Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. יצא לי היום לנסוע בת"א ולהכנס במישהו מאחורה [לא, אין לי מיאטה] וכתוצאה מכך לשרוט לו את הפגוש.

זה הלך בערך ככה, שתינו נסענו בנתיב הימני והוא פנה ימינה לאיזה רחוב ואני מרגע של תשומת לב לא שמתי לב שהוא מאט כדי לתת להולכת רגל לעבור. אחרי חצי שניה קלטתי את העניין וסחטתי את הבלמים [היה לי מרחק בלימה מאוד גדול יחסית] אבל האוטו המזדווג פשוט לא עצר.. אני לא יודע אם הבלמים פשוט חלשים באוטו הנ"ל [לנצ'יה דדרה] או שמשהו לא בסדר איתם, אבל אני הולך לבדוק את זה בהזדמנות הראשונה. בכל אופן אשמתי המלאה. בגלל שקלטתי את העניין יחסית בזמן פגעתי בו במהירות אפסית ומה גם שניסיתי להתחמק אז רק שרטתי לו את הפינה השמאלית של הטמבון.

בכל אופן החלפנו פרטים והוא אמר לי שהסוכן ביטוח שלו יצור איתי קשר. מה עושים במקרה כזה? הרכב המדובר הוא מאזדה 323. הנזק הוא שפשוף של הטמבון ברמה של שריטות שטחיות וגם השארתי לו קצת צבע מהרכב שלי מתנה. האם צריך להחליף את כל הטמבון, או רק לצבוע? מה צריכה להיות העלות של העניין?

תודה רבה לעוזרים. :wink:

Lancia Dedra 1.6 i.e 92 כבר לא בועטת :-(

פורסם

עכשיו זה כבר קצת מאוחר- להבא (שלא יהיה הבא) צלם את הנזק ומיקום הרכבים ,לפני שמזיזים אותם, כמה תמונות במצלמת הטל' הנייד שלך. זה ימנע מהנפגע לנפח נזקים אחרי שהוא "מתאושש". (ומתייעץ עם "חברים")

כרגע, נותר לך לקוות שהוא אדם אמין והגון. אם אכן כך, יכול מאד להיות שהנזק שתארת (קילופי צבע בלי מעיכות ושבירות) לא יגיע לסכום המצדיק הפעלת ביטוח. (יש לך השתתפות עצמית...).

בהנחה שהוא לא ילך לתקן רכב כזה (323) אצל רב-אומן, שלם לו תמורת חשבונית מפורטת ותשאיר את הסיפור מאחוריך ללא פגיעה בעבר הביטוחי שלך (שתעלה לך את הפרמיה בשנה הבאה).

לעומת זאת, אם הוא מתחיל להתחכם ולשפץ את האוטו על חשבונך תן לסוכן שלך לטפל בו.

אל תקח ללב.

עלול לקרות לכל אחד.

גם לי. לפני המון שנים. חזרתי לאפטר מהמילואים אחרי 72 שעות ללא שינה.

נפלתי על בעל מסעדת בשרים מפורסמת,ראה אותי יוצא עם המקוצר (אז מקוצר היה ממש שוס!) והמדים המאובקים, אמר לי-לך להתקלח ולישון, תתקשר אלי כשאתה מסיים מילואים נשב אצלי במסעדה על כוס בירה ונסגור עניין.

היום אני כבר יודע שלנהוג במצב כזה עלול להיות גרוע מנהיגה תחת השפעת אלכוהול.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

למען האמת כן צילמתי את הנזקים, אבל זה בפלאפון של חבר שלי ובגלל זה לא העלתי תמונה.

מי בוחר את המוסך שיתבצע התיקון בו?

פורסם

מצטער לשמוע על הארוע הלא נעים, וגם שמח שנגמר בשריטה בפגוש בלבד.

2 דברים היו חסרים במה שכתבת :

1. כשגילית את הבעיה, נדרשה בלימת חירום מירבית. אני משער שלא נסעת מהר ולכן לא היית זקוק ליותר מאשר 7-8 מטרים (ואמרת שהיה לך מרחק). מכאן אני מסיק ותקן אותי אם אני טועה, שהבלימה שלך לא החלה כבלימת חירום אלא כבלימה חזקה שאותה תיגברת למקסימום כשהבנת שלא תספיק לעצור בזמן. בלימת חירום אינה דבר טריוויאלי, אבל כשודעים לבלום נכון, אפשר למנוע תאונות מסוג זה וגם אחרות.

2. בדיקת הבלמים לא יכולה להזיק, אבל אני לא הייתי מהמר על בעיה שם. לדעתי שווה לבדוק את תקינות וטריות הצמיגים כמו גם את לחץ האוויר בהם, משום שלדברים הללו השפעה מכרעת על יכולת הבלימה של הרכב.

מקווה שעזרתי,

דני G.

פורסם

בדיוק אותו דבר קרה לי עם הטוראן. מישהו עם סיאט חבוטה (אחותה של האונו) נכנס בי מאחורה במהירות דיי אפסית, בגלל חוסר תשומת לב רגעי. יצאתי עצבני מהרכב וראיתי שהנזק לא גדול - טמבון שנשרט מעט וחיישן רוורס אחד שנשבר. הבן אדם (צעיר, בסביבות ה25, היה בדרך עם חברה\אשתו לאירוע כלשהו, עם אוכל ביד.) צביעה והחלפת חיישן עלו מעט יותר מ1000 ש"ח, לא רציני. הוא שילם את הנזק. אם לא נגרם נזק לטמבון, צביעה מקומית (כמו שאני עשיתי) עשויה לעלות כמה מאות ש"ח. במקרה שלי היה אפשר רק צביעה נקודתית, כי שאר הצבע של הרכב לא דהה. ברכב כמו שלו, ספק אם כדאי לצבוע נקודתית. ספק אם כדאי בכלל לצבוע משהו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

האוטו שלו נראה מזעזע, רואים שהוא לא ניקה אותו זמן רב ובכללי שריטות רבות מעטרות אותו. כנראה שהוא כבר יתפוס טרמפ על העניין.

