רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 803 צפיות
שלום באימפרזה שלי יש נורות לדים לבנות באורות החניה,רציתי לדעת האם יעשו לי על כך בעיות בטסט הקרוב?
הודעה אחרונה מאת A3ro, -
- 1 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם, ברצוני לשאול היכן ניתן לקנות ספר לרכב ?? -פאסאט 2003, 2.0 , (95) , אוט' .
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כמתדלק קבוע של תחנת תפוז בעפולה, בדרכי חזרה מהים נכנסתי לתדלק כרגיל. שילמתי כסף, המתדלק הזריק דלק לאוטו הרעב ויצאתי מהתחנה לכיוון הבית. בפנייה חדה מכיוון הכביש העוקף החדש בעפולה לכיוון המתחם- עף הפקק של הדלק (אחרי 2 דקות של נסיעה). האם יש לי אפשרות להאשים את תחנת הדלק במקרה?
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
התגלגל לידי בגרות במכונאות שנערכה היום. בוא תענו על הבגרות. זה מכוון לבעלי מקצוע, נותני שירות שנמצאים פה. אתם מוזמנים לענות.
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היום התפרסמה בעיתונים הזמנה לגשת למכרז של גריטת המכוניות הישנות. מה שאני לא מבין- המדינה תעביר לגורטים מכוניות וגם תשלם להם עבורן, זה בנוסף ל-3000 ש"ח שהיא תשלם לבעל המכונית. מה ההיגיון בזה? הרי המכוניות האלו שוות כסף כי יפרקו להן את החלקים וימכרו את הברזל, מה גם שרובן תהיינה מכוניות שלמות שנסעו על הכביש. הגורטים צריכים לשלם למדינה תמורת הזכות לקבל את המכוניות. זה כמו שהפירוקיות ידרשו לקבל כסף מהחברות ביטוח תמורת הגרוטאות כי הם מספקים מקום איחסון.
הודעה אחרונה מאת FOREVER ANGEL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.drivers-republic.com/dr_tv/index.cfm?videoid=ead3e3e21d984cf68ffaebce17ee8268&area=videos&utm_source=Drivers+Republic+Newsletter&utm_campaign=c450d14330-Newsleter_0306096_4_2009&utm_medium=email תהנו
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 677 צפיות
שיטוטיי באינטרנט הובילו אותי לאתר של משרד התחבורה, שם נכנסתי לשיטת הניקוד ונתקלתי בהגדרה לא ממש מובנת תחת 8 נקודות:"נהיגת נהג מקצועי מעל לשעות הנהיגה המותרות". מישהו יכול בבקשה לחדד לי את כוונת משרד התחבורה בנוגע להגדרה הנ"ל? הנה קישור לשיטת הניקוד - http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_52H/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_341/.ce/7_0_52Q/.p/5_0_4FS/.d/0?PC_7_0_52Q_subject=HE_RISHUI_INFO_41&actionType=browse#7_0_52Q תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 0 תגובות
- 696 צפיות
קראתי בעיתון שבקרוב יישמו שינוי בבדיקות זיהום האוויר שמבוצעות במהלך הטסט השנתי: רכבים משנת 1995 ומעלה - הערך הרצוי יהיה הערך המוצהר של יצרן הרכב ולא הערך הממוצע של כלל הרכבים רכבים משנת 1994 ומטה - יתחילו לעבור בדיקות זיהום אוויר עם בדיקת ערך זיהום אוויר ממוצע שאלותי הן: 1. האם ידוע מתי ייושם שינוי זה ? 2. מה הצפי לגידול באחוז הכישלון בטסט לאחר היישום 3. האם יתחילו להחליף קטליזוטרים בסיטונות כתוצאה מהשינוי ?
