Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם שוכחים שפרט למחיר הרשמי, נתון שמאוד משמעותי בקביעת המחיר אותו תשלם החברה המעסיקה לחברת הליסינג הוא המחיר שתקבל חברת הליסינג עבור הרכב. או יותר נכון, כמה הנחה היא תקבל.

ככה שגם אם מדובר ברכב שרשמית עולה 116K ונכנס לקבוצה רישוי 2 - בתכלס אם הוא יעלה עוד כמה מאות שקלים בחודש, יש סיכוי שחברות יעדיפו להציע לעובדיהן רכבים אחרים ולא את הג'טה.

shlomub, אאל"ט תקרת קבוצת רישוי 2 היא 114K. ליבואניות ניתנו כמה אחוזים של חריגה בשל עליות בשערי המטבעות ביחס לשנה שעברה.

אתה צודק, ולמה שאמרת אפשר להוסיף את עלות האחזקה הגבוהה יותר של ג'טה לעומת המתחרות בקבוצה 2.

הג'טה היא תוספת מבורכת ומעניינת לקבוצה 2, אבל במקום מלכת מכירות היא תהווה יותר סוג של שדרוג בתוך קבוצה 2 לעובדים מסויימים, מעיין "דירוג ביניים" במקומות העבודה בכל מה שנוגע לרכב בקבוצה 2.

אותי זה מעצבן.

אני באמת לא מבין איך הם רוצים למכור את הג'טה ב- 116, וגולף (חזקה ומשודרגת ככל שתהיה) ב- 180.

SORRY, אבל אם מודדים אותי (ויש שמודדים אותי) לפי מה שאני נוסע בו, אז עכשיו כל מתכנת מושתן (וסליחה, אין כוונה להעליב, הכוונה מבחינת הדרגה בחברה - company, לא society) יסתכל עלי כעל "מסכן" שלא יכול להרשות לעצמו בגאז'.

הגרסה היקרה יותר של הג'טה לא מספיק מובחנת מהזולה ביותר.

מזל ש- AUDI עוד שומרים על צביון מסוים (כלומר שהיבואן מחליט שהם שומרים עליו).

גילוי נאות: אני נפגש מחר עם עומר, לדיון על הטבות למקצועות חופשיים ומבצעים וכו', אבל המחיר החדש לג'טה מאוד "הוריד" לי את החשק.

גילוי נאות #2: אני גם נפגש מחר עם Audi 1.8T ;-), שלא ממש רחוקה ממחיר הגולף 160...

אתה מתאר נקודה נכונה ומעניינת וזה בעצם אתגר שיווקי תדמיתי לא פשוט עבור צ'מפיון.

אם עד היום אפשר לקחת פרמיה על feal של יוקרתיות מסויימת בקומפקטיות והמשפחתיות של VW, הרי שהלגיטימיות לכך עכשיו נשחקת בעיני הלקוחות הפרטיים כמוך.

כנראה שצ'מפיון מעריכים שהם ירוויחו יותר ממכירות כמה מאוד ג'טות ליסינג מאשר שימור "יוקרתיות" המותג שנבנתה לו בישראל במהלך השנים.

עם כל הכבוד לזה שיש 6 הילוכים בגיר המנוע הזה פשוט חלש וישן מאד ורועש, מבחינת הביצועים הוא אולי ברמת הפוקוס 1.6 אבל לא ברמת המתחרות המודרניות כמו ה308 סיד i30 וטויוטה קורולה.הדגם עצמו כבר מבוסס על הגולף הקודם והוא מיושן ומוחלף בדגם חדש.

יש לי ניסיון רב על אחותה (אוקטביה 1.6 אוט'- 6 הילוכים). תיבת ההילוכים הזאת מטשטשת היטב את ההספק הנמוך של המנוע. בתנועה עירונית מרגישים אולי כבדות מסויימת, אבל לא משהו שנהג הליסינג הממוצע ירגיש. מחוץ לעיר האצות הביניים גם קצת עצלות (אני משווה ל- i30 שאני גם מכיר) אבל אין בעיה לשייט בנינוחות במהירויות גבוהות מאוד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אותי זה מעצבן.

