Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
V צר (60-SMALL BLOCK ) היא התצורה המנצחת , והיא אמריקאית.

אתה מתכוון ל8 או ל6?

אני יודע שV6 60 ידוע כמנוע אמין גם ברכבים של פורד וגם ברכבים של ג'נרל.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

לפי מה שאני יודע, כשאומרים V צר הכוונה היא ל - 12-15 מעלות, כמו ב-V4 של לנצ'יה בזמנו וב-VR6 של VW, כך ש-60 מעלות לא כ"כ נחשב ל-V צר :roll:

וה-small block הוא באמת V8, עד כמה שידוע לי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זו לא הגדרה למנועים מתחת לגודל מסויים? נגיד 350 אינצ'ים?

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

יתרון נוסף של הבוקסר זה הורדת מרכז הכובד של הרכב, המנוע יושב נמוך למטה ומוריד את המרכז הכובד דבר אשר תורם להתנהגות כביש טובה יותר.

מצד אחד הורדת מרכז הכובד היא דבר חיובי,

אבל מן העבר השני צריך לזכור שמנוע הבוקסר יושב בסובארו בצורה "טורית" ביחס למרכב ולכן בשל חוסר מקום, הוא ממוקם בסרח העודף הקידמי.

העובדה הזו לכשעצמה מספיקה בכדי לקלקל את התנהגות הכביש הרבה יותר, בהשוואה ליתרון של מרכז הכובד הנמוך יחסית.

דני G.

פורסם
Small Block זה מנוע של שברולט. אין תצורה כזאת.

הכוונה הייתה שהסמול בלוק (שהוא אכן שם של ליין מנועים של שברולט) הוא מנוע V8 בתצורתו, לא שזה כינוי לתצורה כלשהי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
היתרון של מנועי הבוקסר המדוברים, טמון בהרבה מקרים בפשטות שלהם.

ברגע שמתחילים להוסיף מגדשים, קומפרסורים וכו, המנועים לא שונים בהרבה ממנועים טוריים או מנועי וי.

וכמובן, איכות הטיפולים משפיעה המון - אם זה דייהו, סובארו או פורשה.

ולסיום, תמונה של סבא בוקסר הפשוט והטוב שלי:

IMG_0156.jpg

סתם מתוך סקרנות,באיזה דגם מדובר?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
הכוונה הייתה שהסמול בלוק (שהוא אכן שם של ליין מנועים של שברולט) הוא מנוע V8 בתצורתו, לא שזה כינוי לתצורה כלשהי.

בוא נגדיר את זה בשפה המובנת לך. זה כמו להגיד שלכל תיבה רובוטית קוראים Selespeed :lol:

פורסם

איך בדיוק המשפט שלי שציטטת מסתדר עם התגובה שלך עליו?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש כמה דברים נוחים במנועי בוקסר מעבר למה שהוזכר (ואני לא נכנס לנושא האמינות כי אין לי מידע מבוסס בתחום), לפחות בזה של אלפא :

1. קל מאוד לעשות טיימינג כי רצועות הטיימינג בחזית המנוע ורק צריך להוריד אולי גריל וזהו, יש לך גישה מלאה לכל האיזור.

2. כנ"ל החלפת אלטרנטור.

3. יותר קל להחליף קלאץ' מאשר במנוע רוחבי.

מצד שני יש חסרונות - שני ראשי מנוע, גישה לפלאגים בחלק מהמנועים מופרעת, המנוע מסתובב על צירו בהאצות וצריך מוט מייצב.

היתרונות שאתה מונה נובעים ממנוע אורכי ולאו דווקא בוקסר.

אני גם לא מבין את ההתלהבות הגדולה ממנועים שעוברים 300-500 אלף ק"מ. כל הרכבים שהיו לי עברו ק"מ דומה ונמכרו עם מנועים במצב מצויין. מנוע ברכב ממוצע שמטופל לפי הוראות היצרן ושלא עובר טראומה (התחממות, חוסר שמן וכו') יכול בקלות לעבור קילומטרז' כזה ואף יותר.

אצלי רנו 5 עשתה 520K ק"מ מהם 480K אצלי ועברה ראש מנוע בלבד ב 380K , טנדר איסוזו חצה את קו ה 700K בעבודה די מאומצת, טנדר פז'ו 404 חצה את קו המיליון עם מנוע אורגינלי ו 504 דיזל עשה 450K ק"מ כשכולם נמכרו עם מנועים תקינים ב 100%.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם במנועי בוקסר עסקינן: רק לאחרונה למדתי שיש שני סוגים, בוקסר אמיתי בו לכל צילינדר פין אחד על הקרנק ואז בכל זוג בוכנות, כל בוכנה נמצאת באותה פעימה כמו בת זוגה באותו זמן, והסוג השני שנקרא מנוע V ב-180 מעלות, בו יש פין אחד בקרנק לכל זוג בוכנות, כך שבכל זמן כל בוכנה נמצאת במצב הפוך לבת הזוג שלה. מנועים כאלה קיימים אצל בפררי 512BB ופורש 917.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...