לגבי הבלימת חירום, אז זהו שממש סחטתי את הבלמים והגלגלים ננעלו לי, אבל הרגשתי שהאוטו פשוט "דואה" על הכביש עד שנתתי לו את המכה הקטנה. זה היה כמעט מצחיק אם לא המחשבה שכל מה שנשאר לי מהמשכורת התבזבז הרגע :lol:

לגבי הצמיגים, הם אמנם מפירמה סינית עלומת שם אבל הם חדשים ויש עליהם פחות מ300 ק"מ על הכביש, ואני בודק לחץ אוויר בקביעות. אבא שלי ציין בפני בהזדמנות מסויימת שלדעתו הברקסים חלשים ואני חשבתי שזה בגלל שהוא רגיל לברלינגו. טוב הגיע הזמן לשדרג לצלחות בלימה של פיאט קופה :lol:

פורסם

כן, גם אני לא ממש מרוצה מהעניין. אבא שלי החליט לעשות לי הפתעה ושם לי יום אחד 4 צמיגים מתנה. אני חושב שיש דרכים יותר טובות להוציא 1000 שקל על 4 צמיגי 14", אבל אני לא אזרוק אותם לפח.

פורסם

טוב מאד שיש תמונות. הוא לא ילביש עליך כלום ואם הוא יאיים בתביעות קטנות, תלך איתו. הוא יפסיד שם גם את מה שכן מגיע לו.

הוא יבחר איפה לתקן. אם תגיד לו שאתה לא מוכן להסתדר איתו, הוא חייב להביא שמאי מוסמך שיעריך את הנזק.

אחרי האקספרטיזה שלו הוא יכול מצידך לצבוע את כל האוטו+אוברול מנוע במוסך המרכזי של יגואר. אתה (הביטוח שלך) תשלם לפי קביעת השמאי.

הבעיה שאם אתם מסתדרים בניכם חבל לשלם 800 ש' לשמאי.

נסה לדבר איתו ולרחרח לאן הדברים הולכים. אם הוא מתנהג כמו חכמולוג, את השיחה הבאה שיעשה לסוכן שלך.

תגיד לו שאין לך יותר מה להגיד לו ותן לו את המספר.

(אם חסרים לו פרטים כמו מס' רכב רשיון נהיגה או פוליסה תשלים לו. זה החוק. מעבר לזה אל תודה באשמה (למרות שברור על פניו שאתה אשם) ואל תציע לו יותר הצעות ("בא לחבר שלי הוא פחח א-א" וכו').

אם כבר יש לו הערכת נזק סבירה שלא עוברת 1000 ש' תלך איתו למוסך שלו ותנסה להתמקח עם הפחח (תסביר שאתה חי ממשכורת מצומצמת וכו').

קח בקלות.

קורה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
כן, גם אני לא ממש מרוצה מהעניין. אבא שלי החליט לעשות לי הפתעה ושם לי יום אחד 4 צמיגים מתנה. אני חושב שיש דרכים יותר טובות להוציא 1000 שקל על 4 צמיגי 14", אבל אני לא אזרוק אותם לפח.

סליחה על הבוטות, אבל אם אבא שלך יחליט לקנות לך אקדח, אתה תרגיש מחויב להשתמש בו ?

רק הנזק של התאונה (לא כולל הכאב ראש) שווה יותר מההפרש במחיר של הצמיגים.

לדעתי דווקא אם תחליף אותם לצמיגים נורמליים, אבא שלך יבין שלא כל מה שעגול, שחור, ועשוי מגומי - הוא צמיג.

מצטער, אבל השארת הצמיגים הסיניים תעלה לך במוקדם או במאוחר כסף נוסף (שלא לדבר על יותר גרוע). את ההוכחות מה הם שווים כשבאמת צריך אחיזה - כבר קיבלת !

דני G.

פורסם

ראשון ראשון אחרון אחרון

צמיגים - אביזר בטיחות מספר אחד ברכב. מי שמרשה להכניס צמיגים ללא רמה לארץ הוא הפושע. אבא של הבחור אשם במידה חלקית בלבד. אל תחסוך ושים לך רביעיה איכותית כי קיבלת איתות, שהם לא טובים . אתה רוצה לחטוף את המכה...

בעל הרכב הנפגע - אם רק שפשוף קל שמתווסף לשפשופים רבים אחרים קיימים ואם הוא בן אדם לא תובע ובד"כ הוא גם לא מתקן.

בלימה - דרך נוספת להתחמק , ביחוד שהוא בפניה ימינה ואתה פגעת לו בפינה השמאלית זה להשתמש במשהו שהוא עגול ברוב הרכבים וקוראים לו הגה. סטיה קלה שמאלה ואתה יוצא מזה.

ולגבי הדוגמה של דניG עם האקדח , אביו היה צריך גם להביא לו כדורים ומטרה חיה. מסכים באלף אחוז.

בהודו מכנים מתנה שכזו פיל לבן במקרה כאן זה פיל סיני שחור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא יכלתי להתחמק, מצד ימין הייתה מדרכה ומצד שמאל הייתה איזו סוויפט שנתקעה לאט בשמאלי

• תוכן חדש...