Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אתמול נסעתי עם החברה ועוד זוג, עצרנו להוציא כסף מהכספומט שהיה לייד קניון, על מנת לעצור נכנסתי לאזור המתנה של מוניות שכביכול לא אמורות לנסוע שם מכוניות פרטיות אך בדרך כלל יש שם תמיד.

בכול אופן אחרי שהוצאנו כסף מהכספומט אני ממשיך לנסוע כשלפתע אחד מהנהגי מוניות שחנה בצד פתח את הדלת בלי לראות אם עובר רכב ליד או לא, הדלת נכנסה בכנף הרכב ונגרם נזק כבד לרכב שלי (כנף\טמבון\מכסה מנוע וכו') ואילו לו נגרם נזק קל יחסית לדלת.

עכשיו, מבחינה טכנית זו אשמתו של נהג המונית שלא הסתכל לפני שפתח את הדלת (הרכב שלי כבר עבר את הרכב שלו כאשר הוא פתח את הדלת כך שלא יכולתי לראות אפילו את זה לפני) אך הוא מנסה להפיל את האשמה עלי בטענה שאסור היה לי להכנס לשם מלכתחילה. שזו טענה נורא מגוכחת מכיוון שגם אם זו היית מונית היה קורה אותו דבר.

הוא סרב להביא לי את הפרטים שלו ואף הזמין משטרה שכבר דאגה להביא לי את הפרטים שלו גם.

השאלה שלי היא, מבחינת הביטוח על מי נופלת כאן האחריות לתאונה?

אני מודה שנכנסתי בנתיב של מוניות (כפי שעוד מלא רכבים אחרים עושים שם) אך עדיין התאונה נגרמה מרשלנות של נהג המונית

מה אתם אומרים? יש מצב שזה יגיע אף לבית משפט כך שאני רוצה לבדוק איפה אני עומד מבחינה חוקית.

תודה

פורסם

לעצם נוכחותך במקום אסור או מותר אין שום קשר לאשמה בתאונה.

צר לי לאכזב אותך, אבל עפ"י החוק אתה אמור לנהוג באופן,במהירות ובמרחק כזה משפת הכביש שתוכל לצפות ארועים כאלה.

אם זה היה ילד שרץ לכביש, במי הייתה האשמה לדעתך?

עשיתי בזמנו בדיוק את אותה תאונה עם איזה נהגת מפגרת שזינקה מהאוטו עם תיק ביד אחת ופלאפון ביד השניה ותוך שהיא צורחת בקולי קולות,בכלל לא טורחת לבדוק מי נמצא מאחוריה (אם הייתי קצת יותר מהיר, הייתי הורג אותה).

אפילו סוכן הביטוח שלי (שתמיד נלחם עבורי בחרוף נפש) שמע את הסיפור וקבע מיד שאני אשם :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שלום

אתמול נסעתי עם החברה ועוד זוג, עצרנו להוציא כסף מהכספומט שהיה לייד קניון, על מנת לעצור נכנסתי לאזור המתנה של מוניות שכביכול לא אמורות לנסוע שם מכוניות פרטיות אך בדרך כלל יש שם תמיד.

בכול אופן אחרי שהוצאנו כסף מהכספומט אני ממשיך לנסוע כשלפתע אחד מהנהגי מוניות שחנה בצד פתח את הדלת בלי לראות אם עובר רכב ליד או לא, הדלת נכנסה בכנף הרכב ונגרם נזק כבד לרכב שלי (כנף\טמבון\מכסה מנוע וכו') ואילו לו נגרם נזק קל יחסית לדלת.

עכשיו, מבחינה טכנית זו אשמתו של נהג המונית שלא הסתכל לפני שפתח את הדלת (הרכב שלי כבר עבר את הרכב שלו כאשר הוא פתח את הדלת כך שלא יכולתי לראות אפילו את זה לפני) אך הוא מנסה להפיל את האשמה עלי בטענה שאסור היה לי להכנס לשם מלכתחילה. שזו טענה נורא מגוכחת מכיוון שגם אם זו היית מונית היה קורה אותו דבר.

הוא סרב להביא לי את הפרטים שלו ואף הזמין משטרה שכבר דאגה להביא לי את הפרטים שלו גם.

השאלה שלי היא, מבחינת הביטוח על מי נופלת כאן האחריות לתאונה?

אני מודה שנכנסתי בנתיב של מוניות (כפי שעוד מלא רכבים אחרים עושים שם) אך עדיין התאונה נגרמה מרשלנות של נהג המונית

מה אתם אומרים? יש מצב שזה יגיע אף לבית משפט כך שאני רוצה לבדוק איפה אני עומד מבחינה חוקית.

תודה

אם תצליח להוכיח (אולי זה יהיה קצת קשה) את מה שהדגשתי, מדבריך , - להערכתי יש לך סיכוי.

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי דעתי,נהג המונית אשם חלקית, וגם אתה.

כי אתה,היית צריך לצפות לזה. ונהג המונית,היה צריך להסתכל במראה....

לי קרה בדיוק אותו הדבר,רק עם האופניים שלי... בסוף,בית המשפט החליט שהנהג הה*** הזה חייב לשלם לי 20 אלף....

כי שברתי:עצם בריח,אף,כמה שיניים,זרוע,דיסקית גב,ועוד הרבה דברים....

והאופניים...."טוטאל לוס".....

