Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל על הוולוו 940 מסרטון הראשון. לפני התאונה לפחות היו יכולים לתת לי קצת חלקי חילוף. :roll:

למעשה סירטון מראה דבר מאוד מעניין, כמה מכונית בטיחותית של היום התקדמה לאומת מכונית בטיחותית של פעם.

סרטון מאוד רלוונטי לגבי, מכיוון שיש במשפחה 940 ועוד סטיישין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על כל יונדאי? גם לא על I30 שנחשבת רכב מאוד מתקדם ואירופאי?

לדעתי אין לשפוט אותם על תוצרתם מלפני עשור. הקוראיניות, ובעיקר יונדאי, עשו צעד ענק קדימה.

פורסם

וכאן אני חוזר ומדגיש, ליונדאי גטס שמצויידת ב 4 כריות אוויר יש 4 כוכבים במבחן ריסוק התקני.

וזה ציון מקביל לסקודה פאבייה, פולקסווגן פולו, הונדה ג'אז ועוד.

כולן נחשבות לסכנת נפשות?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
על כל יונדאי? גם לא על I30 שנחשבת רכב מאוד מתקדם ואירופאי?

לדעתי אין לשפוט אותם על תוצרתם מלפני עשור. הקוראיניות, ובעיקר יונדאי, עשו צעד ענק קדימה.

שמע לא חוכמה להביא את המכונית הטובה ביותר של יונדאי משנת 2009 עם 14 שנה אחרי ייצור הגימי ולהגיד שזה אוטו מתקדם אנחנו מדברים אך ורק על בטיחות ואני עדיין בטוח בדעתי שהגימי הרבה יותר בטוחה ועוד תיקון אחד קטן בג'ימי יש 6 כריות אוויר ולא אחת אז קחו את זה בחשבון.

פורסם
מצאתי משהו קצת קרוב לג'ימי חזיתי+צד בגטס

http://www.hnn.co.il/gallery6976.html

שים לב שתא הנוסעים הקידמי של הלנד קרוזר יצא לגמרי שלם ללא שום פגיעה, בקושי הלך לו פנס אחד והגטס כולה מרוחה מקדימה

דיי בטוח שמי שיצא מהלנד קרוזר לא שבר ציפורן ואלא מהגטס שברו עצמות או קיבלו מכה חזקה

אין מה לעשות, כל רכבי ה 4x4 הגבוהים מאוד חסינים בנושא של תאונות ולכן טוענים כל הזמן שהם מסכנים אחרים על הכביש

פורסם

הסרטון עם ה940 מציג תמונת שווא מסוכנת ושרלטנית.

חדי העין יבחינו כי לוולוו אין מנוע.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

סתם ציטוט קטן ככה מאתר של מבחני דרכים ובטיחות למכוניות.

סמארט מבחן ריסוק / צילום: EuroNCAP

כלל אצבע שני: ככל שהמכונית גדולה יותר היא בטוחה יותר. המשמעות של הגודל היא כפולה. מכונית גדולה יותר מעניקה חיץ רחב או ארוך יותר. מכונית גדולה שוקלת יותר, ולמשקל משמעות רבה במקרה של התנגשות בין שתי מכוניות. מחקר שנערך בפינלנד בשנים 1984-1992 גילה שבהתנגשות חזיתית בין מכונית ששוקלת פחות מ-800 ק"ג לבין מכונית ששוקלת יותר מ-1,200 ק"ג, הסיכוי להיהרג של הנוסעים במכונית הקטנה גדול פי 14 מזה של הנוסעים במכונית הכבדה.

לפי נתוני איגוד חברות הביטוח בארה"ב, שיעור מקרי המוות במכוניות קטנות כפול מזה של מכוניות גדולות ביחס למספרן בכביש. הנחיתות היחידה שתפגין מכונית כבדה היא בעת התנגשות עצמית - למשל, בקיר או בעמוד. ככל שהמכונית כבדה יותר, כך האנרגיה שלה רבה יותר ותוצאות ההתנגשות העצמית עלולות להיות קשות יותר.

פורסם
הסרטון עם ה940 מציג תמונת שווא מסוכנת ושרלטנית.

חדי העין יבחינו כי לוולוו אין מנוע.

במילים אחרות, כניראה מצב של וולוו אחרי תאונה הזאת היה אמור להיות יותר טוב בהנחה שהיה לה מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם מתחשבים בעובדה שהמנוע שלה הוא גוש ברזל מאסיבי שמחובר בחוזקה לשלדה של הרכב.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
שמע לא חוכמה להביא את המכונית הטובה ביותר של יונדאי משנת 2009 עם 14 שנה אחרי ייצור הגימי ולהגיד שזה אוטו מתקדם אנחנו מדברים אך ורק על בטיחות ואני עדיין בטוח בדעתי שהגימי הרבה יותר בטוחה ועוד תיקון אחד קטן בג'ימי יש 6 כריות אוויר ולא אחת אז קחו את זה בחשבון.

מצד שני אי אפשר להגיד "אני לא יקנה יונדאי בחיים כי זה ח*א רכב שלא בטוח..." או "יונדאי גטס זה ד*ק".

אם אין לך ניסיון אם רכבים מודרנים אל תגיד דבר כזה. אולי הרכבים הישנים לא היו טובים (ואני אומר אולי כי אין לי נסיון עם יונדאי) אבל אי אפשר לקבור מותג בגלל מה שהוא היה בעברו.

פורסם

לדעתי במקרה הנ"ל היונדאי בטוחה יותר נכון שהגימי גדול אך הוא חסר כל תכנון מבחינת אזורי ספיגת אנרגיה ולכן במפגש אם רכב מודרני הרכב המודרני "יפרק " אותו למרות גודלו מכיוון שכל עוצמת הפגיעה תלך לגיפ . אם היה מדובר על גיפ מודרני בעל 4 כוכבי ריסוק אז אין ספק שהגיפ היה יותר בטיחותי מכיוון שגם לו יש אזורי ספיגה וכך האנרגיה היתה מתפזרת בין 2 הרכבים.

ראיתי איזה תמונה של התנגשות רכב מיני קטן וחדש עם איסוזו והקטן ממש פירק לאיסוזו את הצורה למרות גודלו. ופה בכלל מדובר על רכב אמריקאי שם עד אמצע שנות ה 2000 בכלל לא בנו מכוניות בטחוחות.

פורסם

צריך לזכור שנהגי הגטס והג'ימי לא בהכרח יגלו מי יותר בטיחותי בהתנגשות ביניהם.

מבחני הריסוק המודרניים שמעניקים דירוג בטיחות בודקים את ביצועי הרכב בהתרסקות על עצמים קבועים (אפשר ללמוד הרבה מהריסוקים כנגד מכוניות אחרות, אבל לא גוזרים מהם "דירוג" בטיחות בגלל ריבוי הפרמטרים המשתנים שלא מאפשרים להשוות "תפוחים לתפוחים").

אני מנחש שבמבחן כזה, הגטס יגן על הנוסעים הרבה יותר טוב מהג'ימי.

אם כי אני שותף לתחושה שבמפגש חזיתי בין השניים, הג'ימי תצא עם ידה על העליונה.

ואמרתי בעבר ואני אומר שוב - לבחון תוצאות של תאונות בודדות מהעבר לא שווה כלום!!

אין לכם מושג מה היה בתאונה ואיך היא נגרמה, ואין שום יכולת לשחזר בדיוק את התאונה הזאת על מנת להשוות מול רכבים אחרים באותו מצב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...