Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לדו''ח על חניית נכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב .

אני יגש ישר לעניין:

הרגע קיבלתי דו''ח על חנייה במקום חניית נכים שאני בטוח ב100 אחוז שהם סתם רצו להרוויח על ילד מסכן שעוד חודש מתגייס 500 שקל בלי שיהיה פה צדק מצידם בכלל.

החניה היא חניה מקבילה למדרכה, ישנם 5 מקומות חניה , אחרי ה2 הראשונות יש שלט נכים שכתוב מעליו 2 חניות נכים,

ב2 החניות הראשונות יש רמפה לעלייה לכסא גלגלים, על שום חניה אין איקס שמסמן את החניות, על השלט לא כתוב קדימה או אחורה.

אני חניתי בחניה השלישית מההתחלה, הריבוע האפור זה אני ומלפני החנה חבר שלי שלא קיבל כלום.

שרטוט החנייה:

62121945gg0.th.jpg

תמונת המקום:

dsc0074912vs9.th.jpg

עכשיו אני אישית בטוח ב100 אחוז אבל אני רוצה לשמוע עוד דעות,

לי אישית נמאס מהב** **** האלה כבר שחושבים שהם מעל כולם , סתם על כלום תוך שנייה 500 שקל לתוך הכיס של ה** האלה מתוך כיס של ילד שקורע את התחת שלו 14 שעות באתר בנייה בשביל שיהיה לו לתחזוקה של הרכב ולצבא.

מה אתם אומרים בכלל על הסכום? האם 500 שקל זה הקנס על חניית נכים?

האם השלט הזה חוקי בכלל בלי שיהיה סימוני איקסים על אותן החניות ?

אני חושב על לפנות ישירות לראש העיר בלי לדבר בכלל עם הפקחים האלה שיגידו שהם צודקים ולא יעזור כלום, מה אתם אומרים על זה? אני בנתיים לא מתכוון לשלם שקל , אני חיי באשלויות או שיש לי מכאן דרך יציאה?

תודה רבה ולילה טוב.

206 XS

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי ה2 הראשונות יש שלט נכים שכתוב מעליו 2 חניות נכים

זה לא אחרי ה-2 הראשונות. זה לפני ה-2 הבאות.

האם השלט הזה חוקי בכלל בלי שיהיה סימוני איקסים על אותן החניות ?

כן.

אתה חנית בחנית נכים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חביבי. חנית בחניית נכים.

ההגיון הבריא אומר שהשלט מתייחס לחניה שלידו, בד"כ זאת שבאה מיד אחריו.

אתה יכול לנסות לערער - מקסימום יגידו לך לשלם בכ"ז.

תביא הצהרה חתומה מסבתא שהסעת אותה ל*מה שנמצא ליד אותן חניות נכים* וקשה לה נורא ללכת (במידה ויש שם משהו שכזה), אולי זה יעזור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מספר דברים לי אליך.

ראשית, אני מאוד מקווה שעשית זאת מתוך תום לב ותו לא.

שנית, מאחר ובתמונות שצירפת ומעדותך משתמע שלא היה סימון על הכביש, מה שכתוב בשלט - קובע. דהיינו: אם כתוב "2 מקומות החנייה הבאים" או אחרת.

שלישית, הקנס אכן הוא 500 ש"ח. אולם, האם קיבלת דו"ח חניה מהעיריה/מועצה, או שזהו דו"ח משטרתי? אם מדובר במשטרתי, פנה אישית לקצין המשטרה בתחנה/בנקודה הקרובה למקום מגוריך בתוספת הדו"ח, התמונות, מילותיך וכל שתוכל לארגן, ושטח בפניו את טענותיך. שיכנעת אותו - הוא יכול לבטל את הדו"ח, מבלי שתגיע למשפט. אולם עצה: שמור על פיך ועל מזג הרוח שלך, וגם אם לא יבטל את הדו"ח, תאמר יפה תודה, תבקש להישפט (שלח את הבקשה בדואר) ותנסה במועד הדיון לשכנע את התובע המשטרתי או השופט.