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום היום נסעתי לי מעכו לכיוון חיפה שקיבלתי באמצע הדרך קיבלתי שיחה ... עניתי לטלפון (יש לציין שהוא היה על סיפיקר) עכשיו נהגתי בצורה כזאת שביד הפלאפון וביד השניה ההגה, אני מודע לכך שאסור לדבר בפלאפון עכשיו מפה נובעת השאלה הריי הוא היה על ספיקר בזמן הנהיגה מותר לשוטר לתת לי דוח ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
יש עוד שתיים בחדר מסירה. תענוג לעיניים.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- 2 תגובות
- 784 צפיות
http://www.autoblog.com/2009/06/08/the-new-audi-more-performance-less-weight/
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 21 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בזמן האחרון אני שם לב לתופעה מאוד מעצבנת. תמיד כשאני עושה קניות אז אני בדר"כ חונה קצת רחוק מהסופר עצמו(יש מגרש חנייה ענק) בגלל העגלות. בזמן האחרון שמתי לב שלאנשים לא איכפת מהעניין, וברגע שהם סיימו להעמיס את כל הקניות ברכב, הם פשוט זורקים את העגלה ובמה שיפגע-יפגע. בינתיים העגלה מטיילת לה והאנשים שזרקו אותה כבר עזבו את הסופר מזמן. למה אני אומר את זה, השבוע יצאתי מהסופר, שמתי הכל באוטו, אני עושה רוורס וקרה לי משהו מאוד מוזר. "קפצה" לי עגלה לכביש. באמצע הרוורס אני קולט עגלה מאחוריי מטיילת לה. אם לא הייתי רואה את אותה עגלה הייתי מקבל מכה ולאף אחד לא היה איכפת. מה שעוד מעצבן בעניין הזה, זה כל התימרונים שצריך לעשות כדי להחנות ולעבור בין כל העגלות. אני בטוח שגם לכם זה קרה מת…
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי מה עובד על יונדאי? אחרי גל של עיצובים נחמדים ביותר נראה שהם התחילו לדעת לעצב כמו שצריך, אבל לא. יונדאי אקסנט החדשה באתר אוטו
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3727889,00.html מה שאני רואה בסיפור הזה, זה כפל מס: הרי גם ככה הגדילו את המס על דלק - רכב שצורך יותר דלק, משלם יותר. זה גם הוגן (שיטה לא המחיר). מכיוון שלאו דווקא רכב "גדול" צורך משמעותית יותר דלק בדרך מהירה. מס על דלק מאפשר לווסת את המס בצורה הוגנת, מכיוון שמכוניות שונות נימצאות בשימוש שונה וכאן אתה משלם לפי שימוש. עכשיו גם רוצים להוסיף לזה עוד מס על אותו דבר למעשה. מה הלוגיקה? עוד מקור "ירוקים". מי שקנה מכוניות יקרות, ימשיך לקנות מכוניות יקרות, אבל כתוצאה מזה מישהו אחר ייקבל יותר כסף ממיסים. בטוקבקים של כתבות בנושא אני רואה שמחה של בעלי מכוניות קטנות שרואים במכוניות גדולות בזבזניות והרסניות. מה שמדאיג אותי בסי…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 988 צפיות
לאחר יום עבודה קשה שכלל 6 שעות נסיעה + 6 שעות עבודה ושלל נושאי שיחה ביני לבין השותף שלי ברכב, בדרך חזרה הביתה ראינו שיירה של טריילרים עם טנקים עליהם עולים צפונה ומצאנו משהו ששנינו לא הצלחנו לענות עליו בוודאות. מהי צריכת הדלק של המשאיות האלו? כמה דיזל נשרף בזמן עבודה "רגיל" ובזמן גרירה של איזה 60 טון? (לא כולל נגרר, כמה שזכור לי) סתם תהייה שקפצה לנו לראש בדרך.
