנועה, שאנשים יורדים לאילת ואנחנו צריכים לוודא שהם לא ייכנסו גם הם ברכב הפגוע או בנו (ניידת/שוטרים). אז בחייכם, תשמרו על החיים שלכם ושל מי שנוסע איתכם או לידכם.

שבוע טוב ונסיעה טובה!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

רכב לא מסתחרר סתם, בוודאי לא מעודף מהירות בכביש בינעירוני, הנטייה הראשונית תהיה תת היגוי כמעט בכל מקרה נתון. השאלה הגדולה היא מה היה אותו גורם נוסף שעשה מהרכב סביבון במקרה הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מהמר שהנהג לחץ בעוצמה על הברקס, השאר היסטוריה (או היסטריה).

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני מסכים. אמנם הנטייה הטבעית של כמעט כל רכב היא לתת היגוי, אבל לפחות במכוניות בלי בקרת יציבות, אני משער שתאונות רבות מאוד של איבוד שליטה מלוות דווקא בהיגוי יתר. רוב הנהגים לא יכנסו מהר מדי לסיבוב וימשיכו ישר בתת היגוי, אלא ייכנסו ללחץ במהלך הסיבוב, יבצעו פעולה שתערער את שיווי המשקל של האוטו (בלימה, הסטת הגה פראית וכדומה) ויסתבסבו. במיוחד בכביש מהיר - בו אתה לא נכנס במהירות גבוהה מדי עבור הסיבוב אלא מזגזג בפראות ומאבד שליטה בחלק האחורי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סתם הימורים חסרי בסיס ושחר,

מבחינתי יכול להיות שהנהג נכנס לסיבוב מהר מידי, בשיא הסיבוב נלחץ,עזב את דוושת הגז והסתחרר או שאולי סתם נכנס במהירות לא מציאותית לסיבוב וחרש את הסיבוב ישר לגדר או שראה מהיר ועצבני והרים בלם יד באייפקס.:?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה הקשר קורס נהיגה מתקדמת?

אני ממש לא נגד הקורס ההפך, אבל אין שום קשר בין מקרים כאלה לקורס הזה!

נהג אידיוט שנכנס למצב שהוא לא יודע בוודאות שהוא יצא ממנו , שום קורס לא יעזור לו.

ההפך , יכול מאוד להיות שאותו נהג שנוסע 130 בסיבוב מסוכן שצריך לעשות על מקסימום 70, יסע אחרי הקורס שנתן לו תחושת בטחון

מופרזת 160.

זה הכל תלוי בנהג ובשכל/חוסר שכל שלו.

יום טוב.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

עשית קורס?

הדבר העיקרי שיוצאים ממנו מקורס נהיגה מתקדמת הוא כיצד לדעת מתי עלול להיווצר מצב של אבדן אחיזה. כשיש יותר מודעות ויודעים לחוש את הרכב גם יודעים יותר נכון להתאים מהירות ותגובות למצבים ולמנוע החלקות לפני שהן קורות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבל שנוהגים בצורה כזאת ולא יודעים להתאים את המהירות לתנאי הדרך.

בתור אחד ששירת באיזור, והיה נוסע את הצירים האלה פעמיים ביום (אני מדבר על הציר בין מחסום חיזמא למישור אדומים ובין מישור אדומים ל"צומת קולה"), הצירים האלה מלאים סיבובים מסוכנים וכבר ראיתי מקרים, בעיקר של מוניות צהובות שסטו מהכביש ונמרחו על המעקה בטיחות.

לפחות מזל שהם הקפידו להיות חגורים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם אני מבין נכון היכן זה קרה (אני מכיר את הכביש), אז כדאי להוסיף שהכביש בנוי בצורה גרועה מאד.

מדובר בסיבוב בירידה, ללא שדה ראיה ובמהלכו קיימת קפיצה קטנה המטלטלת את הרכב. בנוסף, הסיבוב מגיע אחרי קטע ישר ארוך, שבו מרבית הנהגים צוברים מהירות בקלות, ומאחר והכביש כמעט תמיד ריק זה לא נראה מוזר לנסוע שם 120 - 130 קמ"ש.

אני חושב שכל הספקולציות על הסיבות להחלקה ואבדן השליטה הן מיותרות, משום שייתכנו 1001 תרחישים.

מה שבטוח הוא שקורס נהיגה מתקדמת המלמד כיצד לקרוא את הכביש נכון, כיצד לתכנן את הנהיגה וכיצד לנהוג במצב חירום, היה לבטח מסייע למניעת התאונה.

דני G.

פורסם

אולי גם נרדם הילד לשניה שתיים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ואולי שאף קילו קוק דרך הנחיר השמאלי, ואולי חטף דום לב, ואולי אח שלו ירד לו ואולי...ואולי...ואולי...

פשוט ספקולציות מיותרות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מהמר שהנהג לחץ בעוצמה על הברקס, השאר היסטוריה (או היסטריה).

עידן

כן. הבוחן הראה את סימני הבלימה של הבחור, שהתחילו כשבעים מטר לערך ממקום הפגיעה. הבוחן עוד אמר כי הבחור סובב את ההגה בצורה ממש פראית ימינה, הסתחרר ופגע במעקה הבטיחות כשהוא עם הפנים לתנועה.

נהג אידיוט שנכנס למצב שהוא לא יודע בוודאות שהוא יצא ממנו , שום קורס לא יעזור לו.

ההפך , יכול מאוד להיות שאותו נהג שנוסע 130 בסיבוב מסוכן שצריך לעשות על מקסימום 70, יסע אחרי הקורס שנתן לו תחושת בטחון

מופרזת 160.

יום טוב.

הוא בא על 120-130 לדבריו ולדברי הבוחן, ודחף את דוושת הברקס פנימה. הייתם צריכים לראות את הגלגלים...:|

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מופרזת 160.

יום טוב.

במקרה, אני תושבת מעלה אדומים ואני נוסעת בכביש הזה כל יום. עברתי קורס נהיגה מתקדמת (אצל דני G) ואחת המיומנויות העיקריות עמן יצאתי ממנו הייתה איך נכון יורדים את הירידה הזאת - דני יעיד כמה התכתבויות היו לנו עד שמצאתי את הדרך הטובה ביותר ליישם את הנלמד (וזה ממש לא כלל המלצה לרדת את הירידה על 160 קמ"ש). היום, אני לא עולה מעבר להילוך 3 במהלך כל הירידה (מהירות מקסימלית בצורה הזאת נשמרת על 80 קמ"ש), אין כמעט צורך לגעת בברקס ויש תחושה של שליטה טובה ונוחה ברכב, כולל בסיבוב המדובר. לשם השוואה, לפני הקורס הייתי נשארת כל הזמן בהילוך 4 ונותנת לרכב להתגלגל, תוך כדי שימוש בברקס בכל פעם שהוא הגיע למהירויות לא מתאימות.

ליהי

• תוכן חדש...