אם מדובר בדו"ח מועצה/עיריה, פנה למח' התעבורה/תחבורה שם, ותפעל באותה צורה - רק שאם לא שכנעת שם, שלם את הדו"ח, ומנע קנסות ובעיות בעתיד.

מקסימום, שלם את הקנס ולמד להבא - אחרי הכל, 500 ש"ח זה לא סוף העולם. 2-3 פחות יציאות לבילויים, וחסכת את הכסף (וכסף זה לא הכל בחיים - תאמין לי מנסיון אישי).

בכל אופן - אל תיקלע למצב אפאטי, שבו תחליט לא לשלם את הדו"ח, להתעלם ולקוות שזה ייעלם. זה לא !!!

זה יופיע לך מאוחר יותר בשלב אחר בחייך, עם כפל קנס, ריביות, הצמדות, ואז 500 ש"ח יהפכו ל-5,000 ו-10,000 ואתה תצטרך לשלם אותם.

* וברשותכם הערה אישית: תמיד תיעבתי מי שחנה בחניית נכים ללא תו נכה (אין לדעת אם זה נעשה בכוונה או לא, רק ל-5 דקות, וכ"ד - וזה גם לא משנה), וב-5 וחצי שנותי כמתנדב במשטרה, דאגתי בין העבירות החמורות (אי עצירה בעצור, מעבר באור אדום, אי חגירת חגורות גם לילדים מאחור ועוד) לטפל בכל אותם אנשים לפי מה שהחוק התיר לי - והם קיבלו על הראש בדיוק כמוך.

זימן לי הגורל ובריאותי התדרדרה. כיום אני בעצמי נכה (ולכן גם לא מתנדב יותר), ומתעב עוד יותר רכבים שמחנים בחנייה שאמורה לספק לי ולשכמותי פתרון, כי אז יוצא שאני חייב להחנות רחוק מהמקום אליו נסעתי, ובשל נכותי דבר כזה עשוי (בתנאים מסויימים) להזיק לבריאותי ואף לסכן את חיי !!!

לכן אנא, אל תחנו בחניית נכים - לא משנה מה, אלא אם אתם נכים (חלילה), או שאתם נוהגים ומסיעים נכה (ולא סתם משתמשים בתו-החנייה שלו). תתארו לכם, שכל אחד מאיתנו (שוב חס וחלילה), בין אם מדובר בצעירים/מבוגרים/ילדים/הורים יכול להיות יום אחד זה שיזדקק לחנייה הזו.

תודה אישית.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

אותי מרגיז בני משפחת שנוסעים ברכב לבד,חונים בחניית נכים ושמים שלט של קרוב משפחה נכה

זה לא אתי (כי יבוא בנאדם שבאמת זקוק לחניה הזאת)

זה לא חוקי (יש קנס של יותר 10K שקל)

ואחרי שהפניתי תשומת לב של פקחים הם הסתכלו עלי במבט של אתה מפריע לשיחה שלי

ואמרו אם יש תג אין להם מה לעשות עם זה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

חד משמעית, חנית בחניית נכים.

באין כל הוראה אחרת על התמרור, הוא תמיד מתייחס למקומות הבאים אחריו.

היות וכתוב על התמרור 2 חניות נכים = שתי החניות שתיכף באות אחרי התמרור.

בדיוק כמו שאתה רואה תמרור אין עצירה ואתה יודע שהאין עצירה היא אחרי התמרור ולא לפניו.

לפי הציור שלך - גם חבר שלך היה צריך לקבל דו"ח.

אין שום קשר לאיפה הרמפות נמצאות, ובכלל לא בטוח שהן שם רק בגלל נכים, אולי בגלל עגלות אשפה.

אין לך מה לנסות להסביר לפקחים. אין להם כל סמכות לבטל את הדו"ח. מי שמבטל דוחו"ת עירוניים זאת המח' המשפטית של העירייה

אם זה דו"ח משטרתי - ההחלטה נתונה לקצין את"ן בתחנה הרלוונטית.