הודעה אחרונה מאת kangal, -
אמינות ה"ינשוף" 1 2
מאת mikispike-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם . לא מזמן פורסם אשכול בפורום עם כתבה והחלטה של בית המישפט למסור את הינשוף לבדיקה. עכשיו מישהו יודע אם כבר היתקבלה תשובה או שהמכשיר עדין בבדיקה. הנה קישור לכתבה מסויימת http://www.no2yanshuf.co.il/
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
שלום חברים, בחודש הבא אחותי מתחתנת, וחשבתי לארגן לה הפתעה - מכונית יוצאת דופן כרכב לחתונה. רציתי להתייעץ אתכם אולי אתם יודעים על איזו חברת השכרת רכב שמחזיקה מכוניות שכאלה (הקלאסה שעומדת מול העיניים שלי זה כמו שעשה edan82 - אס.אל.קיי נחמדה). אני חשבתי על רודסטרים כמו שאמרתי SLK, מיאטה, Z4 וכו' וכו'. בנוסף איזו מכונית פאר אחרת תבוא בשמחה - על אחת כמה וכמה אם היא איזו אלפא מנקרת עיניים (אבל מנקרת עיניים כן ?). כמו שעידן אמר לי בהודעה פרטית, גם אם מישהו מחפש איזו "הכנסה מהצד" אני מאמין שאעמוד בזה - אבל שימו לב אני בן 17 בבגרויות להתחשב בבקשה תודה מראש חבר'ה.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 1 תגובות
- 817 צפיות
התחרות בשוק ענקית... איך אני יודע איך האמא והאבא של הביטוח שלמקרה הצורך יש מישהו מאחורי... קיבלתי 2 הצעות ממש טובות מדורון ענק הביטוח (ביטוח שומרה) והאתר של ynet (ביטוח ישיר אי.די.אי) האם מישהו מכיר ? ויכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
החרמת רכב? 1 2 3
מאת Painkiller206- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בבדיקה שגרתית לוחיות הזיהוי שלי לא היו תואמות במספר אחד. רואים שזו טעות. כמה זמן המשטרה יכולה להחרים לי את רכב ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתר ממש מגניב שנתקלתי בו,החברה מתמחה ביצור רפליקות של רכבי- על ברמת דיוק זהה 1\1!!! המחיר גם לא כולכך גבוהה,9000 יורו ואתה מתעורר כל בוקר עם פרארי\למבורגיני מול העניים רק חבל שבישראל זה לא חוקי... http://extreme-sportscars.com
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
חיפה - אילת - חיפה 1 2
מאת msigal- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי - אתמול חזרתי מ"מבצע עבדה 2", קרי נסיעה משפחתית לאילת וחזרה לחיפה. עבר בקלות חוץ מהמטורפים שעוקפים בכביש הערבה 3-4 מכוניות ועל קו לבן (!) ומאלצים את הרכבים מהצד השני לרדת לשוליים. פשוט לא להאמין. מצד שני הופתעתי לטובה - הנסיעה בטוסון היתה שקטה ונוחה מאוד, לא חסרות רזרבות כוח לעקיפה (אחת אחת, לא על קו לבן...). הכי מדהים - 440 ק"מ לשם, על כביש החוף, כביש 6 ודרך מצפה רמון - מהירות עד 120 קמ"ש, וממוצע צריכה של 1:11 בדיוק!!! בחזרה כבר נסעתי דרך כביש הערבה, הרבה האצות ובלימות בגלל "מר ישראלי", עצירה משפחתית לביקור באיזור המרכז ושעה בפקקים ליד נתניה - ממוצע של 1:9.5. חשבתי על 1:8 לכל היותר. מיקי
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
סובארו GLF
מאת legacy3r- 0 תגובות
- 660 צפיות
שלום לכולם אני מחפש ליקנות סובארו GLF 80\84 אים מישהו יודע .0522975082 דודו טימינג
