Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להחליף את רכב הליסינג בחודש הקרוב.

האם שיוך רכב לקבוצה 2 לפני הרפורמה, למשל טויוטה קורולה או ג'טה,

עומד להשתנות בעקבות הרפורמה, ואם כן, מה יקרה למס שאשלם לאחר

כניסת הרפורמה לתוקף במידה ואקבל את הרכב לפני שהרפורמה תיכנס לתוקף?

נהג ותיק

פורסם

אף אחד לודע כרגע במדויק את השפעת הרפורמה על מחיר הרכבים, למרות שהייתה כתבה שקראתי שאמרה שחברות הליסינג יקדימו רכישות עקב עליות מחירים צפוייות

פורסם

ומתי המיסוי הירוק נכנס לתוקף?

אם הבנתי נכון, בשלב ראשון כל המכוניות החדשות בשנתון 2009 צפויות להתייקר מיידית?

נהג ותיק

פורסם

מחירי הליסינג הם גבוהים מאד, בד"כ אנשים שלוקחים ליסינג לא מודעים לכלל העלויות של רכב ליסינג ובמה הם היו יכולים לסוע באותו תקציב ביד פרטית. כמו כן - עלויות הליסינג רק הולכות ועולות.

אם הנסועה שלך בשנה לא גבוהה במיוחד, ממליץ לך לעשות תחשיב של ליסינג מול פרטית, אתה עלול להיות מופתע טובה מעלויות ההחזקה של רכב פרטי ובמיוחד בגלל העליה במחירים שתגולם גם בשווי ההטבה של הליסינג.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

מחיר הדלק והנסועה השנתית הוא המשתנה החשוב ביותר בחישוב כדאיות הליסינג.

בחישוב גס, לרכב מקבוצה 2 צריך לעשות כ - 17,000 ק"מ כדי שיהיה כדאי לקחת אותו בליסינג.

הורדת שכר, שווי מס, הפסד בסוציאליות + בפיצויי פיטורים וכו.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שלא ברורה לי. מה יקרה לשווי ההטבה.

אם אני לוקח היום רכב בקבוצה 2, ועוד חודשיים אותו רכב יהיה בקבוצה 4,

האם יעלו לי את שווי השימוש ?

יש אצלנו אנשים שלפני חודש לקחו סיוויק בקבוצה 3,

והיום הסיוויק כבר משוייכת לקבוצה 4.

אלה שקיבלו את הרכב כשעדיין היה בקבוצה 3, ממשיכים לשלם מס לפי שווי שימוש בקבוצה 3 ולא קבוצה 4.

אז לפי אותו הגיון שווי השימוש לא אמור לעלות אם הרכב בעתיד יעבור מקבוצת שווי אחת לשנייה.

נהג ותיק

פורסם

נתחיל מזה שלא כל מי שיש לו רכב בליסינג מוותר על חלק מהשכר.

כך שהשיקול משתנה בהתאם למקרה.

בנוסף יש גם את עיניין השקט הנפשי שקשה למדוד אותו בכסף.

נהג ותיק

פורסם

אהלן חברים

זו ההודעה הראשונה שלי כאן בפורום, חשבתי שיהיה נחמד לעזור עם קצת מידע :-D

משמעות שווי השימוש החדש - לא יהיו יותר "קבוצות" שימוש לפי קבוצות מחיר, אלא שווי השימוש החודשי יקבע לפי אחוז מסוים ממחירו של אותו רכב כחדש.

בנוגע לתמחירי הרכבים החדשים - המדינה תחלק את הרכבים ל15 קבוצות זיהום שעל פי הן תיקבע מידת "ההנחה" כביכול ממיסי הקנייה שיעלו שוב ל92%. שווי השימוש יהיה מהמחיר החדש לאחר השכלול.

ולגבי רכבים שכבר נרכשו, נכון לרגע זה קבוצת השימוש היא כפי שהיתה ביום הקניה, הונדה סיויק שנקנתה בקב 3 נשארה בקב 3 ללא קשר להתיקרות הדגם החדש שעלה קבוצה.

הולך להיות פה מענין

פורסם

השאלה אם היבואנים לא יעכבו מסירת רכבים חדשים

כדי לעשות קופה על ההתיקרויות.

גם לחברות הליסינג יש פה אינטרס למרוח זמן ולחכות לעליית המחירים

כי זה יעלה את שווי הצי המשומש שהם מחזיקים

נהג ותיק

• תוכן חדש...