אני באמת לא מבין איך הם רוצים למכור את הג'טה ב- 116, וגולף (חזקה ומשודרגת ככל שתהיה) ב- 180.

SORRY, אבל אם מודדים אותי (ויש שמודדים אותי) לפי מה שאני נוסע בו, אז עכשיו כל מתכנת מושתן (וסליחה, אין כוונה להעליב, הכוונה מבחינת הדרגה בחברה - company, לא society) יסתכל עלי כעל "מסכן" שלא יכול להרשות לעצמו בגאז'.

הגרסה היקרה יותר של הג'טה לא מספיק מובחנת מהזולה ביותר.

מזל ש- AUDI עוד שומרים על צביון מסוים (כלומר שהיבואן מחליט שהם שומרים עליו).

אם אתה מרגיש שגולף/ג'טה זה משהו יוקרתי ושלמתכנת ממוצע אכפת בכלל במה אתה נוהג, יש לך בעיה יותר גדולה ממה שתיארת.

emotion of motion

פורסם

תסתכל על הערתי כעל משהו גנרי, לא ביחס למתכנתים דווקא.

אני מגיע לחברה שהיא לקוחה שלנו. עוזרת החשב מקבלת רכב. עד היום לה היה א' (נניח מגאן) ולי היה ב' (גולף TSI ). ועדיין, הייתי נתקל בהערות כמו: "עו"ד כמוך נוסע בגולף?" (לך תסביר שהיא עולה 50% יותר ונוסעת ככה גם) - עכשיו יהיה לה משהו אפילו "יותר טוב" (בעיניה). וזו בעיה מבחינת התמחור/תמורה בנושא התדמית, אין מה לעשות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מגיע לחברה שהיא לקוחה שלנו. עוזרת החשב מקבלת רכב. עד היום לה היה א' (נניח מגאן) ולי היה ב' (גולף TSI ). ועדיין, הייתי נתקל בהערות כמו: "עו"ד כמוך נוסע בגולף?" (לך תסביר שהיא עולה 50% יותר ונוסעת ככה גם) - עכשיו יהיה לה משהו אפילו "יותר טוב" (בעיניה). וזו בעיה מבחינת התמחור/תמורה בנושא התדמית, אין מה לעשות.

בגדול אתה צודק, אבל לא מעייף אותך לחשוב כל הזמן מה אחרים חושבים על האוטו שאתה בחרת?

אם אתה מחפש יחס תדמית לשקל גבוה, למה רכשת גולף ב- 150K ש"ח (בערך, לא זוכר את המחיר של הדגם שלך) כשבאותו מחיר היתה לך אפשרות לרכוש מאזדה 6 או פורד מונדאו?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גנרי לא גנרי, זה בולשיט. ישנם ארגונים המתירים למשל לבחור בין פוקוס בעלת 4 או 5 דלתות. האם מי שבוחר בפוקוס הצ'באק נתפס כמשדר "פחות יוקרה" מפוקוס סדאן? לא נראה לי שזה מעניין מישהו זולתך.

אנחנו ב-2009, הזמנים השתנו, עובדים רבים בוחרים במכוניות הצ'באק כ-I30 ואימפרזה (B3) על פני אלטרנטיבות במרכב סדאן.

קל וחומר כשמדובר בגולף, הנתפס בעיני הציבור הרחב כמותג פרימיום יותר מפוקוס, מגאן ואחרות.

תרצה בכל זאת לשדר "יוקרה"(המרכאות הכפולות לא שם במקרה)? זכותך. קח פאסאט 1.8T או סופרב במקום גולף TSI.

ואם בכל זאת בא לך להשאר על הצ'באק, הייתי מציע לך לשקול שירוקו או סדרה 1 שנמכרת כעת בהנחות נאות. מאמין ששתיהן יתנו לך feelgood factor עדיף על גולף TSI או אודי A3.