בכל מקרה, בגוף הדו"ח כתוב לך בפירוש כתובת מדוייקת לאן להגיש בקשה לביטול - ואתה יכול להגיש בקשה אך ורק בהתאם לכתוב שם. אין דרך לעקוף את זה. לא נראה לי שבנסיבות כפי שתארת יש מקום לבטל את הדו"ח.

לשאלתך אם התמרור הזה חוקי.

כדי שהתמרור הזה יהא חוקי, הוא צריך להופיע ברשומות. אם אינו מופיע ברשומות, הוא סתם עמוד ברזל מקושט. במצב שכזה דין הדו"ח להתבטל.

אבל, וזה האבל הגדול: כדי שתוכל לבקש לבטל את הדו"ח בטענה שהתמרור אינו תקף, אתה צריך לדעת שהוא אינו תקף לפני הגשת הבקשה לביטול הדו"ח.

בית המשפט קבע שהזכות לטעון שתמרור אינו תקף, עומדת לנאשם, רק אם ידע בעת ביצוע "העבירה" מראש ומלכתחילה שהתמרור אינו תקף. (נניח למשל שעכשיו אתה רואה שוטר או פקח רושם את הדו"ח. תבקש שירשום בדו"ח שאתה יודע שהתמרור אינו תקף). ידיעה בדיעבד אינה עומדת לזכותך.

ולכן, לפני שאתה כותב משהו, קודם כל תבדוק אם התמרור מופיע ברשומות אם לאו. אם אינו מופיע - זכית מן ההפקר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מספר דברים לי אליך.

* וברשותכם הערה אישית: תמיד תיעבתי מי שחנה בחניית נכים ללא תו נכה (אין לדעת אם זה נעשה בכוונה או לא, רק ל-5 דקות, וכ"ד - וזה גם לא משנה), וב-5 וחצי שנותי כמתנדב במשטרה, דאגתי בין העבירות החמורות (אי עצירה בעצור, מעבר באור אדום, אי חגירת חגורות גם לילדים מאחור ועוד) לטפל בכל אותם אנשים לפי מה שהחוק התיר לי - והם קיבלו על הראש בדיוק כמוך.

.TIFF.

חבל שלא כל השוטרים והמתנדבים כמוך.

אתמול הגיע ניידת למשרד הרישוי בסמוך למקום העבודה, השוטר חונה בסמוך לחניית נכים, ניגשתי אליו ושאלתי אותו מדוע הוא לא כותב דוחות חניה לכל הרכבים ללא תו נכה?

התשובה הייתה "האנשים לחוצים מה נעשה....?" (הכל מלווה בחיוך אדיוטי שמרוח על הפנים מאוזן לאוזן).

שאלתי אותו בחזרה האם זו התשובה שאני אתן לבחור קטוע הרגליים שיגיע להחנות את הרכב ולא ימצא חניה?

:roll::?

כל כך קשה להוציא את הפנקס ולרשום?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ל'

זה עוד כלום.

אני יכול להראות לך מקום שבו באופן קבוע מכוניות חונות בתוך צומת, על מעבר חציה, סותמות נתיב יציאה (חד סטרי) וגורמות לכלי רכב אחרים לצאת משם רק בנסיעה על שטח הפרדה. זה המצב כל היום שם.

בדיוק במרחק 30 מטר מאותה צומת עומד מחסום משטרתי לבדיקת רשיונות לפחות 2-3 פעמים ביום.

הסבתי תשומת לב השוטרים - הם ניגשו, הסתכלו ובמקום לרשום דוחו"ת, אמרו לי תתקשר לתחנה תודיע להם. זה לא התפקיד שלנו. אותנו שלחו רק לבדוק רשיונות.

לרשום דו"ח על רשיונות הם יודעים, אבל להפעיל מוח הם כנראה לא יודעים.

ונלך רחוק עוד יותר.

