רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,590 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה שאני עומד לכתוב לא חדש לי ואני מניח שגם לא לכם. פשוט ישבתי לי היום בפקקים (אלא מה) וחשבתי על זה קצת יותר לעומק, אז רציתי לשמוע את דעתכם. יש בארץ המון מחלפים וכניסות ויציאות לכבישים מהירים שנבנו לפני עשרות שנים. מאז עומסי התנועה גדלו פי כמה והתוצאה היא פקקים והאטות בתנועה - אפילו שהכביש המהיר עצמו די פנוי. לדעתי, בהרבה מאוד מקרים כאלה אפשר בעלות לא יותר מדי גבוהה לשפר משמעותית את העומס, להכניס ולהוציא את המכוניות מהר יותר אל ומתוך הכבישים המהירים ולהקטין את הפקקים. אני אתן דוגמאות: באזור הגשר החדש בגלילות (זה שפתחו עכשיו - המזרחי), לבאים מאיילון לכיוון כביש 5 מזרחה (למחלף הכפר הירוק) יש שני נתיבים שמצטמצמים לאחד (בערך) ומשתלבים עם התנועה שמגיעה מחלקו המער…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 1 תגובות
- 672 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3719613,00.html בהמשך לשרשור שהתקיים בפורום על בדיקה שיכרות מקדמית לפני התחלת נהיגה. צא ולמד איך הנוהל במדינה מתוקנת כמו אנגליה
הודעה אחרונה מאת MikiR, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 582 צפיות
שלום לכולם, אני אסכם את הכתבה בתגובה של אחד המגיבים ב-YNET. "רציתם ביבי קיבלתם זובי" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3719100,00.html
הודעה אחרונה מאת סטוורוס, -
- 0 תגובות
- 994 צפיות
ציטוט מדוייק של אשתי. ההורים של אשתי הגיעו לביקור מארה"ב שם הם בשבתון, ומשום שראו ב- Barnes & Noble "איזה מגזין רכב עם גולף אדומה על השער", הם הביאו לי אותו. מדובר כמובן על ה- carmagazine הבריטי (אמנם גיליון מאי, אבל עדיין גבו עליו מעל 10$ כולל מס). שמעתי עליו, אבל לא יצא לי לקרוא בו. ממש מגזין מדליק. גם הפרסומות יפות שוב אני מצטער שאין פה יבואן רציני לאופל... על כל פנים, אחרי שהצבעתי על ההבדלים העיצוביים בין ה- GTI ל- TSI שלנו (האמת היא שאין הרבה, אז הייתי צריך למקד אותה לגריל ולכיתוב GTI, וקיבלתי ממנה מבט של "על מה אתה מדבר בכלל, זה לא ממש הבדל", התחלתי לקרוא. הציטוט האהוב עלי: "The 911 of Hot Hatches". http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 2 תגובות
- 785 צפיות
רציתי לשאול האם היתה הערב בערוץ 1 התוכנית טסט ראשון כיוון שבאתר walla אין את התוכנית?
הודעה אחרונה מאת adiko, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מתכנן נסיעה לגרמניה (מתחיל במינכן, המסלול עדיין לא נקבע, אשמח לקבל המלצות) בתחילת חודש יולי, עם חברה. אנחנו בני 22. התכנון הוא "טוס וסע" וכחלק מזה אני מתלבט איזה רכב לקחת. 2 דברים שאני לוקח בחשבון - 1. הגיל שלי מגביל אותי בסוגי רכבים. 2.תקציב - אני משתדל לשמור על טווח נורמלי (סביבות 400 דולר לשבוע). האופציות שראיתי רלוונטיות מחיפוש ארוך במספר אתרים (בעיקר של חברות גדולות) העלה מספר אופציות (כולן עם גיר ידני)- * גולף - סביבות 300 דולר לשבוע *A3 ספורטבאק - כנ'ל, סביבות 300 דולר לשבוע *פאסאט - 350 דולר לשבוע *מרצדס סי קלאס - סביבות 425 דולר לשבוע (קצת חורג) ההתלבטות היא בעיקר כדי לבחור בסופו של דבר את הרכב שהכי נהנה בו בסופו של דבר, גם…
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם , כפי שאפשר לראות בכתבה הבאה : http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000451555&fid=3221 תיהיה הגבלה לכליי רכב חדשים , עכשיו השאלה שלי היא מה יהיה עם רכבים כמו דודג' וויפר ? שברולט קורבט וכו' ? ,הריי אין סיכויי שרכבים כאלה יגיעו לביצועים כאלה מבחינת צריכת הדלק , מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת אנזו, -
-
קלארקסון דל-פיגלו נראה ליד קורבט תודה לslobel. מדהים, צריך לשלוח את התמונה למערכת טופ-גיר, בסוף היא עוד תגיע לשידור