פורסם

איזה מיקום הנזק לרכב שלך?

פורסם

אנשים שיהיה ברור!

לא יכולתי לצפות את התאונה - כי מבחינה טכנית הרכב שלי (קצה קדמי של הרכב) כבר עבר את הדלת שלו כך שכפי שאמרתי כבר

לא היית לי אפשרות לראות את הדלת נפתחת. מה גם שנסעתי במהירות נורא איטית לפי תוואי הכביש

לא היה לי גם מספיק מקום למרחק ביטחון מכיוון שכמו שאמרתי מדובר בשני נתיבים מאוד צפופים, אחד לחניה ושני למעבר. נסעתי קרוב למדרכה בצד השני ככול שיכולתי. בכל מקרה זה לא היה מאפשר להיפטר מהתאונה.

אם תצליח להוכיח (אולי זה יהיה קצת קשה) את מה שהדגשתי, מדבריך , - להערכתי יש לך סיכוי.

איזה מיקום הנזק לרכב שלך?

ניתן להוכיח זאת בקלות לפי מיקום הנזק ברכב, הנזק הוא באזור הגלגל הקדמי ימני. כך שנראה כי הדלת נכנסה ברכב ולא הרכב בדלת אחרת הוא היה מעיף אותה בקלות.

הדאגה שלי כאמור היא רק בגלל הקטע של אזור המוניות, אחרת לא היה כאן ויכוח בכלל.

מבחינתי לשלם את הקנס על האין כניסה הזה אבל שהנג מונית ישלם את המחיר על הנזק.

פורסם
הדלת נכנסה בכנף הרכב ונגרם נזק כבד לרכב שלי (כנף\טמבון\מכסה מנוע וכו') ואילו לו נגרם נזק קל יחסית לדלת.

לא ברור איך יכול להיגרם נזק רב כזה מדלת שפוגעת ברכב שעובר במהירות איטית..

פורסם
לא ברור איך יכול להיגרם נזק רב כזה מדלת שפוגעת ברכב שעובר במהירות איטית..

אכן הנזק שנגרם קצת חסר פרופורציות ומוזר אך אם היית רואה את זה היית מבין איך זה קרה, זה נגרם כנראה מזה שהיה לדלת "קונטרה" יחסית חזקה בליווי העובדה שהרכב נסע כך שרכב בעצם גרר קצת את הדלת וכך היא נכנסה פנימה (הדלת נפתחה עוד יותר כך שהיה לה עוד יותר עומק).

כל הכנף מעוכה, הפנס הצדדי נדפק קצת ויש השפעה קטנה גם על המכסה מנוע שגם יזדקק לתיקון כנראה.

פורסם
אפילו סוכן הביטוח שלי (שתמיד נלחם עבורי בחרוף נפש) שמע את הסיפור וקבע מיד שאני אשם :evil:

אפשר לקבל בה"פ את שם סוכן הביטוח שלך ולדעת באיזה אזור הוא פועל?

פורסם

מדבר מתוך נסיון :

זה מאוד תלוי בשופט!

היתי נוכח במספר דיונים בנסיבות דומות והיו מקרים לכן ולכן.

לפעמים שופט אומר אתה צריך לשמור מרחק כ 1.5מטר מרכב חונה

והיה מקרים שהשופט החליט שנהג מונית פעל בחוסר זהירות ופסק לרעתו.

בהצלחה זה תיק לא פשוט.

ובקשר לנזק שנגרם למונית הוא לא קל תאמין לי בדרך כלל מכה מסוג הז\ה יש צורך להחליף את הדלת+צירים וכנראה למתוח את העמוד.

זה רק נראה קל..

פורסם

יש לי גם שאלה קטנה לאחר תאונה קלה.

נהגתי ברכב לא שלי כאשר הביטוח המקיף תופס רק לגבי בעל הרכב (להוזיל עלויות), נכנסו בי מאחורה ויש נזק לרכב, האם הביטוח של הפוגע יכול להתנער מהעניין או שחוקית הוא מחוייב לשלם?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מבחינה חוקית הוא חייב לשלם!!

ההגבלה של נהג יחד או גיל מסויים תופס רק לגבי תביעה לפוליסה (נזק עצמי, או תאונה באשמת המבוטח)

המקרה שלך לא נכלל בהסכם בין בעל הרכב לחברת הביטויח שלו

פורסם

תודה על התשובה, עכשיו נשאר לסדר עם הביטוח את כל העניינים.

הפניקס האלה זה סיפור עם הטפסים שצריך למלא, זה נראה כמו טופס של משטרה והם דורשים לדעת אפילו באיזה שעה ואיפה בדיוק קרתה התאונה (זכור לי בעבר שהיתי אומר לסוכן שיש תאונה הוא לוקח פרטים אני מכניס רכב למוסך ושוכח מכל הניירת).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

במידה והנזק לרכב שלך לא כולל בשום צורה ואופן נזק לחזית הרכב , הקייס שלך מתבסס.

אם הנזק בחזית זה אומר שהוא פתח את הדלת ורק אז נכנסת בו (אפילו אם מדובר בשבריר שניה בין 2 הפעולות).

אם אין נזק בחזית זה אומר שבמהלך חליפתך על פניו הוא פתאום פתח את הדלת "עליך" ואז סיכוייך להאשמתו גבוהים מאוד.

בהצלחה.

• תוכן חדש...