בעיריית ת"א דורשים מחניונים, גם פרטיים, להקצות כ-5 אחוז מהמקומות עבור נכים ולסמן זאת בתמרור מתאים. זה חלק מהתנאים לקבלת רישיון עסק.

כאשר אני ראיתי רכב רגיל חונה בנכים בתוך חניון, התקשרתי לפיקוח והתשובה שלהם היתה אסור לנו לרשום דו"ח בתוך מגרש חניה.

אבל אם עובר פקח ורואה רכב רגיל חונה בחניון במקום מסומן לנכה, הוא נותן דו"ח לבעל החניון בגלל הפרת תנאי הרישיון עסק.

החלמאות הזאת נובעת בגלל שבעיקר במגרשים פרטיים, לא טורחים לקבל אישור של רשות תימרור מקומית ולכאורה התמרור לא חוקי. בעיריה כנראה שרישוי עסקים לא מדברים עם מח' תנועה.

חֶלם זה כאן !

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בחור חמוד ונחמד - 500 ש"ח זה ממש כואב, ועוד לבחור העומד להיתגייס לצבא,

( ליחידה קרבית, כמובן )

אני מוכן להתחלף אתך - אני אשלם את ה 500 ש"ח. ואתה תקבל את הפציעות שלי ( גם תו נכה )

אחרי שבוע - אני מבטיח לך, אתה תהיה מוכן לשלם, את כל הכסף בעולם, כדי להיות בריא.

מאחל לך - גיוס נעים, לך בשלום, וחזור בריא ושלם.

ובפעם הבאה - בבקשה, אל תחנה בחניית נכים, אתה פשוט לא מבין, כמה הם צריכים אותה פנויה.

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ערב טוב חברים,

אני אישית בשוק וקשה לי להבין ולהאמין בכלל שאני חניתי בחניית נכים, אני יגיד לכם את האמת חודש לפני חניתי את הרכב בדיוק באותה חניה, עברה ניידת סיור של הערייה צעקו עליי כמעט יצאה להם הקישקע שאני יזיז את הרכב, שאלתי אותם כמה שאלות הגיון והסברתי להם, הם נופפו לי עם היד אמרו ''אתה צודק מצטערים'' ונסעו.

עכשיו אני לא מבין את הגיון, וכן אני עוצר לפני התמרור עצור, וגם כאשר יש חניה ניצבת למדרכה ויש תמרור של חניית נכים על המדרכה, אנחנו לא נעלה ונחנה אחרי התמרור.

ואני מקווה שהסברתי את עצמי נכון, אני פעם אחת לא התעסקתי ובכלל חשבתי לחנות את הרכב לשנייה בשביל לדבר בטלפון אפילו בחניית נכים, אני בעד שיביאו דוחות על חניית נכים לכל אחד ואחד, וכן גם לניידות שעוצרות בחניית נכים והולכים ולא חוזרים גם אחרי שעה.

עזבו שנייה את עניין החניות , מה שמעצבן אותי (מאוד מאוד) זה שהם עושים מה בראש שלהם, לא חסרות לי תמונות במצלמה שצילמתי ניידות תנועה שחונות על אדום לבן וברקע רואים אותם אוכלים שווארמה, חונים בחניות נכים , נותנים דוחות חגורה ופלאפון בזמן שחגורים ולא מדברים בטלפון, סתם ככה כי משעמם להם שילכו לתת דוחות על מה שחשוב באמת.

אני לא יודע מה איתכם אבל אני חושב שזה פשוט בזיון ואני חיי אשכרה במדינת משטרה, לא פעם הייתי עם חבר מגבניק שעמדו לתת לו דוח על דברים הרבה יותר גרועים , הוצאת תעודת שוטר מהכיס פתרה את הבעיה והתשובה הייתה סע לשלום.

סליחה ותודה.

206 XS

פורסם

יש לך תמונות שמתעדות עבירות שוטרים

שלח ישירות למפכ"ל בצירוף מקום, תאריך, שעה

שלח העתק לעיתונים.