וכעו"ד, הייתי מציע לך לתבוע את עוזרת החשב על תחושת עלבון מתמשכת :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

BAR72, התחושה שלך אולי במקומה בעיני עצמך. אבל התיאור של הסיטואציה עם חשבת שכר לעיל או משפט כמו "עו"ד כמוך נוסע בגולף", מזכירה לי את הפעם בה השכן שלי (שנוהג בסיוויק סדאן) כמעט התפלץ כששמע את המחיר של S2000 איתה הגעתי הביתה, או אנשים שלא מבינים "למה מכונית עם פחות דלתות (הכוונה לקופה) עולה יותר מכזו עם 4 דלתות?" (נאמר על אודי A5), או "ראבק, אבל מה יש לעשות עם מכונית כזו בישראל" (על יגואר XK).

כל אלו נובעים מהסיבה הפשוטה שאנחנו והמדינה שסביבנו עדיין חיים בבועת מנטליות מוטורית מאוד, אבל מאוד מאוד פרימטיבית. האם בשל העובדה שלרוב האזרחים סביבי יש העדפה לתצורת שלוש הקופסאות, (ממש כמו למרבית העולם הערבי ומדינות נחשלות במזרח אירופה) צריכה להיות השפעה על בחירתי בהאצ'בק? ממש לא.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני מגיע לחברה שהיא לקוחה שלנו. עוזרת החשב מקבלת רכב. עד היום היה לה מגאן, ולי יש אימפרזה STI שחורה. ועדיין, אני נתקל בהערות כמו "עו"ד כמוך נוסע בסובארו? וכזו מרעישה? מה אתה ערס?". לך תסביר לה שהיא עולה 50% יותר ונוסעת 200% יותר.

נראה לי שבשביל העוזרת של החשב אני אזנח את כל התחביבים ואסע בגולף. הכיטוב גולף.

ודי לחכימא ברמיזא. (ולשטיא בכורמזא. סתם זה ההמשך שאף אחד לא מכיר :wink:)

פורסם

נו, כולכם ממהרים לתקוף אותו כאילו התחושות הן שלי ושלי בלבד. האמת יותר מורכבת:

קל לשפוט מוצרים, משום שהתמורה בגינם מיידית (הוט, יס, טלפון, עט, מסך, וכו'), וניתן להחזירם תוך 14 יום.

מאוד קשה לשפוט שירותים, במיוחד כאלה שהתוצאה שלהם היא ארוכת טווח. לדעת שהחוזה שהכין לכם עו"ד הוא גרוע, אתם תדעו רק אם מתישהו תרצו להפר אותו או שהצד השני יפר אותו מולכם, או אם תתעורר שאלה מורכבת של פרשנות, למשל, ואז תגלו שהוא לא מספיק מקיף, מנוסח גרוע וכו'.

בפועל, הדרך של הציבור, פשוט או מתוחכם, לשפוט את נותני השירותים, הוא לפי המלצות, וגם אז עדיין מסתכלים על מה הוא לובש, היכן הוא יושב, וגם - במה הוא נוסע (כי כך מסיקים על הכנסותיו ומכאן גם על כמות ואיכות לקוחותיו). ניתן להתווכח בנושא כמה שתרצו, אבל זו המציאות בישראל הגדולה.

הטענה שלי היתה (וב- VW לא התווכחו איתי בכלל), שג'טה הופך להיות רכב ליסינג, ולכן גורם לדילול המותג (זהו מונח מתחום הקניין הרוחני, שמשמעו ירידה בערך המותג), ומפחית ב- appeal שלו למי שמסתכלי במה הוא נוסע.

