Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאני עומד לכתוב לא חדש לי ואני מניח שגם לא לכם. פשוט ישבתי לי היום בפקקים (אלא מה) וחשבתי על זה קצת יותר לעומק, אז רציתי לשמוע את דעתכם.

יש בארץ המון מחלפים וכניסות ויציאות לכבישים מהירים שנבנו לפני עשרות שנים. מאז עומסי התנועה גדלו פי כמה והתוצאה היא פקקים והאטות בתנועה - אפילו שהכביש המהיר עצמו די פנוי. לדעתי, בהרבה מאוד מקרים כאלה אפשר בעלות לא יותר מדי גבוהה לשפר משמעותית את העומס, להכניס ולהוציא את המכוניות מהר יותר אל ומתוך הכבישים המהירים ולהקטין את הפקקים.

אני אתן דוגמאות:

באזור הגשר החדש בגלילות (זה שפתחו עכשיו - המזרחי), לבאים מאיילון לכיוון כביש 5 מזרחה (למחלף הכפר הירוק) יש שני נתיבים שמצטמצמים לאחד (בערך) ומשתלבים עם התנועה שמגיעה מחלקו המערבי של מחלף גלילות). השילוב עצמו מבולגן - נקודת החיבור מאוד קרובה והרבה אנשים שרוצים להמשיך מזרחה נכנסים חזק שמאלה ומאיטים את התנועה שמגיעה ממערב, ואלו שמגיעים ממערב ורוצים לעלות על הכפר הירוק עושים אותו הדבר לאלו המגיעים מאיילון. התוצאה - עומס והאטה רצינית משני הכיוונים. ראשית, אפשר לאפשר את המעבר בין שני הנתיבים רק כמה עשרות מטרים מאוחר יותר. אבל פתרון עדיף משמעותית הוא סלילת נתיב נוסף בצד ימין שיעזור לפזר את התנועה טוב יותר - יש שם מקום בשביל זה.

אותו הדבר בדיוק בירידה ממחלף הכפר הירוק לכביש 5 לכיוון מזרח - מהצומת הגדולה יש איזה 4-5 נתיבים שמצטמצמים במהירות לאחד בלבד - שמהווה את כביש הגישה לכביש המהיר (וממשיך לכל האורך עד למורשה). גם שם אין שום בעיה של מקום ואפשר לסלול עוד נתיב לכל האורך שיקטין משמעותית את הפקק של התנועה שמצטמצמת כיום לנתיב אחד איטי מאוד.

וכמובן - כביש 4 לכיוון דרום באזור בר-אילן (גם לכיוון צפון, האמת). הסיבה לפקקי הענק שם היא לאו דווקא כניסת התנועה ממחלף גהה אלא העצירה כמה מאות מטרים אחרי זה בשביל הכניסה לבני-ברק, לקוקה קולה, למפרץ האוטובוסים ולתחנת הדלק. הפרדה טובה יותר של כל אלו (יותר נכון - הזזה של הכניסות נתיב אחד ימינה) תשפר משמעותית את בעיית העומס שם.

אני בטוח שיש עוד המון דוגמאות (ואולי גם אני טועה בחלק מהאבחנות שלי). הבעיה היא, כרגיל, שדברים כאלו עולים כסף בטווח הקצר ומשרד התחבורה לא רואה את הטווח הארוך.

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חושב שהבעיה שהעלית כאן היתה יכולה להיות הרבה יותר נסבלת אם ציבור הנהגים היה יותר מקצועי ומודע לסובב אותו.

במצב הנוכחי, שבו כל נהג שני נמצא ברכב רק כי הוא חייב ומבחינתו הנהיגה היא דבר שנעשה כבדרך אגב, אנו עדים להרבה נהגים שאין להם מושג באיזה נתיב הם נמצאים, אין להם מושג באיזה נתיב הם צריכים להיות, ובאופן כללי אין להם מושג בנהיגה. כמובן שעל איתות ומתן אפשרות להשתלב בתנועה אני בכלל לא מדבר.

ההימור שלי הוא שאם קודם נטפל בגורם האנושי, אנחנו ניווכח שהכבישים, כמו שהם בנויים היום, יכולים לטפל מצוין בנפח התנועה הגדול.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דוגמא שאני חווה על בשרי כל יום כביש 531 מערבה, תנועה מכביש 5 + 6 מתרכזת ברובה לתוך צומת כפר מל"ל,

מכביש בין עירוני לתוך פנייה ימינה מסכנה לתוך דרך רמתיים שעמוסה בפני עצמה מכיוון הוד השרון.