הודעה אחרונה מאת legacy3r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום בדרך חזרה הביתה שני חברים נכנסו לוויכוח. חבר אחד נוהג על gmc ג'ימי96-95 עם כרית אוויר אחת וabs. החבר השני נוהג על יונדאי גטס 2008 בעלת 4 כריות אוויר, abs וesp. שני החברים טוענים שבתאונה חזיתית בין שתי המכוניות המכונית שלהם תיהיה יותר ביטיחותית. החבר בעל הג'ימי טוען שבגלל שרכבו גדול משמעותית מהגטס בזמן תאונה חזיתית הוא פשוט ימחץ אותה. החבר בעל הגטס אומר שרכבו יותר ביטיחותי בגלל שהוא חדש יותר ובעל 4 כריות לעומת כרית אחת בג'ימי. מי מהם צודק?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום. בשבוע שעבר נסעתי במהירות גבוהה מעט מהמותר (100-וקצת בכביש בינעירוני חד מסלולי), ובקטע מסויים עברתי ע"פ מצלמה (ניידת). אני מכיר את המלכודת והאטתי מעט קודם, אבל כשעברתי לידו הבחנתי בשוטר מניח את הממל"ז ומפשפש בכיסיו. לפני נסעה משאית ומאחורי רכב שלא נראה לי מהיר במיוחד. שאלותי : א. בתוך כמה זמן אמור להגיע אלי דו"ח, כלומר מתי אוכל לוודא שלא צולמתי? (שכחתי לחייך פשוט) ב. אני נוהג יותר מ-11 שנה ומעולם לא קיבלתי דו"ח תנועה (בארץ... גרתי 6 שנים בחו"ל). האם וכיצד אוכל להמיר זאת באזהרה?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כשבועיים קיבלתי את הרכב מיבוא אישי -קרייזלר טאון אנד קאנטרי. קיבלתי מכתב ממשרד התחבורה להגיע לתקינה. אני יודע שיש צורך בלהחליף את הפנסים מפנסים סימטריים ל אסימטרים. מישהוא יכול לעזור לי במציאת מקום שבו אני יכול לבצע החלפה זו לרכב הנ"ל? תמונה של הרכב מצורפת ירון מאיר
הודעה אחרונה מאת maier, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי לכולם, אז ככה, יצאתי היום מחנייה והיציאה מהמקום הייתה ממש צרה ולצערי הרב לא לקחתי בחישוב נכון את הזווית הנכונה ליציאה ושרטתי את הרכב של העבודה של אמא שלי, מס' שריטות. השריטות עצמן לא עמוקות במיוחד אומנם לא משהו שאני פשוט יכול להעביר עליו פוליש ויעלם. אני לוקח את המקרה ביד מאוד נוקשה כי זאת הפעם הראשונה וגם כי זה היה מאוד שטותי ולא אחראי מצידי להיכנס לשמה מתחילת תחילה. כמובן שמיד אחר כך חזרתי הביתה וסיפרתי על התאונה להורים, הכול בסדר והם לא כועסים או מאוכזבים אבל אני בעיקר מאוכזב מעצמי, אולי כי עד עכשיו הכול הלך לי חלק בנהיגה ואף פעם לא חשבתי על הצד הזה, הפחות "כייפי" בנהיגה. אני לא מזמן חזרתי פשוט ממקום התאונה כדי לבחון קצת יותר לעומק מה קרה ומה …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני לא מדבר על פרטים יבשים של הרכב, אלא כאשר רוצים לקנות רכב מחברת ליסינג , החברה מחוייבת לתת מידע לגביי הרכבים ? זאת אומרת אם רכב מסויים שרוצים לקנות היה אצל איש אחד בחברה מסויימת וננהג רק על ידיו, או שלדוגמא הרכב היה במסגרת הליסינג בצבא לתקופה מסויימת. כי למשל במצב כזה פרטים על הרכב ואיפה הוא היה לפניי כן יכולים לעזור בהחלטה של קניית הרכב או לא. אז מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! בשבת דיברתי עם אבי על לוחיות רישוי ישנות. הוא, משום מה, לא זוכר שבעבר היו לוחיות רישוי עם סימון של אות+כמה מספרים. אתם יכולים בבקשה לתת לי תמונה של כזה דבר? ובאיזה שנים הי הקיים הדבר הזה? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לפתוח את השאלה בפורום אוף טופוק אך אין לי גישה לכתוב שם. אני וכמה חברים מתכננים טיול לפני צבא לאיה נאפה, וכנראה נשכיר אופנועים או טרקטורונים לכמה ימים. לכולנו יש רשיון, עכשיו השאלה שלי היא האם הרשיון האירופאי תופס באיה נאפה או שנצטרך ללכת לדואר להוציא רשיון בינ"ל? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ofirdesign, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 30.9 אלף צפיות
אממ אז ככה כל בוקר שאני הולך לעבוד אני נתקל בגוש חרא של ציפורים ליד השמשה ועליה. עכשיו יש גם על האוטו איפה שפותחים את הבגז'. איך אני מנקה בלי שיהיה שריטות ? יש לציין שכבר זה התבייש וניסיתי כל מיני דרכים ופחדתי שישרוט ת'צבע.. תודה :]
הודעה אחרונה מאת nitz999,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,918 אורחים (הצג רשימה מלאה)