ככל שירבו כמותך, בסופו של דבר המשטרה תדע להחמיר עם הסרחנים שבשורותיה.

פורסם

תאמין לי או לא, אני לא בטוח כל כך שלמפכ"ל באמת אכפת (לפחות לקודם לא היה), העיתונות אוהבת לנפח דברים ולעשות היפ תקשורתי מכל דבר.

לצערי כשהייתי חייל (בזמן המלחמה) מיהרתי ובטעות החנתי את רכבי ב-6 בבוקר בחניית נכים מבלי לשים לב.

קיבלתי את זה כמו גבר ושילמתי את ה-500 ש"ח קנס. מה לעשות, לפעמים בני אדם טועים.

בלי שום קשר, אני תומך בליין-מן וב-TIFF, חניית נכים נועדה לנכים ובשום פנים ואופן אסור להחנות בה.

פורסם

לא חסרים שוטרים ומתנדבים (בעיקר מתנדבים במדים) שעוברים עבירות תנועה חמורות, ואפילו מסכנות חיים.

לא פעם היו תאונות בהם היו מעורבים שוטרים ומתנדבים בניידות משטרה (גלויות/סמויות), ואלו קיבלו על הראש.

אולי מה שאומר כעת יפתיע אתכם, אבל:

1. כל אזרח רשאי להתלונן על שוטר. השוטר הוא לשירות האזרח, ולא ליהפך.

2. תלונות (עדיף בצירוף צילומים (סטילס בעיקר, אך גם וידאו) ו/או הקלטות יש להעביר לקצין המשטרה בתחנה הקרובה למקום קרות המקרה. ניתן גם לפנות טלפונית, אך חובה להתלונן בכתב כדי להפוך את העניין לרשמי (לעיתים יש צורך להגיע לתחנה לשם הגשת התלונה - בעיקר לשם זיהוי שלכם).

3. אם לא טופלה תלונתכם, ופניתם לקצין ולא קיבלתם תגובה או שתגובתו היתה מזלזלת, עומדת לכם הזכות להפנות את תלונתכם (בצירוף הוכחות שהגשתם תלונה שלא טופלה, ושתהיה עם חתימת תאריך) למח"ש - מחלקה לחקירות שוטרים.

לא אחת שילמו שוטרים ומתנדבים על מעשיהם. הועמדו לדין, נשללו רשיונותיהם המשטרתיים והאזרחיים, שילמו קנסות, עוכבו בדרגות, הועברו מתפקידם ואף נכלאו (לעיתים מאוד נדירות).

יחד עם זאת כדאי גם לאמר במאמר מוסגר, שאם עסקיכם הוא ב"לסגור חשבונות" עם שוטר או מתנדב ע"י הגשת תלונה, חשבו טוב טוב על כך, משום שהעונש על הגשת תלונת שוא ו/או תצהיר/עדות שקר יכול להגיע לקנסות בתוספת מאסר עד 5 שנים !!!

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם
אותי מרגיז בני משפחת שנוסעים ברכב לבד,חונים בחניית נכים ושמים שלט של קרוב משפחה נכה

זה לא אתי (כי יבוא בנאדם שבאמת זקוק לחניה הזאת)

זה לא חוקי (יש קנס של יותר 10K שקל)

ואחרי שהפניתי תשומת לב של פקחים הם הסתכלו עלי במבט של אתה מפריע לשיחה שלי

ואמרו אם יש תג אין להם מה לעשות עם זה.

צודק ב-1000% הנכה התמים נותן לאישתו וילדיו לנהוג ברכב המשפחתי,ובדרך לקניות הם חונים בחניית נכים עם תו נכה ויוצאים מהרכב בריאים ב-100%,דבר כזה מרתיח אותי וצריך לחוקק חוק שכל מי שיתפס חונה רכב בחניית נכים והוא אינו נכה וזאת ניתן לאמת ע"י ת"ז מול תו הנכה,יישלל תו הנכה לאלתר

• תוכן חדש...