בקיצור בנו אחלה כביש (531) שפשוט העביר את הפקק למקום אחר וזו הבעייה עם רוב התשתיות מתכננים קטע כביש

או מחלף חדש בלי חשיבה קדימה כאילו הכביש הוא ישות עצמאית ללא השפעה על הסביבה והתוצאה היא שפשוט משנים

מיקום של צווארי בקבוק למקום אחר.

פורסם

אתה יודע מה הפיתרון שלהם לזה?

לקחת תשלום אגרה עבור כניסה לערים כמו ת"א(אני בטוח שיכנסו עוד ערים לרשימה בהמשך).

בכל מקרה קראתי לפני חודש בערך שהם לא מתכוונים להרחיב כבישים לפחות עד שנת 2020.:shock:

אני חייב למצוא את הכתבה הזאת...

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
אני חושב שהבעיה שהעלית כאן היתה יכולה להיות הרבה יותר נסבלת אם ציבור הנהגים היה יותר מקצועי ומודע לסובב אותו.

במצב הנוכחי, שבו כל נהג שני נמצא ברכב רק כי הוא חייב ומבחינתו הנהיגה היא דבר שנעשה כבדרך אגב, אנו עדים להרבה נהגים שאין להם מושג באיזה נתיב הם נמצאים, אין להם מושג באיזה נתיב הם צריכים להיות, ובאופן כללי אין להם מושג בנהיגה. כמובן שעל איתות ומתן אפשרות להשתלב בתנועה אני בכלל לא מדבר.

ההימור שלי הוא שאם קודם נטפל בגורם האנושי, אנחנו ניווכח שהכבישים, כמו שהם בנויים היום, יכולים לטפל מצוין בנפח התנועה הגדול.

+1

הכבישים בנויים טוב

רק אנשים לא יודעים לנהוג כמו שצריך

פורסם

אני בטוח שיש עוד המון דוגמאות (ואולי גם אני טועה בחלק מהאבחנות שלי). הבעיה היא, כרגיל, שדברים כאלו עולים כסף בטווח הקצר ומשרד התחבורה לא רואה את הטווח הארוך.

מה דעתכם?

אני חושב שהמצב בפועל לא כל כך פשוט.

ראשית כל, משום מה נושאים שנראים לנו כאזרחים מן השורה כטריוויאלים וקלים לביצוע מתבררים מסובכים ויקרים מאוד כשמדובר בפרויקטים ממשלתיים.

קח לדוגמא את הוספת הנתיב בכניסה למחלף הכפר הירוק מכיוון מערב - צריך לשנות תב"א, להפקיע קרקעות סמוכות (אין לי מושג למי הם שייכות), לבנות מחדש את גשר הולכי הרגל שנמצא מעל הכביש (שוב, אישורי בנייה, תכנון מחדש ופרנסה לכמה אדריכלים), ורק אז יהיה אפשר להוציא מכרז להרחבת הכביש, עם טווח ביצוע של כ24 חודשים מרגע בחירת הזוכה. להערכתי הכנה מדובר בכמה מיליונים טובים. מי ישלם? גם על זה צריך לדון. האם עיריית רמת-השרון שבשטחה נמצא הכביש תשתף בשדרוג או שגם עיריית ת"א שהשטח שמעבר לכביש שלה?

לגבי מחלף בר-אילן (למעשה זה לא מחלף בר אילן אלא מחלף גבעת שמואל) - המקום באמת בעייתי ולדעתי עיקר הבעיה נעוצה בעיריית בני-ברק. לשמחתי הרבה עושה רושם שמישהו במשרד התחבורה התעורר ומתחיל לגבש תוכנית לשדרוג המחלף. נראה מתי תצא לפועל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין כיצד אפשר להפיל את האשמה של הפקקים על "אנשים שלא יודעים לנהוג" - תסבירו לי את האנלוגיה המוזרה הזאת.

הפקקים נובעים מהתשתית הגרועה של הכבישים, מזה משנה אם נהג נוסע בנתיב הימני או השמאלי, בסופו של דבר הוא צריך להגיע מנקודה X לנקודה Y.