הודעה אחרונה מאת yood, -
- 0 תגובות
- 728 צפיות
http://www.worldcarfans.com/9090521.005/next-gen-vw-touran-mpv-mule-first-spy-photos אכן כן, טוראן חדשה בדרך. ואני שואל - הטוראן החדשה : והטוראן שלי מאחורה : http://eliad.org/viewer.php?id=1237465384.jpg הטוראן הנוכחית באדום : האומנם ? אני מבין את השימוש בפנסים הישנים, כנראה להסוואה. אבל המקרר נשאר אותו מקרר, והפרופיל נשאר אותו פרופיל משעמם. זהו, עברנו לפלטפורמה של הגולף החדשה, מתחנו טיפה את הפנים של הרכב וזהו, קיבלנו בכלל מתיחת פנים ? נראה לי כמו מתיחה.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
טוב נו, לא יודע אם הכי טובה, אבל לפחות הכי טובה שלי יצא לשטוף בה את הרכב שלי. ראיתי שכמה אנשים מגלים עניין, אז כדאי לפתוח נושא במיוחד בשביל זה. המחיר הוא רק 19 שקל לשטיפה מלאה פנים+חוץ! השטיפה היא הכי יסודית שיצא לי לראות. קשה למצוא נקודות מקומות שהם פספסו ואני אחד שמוצא כאלה בקלות... הגעתי לשם בגלל המחיר, נשארתי בגלל השירות - זה באמת ככה גם אם המחיר היה יותר גבוה הייתי ממשיך להגיע לשם. אני אישית מגיע לשם כבר בערך 3 שנים, כל שבוע\שבועיים... הבעיה היחידה היא התור ואני בד"כ מגיע בשעות הלחץ. אז יוצא לי לפעמים לחכות בתור בין חצי שעה עד שעה וחצי... אם מגיעים באמצע שבוע או במיוחד בבוקר אז המצב הרבה יותר טוב. למקום קוראים "האקדמיה לרחיצת מכונית" של …
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, קניתי לא מזמן דייהטסו סיריון 99', יד שנייה. אחרי בדיקה במוסך, בדיקת רישיונות רכב וכו' קניתי את הרכב. המוכר סרב להביא לי את רישיון הרכב בטענה שאני לא צריכה אותו כי יש לי את ספח העברת הבעלות ושבטסט כבר יתנו לי רישיון (בעדינות עם התגובות אין לי ניסיון בדברים האלה אחרי שיחה עם חברת הביטוח שדרשה את רישיון הרכב הלכתי למשרד הרישוי, שם הסתבר שהרכב הוא יד 4 (אני 5) והיה בהשכרה בעודו יד ראשונה. כולם אמרו לי לוותר כי הרישיון המזוייף לא אצלי ואם אני אטבע אותו הוא תמיד יוכל להגיד שהוא טעה או משהו בסגנון. אתמול אמרו לי שאין שופט שיאמין שהוא "טעה" לגבי היד של המכונית כמו כן העובדה שהייתה בהשכרה (וגם שבמקרים כאלה בד"כ פוסקים לטובת הקונה). השאלה היא האם שווה לי להתעסק עם זה, הא…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 639 צפיות
שחר הזלקורן מ-YNET שופך קצת אור על שאלה שהרבה (כולל אנוכי) שואלים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3719335,00.html החדשות הטובות - נתח הליסינג יורד בהדרגה. החדשות הרעות - האחוז העדיין גבוה מאוד. מה שהכי הדהים אותי זה שמיצובישי מכרה 97% ממכוניותיה החדשות לליסינג! לא יודע אם לצחוק או לבכות בשבילם..
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מישהו יודע בוודעות אם יש מצלמות מהירות בכביש 431? בין ראשון לציון לרמלה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
גנב לאור היום!
מאת 318m- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הערב (שעה7.45) עשיתי את דרכי בעיר הקודש ירושלים בצומת פת.פתאום אני רואה מאזדה לאנטיס כסופה עם חלון נהג מנותץ, אזעקה דולקת וללא אורות עם בן מיעוטים בפנים נוסעת בטירוף תןך זיגזוג של נתיבים.כמובן שהתקשרתי מיד למשטרה תוך שאני מנסה לשמור על קירבה בינינו-אך לשווא.מה שהותיר אותי עם אגרופים קמוצים מרוב עצבים. רק אחרי כמעט רבע שעה חזרה אלי המוקדנית עם שאלות של מה נשתנה... בתור אחד שחווה את החוויה המפוקפקת-רחמי על בעל הרכב. ולגנב אני מאחל-שירקב בכלא עד יומו האחרון. ולירושלמים שבינינו: אם הבחנתם ברכב הנ"ל היום באזור 7.45 ומעלה ויש לכם מידע-אל תהססו-פנו למשטרה.זה המעט ש(אולי) אפשר לעשות. המשך ערב טוב בני
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 0 תגובות
- 851 צפיות
איזה נורות W5W מומלצות יתנו אור לבן ונקי בשילוב עם X-TREME POWER ? עדיפות לגוון לבן יותר מאשר כחול... תודה.