ה- A3, אגב, מקסימה. שומרת על פשטות התפעול של הדור הנוכחי של הגולף, עם אלגנטיות שמקנה ערך מוסף. הגולף החדשה, עם כל ההערכה שלי אליה, משתדלת מאוד להיות אטרקטיבית מבפנים, אבל רק מעמסדה על העין והמוח, קצת כמו העיצוב מחדש של האוקטביה כלפי חוץ (שחוץ מזה היא באמת רכב מרשים). באופן מוזר, ה- DSG מתפקד קצת פחות טוב ב- A3 לטעמי. יכול להיות שהוא ממוקם או עובד שונה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דווקא בפורום רכב חשבתי שאנשים יהיו ערים למשמעות ולאמירה שיש מאחורי איזה רכב קונים.

לכל רכב יש תדמית מסוימת (אבל משתנה עם הזמן), שמעידה הרבה פעמים על הטעם של מי שקונה אותו.

בליסינג זה לא כל כך מדויק כי צריך לבחור מכמות מוגבלת של רכבים.

בגלל זה, אם לי היה רכב ליסינג, ממש לא היה אכפת לי מהי התדמית, אלא רק עד כמה הרכב פראקטי. אני הייתי לוקח ג'טה למרות שהיא יותר זולה ופחות יוקרתית, ואם אפשר, אפילו בגרסת סטיישן.

ברכב פרטי זה כבר משהו אחר. שם הייתי חושב טוב טוב מה לקנות עם הכסף שלי בשביל לתת את התדמית הנכונה (למרות שעדיין הייתי מעדיף את הג'טה).

פורסם
בשל העובדה שלרוב האזרחים סביבי יש העדפה לתצורת שלוש הקופסאות, (ממש כמו למרבית העולם הערבי ומדינות נחשלות במזרח אירופה) .

שכחת את ארה"ב...

ודרך אגב, אני חושב שהסיבה היחידה שמישהו יעדיף את הג'טה 1.6 בקבוצה 2 אל מול מובילות הקבוצה הטבעיות היא בגלל הסמל בחזית. שזה מצחיק בפי עצמו, כמו שנאמר, המיתוג הזה נבנה על בסיס העובדה שמדובר בסמל שתמיד שוייך לקטגוריה "יוקרתית" יותר כביכול יותר ולא קטגורית הליסינג. מה שאומר שכנראה ככל שהיא תהיה יותר פופולארית בליסינג היא תהפוך להיות פחות פופולארית בליסינג. :-)

פורסם
נו, כולכם ממהרים לתקוף אותו כאילו התחושות הן שלי ושלי בלבד. האמת יותר מורכבת:

קל לשפוט מוצרים, משום שהתמורה בגינם מיידית (הוט, יס, טלפון, עט, מסך, וכו'), וניתן להחזירם תוך 14 יום.

מאוד קשה לשפוט שירותים, במיוחד כאלה שהתוצאה שלהם היא ארוכת טווח. לדעת שהחוזה שהכין לכם עו"ד הוא גרוע, אתם תדעו רק אם מתישהו תרצו להפר אותו או שהצד השני יפר אותו מולכם, או אם תתעורר שאלה מורכבת של פרשנות, למשל, ואז תגלו שהוא לא מספיק מקיף, מנוסח גרוע וכו'.

בפועל, הדרך של הציבור, פשוט או מתוחכם, לשפוט את נותני השירותים, הוא לפי המלצות, וגם אז עדיין מסתכלים על מה הוא לובש, היכן הוא יושב, וגם - במה הוא נוסע (כי כך מסיקים על הכנסותיו ומכאן גם על כמות ואיכות לקוחותיו). ניתן להתווכח בנושא כמה שתרצו, אבל זו המציאות בישראל הגדולה.

הטענה שלי היתה (וב- VW לא התווכחו איתי בכלל), שג'טה הופך להיות רכב ליסינג, ולכן גורם לדילול המותג (זהו מונח מתחום הקניין הרוחני, שמשמעו ירידה בערך המותג), ומפחית ב- appeal שלו למי שמסתכלי במה הוא נוסע.