פורסם

אותו אחד שבולם כל כמה שניות כי הוא לא יודע לנהוג, זה גורם לפקקי תנועה כשיש עומק בכביש ואז כולם מאחורה בולמים וככה נוצר הפקק.

כשיש תאונה בצד, במקום לתת גז ולהמשיך נסיעה כרגיל, כולם עוצרים להסתכל וזה יוצר פקק.

כשכולם מנסים לחתוך יציאה מכביש מהיר, נוצר פקק כי חוץ מהנתיב הפקוק שמוביל אל היציאה, יש עוד נתיב פקוק של אלה שנעצרים בקצה היציאה כדי לחתוך את כל מי שעמד בנתיב יציאה.

זה אנשים שלא יודעים לנהוג וכל המטרה שלהם היא להגיע מנקודה לנקודה הכי מהר שאפשר כאשר הנהיגה עצמה כדרך להשגת המטרה לא חשובה ובכלל ולכן ככה נראית הנהיגה שלהם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חשבתם על חוק שיאפשר נסיעה בשוליים בתור נתיב נוסף רק בזמן של פקק?

אם אני לא טועה זה קיים בגרמניה ובעוד מדינות...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לגבי מחלף בר-אילן (למעשה זה לא מחלף בר אילן אלא מחלף גבעת שמואל) - המקום באמת בעייתי ולדעתי עיקר הבעיה נעוצה בעיריית בני-ברק. לשמחתי הרבה עושה רושם שמישהו במשרד התחבורה התעורר ומתחיל לגבש תוכנית לשדרוג המחלף. נראה מתי תצא לפועל.

האזור שם באמת מסוכן. אני עובר שם כמעט מדי יום וכבר "זכיתי" לראות לפחות 3 תאונות עם נפגעים (אמבולנסים במקום) בחודשים האחרונים.

אגב, עוד מישהו שנפגע כמוני מפקקים בלתי מוסברים הוא שי גולדן, שכתב באופן משעשע על פקקי הבוקר במחלף פולג בטור שלו בדה מארקר השבוע. חיפשתי את זה ברשת אבל זה כנראה עדיין לא עלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חשבתם על חוק שיאפשר נסיעה בשוליים בתור נתיב נוסף רק בזמן של פקק?

אם אני לא טועה זה קיים בגרמניה ובעוד מדינות...

אני ראיתי איך נראה פקק בגרמניה, שכח מזה, פה זה לא יקרה :D

שלושה נתיבים, הפקק (תורי המכוניות) הוא רק בימני ובשמאלי ואילו הנתיב האמצעי פנוי לגמרי לרכבי חילוץ והצלה וכך זה נמשך לאורך קילומטרים ואף אחד לא זז מהתור שלו. שלא נדבר על זיגזוגים עצבניים ומיותרים. עכשיו דמיין את זה פה בארץ, כל אחד יוציא את האפוד הזוהר שלו, יצייר עליו מגן דוד, ויאללה אודרוב, "הייתי בגולני, אני אציל את המצב"

אני גם כן מסכים עם דעתו של אלעד, סה"כ התשתיות סבירות ( לא במאה אחוז, כן, יש עוד הרבה מה לשפר), אבל התנהלותו של הנהג הישראלי הטיפוסי יוצרת\מחמירה את הפקקים. אני יכול להביא 2 דוגמאות:

1. מעקף פקק דרך תחנת דלק\גשר מחלף (מכמורת בכביש החוף לכיוון דרום למשל). הפקק כל הזמן "מאכיל" את עצמו. החוכמולוגים שלוקחים את הנתיב המהיר להצלחה ומראים לכולם איזה תותחים הם, בהמשך הדרך מנסים להשתלב בדרך הטיפוסית של לא לאותת ולהתעמת עם הנהגים שנוסעים בנתיב של הכביש. אלה שלא עלו למחלף אומרים, אני לא פראייר, לא אתן לו להשתלב עכשיו וזה רק מאיט את הפקק.