הודעה אחרונה מאת gabi911, -
עלה במוחי רעיון נחמד, כולנו אוהבים תמונות, אז החלטתי לפתוח שרשור בו יוכלו החברים "להשוויץ" בג'אנטים המפארים את רכבם האהוב. אני אתחיל- 17 אינטש, style 201 של bmw נעול בצמיגי 225/45 "ראן פלאט" כלומר ללא פאנצ'ר. הם מנוקים בhot rims של maguires ומברשת מיוחדת למטרה זאת. מקווה שתהנו מהתמונות ושנראה רבים וטובים בשרשור ..
הודעה אחרונה מאת TeMpRa TuRbO, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 800 צפיות
היום בדקתי בפעם השלישית את צריכת הדלק של הטוראן. מילאתי את הטנק לפני כשבוע, עד היום, תדלקתי היום כשהמיכל היה מעט פחות מרבע טנק, והתוצאה דומה לפעמים הקודמות שבדקתי. הפעם : 17.1 ק"מ לליטר. אני נוסע עם הרכב בעיקר בצפון, כשהבן נוסע מנצרת עילית לכרמיאל ובחזרה כל יום. בכבישים האלו אין הרבה פקקים חוץ מצומת המוביל שפקק שם יכול להמשך כחצי שעה בשעות הבוקר. צריכת הדלק שהיצרן מצהיר עליה היא 15.9 ק"מ לליטר. בד"כ נתון יצרן הוא אופטימי לעומת המציאות, כאן אני רואה שמישהו בפולקסוואגן נורא ממעיט בערך המנוע אגב - מנוע TDI1.9. גיר DSG 6 הילוכים. מה אתם אומרים ? יש עוד בעלי המנוע הזה שיכולים להעיד ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למנהלים - למרות שזה נראה "אוף טופיק" זה לא... זהו. הבטתי בך בפעם האחרונה. לא ידעת שאני עוזב. לא היה לי החשק לספר לך בפנים. שלוש שנים יחד, ותמיד היתה לי התחושה שמשהו לא תקין בקשר הזה. אחרי כל פגישה, היתה לי תחושה של החמצה, שאני מבזבז את זמני, ואנחנו לא הופכים ליותר צעירים. מזדקנים, והיה לי ברור שלא נזדקן יחד. תפסתי אותך בשקרים קטנים, הסברים מגומגמים. כשבאתי תמיד שמחת, כששילמתי על המפגשים רצית תמיד לתת לי הרגשה טובה. כשהייתי חולה, מאוד חולה, היה נראה כאילו באמת איכפת לך, אפילו ששילמתי על האישפוז בעצמי. ואז, פתאום כשביקשתי בפעם הראשונה שתקיימי הבטחה החמצת פנים. כשהרמתי את הקול הפסקת להתווכח, וביצעת. כבר אז ידעתי שעלינו להיפרד, שיש אחרות, יותר טו…
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
סתם רציתי לשתף אותכם, אחרי חצי שנה על הכביש,היום עשיתי את התאונה הראשונה שלי. יצא לי משתלם ממילא כי קניתי את האוטו עם פגוש דפוק , עכשיו יחליפו לי אותו. בכללי זה באסה אם יש לכם תמונות מעניינות של תאונות שאתם עשיתם תעלו , ואם לא עשיתם אז אתם תותחים ^^.
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
נתפס אדם כבן 51 עם רמת אלכוהול פי 6 מהמותר בגופו. כתבה מוואלה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1487374 איזה עונש אתם חושבים שמגיע לבן אדם הזה? אני חושב שמגיעה לו שלילה לכול החיים, זה בן אדם שנקרא רוצח בכוונת תחילה. פשוט צריך להעיף את האנשים האלו מהכביש!!