ה- A3, אגב, מקסימה. שומרת על פשטות התפעול של הדור הנוכחי של הגולף, עם אלגנטיות שמקנה ערך מוסף. הגולף החדשה, עם כל ההערכה שלי אליה, משתדלת מאוד להיות אטרקטיבית מבפנים, אבל רק מעמסדה על העין והמוח, קצת כמו העיצוב מחדש של האוקטביה כלפי חוץ (שחוץ מזה היא באמת רכב מרשים). באופן מוזר, ה- DSG מתפקד קצת פחות טוב ב- A3 לטעמי. יכול להיות שהוא ממוקם או עובד שונה?

אם הקליינטים שלך שופטים אותך, לדעתך, לפי מה שאתה לובש, לחילופין הרכב בו אתה נוהג, לחילופי חילופין לפי השעון אותו אתה עונד, אזי כפי שציינת ובצדק רב המציאות מעט יותר מורכבת מכפי שהיא נתפסת בדעתך המלומדת. בקיצור, לא יזיק לך לתת קצת יותר קרדיט לאינטיליגנציה של הלקוחות שלך ו/או מכריך השונים.

או שמא זה הזמן לבקש מחיקת הקטע הרלבנטי מהפרוטוקול. להערכתי בקשה כזו לא תדחה על הסף.

פורסם

אתה רציני?

כי מישהו נוסע ברכב 4\5 דלתות הוא משדר תדמית של יקר יותר \ פחות?

אני נוהג בסופר-מיני שעולה בליסינג כמו פוקוס, אז איפה זה ממקם אותי?

:) המקום של האנשים לא נמדד בליסינג שיש להם, אלא בחברות בעלות היררכיה מעוותת ממילא...

לדעתי הג'טה תהיה להיט ליסינג ודאי כמעט.

כל מי שאי פעם רצה פולק' ולא קנה מסיבותיו הוא יעוט עכשיו על המציאה.

כל מי ששילם עוד 100-150 שקל יותר עבור פוקוס \ C4 לא יתלבט בכלל אם יציעו לו לעבור לג'טה. [שלה תדמית עדיפה בכל פרמטר אצל ישראלים רבים בכלל, ואצל עבדי-היי-טק בפרט]

לדעתי מדובר בתוספת מבורכת לשוק הליסינג [החלש והנחלש] ולו כדי לעורר בו איזה סערה שתעיר את דלק מוטורס מהאופוריה בו הם נמצאים עם ההגמוניה שיש להם על השוק הזה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
דווקא בפורום רכב חשבתי שאנשים יהיו ערים למשמעות ולאמירה שיש מאחורי איזה רכב קונים.

לכל רכב יש תדמית מסוימת (אבל משתנה עם הזמן), שמעידה הרבה פעמים על הטעם של מי שקונה אותו.

בליסינג זה לא כל כך מדויק כי צריך לבחור מכמות מוגבלת של רכבים.

בגלל זה, אם לי היה רכב ליסינג, ממש לא היה אכפת לי מהי התדמית, אלא רק עד כמה הרכב פראקטי. אני הייתי לוקח ג'טה למרות שהיא יותר זולה ופחות יוקרתית, ואם אפשר, אפילו בגרסת סטיישן.

ברכב פרטי זה כבר משהו אחר. שם הייתי חושב טוב טוב מה לקנות עם הכסף שלי בשביל לתת את התדמית הנכונה (למרות שעדיין הייתי מעדיף את הג'טה).

התדמית זה הדבר האחרון שמעניין אותי ברכב. אבל האחרון.

איך שאני אתחיל להרוויח משכורת מסודרת (ויאשרו לי הלוואה) - אני מוכר את הקליאו וקונה STI. רק שנצא מהמשבר הכלכלי ואמצא עבודה בתחום שלי.

ולא אכפת לי מה יחשבו. (ואני יודע בדיוק מה יחשבו: שאני פושע, שאני עבריין תנועה סדרתי, שאין לי סדרי עדיפויות נכונים, שלא לוקחים הלוואה בגלל אוטו ושבכלל קורולה זה רכב נהדר).

• תוכן חדש...