2. כנ"ל גם בשילוב של 3 -> 2 נתיבים, כאשר הכביש נעשה צר יותר. בגלל שאין אדיבות וקשר מינימאלי בין נהג לחברו, ההשתלבות מבולגנת ולא זורמת, מה שמאט את כל התנועה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
אני ראיתי איך נראה פקק בגרמניה, שכח מזה, פה זה לא יקרה :D

שלושה נתיבים, הפקק (תורי המכוניות) הוא רק בימני ובשמאלי ואילו הנתיב האמצעי פנוי לגמרי לרכבי חילוץ והצלה וכך זה נמשך לאורך קילומטרים ואף אחד לא זז מהתור שלו. שלא נדבר על זיגזוגים עצבניים ומיותרים. עכשיו דמיין את זה פה בארץ, כל אחד יוציא את האפוד הזוהר שלו, יצייר עליו מגן דוד, ויאללה אודרוב, "הייתי בגולני, אני אציל את המצב"

מדהים, לא ידעתי על כך.. NO WAY IN IL

פורסם

כשיש תאונה בצד, במקום לתת גז ולהמשיך נסיעה כרגיל, כולם עוצרים להסתכל וזה יוצר פקק.

איך הם עוצרים? דופקים חתיכת ברקס עצבני, אפשר להגיד בלימת חירום.

היה מקרה כזה בנסיעה מכיוון כרמיאל. מישהי נסעה על סוזוקי סויפט 1300 על 80 בנתיב שמאלי כמובן כאשר 5 איש ברכב, מבלי לתת לעבור לשיירה שנוצרה אחריה. בעליות כמובן מהירות מיד ירדה ל-70 ואז מאגזוז כמובן עשן שחור שחונק את כל מי שנוסע אחריה. לפני אותו רכב היה מסלול פנוי לחלוטין עד לרמזור של טבריה. בצד ימין עמד איזה אוטו והיא פיתאום נתנה בלימת חירום. רכב שנסע אחרי היה קרוב מאוד, ראיתי ששוליים פנויות, ירדתי לשוליים ואז נתתי ברקס. ואז הגברת בנחמדה התחילה לזחול עד שעברה את המקום איפה עמד הרכב ולאט לאט האיצה ל-80, סוף סוף באה ירידה ומהירות שלה עלתה ל-100.

מה הנקודה פה? כניראה היא לא חושבת על זה שנהג ברכב מאחוריה עלול להכנס בה או פשוט לא אכפת לה כי בטוחה שהוא יהיה האשם. הבעייה שע"י בלימה כזאת שלא לצורך, למעשה אותו נהג מסכן לא רק את הרכב שאחריו, אלא גם אתה נוסעים שלו (על רכב של אותו נהג אני בכלל לא מדבר, אם הוא מתנהג ככה, לא ממש אכפת לו מימנו).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מדהים, לא ידעתי על כך.. NO WAY IN IL

וגם לא בגרמניה.

כאחד שנסע לא מעט בכבישי גרמניה וגם כאחד שעמד לא מעט בפקקים בגרמניה , חיזיון כזה טרם ראיתי.

תופעות אחרות רעות של נהיגה המקובלות בארצינו הקטנה ולא תראה בגולה , ראיתי גם ראיתי.

כולם זוכרים את הפקק שהיה בצומת הקנטרי בכביש 2 ( צומת גלילות ) לפני שנבנה הגשר.

נבנה הגשר. הפקק שהיה בכל המסלולים מתארך עכשיו, כי הוא חל כעת על שני המסלולים העולים על הגשר + 1-2 מסלולים של נדחפים.

אם מקודם הייתי לפעמים פונה שמאלה כדי לפנות לאיילון , עכשיו כמעט שלא, כי ברוב הזמן אתה מגיע להיות בקרבת הרמזור ישר.

המסקנה: זקוקים לשיפורים בתשתית אבל גם לשיפור בהתנהגות הנהגים בכביש. רק שילוב בין השניים יביא לנו שיפור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כביש החוף צפונית למחלף נתניה, כשהכביש הופך לנתיב אחד פחות לכל כיוון, וגם מתחיל להיראות כאילו עבר הפגזה ואימון גדוד שריון. בין השעות 16:00-19:00 מתחילים להצטבר שם עומסים לכיוון צפון.

אותו כביש החוף צפונית למחלף ינאי. יש שם גשר ללא שוליים מעל נחל אלכסנדר שבו כולם מתחילים להאט, כי חושבים שיונדאי גטץ שלהם זה בעצם מוביל מטוסי ג'מבו, ומאוד קשה לעבור איתו שם ב-100 קמ"ש.

את הוינגייט (כב' החוף דרום) כולם מכירים, נכון? עם העבודות בכביש שם שהתחילו כנראה עוד בתקופת האימפריה העותמנית, והפניה ה"מפחידה" שיש שם...

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...