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רכשתי מרצדס ספרינטר לעבודה ואני רוצה להכין אותו עד כמה שאפשר . 1. אני מחפש חברות שמבצעות מדפים לרכב ( חוץ מ סורטליין ) אני רוצה לבצע מידוף בסיסי אבל גם להשאר בתקציב נמוך . שמעתי שיש מישהו בפתח תקוה אבל אין לי מושג מי זה . 2. אני כבר שבוע מנסה להבין מי צובע את כל מוניות השרות ולפני שתרימו גבה אז כן חלק מהם צבוע בצהוב בחזית הרכב וחלקם רק מדבקות . קל מאוד להבחין לפי הברק של הצבע. בקיצור לאף אחד אין תשובה על מקום מקצועי בעל ניסיון גם לא למרצדס עצמם וגם לא לנהגי מוניות. תודה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 872 צפיות
הי חבר'ה שמי ענת ולאחר שנים ארוכות של קניית ביטוח רכב במחירים גבוהים מאוד הגיע הזמן לעצור את זה. היכנסו לעצומה למען ביטוח רכב הוגן חיתמו והשפיעו! תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 5 תגובות
- 807 צפיות
נגיד יצאתי לבלות עם רכב, שתיתי, ועכשיו חבר שלי נוהג ברכב שלי, כשאני לידו. עוצר אותנו שוטר או חס וחלילה קוראת תאונה, מה קורה הלאה? הרי הביטוח רשום עליי, אבל מישהו אחר נוהג ברכב בזמן עצירה/ תאונה. שכחתי לציין שרכב רק בעל ביטוח צד ג + ביטוח חובה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בתאריך8.1 שיניתי ( במשרד הפנים ) את שם משפחתי . את רשיון הנהיגה הוצאתי מזמן עוד על שם המשפחה הקודם ( מה שיוצר מצב של רשיון נהיגה עם שם משפחה XXX ות.ז עם שם משפחה YYY . כאשר התקשרתי ( באותו יום למשרד הרישוי ) נאמר לי שישלח לי העתק רשיון עד כשבועיים מיום ההתקשרות . עד היום 16.1 לא קיבלתי שום דבר . היום(16.1 ) בבוקר נרשם לי דו''ח על חגורת בטיחות ( שמן הסתם לא הייתה עליי ). מה שיצא הוא שיש לי כרגע ביד דו''ח שרשום על שם משפחתי הקודם ( המצויין בכרטיס הרשיון הנוכחי ) למרות שב ת.ז שלי מצויין שם משפחה חדש שעדכנתי בתאריך 1.8 . מה עושים ? יתכן שאפשר לבטל את זה בטענה שהשוטר התבלבל או משהו כזה? שמעתי שקרו מקרים מעולם וביטלו . ועוד שאלה , דו''ח ע…
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בחודש יולי הקרוב אני טס לגרמניה עם אבא שלי, ואנחנו מחפשים סוכנות להשכרת רכב שמשכירה רכבים גם לנהגים בני 19 (זהו גילי!) אם מישהו מכיר סוכנות כזאת, אנא כתבו לי גם בפורום וגם במייל הפרטי:[email protected] תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
?????
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
מדובר על דגם הסדאן. הבנתי שהיו שינויים חיצוניים קלים. האים ישנם שינויים במנוע? אם מישהו יוכל לשפוך אור בנושא זה יעזור מאוד כי אנחנו(המשפחה) לפני רכישה של אחת כזו. תודה לעונים. איציק.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 14 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה,קוראים לי גיל ואני מפ"ת, אתמול התחדשתי בדייהטסו שרייד 93 ,1300 ידנית. התחלתי לפנות לסוכנויות ביטוח מפורסמות, ואני פשוט מרגיש שמנסים לשחוט אותי, פשוט ככה. נותנים לי הצעות מחיר בגובה של 4200 ש"ח, ואין לי מושג מה לעשות, אני לא מהמקומבנים ואני לא מכיר אף אחד בדברים האלה, ואני נהג צעיר חדש בן 18 עם חצי שנה רישיון , ובגלל זה הביטוחים אומרים שהביטוח ממש יקר...יש לכם איזשהם הצעות או משהו, לגבי מה לעשות עם הביטוח , כי ממש נראה לי מוגזם לשלם על שרייד מסכנה ב7000 ש"ח, יותר מחצי השווי שלה, לביטוח. אני ממש מתוסכל ואני מבקש את עצתכם.
הודעה אחרונה מאת Polik, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני שוקל להתקין תפוח לפרייבט יפני 1600 שנת 2000(עוד לא החלטתי איזה לקנות אבל כנראה הונדה או סובארו). מי יודע כמה עולה התפוח + ההתקנה + אגרות וביטוח למיניהן? כמה בערך צריך לעלות גרור פשוט באורך של מטר וחצי? זה באמת הורס את האוטו כמו שששמעתי? תודה...
הודעה אחרונה מאת mosho1, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכונן לנסוע לאילת עוד כחודש, אני מירושלים רציתי לדעת כמה דברים: 1. השוטרים שבכביש הערבה מאיזה מהירות מתחילים לאכוף? 2. יש דרכים אחרות שאתם ממליצים עליהם שכדאי לנסוע דרכם ? טנקס
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4